30-03-12

Mijn nieuwe Youtubekanaal gaat van start

Wie graag de beelden wil zien van mijn tussenkomsten in het Europees parlement wanneer dat in zitting is in Brussel of Straatsburg kan vanaf nu hier terecht:

http://www.youtube.com/channel/UCK86b7qMAmVeBLmbypiKMMg?f...

Als voorbeeldje een recente tussenkomst tegen de verspilling van geld door het Europees parlement:

 

17:10 Gepost door Frank Vanhecke in Europa | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

29-03-12

Niet alle moslims zijn terroristen. Maar...

ab.jpgIedereen is het er roerend over eens. Het zou onwelvoeglijk zijn om politieke munt te slaan uit de afschuwelijke moordpartijen in Montauban en Toulouse. En het zou nog onwelvoeglijker zijn om een amalgaam te maken en alle moslims te stigmatiseren omwille van het fanatisme van een aantal godsdienstwaanzinnigen. Het zijn principes waar elk beschaafd mens zich kan achter scharen.

Maar de zeven slachtoffers van Mohammed Merah waren nog niet goed en wel begraven, of de verschillende politieke partijen beschuldigden elkaar ervan het drama te willen uitbuiten om electorale redenen. Over goed drie weken vindt de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen plaats.

Alexis Brézet van Figaro-Magazine heeft gelijk wanneer hij in zijn editoriaal van deze week de linkse partijen en centrumkandidaat François Bayrou in deze zaak met de vinger wijst. Zij waren het die als eersten klaar stonden om een amalgaam te plegen en rechts met de vinger te wijzen.

Want de linkser-dan-de-socialisten kandidaat Jean-Luc Mélenhon mag op meetings uitroepen wat hij wil, de seriedoder van Toulouse is zijn inspiratie niet in het verzameld werk van de gefusilleerde collaborateur Robert Brasillach gaan zoeken, van wie Jean-Marie Le Pen een gedicht op een meeting had voorgedragen.. En François Bayrou mag denken wat hij wil, Mohammed Merah is niet geradicaliseerd door de toespraken van Nicolas Sarkozy over immigratie.

In Vlaanderen wist De Morgen daags na de moord op de drie joodse kinderen en een jonge rabbijn in Toulouse met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te vertellen dat de daders "neonazi's" waren. Dat dacht men destijds ook na de aanslagen in de rue Copernic en de rue des Rosiers.

Tot bleek dat de daders radicale islamieten waren.

Zoals Mohammed Merah. Een product van de Franse voorsteden waar het radicale islamisme welig tiert. De balans die islamkenner Gilles Kepel - allesbehalve een 'islamvreter' - in zijn nieuwste boek Quatre-ving-treize (Gallimard, 2012) over het islamisme in de Franse voorsteden opmaakt is ontluisterend .

Niet alle moslims zijn terroristen, maar alle terroristen zijn vandaag moslims. Het zijn gematigde moslims die ons die waarheid voorhouden.

11:24 Gepost door Frank Vanhecke in Islamfundamentalisme | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

21-03-12

Kabila dankt de Europese belastingbetalers

Er is interessant nieuws voor de brave belastingbetalers die zich afvragen waar hun centen heen gaan...

Onlangs vroeg ik aan de Europese Commissie hoeveel de Europese Unie had geïnvesteerd in steun voor de presidentsverkiezingen van 28 november 2011 in Congo. Dat is relevant omdat alle internationale waarnemers het erover eens zijn dat deze "verkiezingen" een echte schertsvertoning werden. Gisteren publiceerden de Verenigde Naties daarenboven een vernietigend rapport waaruit blijkt dat de Congolese veiligheidstroepen zich daarbij schuldig maakten aan ernstige mensenrechtenschendingen, waaronder moord en marteling. Volgens de Europese Unie én de Verenigde Staten verliepen de verkiezingen in Congo dermate gebrekkig dat het onmogelijk te bepalen is wie ze wérkelijk heeft gewonnen.

Kabila.jpgEn nu de cijfers. Uit het antwoord op mijn parlementaire vraag blijkt dat de Europese Unie in totaal zo'n 42 miljoen euro (ruim 1,6 miljard frank) spendeerde aan allerhande steun voor de organisatie van deze schertsvertoning van het Kabila-regime. De komende maanden en jaren wordt daarenboven nog eens 12,5 miljoen euro voorzien  voor de verdere opvolging - weliswaar "onder voorbehoud van een nieuwe beoordeling van de situatie".

Over die "nieuwe beoordeling" ondervraag ik binnenkort de bevoegde Europese Commissaris. Maar maak U niet teveel illusies. In 2006 kreeg Kabila van de EU zo'n 165 miljoen euro voor "verkiezingen". Enige beoordeling is er sindsdien niet gekomen...

16:20 Gepost door Frank Vanhecke in Europa | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

13-03-12

De kliksite van Wilders

In het Europees Parlement hebben we zopas het debat achter de rug over de beruchte Nederlandse website waar Geert Wilders' PVV aan burgers de gelegenheid biedt om overlast door Midden- en Oost-Europeanen te melden.

 

Voor alle duidelijkheid, ik ben zelf niet zo'n grote voorstander van dat initiatief. Een politieke partij moet toch een beetje oppassen voor het aanmoedigen van de klikspaanmentaliteit. En er zijn heus wel grotere en veel meer ernstige immigratieproblemen met niet-Europese vreemdelingen dan met pakweg de Poolse aanwezigheid (hoe massaal ook) in Vlaanderen of Nederland. Dit is dus niet "mijn ding".

 

Maar anderzijds is het toch het recht van Wilders en zijn PVV om de Nederlandse bevolking te bevragen naar de problemen die zij eventueel dagelijks aan den lijve ondervinden? Dat in een paar weken tijd al honderdduizend mensen een online-klacht formuleerden zegt toch ook wel iets? Wilders is van bij de start tegenstander geweest van het vrij verkeer voor werknemers en diensten uit Oost-Europa. Ook dat is zijn recht en het behoort tot het normale democratische spel dat hij poogt te bewijzen dat zijn standpunt door veel mensen wordt gedeeld en dat de komst van "de Poolse loodgieters" ook schaduwzijden kent.

 

En wat mij vandaag het meest tegen de borst stootte in het Europees Parlement was de platvloersheid van het debat. Opnieuw waren een aantal collega's vergelijkingen aan het maken met de donkerste bladzijden uit de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, of met de methodes van de sinistere Stasi in de voormalige DDR - weten die mensen eigenlijk wel waarover zij praten? Een mens vraagt het zich af.

 

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/nieuws/buitenland/1.1244467

17:27 Gepost door Frank Vanhecke in Europa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Nicolas Sarkozy recycleert zijn beloftes

sarko.jpgDe Franse president en presidentskandidaat voor de komende verkiezingen heeft gelijk en ongelijk wanneer hij immigratie en asielproblemen tot een centraal thema van zijn campagne maakt. Miljoenen televisiekijkers mochten enkele dagen geleden meemaken hoe hij zich opstelde als 'monsieur anti-immigration'.

Hij heeft gelijk, want in alle landen van de Europese Unie, ook die landen waar sociaaldemocraten mee besturen, worden steeds meer beleidsmakers zich ervan bewust dat enkel een zeer restrictief beleid ten aanzien van de miljoenen kandidaat-immigranten de sociale cohesie van onze grootsteden op termijn kan vrijwaren. De problemen van gettovorming, integrisme en criminaliteit zijn op heel wat plaatsen - van Molenbeek tot Rotterdam en van Napels tot Berlijn - sowieso al quasi onbeheersbaar geworden.

Ervoor pleiten, zoals Sarkozy nu doet, om de legale immigratie met de helft te verminderen, is wel het minste wat de Franse burgers van hun nieuwe president morgen mogen verwachten. Anderen, zoals gewezen president Valéry Giscard d'Estaing; alles behalve een 'extremist', waarschuwden meer dan twintig jaar geleden al in niet mis te verstane termen voor de 'immigratie-invasie'.

ni ni.jpgNicolas Sarkozy komt dus rijkelijk laat met zijn pleidooi. En zijn pleidooi klinkt bovendien bijzonder hypocriet, want het is niet de eerste keer dat het Frans staatshoofd deze krijgshaftige toon aanslaat. Exact vijf jaar geleden deed hij exact hetzelfde. Dat was in 2007, toen hij tot president verkozen werd op basis van een bijzonder rechts programma, om vervolgens een 'opening naar links' te maken met de opname van socialistische en linkse eminenties in zijn regering zoals de feministe Fadela Amara, de oprichtster van ni putes ni soumises ('hoer noch slavin'), dat deze dagen een vorm van plagiaat kent in Vlaanderen.

Van zijn beloftes over striktere immigratie kwam even weinig terecht als van zijn vele andere beloftes, zoals een groot 'Marshallplan voor de banlieues'. De legale en de illegale immigratie is hand over hand toegenomen, net zoals de criminaliteitscijfers. Sarkozy huldigt het principe 'luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden'.

Ik weet het wel. Sarko huldigt het principe van zijn gewezen mentor Chirac: het is niet de windhaan die draait, maar de wind. Zelden echter heeft een president zijn kiezers zo bedrogen als Nicolas Sarkozy. Mind your principles or go to hell ! zeggen de Engelsen. Naar de hel zullen de Fransen echtgenoot van Carla Bruni niet sturen. Dat verdient hij nu ook weer niet. Maar of ze hem een tweede ambtstermijn in het Elysée gunnen, lijkt vandaag wel heel onwaarschijnlijk.

16:32 Gepost door Frank Vanhecke in Europa | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |