21-02-12

De Belfortploeg nodigt uit...

al bij al.jpg

De Belfortploeg nodigt uit:

Vrijdag 24 februari, zaal De Buurtloods, Patrijsstraat 10, 9000 Gent

Europees Parlementslid Frank Vanhecke stelt het boek voor dat hij samen met Koen Dillen schreef: "Al bij al heb ik gelukkig geleefd. Het bewogen leven van Marie-Rose Morel". 

Inleiding door oud-Kamerlid en stichter van de Belfortploeg Francis Van den Eynde.

Deuren om 19u, aanvang 20u. Aansluitend receptie.

Toegang gratis.

Parkeren kan het best op de strook aan de spoorlijn in de Pauwstraat waarvan de Patrijsstraat een zijstraat is. Komende uit de richting Antwerpen kan U het Gentse stadscentrum vermijden door op de E17 af te slaan op de R4 in de richting van Zelzate en daarna aan het T-kruispunt in de Gentse haven naar links richting Gent af te draaien.

We zijn ervan overtuigd dat dit voor velen onder jullie een aangenaam weerzien zal betekenen - een weerzien waar we van gedachten kunnen wisselen over het verleden en vooral over de toekomst.

Meer info 0477/426525 (Francis Van den Eynde)

14:02 Gepost door Frank Vanhecke in Marie-Rose Morel | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

16-02-12

Abu Imran moet zich weinig zorgen maken.

Abu.jpgVorige vrijdag werd de beruchte Fouad Belkacem (alias Abu Imran) door de Antwerpse rechtbank veroordeeld tot 2 jaar effectief en 550 euro boete, vooral wegens zijn vreselijke haatboodschap na het overlijden van mijn echtgenote Marie-Rose Morel en in het algemeen wegens zijn niet-aflatende haatboodschappen tegen niet-moslims. Fouad Belkacem is een genaturaliseerde Belg met een bijzonder flink gevuld strafblad, overigens niet enkel in Vlaanderen maar ook in Marokko waar hem nog 6 jaar celstraf wacht voor misdrijven van gemeen recht.

VB-Kamerlid Peter Logghe vroeg Minister van Justitie Turtelboom of het niet hoog tijd werd om de betrokkene de Belgische nationaliteit terug af te nemen. Peter Logghe: "Hij werd al veertien keer veroordeeld door de politierechter en vier keer door de correctionele rechter. Hij spreekt zich openlijk uit tegen de democratie. Ik denk niet dat deze genaturaliseerde Belg zich aan zijn plichten heeft gehouden."

Minister Turtelboom antwoordde dat de mogelijkheid onderzocht zal worden. Mijn pronostiek is dat het haatdragende manneke zich niet teveel zorgen moet maken. De procedure om de natonaliteit af te nemen werd blijkbaar in dit land nog maar drie keer toegepast. Wie die drie keer vergelijkt met de waslijsten criminele feiten door recent genaturaliseerden die onze krantenpagina's sieren, weet meteen hoe laat het is.

Peter L.jpgHoe dan ook: een dankbare duim voor de Westvlaamse vriend Peter Logghe.

19:51 Gepost door Frank Vanhecke in Islamfundamentalisme, Marie-Rose Morel | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

15-02-12

Europa gooit geld door deuren en vensters, nog steeds....

Verspilling.jpgMorgen stemt het Europees Parlement een "richtsnoeren"verslag van de begrotingscommissie over de begrotingen 2013 van diverse Europese instellingen, ook het Europees Parlement. Er wordt daarin - terecht natuurlijk - gepleit voor "verantwoordelijkheid en terughoudendheid op budgettair gebied". Voor wat het Parlement betreft pleit men voor de bevriezing (niet-indexering) van alle vergoedingen van de parlementsleden en voor de rest moeten werkgroepen vooral studies verrichten.

Maar ondanks alle studies en grote woorden blijven de Europese instellingen massaal geld door deuren en vensters gooien. Het Europees Parlement zou honderden miljoenen euro (jawel, vele miljarden frank) kunnen besparen omzeggens zonder dat iemand het merkt.

Enkele voorbeelden:

- In Brussel bouwt men aan een "Huis van de Europese geschiedenis", een soort propaganda-museum voor de Europese instellingen dat in 2014 moet opgeleverd worden. Kostprijs: ruim 50 miljoen euro. Geschatte jaarlijkse uitbatingskost: 11 miljoen euro. Nut? Let wel, er bestaat daarnaast reeds sinds enkele maanden een groots opgezet "Parlementarium", een bezoekerscentrum van het Europees Parlement, dat ook al zo'n 21 miljoen euro heeft gekost en waarvan de jaarlijkse uitbatingskost voorlopig nog onduidelijk is. Stelt niemand zich de vraag of de uitbating van een museum tot normale parlementaire werkzaamheden behoort?

- Er zijn natuurlijk ook de reizen, waarvan de kosten dus "bevroren" moeten worden. Ach, honger lijden zal het nog niet worden daarmee. Maart 2010: 4 parlementsleden naar Buenos Aires voor 5 dagen, totale kost ruim 105.000 euro of ruim 26.000 euro per deelnemer. November 2010, 50 parlementsleden naar Kinshasha voor ruim 1 miljoen euro, hetzij ruim 20.000 euro per deelnemer. Mei 2010, 7 parlementsleden naar China voor 144.000 euro, hetzij ruim 20.000 euro per deelnemer. Akkoord, dat zijn uitschieters, maar uitzonderingen zijn het allerminst.

- Elk jaar deelt het Europees Parlement een "Lux" prijs uit, filmprijs gestemd door een kleine minderheid aan deelnemende parlementsleden. Sinds wanneer dient een parlement om filmprijzen uit te reiken? Kostprijs in 2011: 573.000 euro.

- Subsidies aan "Europese politieke partijen" en "Europese politieke stichtingen", ruim 30 miljoen euro in 2012. Iedereen weet dat het hier om zeer schimmige organisaties gaat, specifiek opgericht om subsidies binnen te rijven.

Nogmaals, dat zijn maar enkele van de minder bekende voorbeelden. Binnenkort publiceren we een omstandig verslag ter zake. Tot dan.

PS En een grote dank aan allen die véél geduld opbrachten vooraleer deze bescheiden blog weer van start ging Lachen.

 

18:43 Gepost door Frank Vanhecke in Europa | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |