13-03-12

De kliksite van Wilders

In het Europees Parlement hebben we zopas het debat achter de rug over de beruchte Nederlandse website waar Geert Wilders' PVV aan burgers de gelegenheid biedt om overlast door Midden- en Oost-Europeanen te melden.

 

Voor alle duidelijkheid, ik ben zelf niet zo'n grote voorstander van dat initiatief. Een politieke partij moet toch een beetje oppassen voor het aanmoedigen van de klikspaanmentaliteit. En er zijn heus wel grotere en veel meer ernstige immigratieproblemen met niet-Europese vreemdelingen dan met pakweg de Poolse aanwezigheid (hoe massaal ook) in Vlaanderen of Nederland. Dit is dus niet "mijn ding".

 

Maar anderzijds is het toch het recht van Wilders en zijn PVV om de Nederlandse bevolking te bevragen naar de problemen die zij eventueel dagelijks aan den lijve ondervinden? Dat in een paar weken tijd al honderdduizend mensen een online-klacht formuleerden zegt toch ook wel iets? Wilders is van bij de start tegenstander geweest van het vrij verkeer voor werknemers en diensten uit Oost-Europa. Ook dat is zijn recht en het behoort tot het normale democratische spel dat hij poogt te bewijzen dat zijn standpunt door veel mensen wordt gedeeld en dat de komst van "de Poolse loodgieters" ook schaduwzijden kent.

 

En wat mij vandaag het meest tegen de borst stootte in het Europees Parlement was de platvloersheid van het debat. Opnieuw waren een aantal collega's vergelijkingen aan het maken met de donkerste bladzijden uit de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, of met de methodes van de sinistere Stasi in de voormalige DDR - weten die mensen eigenlijk wel waarover zij praten? Een mens vraagt het zich af.

 

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/nieuws/buitenland/1.1244467

17:27 Gepost door Frank Vanhecke in Europa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Frank, tussen uw collega-europarlementariërs zitten blijkbaar verkozenen die platvloersheid als attitude levensnoodzakelijk vinden. Wellicht een weinig benijdenswaardige afspiegeling van hun kiezers. Triestig kerels en tafelspringers als Guy Verhofstadt & C° lijken mij helaas geen goede publiciteit voor het imago van de Europese Unie...

Gepost door: Daniel Deblaere | 14-03-12

De commentaren zijn gesloten.