25-06-12

Nog wat miljoenen voor de "antiracisten"...

enar 2.jpgUit een antwoord op een parlementaire vraag die ik einde april 2012 stelde, blijkt dat het "Europees netwerk tegen racisme" (afgekort als ENAR) in 2009, 2010 en 2011 respectievelijk 961.000, 967.000 en 984.000 euro werd toegestopt door de Europese Commissie. 

Een kleine 3 miljoen euro in drie jaar tijd, dat is niet niks. 

ENAR is een soort van overkoepelende Europese organisatie van allerlei schimmige extreemlinkse clubjes. De organisatie staat of valt met het Europese manna.  Zo nam de Europese Commissie bijvoorbeeld in 2011 maar liefst 81,55 procent van de totale uitgaven voor haar rekening. De uitgaven houden trouwens bijna uitsluitend verband met de uitbetaling van personeels- en reiskosten.  Een blik op de webstek (www.enar-eu.org) zegt meer dan genoeg over waar deze organisatie voor staat. 

imagesCAPJH35F.jpgENAR wil bijvoorbeeld zo snel mogelijk een onderzoek naar het geweld dat de politie zou hebben gebruikt tegen Stéphanie X, weet u wel, de vrouw met de niqab, en verzet zich tegen de mogelijke uitwijzing van kampioen-recidivist Belkacem naar Marokko.

Het wordt nog interessanter als we de Belgische vertakking van ENAR onder de loep nemen.  Zoals gezegd is ENAR immers een Europese koepel van nationale organisaties.  De openingswebstek van 'ENAR-Belgium' is in het Engels opgesteld en de rapporten zijn énkel in het Frans beschikbaar.  De organisatie die zo de mond vol heeft over discriminatie vertikt het om de taal van de overgrote meerderheid der "Belgen" te hanteren.

Het meest recente rapport handelt over racisme in België in de periode 2010/2011 (Rapport alternatif d'ENAR 2010/2011.  Le racisme et les discriminations qui y sont associées en Belgique) van de hand van Radouane Bouhlal en Ibrahim Akrouh.  Veelzeggend is dat ze stelling nemen tegen elke regelgeving die zelfs maar heel voorzichtig de immigratie op basis van gezinshereniging moeilijker maakt.  Zelfs een verstrenging van de meest soepele nationaliteitswetgeving ter wereld vindt in hun ogen geen genade omdat deze bijvoorbeeld zou neerkomen op een vraag naar een klein beetje sociale integratie.  Nationaliteitsverwerving mag voor ENAR geen bekroning zijn van een geslaagd integratieproces maar moet integendeel ... een "instrument zijn in een socio-economisch integratieproces".  Dit is natuurlijk de wereld op z'n kop.

Op mijn vraag aan de Commissie wat het nut is van dergelijke organisatie, met andere woorden hoe de Commissie kan verantwoorden miljoenen belastinggeld naar die kerels te versluizen,  klinkt het antwoord: "een progressief verhaal over gelijkheid en diversiteit formuleren en onder de aandacht brengen; de capaciteit van het netwerk vergroten om zijn strategie goed uit te voeren; nieuwe stappen ondernemen op weg naar financiële stabiliteit en duurzame ontwikkeling". Kortom: gebakken lucht.

Mag ik hier nog maar eens zeggen dat wat mij betreft de meeste van die Europese subsidies beter afgeschaft worden? Of moesten we niet besparen soms?

16:56 Gepost door Frank Vanhecke in Europa | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-06-12

Met vier in bed...

Het was de bedoeling pas volgende week uit te pakken met een compleet vernieuwde versie van deze bescheiden blog - maar een vriendendienst gaat voor Knipogen...

binnenhof_37.jpgIn juli vorig jaar was ik samen met vrienden Koen Dillen en Jurgen Ceder te gast bij Luc en Martine, Vlaamse uitbaters van de heerlijke B&B "La Ferme du Roc" in de Franse Aveyron. (www.lafermeduroc.fr). We beleefden er mooie dagen in een prachtige omgeving - en Luc en Martine zijn héél bijzondere mensen.

Volgende week - van maandag 25 juni tot en met donderdag 28 juni - nemen zij deel aan het TV-programma "Met vier in bed", telkens om 20u45 op VTM. Wat mij betreft, van harte aanbevolen.

http://www.humo.be/tv-gids/programma/1913414/met-vier-in-bed-franse-week-seizoen-3-aflevering-12

14:57 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |