22-10-09

Europees links bijt in 't zand.

fkverhofstadt_jpg_275brepoelsberlusconi_2401071702_7b52ed7e22
Gisteren werd in het Europees Parlement gestemd over de resolutie "Berlusconi", een initiatief van Italiaanse socialisten en communisten die mordicus de Italiaanse premier aan de Euroschandpaal wilden nagelen (zie deze blog 9 oktober jl). Het ging zogezegd om de "vrijheid van informatie in Italië", een land nota bene waar wellicht de breedste opiniewaaier van heel de Europese Unie in de grote media aan bod kan komen. Bovendien kan men zich de vraag stellen of het wel aan de EU ligt om zich te bemoeien met de interne keuken van een - vanzelfsprekend - democratische lidstaat; ooit van "subsidiariteit" gehoord?

Omdat Europees links er een hoogdag van de politieke correctheid wou van maken, werd het stemuur gisteren vrijgehouden voor enkel de resoluties over Italië; een bij mijn weten nog nooit eerder gebruikte procedure. Het liep echter niet als verwacht. De gematigde resoluties van rechts werden weliswaar weggestemd, maar bij de eindstemming over hun eigen gemeenschappelijke linkse resolutie (groenen, socialisten, communisten én liberalen)  bleken ze voor één keer nipt geen meerderheid te hebben; bij de laatste stemming was het zelfs 338 voor en 338 tegen, dus verworpen bij gelijkheid van stemmen. Nooit eerder gezien in het Europees Parlement: zegezeker progressief en links Europa bijt in het zand. De geplande feestjes werden afgezegd, de kurken bleven op de champagneflessen.

Een nederlaag voor links, en zeker ook een persoonlijke nederlaag voor Guy Verhofstadt die ("zijn" liberale fractie helemaal het links-progressieve kamp insturend) zich fel had geëngageerd in deze zaak tegen Berlusconi, en nu moet vaststellen een flink aantal dissidenten in eigen liberale rangen te tellen. We hebben de voorbije week trouwens flink wat informatie verspreid over de manier waarop Verhofstadt en de VLD in Vlaanderen kritische journalisten aanpakte...

En de Vlaamse Europarlementsleden? Daar valt vooral het stemgedrag van NVA'ster Frieda Brepoels (inmiddels lid van de extreemlinkse groene fractie) op: links, linkser, linkst. Amendementen die bijvoorbeeld wezen op de problemen in andere Europese lidstaten (Duitsland waar de SPD meerderheidsaandelen heeft in heel wat mediaondernemingen, Portugal waar de socialisten journalisten onder druk zetten) werden door haar systematisch mee weggestemd, alle extreem-linkse amendementen door haar gesteund, en ook bij de eindstemming stemde ze mee met links. Voor wat de Vlamingen betreft was het dus "rechts" (Vlaams Belang, LDD, CD&V) tegen "links" (SPA, Groen, NVA en Verhofstadt-VLD). 't Is maar dat U het weet.

16-10-09

"De veiligheid in deze stad is niet verzekerd."

criminaliteit
Zo hoort U het ook eens van iemand anders. Joseph Daul, de brave voorzitter van de christendemocratische fractie in het Europees Parlement, ventileerde onlangs zijn verontwaardiging over de criminaliteit in Brussel en over het lakse optreden van gerecht en politie. Daul kwam op voor een vrouwelijke collega, Angelica Niebler, die kort geleden bij het verlaten van het Europees Parlement te Brussel werd aangevallen, tegen de grond geslagen en beroofd van geld, gsm en papieren. Dagelijkse kost voor véle slachtoffers in Brussel, elke dag opnieuw. En véél minder in de buurt van het Europees Parlement (bewaakt door politie,camera's en privé-veiligheidsdiensten op kosten van de belastingbetaler) dan elders. Maar Daul had het over drie ernstige incidenten op korte tijd en zegde onder meer vast te stellen dat de politie zelfs na anderhalf uur nog steeds niet ter plaatse gekomen was. "De veiligheid in derze stad is niet verzekerd" besloot de fractieleider, onder luid applaus van zijn fractie - waarin ook de CD&V zetelt.

Goed om vast te stellen dat de CD&V fractie aanklaagt dat de Belgische regering (met een CD&V minister van Justitie) en de Brusselse overheden (met CD&V in de regering) de veiligheid in de hoofdstad niet kunnen of niet willen herstellen. 

Het loont trouwens de moeite om het filmpje van de tussenkomst van Daul in het Europees Parlement aandachtig te bekijken. Vooral de reactie van Guy Verhofstadt, mee in beeld, is ontluisterend. Zodra hij begrijpt waarover Daul het heeft, lacht Verhofstadt de man vierkant uit...

De beelden zijn te bekijken op www.vlaamsbelang.eu.

08:24 Gepost door Frank Vanhecke in Europa | Permalink | Commentaren (0) | Tags: brussel, onveiligheid, verhofstadt, europees parlement, daul |  Facebook |

10-10-09

De pedofielen beschermen mekaar (2)

marianne
Het was te verwachten dat de Franse Minister van Cultuur Fréderic Mitterrand (zie deze blog 8-10-2009) ook in ons land wat verdedigers zou vinden. Die linkse - maar in de portefeuille zéér rechtse -zelfbenoemde cultuurpausen beschermen mekaar ook. "De Standaard" schrijft vandaag: "Nu maken Mitterrands politieke tegenstanders gretig een amalgaam van homoseksualiteit, sekstoerisme en pedofilie om de minister tot aftreden te dwingen". Vanzelfsprekend vermijdt men daarbij de geschriften van Mitterrand zelf te citeren. Daaruit blijkt immers zonneklaar dat er géén amalgaam gemaakt wordt en dat het gaat over een zelfverklaarde sekstoerist met een voorkeur voor zéér jonge mannelijke seksslaven ("des gosses", "jeunes garçons"). Een pervert die bovendien als minister in functie zegt geschokt te zijn ("Je suis indigné, révolté, scandalisé!") door de aanhouding van de veroordeelde pedofiele verkrachter Polanski.

De Franse site www.marianne2.fr brengt trouwens het verhaal dat Fréderic Mitterrand in maart jl. persoonlijk en schriftelijk tussenkwam bij de voorzitter van een rechtbank op het Franse eiland la Réunion ten gunste van 2 gewelddadige verkrachters die een 16-jarig meisje onder bedreiging van messen hadden misbruikt. Mitterrand had het in zijn brief over de goede moraliteit van de ouders van één van de daders, over de jammerlijke "misstap" die ze hadden begaan, én dat hij de daders (wel te verstaan: bij een lichte straf...) kon helpen met een stageplaats bij de cultuurdiensten van de Franse staat in Rome. Verkrachters aller landen: allen naar de Villa Médicis in Rome. Zijn wij de enigen om te denken dat heel die zaak uren in de wind stinkt? Of is dit weer een "amalgaam"?

13:41 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-10-09

Persvrijheid, een probleem... In Italië?

Rechtstreekse link: http://www.youtube.com/watch?v=qyb9aIBwrug

15:15 Gepost door Frank Vanhecke in Europa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-10-09

De pedofielen beschermen mekaar.

pedofilie
In Frankrijk is nogal wat heisa ontstaan na de tussenkomst van de minister van cultuur Fréderic Mitterrand (neef van de voormalige socialistische president maar nu minister in de centrum-rechtse regering onder Sarkozy) ten voordele van Roman Polanski. Zoals men weet werd de beroemde Pools-Frans-Joodse filmregisseur Polanski kortgeleden in Zürich aangehouden omdat hij in de Verenigde Staten sedert ruim dertig jaar op de "wanted-list" staat wegens pedofilie. Polanski verkrachtte destijds een 13-jarig meisje, en bekende tijdens het onderzoek dat hij welk degelijk op de hoogte was van haar jonge leeftijd toen hij haar gruwelijk (ik bespaar U de details) verkrachtte. In 1997 zou hij het slachtoffer trouwens zo'n 600.000 dollar betaald hebben om haar klacht in te trekken.

