29-03-12

Niet alle moslims zijn terroristen. Maar...

ab.jpgIedereen is het er roerend over eens. Het zou onwelvoeglijk zijn om politieke munt te slaan uit de afschuwelijke moordpartijen in Montauban en Toulouse. En het zou nog onwelvoeglijker zijn om een amalgaam te maken en alle moslims te stigmatiseren omwille van het fanatisme van een aantal godsdienstwaanzinnigen. Het zijn principes waar elk beschaafd mens zich kan achter scharen.

Maar de zeven slachtoffers van Mohammed Merah waren nog niet goed en wel begraven, of de verschillende politieke partijen beschuldigden elkaar ervan het drama te willen uitbuiten om electorale redenen. Over goed drie weken vindt de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen plaats.

Alexis Brézet van Figaro-Magazine heeft gelijk wanneer hij in zijn editoriaal van deze week de linkse partijen en centrumkandidaat François Bayrou in deze zaak met de vinger wijst. Zij waren het die als eersten klaar stonden om een amalgaam te plegen en rechts met de vinger te wijzen.

Want de linkser-dan-de-socialisten kandidaat Jean-Luc Mélenhon mag op meetings uitroepen wat hij wil, de seriedoder van Toulouse is zijn inspiratie niet in het verzameld werk van de gefusilleerde collaborateur Robert Brasillach gaan zoeken, van wie Jean-Marie Le Pen een gedicht op een meeting had voorgedragen.. En François Bayrou mag denken wat hij wil, Mohammed Merah is niet geradicaliseerd door de toespraken van Nicolas Sarkozy over immigratie.

In Vlaanderen wist De Morgen daags na de moord op de drie joodse kinderen en een jonge rabbijn in Toulouse met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te vertellen dat de daders "neonazi's" waren. Dat dacht men destijds ook na de aanslagen in de rue Copernic en de rue des Rosiers.

Tot bleek dat de daders radicale islamieten waren.

Zoals Mohammed Merah. Een product van de Franse voorsteden waar het radicale islamisme welig tiert. De balans die islamkenner Gilles Kepel - allesbehalve een 'islamvreter' - in zijn nieuwste boek Quatre-ving-treize (Gallimard, 2012) over het islamisme in de Franse voorsteden opmaakt is ontluisterend .

Niet alle moslims zijn terroristen, maar alle terroristen zijn vandaag moslims. Het zijn gematigde moslims die ons die waarheid voorhouden.

11:24 Gepost door Frank Vanhecke in Islamfundamentalisme | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

16-02-12

Abu Imran moet zich weinig zorgen maken.

Abu.jpgVorige vrijdag werd de beruchte Fouad Belkacem (alias Abu Imran) door de Antwerpse rechtbank veroordeeld tot 2 jaar effectief en 550 euro boete, vooral wegens zijn vreselijke haatboodschap na het overlijden van mijn echtgenote Marie-Rose Morel en in het algemeen wegens zijn niet-aflatende haatboodschappen tegen niet-moslims. Fouad Belkacem is een genaturaliseerde Belg met een bijzonder flink gevuld strafblad, overigens niet enkel in Vlaanderen maar ook in Marokko waar hem nog 6 jaar celstraf wacht voor misdrijven van gemeen recht.

VB-Kamerlid Peter Logghe vroeg Minister van Justitie Turtelboom of het niet hoog tijd werd om de betrokkene de Belgische nationaliteit terug af te nemen. Peter Logghe: "Hij werd al veertien keer veroordeeld door de politierechter en vier keer door de correctionele rechter. Hij spreekt zich openlijk uit tegen de democratie. Ik denk niet dat deze genaturaliseerde Belg zich aan zijn plichten heeft gehouden."

Minister Turtelboom antwoordde dat de mogelijkheid onderzocht zal worden. Mijn pronostiek is dat het haatdragende manneke zich niet teveel zorgen moet maken. De procedure om de natonaliteit af te nemen werd blijkbaar in dit land nog maar drie keer toegepast. Wie die drie keer vergelijkt met de waslijsten criminele feiten door recent genaturaliseerden die onze krantenpagina's sieren, weet meteen hoe laat het is.

Peter L.jpgHoe dan ook: een dankbare duim voor de Westvlaamse vriend Peter Logghe.

19:51 Gepost door Frank Vanhecke in Islamfundamentalisme, Marie-Rose Morel | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |