29-03-12

Niet alle moslims zijn terroristen. Maar...

ab.jpgIedereen is het er roerend over eens. Het zou onwelvoeglijk zijn om politieke munt te slaan uit de afschuwelijke moordpartijen in Montauban en Toulouse. En het zou nog onwelvoeglijker zijn om een amalgaam te maken en alle moslims te stigmatiseren omwille van het fanatisme van een aantal godsdienstwaanzinnigen. Het zijn principes waar elk beschaafd mens zich kan achter scharen.

Maar de zeven slachtoffers van Mohammed Merah waren nog niet goed en wel begraven, of de verschillende politieke partijen beschuldigden elkaar ervan het drama te willen uitbuiten om electorale redenen. Over goed drie weken vindt de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen plaats.

Alexis Brézet van Figaro-Magazine heeft gelijk wanneer hij in zijn editoriaal van deze week de linkse partijen en centrumkandidaat François Bayrou in deze zaak met de vinger wijst. Zij waren het die als eersten klaar stonden om een amalgaam te plegen en rechts met de vinger te wijzen.

Want de linkser-dan-de-socialisten kandidaat Jean-Luc Mélenhon mag op meetings uitroepen wat hij wil, de seriedoder van Toulouse is zijn inspiratie niet in het verzameld werk van de gefusilleerde collaborateur Robert Brasillach gaan zoeken, van wie Jean-Marie Le Pen een gedicht op een meeting had voorgedragen.. En François Bayrou mag denken wat hij wil, Mohammed Merah is niet geradicaliseerd door de toespraken van Nicolas Sarkozy over immigratie.

In Vlaanderen wist De Morgen daags na de moord op de drie joodse kinderen en een jonge rabbijn in Toulouse met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te vertellen dat de daders "neonazi's" waren. Dat dacht men destijds ook na de aanslagen in de rue Copernic en de rue des Rosiers.

Tot bleek dat de daders radicale islamieten waren.

Zoals Mohammed Merah. Een product van de Franse voorsteden waar het radicale islamisme welig tiert. De balans die islamkenner Gilles Kepel - allesbehalve een 'islamvreter' - in zijn nieuwste boek Quatre-ving-treize (Gallimard, 2012) over het islamisme in de Franse voorsteden opmaakt is ontluisterend .

Niet alle moslims zijn terroristen, maar alle terroristen zijn vandaag moslims. Het zijn gematigde moslims die ons die waarheid voorhouden.

11:24 Gepost door Frank Vanhecke in Islamfundamentalisme | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Beste Frank,


Dit is een objectieve analyse waar we écht nood aan hebben. Ik post dit op mijn facebook,twitter,netlog en Googleplus account zo bereik, je weeral een tienduizend volgers extra.
Wat mis ik je stem in de Vlaamse politiek!

Hopelijk horen we nog veel van jou, zeker in het vooruitzicht van de verkiezingen!


Met alle respect en groetjes,

francois.appers@telenet.be

Gepost door: Francois Appers | 29-03-12

Beste Frank,
Kijk dit is nu eens de nagel op de kop slaan zie..! Een klare en duidelijke uitleg over de verschrikkelijke gebeurtenissen.DAT moeten wij normaal van dienstdoende politici horen...niet dus. Neen,wij horen dit van een ex politicus ! Wijze woorden Frank,ik hoop jou ooit terug te zien in de politiek,Belgie heeft nood aan politici zoals jij !
Mvg Ernie

Gepost door: Ernie Korstanje | 29-03-12

Frank,
inderdaad nagels met koppen.
Ik kijk uit naar het congres dat U samen met Koen,Jurgen en andere Belforters op poten gaat zetten.
Want er is nood aan een nieuwe Vlaamse beweging.
Wat Siegfried Bracke -met goedkeuring van de NVA-top- in het programma van de RTL uitgekraamd heeft, zal ik nooit vergeten.
Ook anderen van de NVA zijn trouwens in hetzelfde bedje ziek : warm en koud blazen betreffende de
vreemdelingenpolitiek en de islam. Zwak en kruiperig ook tegenover de Franstaligen.
Le nouveau CVP est arrivé.
Nooit zal ik voor zulke partij stemmen, ook al omwille van hun ultra-liberale visie.
Ik zal weer een ongeldige stem moeten uitbrengen vrees ik, tenzij U...we kunnen alleen maar hopen he ?
Mvg
Bruver

Gepost door: Bruver | 29-03-12

Een verhelderende en degelijk gestoffeerde bijdrage.
Hopelijk opent dit rake en o zo welkom "opstel" ook de ogen van de bevooroordeelde vierde macht (waaronder dagblad De Morgen e.v.a.)

Gepost door: Daniel Deblaere | 30-03-12

De commentaren zijn gesloten.