Het spreekt vanzelf dat de linkse intelligentsia in het geweer zou komen om Polanski te verdedigen. Bij ons ligt dat gelukkig wat gevoeliger, wellicht omdat de zaak Dutroux vele mensen wakker geschud heeft. Maar in Frankrijk was het de Minister van Cultuur himself, Fréderic Mitterrand die zegde geschokt te zijn door de aanhouding van Polanski en diens onmiddellijke vrijlating eiste.

Inmiddels weten we waarom. Hoewel de Franse pers de hele zaak tot nu toe zoveel mogelijk doodzwijgt, blijkt Fréderic Mitterrand zélf ook een pedofiel te zijn. Hierna een paar citaten uit zijn autobiografie "La mauvaise vie":

"Ik betaalde voor jongentjes.Natuurlijk had ik wel gelezen over de handel in jongens hier. De algemene miserie, de drugsproblemen, de ziektes. Maar dat hield me niet tegen om terug te komen. Deze rituele ontmoetingen met jonge mannen, deze slavenmarkten, wonden me geweldig op."

"Men zou kunnen zeggen dat zo'n spektakel moreel abominabel is, maar ik genoot er ervan. De veelheid van jonge, onmiddellijk beschikbare jongens windt me op en ik hoef me niet in te houden of te verbergen."

Het is opvallend hoe discreet de Franse pers hier tot nu toe over blijft. Toen Marine Le Pen eergisteren bovenstaande citaten tijdens een rechtstreekse TV-uitzending ("Mots croisés" op France 2) voorlas, viel even stilte bij de andere aanwezigen - maar de heruitzendingen van het programma werden inmiddels gecensureerd...

Er zijn trouwens nog wel wat andere linkse coryfeeën in hetzelfde bedje ziek. Het is zeker mijn collega-Europarlementslid Daniël Cohn-Bendit niet die me zal tegenspreken. Het strafste is trouwens dat die zieke geesten dit schaamteloos in hun autobiografieën optekenen, alsof ze er trots op zijn. Misschien zijn ze dat trouwens ook wel.

U heeft het al begrepen. Van mij mag Polanski nog vele maanden in de cel blijven. Of staan de supperrijken boven de wet? Of mogen de zogenaamd cultureel begaafden zonder straf kinderen misbruiken?

En er is iets fundamenteel verkeerd met een land dat een oude viezerik als Fréderic Mitterrand tot minister van cultuur benoemt.

13:29 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

07-10-09

Hoeveel kreeg Louis Michel mee?

Vandaag en morgen plenaire vergadering van het Europees Parlement in Brussel, vandaag "uiteraard" een debat (of wat daarvoor moet doorgaan) over de resultaten van het referendum in Ierland en verder eerder technische dossiers. Morgen om 9u heb ik wat spreektijd over een verklaring van de Commissie over de "Vrijheid van Informatie in Italië": een gelegenheid om te zeggen dat de vrijheid van informatie in België anders ook niet 100% is... van muilkorfwetten tot en met een recent opnieuw veroordeelde (maar zich daar niets van aantrekkende) openbare omroep. Over politieke beïnvloeding van de media kunnen wij meepraten. Geen zinnig mens verstaat trouwens waarom de Europese Commissie zo nodig moet bevallen van een mededeling in het parlement over de informatievrijheid in Italië; misschien omdat in dàt land nog niet àlle kranten en àlle media in handen van links zijn?

ECA3HBVQKCAD2I5AVCA51F9D0CARAZG6ZCA9FFDY6CAJ86759CAUYOBVHCALY83BHCAEAASI2CAIPM8FACAVAK0ZACAFUJQKACANR4PGTCAA8D9L1CADFTW8MCAQ923RVCA5T39U4CAH2NTTVCAQNLGWH
En nu we het toch over de vrijheid van informatie hebben. Ik stelde zopas volgende vraag aan de Europese Commissie:

"Hoeveel bedragen - per oud-commissaris - de "overbruggingstoelages" van de recent teruggetreden Europese Commissarissen? Worden deze bedragen belast? Zijn deze bedragen cumuleerbaar met andere inkomsten, bijvoorbeeld een parlementaire vergoeding?"

In principe moet de Commissie binnen de maand antwoorden op deze vraag. De ervaring leert echter dat we nogal zullen moeten aandringen. De vrijheid van informatie is een zeer rekbaar begrip. Benieuwd echter hoe het zit met onze vriend (en die van Fidel Castro) Louis Michel.

14:28 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-10-09

Na het Ierse referendum

20:09 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-10-09

Marie-Rose en Herman

decroomrmboom

Met een paar dagen vertraging op het net de "Koppen"-reportage van vorige donderdag gezien: Marie-Rose Morel en Herman Decroo, beiden ernstig ziek geweest en beiden terug de draad van het politiek leven opnemend. Het gebeurt mij niet elke dag, maar déze keer dan toch felicitaties aan de VRT; mooie reportage, verbazend ontroerende menselijke kant van showman Decroo, Marie-Rose weergegeven zoals ze is, wars van cordon of welke hatelijkheid dan ook.

Nog enkele dagen te zien via deze link:

www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/koppen

Aanbevolen!

 

12:36 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

29-09-09

Guy who?

ierland
Op 2 oktober gaan de Ieren in een referendum opnieuw stemmen over het verdrag van Lissabon, alias de Europese Grondwet. In de peilingen ligt het pro-kamp deze keer ver voorop (48% ja, 33% neen) al zijn er nog veel onbeslisten en kan het theoretisch nog alle richtingen uit. Erg veel maakt het trouwens niet uit: zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat het neen-kamp het weer haalt is dat maar uitstel - dan volgt ongetwijfeld binnenkort een derde referendum, en zo voort tot zelfs de Ieren murwgestemd in de pas gaan lopen. Zo gaat dat in de Europese schijndemocratie: liefst wordt er helemaal niet gestemd, zoals in Vlaanderen of in Nederland en Frankrijk waar men al eens op de bek ging, maar waar het écht niet anders kan (die vervloekte Grondwetten van sommige lidstaten toch!) moet men blijven stemmen tot het gewenste resultaat is bereikt. Daarbij worden dan werkelijk àlle middelen ingezet, en vooral héél veel belastinggeld.

In Ierland deed het Hooggerechtshof daarover in 1995 een verpletterende uitspraak ("McKenna-arrest"): belastinggeld mag niet worden gebruikt om in een referendum één standpunt voor te trekken. Maar dacht U dat de Eurocratie zich daar een moer van aantrekt? Zopas verscheen bijvoorbeeld in alle Ierse zondagskranten een duur supplement van 16 bladzijden Europropaganda om het "ja" aan te prijzen. Opdrachtgever: de Europese Commissie. Betaler: wij, belastingbetalers. Ik stelde daarover zopas een parlementaire vraag aan de Commissie:

"In de rechtstreekse aanloop naar de tweede stemming van de Ieren over het Verdrag van Lissabon heeft de Commissie in alle zondagskranten een supplement van 16 bladzijden laten publiceren met alle argumenten voor dit verdrag.De Commissie gebruikt dus massaal Europees belastinggeld om één partij in een verkiezingsstrijd te bevoordelen.  Dit is regelrecht in strijd met nationaal Iers recht en met het 'McKenna' arrest van het Iers Hooggerechtshof in 1995 waarbij gesteld werd dat het geld van belastingbetalers niet mag gebruikt worden om één partij in een referendum voor te trekken (Michael O'Regan, 'European Commission criticised for circulating pro-treaty leaflet', The Irish Times, 28 september 2009).Wie nam de beslissing om dit supplement te doen verschijnen in alle Ierse kranten?  Werden de Ierse regering en het Ierse parlement hierover geraadpleegd?  Wat is de bevoegdheid van de Commissie om  hier tussen te komen?  Welke bevoegdheid heeft de Commissie op het gebied van de ratificatie van verdragen?  Hoeveel heeft de publicatie van dit supplement in totaal gekost?  Hoe verantwoordt de Commissie deze publicatie in het licht van het 'McKenna arrest' en meer algemeen de elementaire democratische beginselen? "

verhofstadt
Inmiddels toch een grappige anecdote over dat Ierse referendum. Ons aller Guy Verhofstadt (fractievoorzitter van de liberale groep in het Europees Parlement) toert dezer dagen het groene eiland rond om het "ja" te promoten. Het begon echter al met een rel: de toonaangevende krant "The Irish Times" weigerde hem te interviewen omdat hij enkel een nep-interview toestond: volgens Verhofstadt lag het referendum in Ierland zo gevoelig dat hij zijn uitspraken voor publicatie moest kunnen herschrijven om alle malheurs te vermijden. "The main reason cited by Verhofstadt's people was the huge sensitivity in the referendum campaign and a fear that saying the wrong thing could in some way tip the balance towards a no vote." Zo gerust zijn ze erin... Al is de kans dat de Ieren hun stem zouden laten bepalen door Guy Verhofstadt (Guy who?) natuurlijk niet erg groot.

En nog een anecdote wat dat betreft. Enkele jaren geleden, kort na het Nederlandse referendum over de Europese Grondwet, was ik met andere Europarlementsleden te gast in de Warande te Brussel. Daar verklaarde vreselijk zelfingenomen Annemie Neyts neyts
doodleuk dat hààr aanwezigheid in het debat in Nederland wellicht het "ja-kamp" beslissend had kunnen versterken. De bulderlach die toen uit het publiek opsteeg zal ze allicht niet snel vergeten. En ik ook niet. Er zijn soms mooie momenten in de politiek.

14:00 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-09-09

VRT discrimineert!

pinocchio
We wisten het al lang, maar het is nu dus hoogst officieel bevestigd door een arrest van de Raad van State: de VRT discrimineert het Vlaams Belang. De aanleiding voor dit arrest was de klacht die ik tijdens de verkiezingscampagne van 2007 indiende tegen het feit dat ik (toen lijsttrekker Senaat) uit de grote TV-debatten van de VRT werd geweerd. De overheidszender had die debatten toen als "kanseliersdebatten" voorgesteld en nodigde enkel de lijsttrekkers van CD&V, VLD en - natuurlijk - SP.A uit. Die praktijk werd op mijn vraag veroordeeld door de Vlaamse Regulator voor de Media, en die veroordeling werd nu in beroep bevestigd door de Raad van State.
Het mag wel eens gezegd worden: een zoveelste pluim op de hoed van onze juridische dienst; dankuwel Jurgen Ceder en in dit geval heel bijzonder Rob Verreycken!

Kleine bedenking: zo'n overwinning is leuk, maar het zijn natuurlijk vijgen na Pasen. Twee jaar nà de verkiezingscampagne krijgen we gelijk...

De Raad van State slaat trouwens nagels met koppen. Een citaat: "De onpartijdigheids-verplichting bij informatieve programma's, essentieel vanuit democratisch oogpunt, brengt de verplichting mee, zeker voor een openbare omroep als de VRT, correcte informatie weer te geven, niet ongenuanceerd te berichten en de kiezers niet te misleiden zoals door de kamer werd vastgesteld aangaande de indruk die werd gewekt over de daadwerkelijk inzet van de verkiezingen."

"Kiezers te misleiden...", pak aan, VRT! 

En de VRT? Daar ploegt men voort, onverstoord. Indien ik "De Standaard" mag geloven zegt men daar : "We gaan onze houding ten ronde niet aanpassen. Wel moeten we nog voorzichtiger zijn."

Wat doen we eraan? 

10:08 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

22-09-09

Vrije meningsuiting!

Zopas een telefoontje gekregen van de Europakring van de Universiteit Antwerpen. Ik had die studenten toegezegd op 7 oktober te debatteren tegen Kathleen van Brempt, maar dat kan nu niet doorgaan omdat de NSV (Nationalistische Studenten Vereniging) diezelfde avond een gesprek met Nick Griffin (Europarlementslid en voorzitter van de British National Party) organiseert. Het één sluit nochtans het ander niet uit, maar er wordt gevreesd dat de universitaire overheden de campus zullen sluiten om rellen tussen NSV en uiterst-links te voorkomen.

Zie, daar word ik eens écht boos om. Niet omdat mij een debatje ontglipt vanzelfsprekend, maar omdat het stilaan traditie wordt dat universitaire en andere overheden de vrije meningsuiting ondergeschikt maken aan een verstikkende sfeer van politieke correctheid. Indien uiterst-links dreigt met rellen tegen Nick Griffin dan moeten de universitaire overheden alle nodige maatregelen nemen om de relschoppers onschadelijk te maken. Punt.


griffin1Ik ken Nick Griffin trouwens al enkele jaren en nu wat beter sinds we in het Europees Parlement "buren" geworden zijn. We zijn het over een aantal zaken roerend eens en over een aantal andere zaken even roerend en zelfs fundamenteel oneens. So what? Is dat niet de essentie van een democratisch debat? Of mogen enkel nog mensen aan het woord komen die politiek correct alles napraten wat we al in de grote media tot vervelens toe moeten aanhoren en aanzien?

Het debat over de vrije meningsuiting is fundamenteel en jammer genoeg zeer actueel. Ik gruw van journalisten die "undercover" alle deontologische regels van hun beroep schenden en eenvoudige mensen domme uitspraken uitlokken om ze dan voor heel de wereld aan de schandpaal nagelen. Ik blijf erbij dat muilkorfwetten over politiek of geschiedenis niet thuishoren in een democratische maatschappij. En ik heb schrik van academische en andere overheden die buigen voor het eerste politiek-correcte zuchtje en de vrije meningsuiting niet meer met hand en tand durven verdedigen.

PS:

morelneel

Nogal wat mensen vragen me waarom ik niets zeg over "de brief van Staf Neel". Maar waarom zou ik ingaan op een onbestaand debat? Marie-Rose behaalde bij de jongste verkiezingen bijna 110.000 voorkeursstemmen op de laatste plaats van mijn Europese Lijst. Indien wij met die lijst voor het eerst beduidend béter scoorden dan met onze Vlaams Parlementslijsten, was dat hààr verdienste. (Neen, niet de mijne vrees ik, want ik stond op beide lijsten :-) ). Indien die lijst voor jongeren en vrouwen aantrekkelijker was dan andere lijsten; idem dito. Overigens: vragen stellen over de loyaliteit van een parlementslid dat onmiskenbaar tot de absolute top van de partij behoort, slechts een onverkiesbare plaats kreeg en zich in de campagne toch tot en met heeft ingezet, is niet verstandig. Maar ook dàt behoort de vrije meningsuiting. Wie wil beweren dat de aarde plat is mag dat van mij, we moeten daar niet verkrampt over doen. Maar kijk dan niet verbaasd op dat de media dààr liever over schrijven dan onze mening te vragen over de rellen in Brussel of de complete communaitaire abdicatie van de Vlaamse regeringspartijen.

15:39 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

16-09-09

De "eurealisten" lopen in de pas.

Sinds maandag is het Europees Parlement weer in plenaire vergadering in Straatsburg bijeen, en zo dus ook uw Vlaams Belang Europarlementsleden Philip Claeys en mezelf. Het is pas de eerste plenaire zitting sinds de samenstelling van het parlement in juli. Maandag had ik wat spreektijd over de toestand bij Opel, en gisteren stond mijn interpellatie aan de Europese Commissie over de nieuwe Belgische regularisatie van illegalen op de agenda. Ter informatie: de Nederlandse liberalen (fractie Verhofstadt) die in juli zoveel pers haalden met hun dreiging die regularisatie aan te vechten bij de Commissie bleven helemaal stil; veel lawaai, maar als puntje bij paaltje komt braafjes in het gelid lopen - de kiezers vragen er blijkbaar om bedrogen te worden.

Wie ook braafjes in het gelid loopt, dat zijn de "eurorealisten" van Lijst Dedecker. Maandag werd de voordracht van de bijzonder eurofederalistische Karel de Gucht tot Europees Commissaris niet enkel gesteund maar zelfs mee voorgedragen door de "Conservatieve en Reformistische Fractie" waar LDD'er Derk-Jan Eppink toe behoort. Kunt U nog volgen?

Eén man heeft me alvast verbaasd deze week: onze intieme vriend Guy Verhofstadt. Tijdens de juli-zitting sprak Verhofstadt enkel Frans en Engels (hoewel er tijdens de plenaire uitstekende simultaanvertaling in alle EU-talen voorhanden is), maar tijdens het Opel-debat schakelde hij toch maar over op zijn moedertaal. We houden U op de hoogte van verdere evoluties...

Democracy_at_work
En over een goede veertien dagen, op 2 oktober, "mogen" de Ieren zich in een nieuw referendum uitspreken over de vermomde Europese Grondwet, alias het verdrag van Lissabon. Het ziet ernaar uit dat het "ja" het deze keer haalt - weliswaar na een maandenlange hersenspoelcampagne waar ongetwijfeld massaal veel overheidsgeld in gestopt is. Onthou inmiddels maar hoe het marcheert in de democratische Europese Unie: 95% van de bevolking mag zich helemaal niet uitspreken over het Verdrag ; 5% mag dat wel, maar indien zij zich negatief uitspreken mogen ze opnieuw komen stemmen tot het "ja" is. 't Is maar dat we weten waar we staan.

 

15:09 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Steun aan Opel Antwerpen

Eergisteren aan het werk in het Europees Parlement in Straatsburg voor Opel Antwerpen:

http://www.youtube.com/watch?v=Ip_sk4LLFyI

14:52 Gepost door Frank Vanhecke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-09-09

Een onthaalmoeder uit Hoboken

Oef, de democratie is weer gered. Ja, in een aantal Brusselse wijken is de overheid de toestand niet meer meester en vindt men Kalasjnikovs en ander oorlogstuig, maar wie ligt daarvan wakker? Véél belangrijker is het verhaal van een "undercover" journalist die een Hobokense onthaalmoeder aan de mediatieke schandpaal nagelde. Deze volgens de beelden nogal simpele vrouw had ergens in huis een portretje van Adolf Hitler, een VMO-vlag en een foto van  de inmiddels overleden VMO-leider Bert Eriksson. Na enkele gerichte vragen en opmerkingen vertelde de vrouw (niet op de hoogte dat ze werd gefilmd) ook wat dwaasheden over de Tweede Wereldoorlog. Schande! Kruisig haar! Pak haar werk af! Pek en veren!

leopold 2stalinhitler


Ik ben van oordeel dat het verschrikkelijk dwaas en politiek crimineel is om onze legitieme en volstrekt vreedzame strijd voor het behoud van onze identiteit en welvaart te bezoedelen met een oorlogsverleden waar geen zinnig mens trots op kan zijn. Punt. En ik heb bovendien zelf niet de minste sympathie voor moordenaars als Adolf Hitler, Jozef Stalin of Leopold II van Saksen-Coburg. Maar nu de hele meute huilt en het bloed eist van een niet al te slimme volksvrouw denk ik aan Georges Brassens en ben ik niet van plan om mij bij de hypocriete "bien-pensants" aan te sluiten. (Opvallend dat bijna alle ouders die hun peuters aan de vrouw toevertrouwden vol lof over haar zijn en zeggen dat ze haar overtuiging helemaal niet opdringt aan wie dan ook - ze zorgt trouwens ook voor een paar kleintjes van Marokkaanse afkomst.)

Sedert meer dan 20 jaar ben ik bevriend met een Spanjaard die bij de EU in Brussel werkt. We leerden mekaar trouwens kennen toen we beiden een cursus Duits - horresco referens! - volgden. Hij is een overtuigde communist en bezweert me regelmatig dat Jozef Stalin helemaal niet de psychopatische sadist en massamoordenaar was waarvoor ik hem hou. Mag dat nog? Moet ik dat nu in het geheim opnemen? Moet ik zijn ontslag eisen? Moet hij voor de hele wereld aan de schandpaal?

En neemt U straks nog wel de Craeybeckxtunnel? De legendarische socialist en ex-burgemeester van Antwerpen verklaarde in april 1964, weliswaar tijdens een zattemansgedoe in een café nabij de Grote Markt, "dat het jammer was dat de Duitse verbrandingsovens niet meer Joden hadden laten verdwijnen" - een uitspraak waarbij de onsamenhangende verklaringen van de huismoeder van Hoboken simpelweg verbleken. Héél de Antwerpse socialistische beweging stelde zich toen als één man achter Craeybeckx: dwaze uitspraken van een verder vreedzame en hardwerkende mens met veel verdiensten moesten vergeven worden. Craeybeckx bleef burgemeester van Antwerpen tot 1974 - daarna werd hij opgevolgd door Mathilde Schroyens, in 1964 zijn meest fanatieke verdedigster.

Voor de rest ben ik van oordeel dat we beslissende jaren beleven en dat de zeer naïeve en zelfs domme politieke uitspraken van een huismoeder uit Hoboken worden gebruikt om de aandacht van zeer reële problemen af te leiden.

P.S. En over hetzelfde onderwerp, hartelijk aanbevolen, de mening van Luc van Balberghe:

http://www.vrijvanzegel.net/blog2/index.php?/archives/340-De-Nieuwe-Nazis-zijn-onder-ons.html#extended

15:13 Gepost door Frank Vanhecke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

08-09-09

Wie zijn straks "de kiezers"?

Ons land is "virtueel failliet", dat erkent nu zelfs een begrotingsminister in functie. De schuldenberg (die in absolute cijfers trouwens de voorbije tien jaren nooit werd afgebouwd) groeit opnieuw bijzonder explosief. Het begrotingstekort voor dit jaar alleen dreigt om en bij de 25 miljard euro te bedragen. Dank U wel genieën en staatsmannen van CD&V, SPA en VLD die ons hiertoe brachten. En dank U wel Vlaams kiesvee dat gewetenloze charlatans als Verhofstadt (en straks misschien Van Rompuy en zijn zielig "hou-me-tegen-of-ik-splits-BHV-op-mijn-ééntje" broertje) electoraal beloont voor zo'n rampzalige politiek.

 

En volgende week start dus de nieuwe regularisatieprocedure voor illegalen, opnieuw een "éénmalige" procedure natuurlijk, net zoals de vorige keer. Wat dat allemaal gaat kosten en hoeveel tienduizenden en honderdduizenden nieuwe gelukzoekers uit heel de wereld opnieuw worden aangezogen door gezinsherenigingen en uitzicht op een derde en vierde en vijfde éénmalige regularisatie, weet niemand. Who cares? We hebben nog geen vreemdelingen genoeg in het virtueel failliete land. Stel U voor dat in Antwerpen op dit ogenblik nog 45,1% van de kleuters thuis Nederlands spreekt, in plaats van het veel verrijkender Arababisch of Berbers. In Genk is het nog slechter: daar spreekt nog 60% van de kleuters thuis Nederlands. Als het zo doorgaat blijven de Nederlandstaligen straks nog een kleine meerderheid in Vlaanderen, en dat kunnen we echt niet hebben.

mali-crowd
Aan de Europese Commissie zal het alvast niet liggen. Commissaris Barrot stelt volgende jaar 90 miljoen euro ter beschikking om in diverse verre landen asielcentra van de Europese Unie in te richten - met de bedoeling om de instroom naar Europa te vergemakkelijken. De EU zal de Europese landen helpen met hun "asielplicht" want "Europa moet een humanitair voorbeeld zijn voor heel de wereld". Mensen helpen in hun eigen land of op hun eigen continent is nu blijkbaar ook al racistisch. Barrot voegt daar we aan toe dat deze massale nieuwe immigratiestroom moet gepaard gaan met harde maatregelen tegen illegale immigratie - maar dat mag U gerust als een grapje beschouwen, bestemd om ongeruste kiezers in slaap te wiegen. Trouwens, kiezers? Als nù reeds 55% van de kleuters in Antwerpen thuis geen Nederlands spreekt, wie zijn dan straks "de kiezers"?

10:43 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-09-09

Waar gaat het Eurogeld naartoe?

graaicultuur
Kort voor de Europese verkiezingen bracht ik op deze blog ("Mia De Vidts bedient zichzelf, weer eens" - 5 juni 2009) het verhaal van de subsidies aan "Europese politieke partijen", één van de best bewaarde geheimen uit de graaicultuur van de Europese idealisten. Het komt erop neer dat het Bureau van het Europees Parlement bovenop de subsidies aan politieke fracties de eigen politieke families royaal belastinggeld toestopt: in de periode 2004-2008 niet minder dan 45 miljoen euro (1,8 miljard frank!). Ik kwam daar in juni op terug omdat we ontdekt hadden dat het Bureau van het Europees Parlement, inclusief Mia de Vidts, op 2 februari 2009 éénparig beslist had vlugvlug nog een extra cadeautje van 10 miljoen euro (400 miljoen frank) onder de vriendjes te verdelen.

Op onze parlementaire vragen ter zake komt vanwege de herauten van de openheid van bestuur géén antwoord. Hoe werd die 10 miljoen euro verdeeld? Waarvoor moest dat geld dienen, en hoe werd het gebruik gecontroleerd? Werden fondsen gebruikt voor de verkiezingscampagnes? Geen antwoord. Er zouden juridische complicaties zijn en dus heerst er omerta, zoals bij de maffia.

Voor de verkiezingen beloofden we dat we in dat stinkend potje gingen roeren, en belofte maakt schuld. Nu we geen antwoord krijgen over de bijkomende pot van 10 miljoen gaan we naar de grond van de zaak. Zopas dienden we zes vragen in aan het Bureau van het Europees Parlement:

Art 28 reglement voorziet de mogelijkheid vragen te stellen over de werkzaamheden van Bureau, quaestors en Conferentie der Voorzitters van het parlement zelf.  

 

Inzake de financiering van Europese politieke partijen graag deze vragen:

 

- werd de voorbije jaren 'regelmatig' nagegaan, zoals gevraagd door artikel 5 van Verordening 2004/2003 , of alle Europese politieke partijen nog aan de voorwaarden van de Verordening, artikel 3, voldoen?  Zo ja, door wie, wanneer en met welk resultaat?  Zal thans een dergelijk onderzoek uitgevoerd worden?

- door wie wordt het verbod van artikel 7 Verordening om nationale politieke partijen te financieren gecontroleerd?

- waar kan men de verslagen raadplegen over de jaarlijkse technische ondersteuning, zoals voorzien door art 11 Verordening?  Graag copie van dit verslag voor de voorbije 4 jaren.

- waar kan men de verslagen raadplegen van de jaarlijkse externe audit zoals voorzien in art 9 Verordening?  Graag copie van deze verslagen van de 4 voorbije jaren.

- volgens art 9 van de Verordening worden de middelen besteed met toepassing van het Financieel Reglement (Verordening 1605/2002).  Wie zijn de ordonnateurs bij de Europese politieke partijen, Wie zijn de rekenplichtigen, Wie zijn de interne controleurs?  Graag een lijst hiervan per Europese politieke partij.  Wie voert de externe controle uit?

- Luidens de publiek gemaakte notulen van de Bureauvergadering van 2 februari 2009 werd onder punt 6 goedkeuring verleend aan de verdeling van giften 'zoals voorgesteld in de nota van de secretaris-generaal'.  Graag ontving ik afschrift van deze nota, met name de nota van 29 januari 2009 (PE 417.272/BUR en bijlagen).

euro
Een beetje saaie lectuur? Toegegeven. Maar een goede bron laat ons weten dat "ze" erg verveeld zitten met onze vragen. Wordt vervolgd!

13:12 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-09-09

30 seconden democratie

de gucht
Gisteren is het Europees Parlement dus uit de zomerslaap ontwaakt, onder meer in "mijn" commissie ontwikkelingssamenwerking met een hoorzitting om na te gaan of ons aller Karel De Gucht wel geschikt is om het ambt van Europees Commissaris op te nemen.

Zo'n hoorzitting is natuurlijk een soort veredelde grap. De échte beslissing over de benoeming van de Europese Commissarissen wordt genomen door de regeringen van de Europese lidstaten. Dat is trouwens niet eens een slechte zaak. Maar er moet natuurlijk een schijn van democratische inspraak gewekt worden, en wat beter dan een georchestreerde vertoning in het Europees Parlement?

Veredelde grap? Schijnvertoning? Tja, hoe kunnen we dat anders noemen? Gisteren kregen de erkende fracties eerst elk 2 minuten (120 seconden) tijd om wat politiek-correcte algemeenheden over ontwikkelingssamenwerking het halfrond in te sturen. We hebben het overleefd, doch slechts nipt - nog langer de litanie zelfbeschuldiging van de Westerse wereld moeten aanhoren ware hel geweest. Daarna kwamen een twintigtal parlementsleden aan het woord, waaronder uw dienaar. We hadden elk.... 30 seconden spreektijd. Omdat ergens iemand had beslist dat ik als "niet-ingeschrevene" geen recht had op de 2 minuten spreektijd in het algemeen debat (tegen alle regels in, vanzelfsprekend) kwam een lieve medewerkster mij zeggen dat men mijn micro pas zou afsluiten na... 45 seconden. Probeer maar eens in 30 of zelfs 45 seconden iets beklijvend te formuleren over een dossier als Ontwikkelingssamenwerking en over de politieke rol van Karel De Gucht.

Maar dat is niet alles. Een uurtje voor de start van de hoorzitting werd ik opgebeld door de diensten van het parlement die hadden gemerkt dat ik een vraag aan De Gucht wou stellen, en die me vriendelijk aanboden er voor mij een op te stellen, ze hadden er nog een tiental in stock. Of ook het antwoord van de Commissaris er al pasklaar werd bijgeleverd weet ik niet, maar het zou me niet verbazen.

Ook grappig was het stuk in de krant "De Tijd" van gisteren. Daar werd vooruitgekeken naar de hoorzitting onder de titel "De Gucht op de rooster bij Eva Joly", Eva Joly zijnde de voorzitster van de commissie ontwikkelingsamenwerking en volgens de krant "een krasse dame" zodat "scherpe vragen" onvermijdelijk werden. Jongens, jongens. Iedereen die mijn collega Eva Joly al aan het werk zag weet dat de lieve dame geen drie woorden na mekaar zegt zonder die haperend van een door het personeel van de commissie voorbereid blaadje af te lezen.

Maar goed, zo zijn we weer een dag verder en is iedereen tevreden: De Gucht omdat hij Europees Commissaris wordt, de Europese parlementsleden omdat ze nog eens de illusie wekten "nuttig" of zelfs "belangrijk" te zijn, en uw dienaar omdat deze blog opnieuw van start gaat.

06:55 Gepost door Frank Vanhecke in Europa | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

03-08-09

Giftige appels

fabiolaheks

't Is vakantie en dus komkommertijd. Deze blog herneemt omstreeks 24 augustus, wanneer het Europees Parlement uit zomerslaap ontwaakt en de trouwe bezoekers van een deugddoende vakantie terug zijn.

Inmiddels laten wij ons niet vangen aan de giftige appels van de familie "stelende ekster" van Saksen Coburg...

 

 

 

09:51 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-07-09

Anderhalve euro door deuren en vensters

euro
Deze ochtend voor het eerst sinds geruime tijd nog eens anderhalve euro uitgegeven voor het jongste nummer van het Brusselse satirische weekblad "Père Ubu".

"Père Ubu" was lange tijd in handen van de merkwaardige Rudy Bogaerts, in zijn jeugdjaren lid van de zeer rechtse club "Jeune Europe" maar bij het grote publiek beter bekend als de weinig succesvolle ("et pour cause"...) privé-leraar van ons aller prins Laurent. Bogaerts sprak goed Nederlands, gruwde van het "cordon sanitaire" en had op zijn minst begrip voor vele Vlaamse standpunten. Hij belde me wel eens om van gedachten te wisselen en zorgde er voor dat het Brussels-Franstalige "Père Ubu" niet anti-Vlaams werd. charles_quint746453 Eén van zijn medewerkers toen, de fijnzinnige intellectueel Michel Géoris, droeg zijn laatste boek ("Charles Quint, un César catholique")
zelfs op aan "mon ami gantois Francis" - weinigen weten dat de "gantois Francis" in kwestie niemand minder dan onze Gentse kopman Francis Van den Eynde was. Dat maar om U te zeggen dat een mens die reeds de kranten doorgenomen heeft en zijn boek thuis vergat kan verleid zijn om anderhalve euro aan "Père Ubu" te besteden om de treinreis Brugge-Brussel op te vrolijken.

Nooit meer, echter. Rudy Bogaerts overleed in oktober 2007 en sindsdien is het blad duidelijk in andere handen terechtgekomen en rabiaat anti-Vlaams geworden. Eigenlijk zouden we dat soort publicaties (de grote Franstalige kranten zijn geen haar beter) tot verplichte studie in de Vlaamse middelbare scholen moeten maken - want de Vlamingen blijven tot nader order kinderlijk naïef in de goede wil van de Franstaligen geloven. Over de beruchte 3 burgemeesters van de faciliteitengemeenten klinkt het bijvoorbeeld "les 3 communes à facilités qui résistent à l'envahisseur" ("de drie faciliteitengemeenten die zich tegen de indringers verzetten"). En zelfs de zeer brave Vlaamse ex-burgemeester van Sint-Genesius-Rode, Céline Algoet, wordt onvoorstelbaar beledigend als "une rabique de première" omschreven. Het diepe en fanatieke misprijzen voor de Vlamingen druipt zowat van elke bladzijde. Van mij krijgen ze geen cent meer. Het doet mij echter verdriet dat er aan Franstalige kant blijkbaar geen Rudy Bogaerts of geen Michel Géoris meer rondloopt. In Vlaanderen is het voor de elite mode om de Franstalige arrogantie met groot begrip en sympathie te bejegenen. Aan Franstalige krant heerst jegens Vlaanderen een héél ander klimaat. Maar dat wisten we al natuurlijk.

P.S. Anecdote. Enkele jaren geleden was ik met Francis Van den Eynde bij Michel Géoris te gast in een Brussels restaurant. Op een bepaald ogenblik werd het restaurant omzeggens ingenomen door door een vuurrode delegatie ABVV'ers, vervaarlijk uitziende mannen met rode vakbondsoutfit, pas terug van een betoging. Géoris hield die mannen goed in het oog, want het was duidelijk dat ze Francis en mezelf herkend hadden en dat ze onmiskenbaar niet van plan waren ons zomaar te laten gaan. Wat ook geschiedde: we mochten het restaurant niet verlaten voor we met de hele ABVV-delegatie op de foto stonden.. want die mannen stemden allemaal Vlaams Blok.

14:05 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

17-06-09

Na de verkiezingen...

20090225-EuropaToer
Verkiezingsuitslagen becommentariëren doet men best niet heet van de naald. Pas na enkele dagen kunnen perceptie en realiteit goed in beeld gebracht worden, pas na enkele weken kan de reële impact van de stembusresulaten ingeschat worden. Een voorbeeld: in de perceptie is CD&V één van de twee grote overwinnaars van de voorbije verkiezingen. Die partij van eerste ministers, minister-presidenten, ministers allerhande, burgemeesters en provinciebestuurders bij de vleet, behaalde exact 22,86% van de stemmen voor het Vlaams Parlement. Zo'n schitterend resultaat zou ik dat voor die partij niet noemen, of wel?

marie-rose
Dat betekent niet dat we niet moeten erkennen dat ons Vlaams Belang klappen kreeg, dubbel en dik in vergelijking met de monsterscore van 2004: min 8,86% voor de Vlaams Parlement lijsten, min 7,28% voor het Europees Parlement waar de schade vermoedelijk beperkter bleef door de kandidatuur van Marie-Rose Morel. De kiezer heeft niet altijd gelijk, en de vooringenomenheid van de media is zeer reëel, maar hier moeten we ook aan zelfonderzoek doen. We zijn daar trouwens mee bezig en ik zal daar ook de komende dagen en weken via deze bescheiden blog aan bijdragen.

En laat ons ondertussen niet vergeten dat we met 15,28% nog steeds de tweede partij van Vlaanderen zijn, dat Lijst Dedecker omzeggens zeker aan zijn zwanenzang begonnen is en dat de NVA hoge verwachtingen heeft verwekt die nu ook moeten ingelost worden met wat anders dan enkel maar het nogal pijnlijke en arrogante misprijzen dat haar coryfeeën etaleren tegen Vlaams Belangers.

U leest er de komende weken méér over, vanaf volgende week 24 juni terug elke dag op deze blog. Tot dan - allicht ook met nieuws uit het Europees Parlement waar we momenteel hard werken aan nieuwe samenwerking over de landsgrenzen heen.

Nog één zaak: heel bijzonder en hartelijk dank aan de 161.371 mensen die mij een voorkeurstem gaven. Ik zal alles op alles zetten om die stem de komende jaren ook te verdienen. En ja, we zijn vast van plan om van de Europese fractie een model voor heel de partij te maken. Een beetje gezonde concurrentie kan ons alleen maar deugd doen.

12:25 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

05-06-09

Mia De Vidts bedient zichzelf, weer eens.

europrofiteurs
Het is een van de best bewaarde geheimen uit de graaicultuur van de Europese idealisten: de subsidies aan "Europese politieke partijen. Het recept is geniaal in zijn eenvoud: organiseer een lichte superstructuur van een klassieke politieke familie (christendemocraten, socialisten, liberalen en groenen), en zorg ervoor dat in de meeste Europese landen een lokale vertegenwoordiging daarvan bestaat - niet eens nodig dat er in die landen een Europees Parlementslid van die politieke strekking werd verkozen. Dien dan een subsidie-aanvraag in, en die wordt behandeld... door die zelfde politieke families in het Bureau van het Europees Parlement. Succes verzekerd! De subsidiekraan wordt opengedraaid...

Het gaat niet over kleine bedragen. In vier jaar tijd (2004-2008) werd op die manier niet minder dan 45 miljoen euro (1,2 miljard frank!) over die politieke families uitgekeerd, nog eens bovenop de normale subsidie aan fractiewerking in het Europees Parlement.

Op 2 februari 2009 kwam er echter een eigenaardige beslissing van het Bureau van het Europees Parlement. De beslissing namelijk om vlak voor de verkiezingen nog een leuk cadeautje uit te delen aan die Europese politieke partijen: 10 miljoen euro extra. Een unanieme beslissing van het Bureau overigens, inclusief de Belgische vertegenwoordigster, vakbondsvrouwe Mia De Vidts, maar ja die is wel gewoon om zich aan de subsidiekraan te laven.

Sinds 2 februari stellen wij parlementaire vragen naar de verantwoording van die extra subsidie, naar de juiste verdeling over de politieke strekkingen, en naar de bestemming van die fondsen. En zie, de herauten van de openheid van bestuur bewaren een diep stilzwijgen. Geen antwoord. Wanneer we bellen naar het secretariaat van het Bureau zegt men dat de juiste gegevens opvraagbaar zijn bij de secretaris-generaal van het Parlement. En bij  de secretaris-generaal zegt men dat die informatie vertrouwelijk is en bij het Bureau moet opgevraagd worden. Beide instellingen weigeren de informatie te geven, maar weigeren ook op papier te bevestigen dat wij de informatie niet krijgen. Omerta.

Misschien denkt U nu: beste jongen, sticht dan zélf ook zo'n Europese politieke partij... Ha neen, dat gaat niet. Want het Europees Parlement heeft ervoor gezorgd dat enkel de vriendjes en vriendinnetjes aan de bak komen. De bestaande politieke families mogen immers beslissen of nieuwe aanvragen wel aan alle voorwaarden voldoen, wel voldoende Eurofiel zijn en ook voldoende vriendelijk voor de multiculturele utopie. Geen vervelende pottenkijkers tussen de graaiers.

stinkend potje
Eén verkiezingsbelofte toch: in dat zoveelste stinkend potje gaan we roeren de komende maanden!

08:38 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-06-09

Frank Vanhecke feliciteert Geert Wilders

Frank Vanhecke, Europees parlementslid en Europees lijsttrekker voor Vlaams Belang, feliciteert Geert Wilders en zijn PVV met  de vandaag behaalde klinkende verkiezingsoverwinning.

wilders
Met de massale keuze voor de PVV heeft Nederland terecht stelling genomen tegen de islamisering en tegen de toetreding van Turkije, die onze gemeenschappelijke Europese waarden en vrijheden bedreigen.

Tegelijk heeft Nederland terecht de evolutie naar een EU-superstaat afgewezen, die de nationale soevereiniteit onderuit haalt en leidt naar massale verspilling van belastinggeld.

Vandaag hebben de Nederlanders als eerste Europeanen een sterk signaal gegeven voor ‘minder Europa’.  Dat is een terechte afwijzing van mensen als Verhofstadt en Dehaene, die met de holle kreet ‘meer Europa’ de belangen van hun volk verkwanselen in de hoop op een Europese topjob voor zichzelf. 

Ik hoop dat de Vlamingen dat moedige voorbeeld van de Nederlanders zondag massaal volgen.


Frank Vanhecke
Europees parlementslid

22:58 Gepost door Frank Vanhecke in Europa | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pvv, wilders |  Facebook |

03-06-09

Mooie campagnedagen

En nog enkele Westvlaamse campagnebeelden...

langneus
Diksmuide, met Agnes Bruyninckx, Stefaan Sintobin en de ploeg van Koen Bultynck (waartoe we Peter Logghe rekenen).

zoetemarkt
Kemmel, met onder meer Nancy Six en Johan Sanders

Kortrijk, aan het Guldensporenmonument, klaar voor de strijd.

22:10 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Dossier geseponeerd, België gered.

islam
Juicht Belgen, juicht. De Brusselse procureur des Konings heeft beslist zich geen moer aan te trekken van de vernietigende bevindingen van het "Comité P" over het (PS en Franstalig) politiegeweld tegen Vlaams Belang-manifestanten op 11 september 2007. U herinnert zich nog wel dat we toen met een paar honderd mensen vreedzaam en rustig en zonder het verkeer te storen bijeenstonden aan het Schumanplein te Brussel toen de Naamse en Luikse in politie-uniform gestoken huurlingen van de Brusselse PS-burgemeester als wildemannen begonnen op ons los te slaan. Het Comité-P maakte daarover onlangs een vernietigend verslag bekend; vernietigend voor de PS-burgemeester en zijn sinistere vazal die zich hoofdcommissaris noemt; vernietigend voor de nauwelijks bestaande coördinatie van de ordetroepen, vernietigend voor het feit dat men opzettelijk verkoos Franstalige politiemensen op ons los te laten, vernietigend voor de slechte behandeling van vele arrestanten tijdens de aanhouding en later in de cel. Ik kan er trouwens over meespreken.

islam2
De Brusselse procureur echter moet aan zijn carrière denken. Ik ontving recent een briefje waarin hij kortweg meedeelt onze klachten te seponeren - zonder ook maar één zinnetje van motivering. Zelfs geen "de pot op, sale flamin". Er zijn nog goede Belgen.

justitia
En zeggen dat het gerecht al drie jaar werkt om mij te laten veroordelen voor een paar zinnen, niet eens door mij geschreven, in een lokaal partijblaadje; dat daarvoor mijn parlementaire onschendbaarheid werd opgeheven en dat men mijn politieke rechten daarvoor wil afnemen. Vrouwe Justitia...

21:33 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

02-06-09

Royal Astrid verwacht ons!

kortrijk 2Zo gaan we dus met veel vertrouwen de laatste campagnedagen in. Gisteren was provinciale actiedag en staken we met een Brugse kernploeg (dank U Agnes, An, Dominiek en Tine!) een pak andere afdelingen - Kortrijk, Kemmel, Diksmuide, Zeebrugge... - een handje toe.

Overal schitterend ontvangen, hard gewerkt, heel veel goede reacties. Ook de komende dagen zijn we nog her en der op pad, om dan zaterdag af te sluiten in Hasselt en Scherpenheuvel. Op die laatste locatie branden we zeker ook een kaarske.

In West-Vlaanderen organiseren we volgende donderdag ook de laatste grote meeting van de campagne:

Donderdag 4 juni om 20u, hotel "Royal Astrid", Wellingtonstraat 1 te Oostende

Allen daarheen!

mrm
Dezelfde dag is Marie-Rose te gast op TV1 omstreeks 22u, maar dat mag U niet beletten naar Oostende te komen. We voorzien immers dat onze meeting tijdig afsluit én verzorgen TV in de hotelbar om voor Marie-Rose te supporteren.

P.S. En ere wie ere toekomt. Deze provinciale meeting is het werk van senator Yves Buysse, lijstduwer bij de opvolgers op de lijst voor het Vlaams Parlement. We hebben hem in de campagne niet veel gezien, en dan al zeker niet om zijn persoonlijke propaganda te verzorgen. Yves is immers de duivel-doet-al van de nationale verkiezingscel, verantwoordelijk voor het hele administratieve verloop. Een hoop werk en rompslomp en kopzorgen, zelden een "dankuwel". Maar we denken aan hem in het stemhokje, beloofd! 

yves
  

19:24 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

27-05-09

Een dag uit het campagneleven

IMGP5690klein (foto An Braem)
Deze ochtend met de lokale campagneploeg de markt in Torhout bezocht. Wat kan ik zeggen? Goede sfeer, heel veel belangstelling voor onze folders, en last but not least: wat een schitterende militantenploeg toch in de regio Brugge.


Deze mensen zijn bijna elke dag voor ons op pad. Na mijn vertrek deze ochtend werkten ze nog een uur verder, om daarna heel de middag te gaan "bussen" in Varsenare. En zo gaat dat dag na dag. Duizendmaal dank van deze jongen...

Na Torhout vliegensvlug naar Brussel voor een interview met Rob Heirbout van de VRT (aan het Berlaymontgebouw dat voor de gelegenheid nog maar eens moest ontruimd worden, waterschade, ik pleit onschuldig) en daarna anderhalf uur chatsessie voor De Standaard-online. Nu even deze blog verzorgen en dan een vrije tribune voor diezelfde De Standaard schrijven. En dan zorgen omstreeks 19u30 door twee klassieke monsterfiles heen toch op tijd in Beveren-Waas te geraken voor een vergadering. 't Is géén leven, klagen nogal wat politici. Ach, ik heb voor ik beroepspoliticus werd "tien stielen en dertien ongelukken" gekend, en dàt was ook altijd hard werken - en minder goed verloond. Mij hoort U niet klagen.

marie-rose
En eerlijk gezegd, ik denk al de hele dag aan Marie-Rose Morel die deze ochtend geopereerd werd en de komende dagen een verschrikkelijk zware en pijnlijke behandeling ondergaat. Enkele dagen geleden was ik in mijn eigen Brugge te gast voor de prachtige Heilig Bloed Processie ("Brugge's mooiste dag"), waar de priester naast me op de tribune me vroeg of ik eigenlijk wel wist dat zovele mensen een gebed of een mis voor Marie-Rose vroegen. Blijkbaar zijn er héél veel mensen in Vlaanderen, van alle gezindheden, die met Marie-Rose en haar familie meeleven.

Het lijkt in die omstandigheden allemaal erg futiel, maar voor de volledigheid meld ik nog dat de website www.parlorama.eu terug online is. U herinnert zich misschien dat die mensen een onafhankelijk onderzoek verricht hadden naar de werklust van in totaal een 900-tal europarlementsleden van de voorbije 5 jaren. Dit onderzoek werd nu verfijnd en de resultaten bijgewerkt. Uw dienaar staat deze keer als "beste Belg" geklasseerd, en in het algemeen klassement op plaats 22 van 926. Dat ik dat nog mag meemaken in mijn oude dag. Gelukkig krijg ik daarentegen NUL (0) punten van de objectieve kwaliteitskrant De Morgen. Dat brengt wat evenwicht. En tussen haakjes: ook mijn vrienden en collega's Philip Claeys en Koen Dillen scoren bijzonder goed in dat onafhankelijk onderzoek; zij kregen van De Morgen respectievelijk 1 en 0,5 punten.

16:19 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-05-09

De Vlaming alweer uitgeperst: 282 euro naar de EU, het meest van alle Europeanen

EU-KRAAN kleinGeen enkel land in de EU betaalt netto meer aan de Europese Unie dan Vlaanderen: liefst 1.780 miljoen euro per jaar. Van de 490 miljoen Europeanen betaalt niemand meer dan de 6 miljoen Vlamingen, omgerekend 282 euro netto per jaar per Vlaming. Een Vlaming betaalt bijna dubbel zoveel dan een Waal; het dubbele van een Duitser; bijna het drievoudige van een Brit; en vijf maal meer dan een Fransman of een Italiaan. De Vlaamse geldstroom naar de EU bedraagt momenteel 4,6 miljoen euro per dag.

