13-03-12

Nicolas Sarkozy recycleert zijn beloftes

sarko.jpgDe Franse president en presidentskandidaat voor de komende verkiezingen heeft gelijk en ongelijk wanneer hij immigratie en asielproblemen tot een centraal thema van zijn campagne maakt. Miljoenen televisiekijkers mochten enkele dagen geleden meemaken hoe hij zich opstelde als 'monsieur anti-immigration'.

Hij heeft gelijk, want in alle landen van de Europese Unie, ook die landen waar sociaaldemocraten mee besturen, worden steeds meer beleidsmakers zich ervan bewust dat enkel een zeer restrictief beleid ten aanzien van de miljoenen kandidaat-immigranten de sociale cohesie van onze grootsteden op termijn kan vrijwaren. De problemen van gettovorming, integrisme en criminaliteit zijn op heel wat plaatsen - van Molenbeek tot Rotterdam en van Napels tot Berlijn - sowieso al quasi onbeheersbaar geworden.

Ervoor pleiten, zoals Sarkozy nu doet, om de legale immigratie met de helft te verminderen, is wel het minste wat de Franse burgers van hun nieuwe president morgen mogen verwachten. Anderen, zoals gewezen president Valéry Giscard d'Estaing; alles behalve een 'extremist', waarschuwden meer dan twintig jaar geleden al in niet mis te verstane termen voor de 'immigratie-invasie'.

ni ni.jpgNicolas Sarkozy komt dus rijkelijk laat met zijn pleidooi. En zijn pleidooi klinkt bovendien bijzonder hypocriet, want het is niet de eerste keer dat het Frans staatshoofd deze krijgshaftige toon aanslaat. Exact vijf jaar geleden deed hij exact hetzelfde. Dat was in 2007, toen hij tot president verkozen werd op basis van een bijzonder rechts programma, om vervolgens een 'opening naar links' te maken met de opname van socialistische en linkse eminenties in zijn regering zoals de feministe Fadela Amara, de oprichtster van ni putes ni soumises ('hoer noch slavin'), dat deze dagen een vorm van plagiaat kent in Vlaanderen.

Van zijn beloftes over striktere immigratie kwam even weinig terecht als van zijn vele andere beloftes, zoals een groot 'Marshallplan voor de banlieues'. De legale en de illegale immigratie is hand over hand toegenomen, net zoals de criminaliteitscijfers. Sarkozy huldigt het principe 'luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden'.

Ik weet het wel. Sarko huldigt het principe van zijn gewezen mentor Chirac: het is niet de windhaan die draait, maar de wind. Zelden echter heeft een president zijn kiezers zo bedrogen als Nicolas Sarkozy. Mind your principles or go to hell ! zeggen de Engelsen. Naar de hel zullen de Fransen echtgenoot van Carla Bruni niet sturen. Dat verdient hij nu ook weer niet. Maar of ze hem een tweede ambtstermijn in het Elysée gunnen, lijkt vandaag wel heel onwaarschijnlijk.

16:32 Gepost door Frank Vanhecke in Europa | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Die Sarkozy zou perfect bij de CVP passen.

Blij terug van u te horen.

M.v.g
Bruver

Gepost door: Bruver | 14-03-12

Sarkozy, de Franse president die duizenden euro's uitgeeft en besteed voor zijn make-up, past nu ook verbale make-up toe.

Gepost door: Daniel Deblaere | 14-03-12

Het aller ergste en het verbijsterende, was de reactie van de waanzinnige Herr Verhofstadt op de uitspraak van Sarkozy.
Zijn dreigende taal en absurde interpretatie van wat extreem rechts is, deed mij denken aan de tijd waarin het VB hoge toppen scheerde, jij voorzitter was, hij aan de macht kwam en alle vrijheid van spreken verdrukte als nooit tevoren. Die tijd staat in mijn geheugen gegrift als het griezeligste punt in de politieke geschiedenis van onze democratie.
Toen hij naar Europa ging was ik nog meer bezorgd, want wat hij hier wou uitrichten en niet kon afmaken wil hij doen met zijn macht via Europa.
Dit is een zeer sinister man en ik ben blij dat hij zijn ware gezicht heeft laten zien ten overstaande van de Franse en Europese burgers.

Gepost door: Hilde Franckaert | 15-03-12

Ja Hilde,
u heeft ons "universeel genie", waar elk land ons om benijdt, in het juiste vakje-ik hoop dat ge het goed hebt afgesloten-gestoken,
Ik hoop dat de andere Vlamingen dat bij de verkiezingen ook zullen doen.
Mvg
Bruver

En voor de rest vind ik dat de CGKR moet opgedoekt worden.

Gepost door: Bruver | 16-03-12

De commentaren zijn gesloten.