Die verbijsterende cijfers blijken uit een recente studie van onze Vlaams Belang-fractie in het Europees Parlement, waarbij we voor het eerst de mythe ‘de EU levert België meer op dan het kost’ van Verhofstadt en Dehaene doorprikken. Het pleidooi van CD&V en Open VLD voor ‘meer Europa’ krijgt een wrange bijsmaak als men weet wat een gemiddeld gezin met 2 kinderen nu al jaarlijks aan de EU betaalt: 1.130 euro in Vlaanderen, 1.088 euro in Nederland, 578 euro in Wallonië, 456 euro in Duitsland, 404 euro in Groot-Brittannië en 212 euro in Frankrijk. Maar dat is voor Verhofstadt en Dehaene blijkbaar nog steeds niet genoeg.

Belangrijk om weten, is dat de Vlaamse geldstroom richting Europa hoegenaamd geen gevolg is van ‘objectieve criteria’, maar louter van de slechte manier waarop de traditionele politici in Europa de Vlaamse belangen verdedigen. Terwijl Groot-Brittannië al jarenlang een ‘politieke korting’ geniet – iets waarop ook Zweden en Nederland vanaf dit jaar aanspraak kunnen maken – vond België het niet nodig deze korting te bedingen.

Voor het Vlaams Belang moet de bijdrage van Vlaanderen aan de EU onmiddellijk begrensd worden tot 200 euro per Vlaming.  Dat levert een onmiddellijke besparing op van 492 miljoen euro die voor ons meteen moet omgezet worden in een belastingverlaging voor elke Vlaming, die al lang genoeg uitgeperst wordt!

Voor dze volledige studie, ga http://www.vlaamsbelangeuropa.eu/nl/actueel-pers/2009/05/...

10:12 Gepost door Frank Vanhecke in Europa | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-05-09

Niet alles is kommer en kwel.

Het valt al mee dat deze blog niet is opgenomen in de "Obarometer" van de krant De Standaard, anders had ik nu wel héél slechte punten gekregen: al een week geen nieuw stukje, dat verdient een pak rammel. Waarvan akte.

Vandaag in "Terzake O9" vernomen - wie zou aan een VRT-peiling durven twijfelen? - dat ik een nogal onaangename mens ben, onverdraagzaam en zo en zelfs arrogant. Mensen zouden ook niet erg geneigd zijn om met mij een pint te drinken.

familiedaggentklein2

Gelukkig was daar een paar dagen geleden op campagne in Gent nog deze finaliste-miss die best wel met mij een glas wou drinken. Mijn dankbare stem heeft ze!

23:49 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

13-05-09

Twee dikke nekken

verhofstadt
Guy Verhofstadt ziet het groots. Omdat geen enkele Europese regeringsleider ad rem reageerde toen vorig jaar de financiële crisis losbarstte, is Numero Uno naar eigen zeggen – boos als hij was op de domme en lethargische Merkels, Browns, Zapatero’s en Berlusconi’s van deze wereld - in zijn pen gekropen. Om Vlaanderen, Europa,…ja om heel de wereld uit te leggen hoe we door de methode-Verhofstadt uit de problemen kunnen raken, leurt hij deze dagen, driftig gesteund door de medialakeien van de VRT en de zogezegde kwaliteitskranten, met een nieuw boekje : De weg uit de crisis. Of hoe Europa en Verhofstadt de wereld kunnen redden.

We kennen het keynesiaanse verhaal van de auteur der vergeten burgermanifesten. De Europeanen moeten dringend meer belastingen betalen en de natiestaten moeten verdwijnen. Moeilijker is het niet. Want anders dreigen hel en verdoemenis. Alleen een Europees rijk met een Europese president kan de wereld redden. Er heeft nog eens een gek dat gedacht.

Om zijn evangelie de nodige luister te geven, hebben vlijtige vertalers voor Franse, Duitse, Engelse, Italiaanse, ja zelfs Chinese versies van Verhofstadts vorig boek De Verenigde Staten van Europa gezorgd. Want tot in Beijing wil de Messias van Gent het goede geloof verspreiden, steeds weer op zijn wenken bediend door de kritiekloze pennenlikkers uit Vlaanderens media.

Maar soms kan het mislopen. Zeker als men Annemie Neyts, voorzitster van de Europese liberale partij en buitenlandspecialiste van de VLD, meesleurt naar een persconferentie.

nederlandse-site-wil-annemie-neyts-dood_5_460x0
We kennen Neyts. We kennen haar verdraagzaamheid. Trots verkondigt ze overal dat ze nog nooit een Vlaams Belanger heeft gegroet. We kunnen ervan getuigen in het Europees Parlement. Geen goede morgen. Geen minzaam knikje. Neyts steekt zelfs het trottoir over, wanneer ze een Vlaams Belanger ziet aankomen. Vlaams Belangers hebben de Mexicaanse griep. Die moet je mijden als de pest.

We kennen Neyts. We kennen haar hovaardigheid. Enkele jaren geleden, tijdens een debat in de Brusselse Klub De Warande, verkondigde ze - niet lang na het Nederlandse neen tegen de Europese Grondwet - dat “de uitslag wel anders was geweest, mocht zij In Nederland campagne zijn gaan voeren.” Tja.

Gisteren stelde Guy Verhofstadt zijn anticrisis-evangelie voor aan de Nederlandse pers. Het evangelie bekritiseer je niet. Toen een journalist verwees naar wat de Nederlandse linkse politicus Jan Marijnissen op zijn blog had geschreven over het desastreuze beleid van Verhofstadt tijdens de paarse regeerperiode, reageerden onze liberale excellenties geprikkeld. De journalisten moesten maar eens een lesje in Belgische politiek komen nemen, vond Numero Uno. En Neyts meende dat Nederlanders Vlaanderen beter de les niet zouden spellen na wat er vorige week in Apeldoorn gebeurd was.

Pas toen ze door de woedende reacties van de verzamelde journalisten haar kemel inzag, verontschuldigde Neyts zich. “Dit had ik niet mogen zeggen.”

Misschien moeten Verhofstadt en zijn pasionaria eens leren dat journalisten in Nederland, in tegenstelling tot sommigen in Vlaanderen, wél nog kritisch durven staan tegenover het establishment.

(Deze column verscheen zopas op de extra verkiezingswebstek www.vlaamsbelang2009.be)

20:17 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

07-05-09

Dhimmitude in het Europees Parlement

Zopas de laatste stemmingen in Straatsburg achter de rug. Nu is het huiswaarts en volop campagne tot 7 juni.

art_large_283173

Het Europees Parlement heeft zijn exit niet gemist, met tal van politiek correcte verslagen. Ik pik er ééntje uit. Gisteren stemden we over het verslag Wojciechowski "over het voorstel voor een verordening van de Raad inzake de bescherming van dieren bij het doden". Het ging dus over het slachten van dieren en hoe daarbij wrede toestanden moeten verboden worden. Vele dieren ondergaan nu immers nog een ware lijdensweg, niet enkel tijdens het vervoer naar de slachthuizen maar ook op het moment dat ze worden gedood. Het is dan ook volkomen terecht dat tegen die schande op Europese schaal wordt opgetreden. Beschaving toont zich zeker ook in de wijze waarop dieren worden behandeld. Volledig akkoord dus, deze keer.

Behalve...

ritualslaughter

Met grote meerderheid keurde het parlement gisteren twee amendementen goed die het onnodig lijden van dieren wél nog toelaten! Er wordt namelijk een uitzondering bedongen voor de barbaarse toestanden van het ritueel slachten, een zogenaamde "culturele traditie met religieuze oorsprong".

Waarmee eens te meer bewezen wordt dat we in Europa langzaam maar zeker in een toestand van "dhimmitude" tegenover de agressieve en veroverende islam terechtgekomen zijn.

P.S.:

Het begrip dhimmitude is een neologisme voor de (al dan niet vrijwillige) onderwerping van niet-moslims aan moslims.

De term dhimmitude, geïnspireerd op het al langer bestaande begrip dhimmi, is bekend geworden door de Egyptisch-joodse schrijfster Bat Ye'or.

Dhimmitude komt volgens Bat Ye'or voort uit de strijd die sommige moslims voeren: om buiten schot te blijven nemen zich bedreigd voelende niet-moslims een onderdanige houding aan en onthoudt men zich van kritiek op de islam.

13:39 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |