12-12-11

Enkel door kookboeken geklopt...

cover_shop_morel.jpgIn principe elke week verspreidt de site www.boek.be de cijfers van de best verkochte boeken in Vlaanderen. Zopas kregen we - met wat vertraging - de cijfers voor de week van 28 november tot 4 december, de eerste week van de verspreiding van "Al bij al heb ik gelukkig geleefd": we staan meteen op 4 in de top 100. Enkel drie... kookboeken gaan ons vooraf, twee van Jeroen Meus ("Dagelijkse Kost" I en II) en een van Sofie Dumont ("Goe gebakken 2").

In de top 10 verkoop van de keten Standaard Boekhandel staan we ook op 4, en ook daar gaan ons enkel dezelfde drie kookboeken vooraf, weliswaar in een andere volgorde.

Ik weet het, het is maar wat het is, maar ik ben er toch blij mee.

Net zoals ik eigenlijk toch wel fier was dat Marie-Rose ruim 10 maanden na haar overlijden vorige zaterdag met een megascore nog werd verkozen tot "Vrouw van het jaar" door de lezers van het weekblad Story. Dat zijn zaken die later voor haar "prinsen" van belang zullen zijn, wanneer ze zullen mogen ontdekken wat een bijzondere vrouw hun moeder was.

Langs deze weg trouwens een oprecht dankwoord aan allen die reeds het boek kochten en aan de zéér vele mensen die me lieten weten het ontroerend en mooi te vinden. Ik vind dat trouwens ook - en Marie-Rose verdiende deze hommage.

18:19 Gepost door Frank Vanhecke in Marie-Rose Morel | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Fantastisch nieuws! Een 4e plaats is meer dan terecht, en iets in mij zegt dat het volgende keer wel eens een plaatsje hoger zou kunnen zijn!
En met die Story award zie je duidelijk dat jouw Roosje nog door niemand vergeten is.
Het klopt wat je zegt, zowel die award als die boekenplaatsen zullen later van groot belang zijn voor haar prinsjes, ze zullen zo trots op haar zijn!
Het is echt een prachtig boek met hele mooie foto's,leuke herinneringen, beklijvende verhalen, en met hier en daar een traan bij de verdrietige gebeurtenissen....een prachtige hommage zoals alleen jij en Koen ze konden maken! Proficiat!
Groetjes Lesley

Gepost door: Lesley Denys | 12-12-11

Het zal zeker en vast een bestseller worden, hij is gewoonweg prachtig met hele mooie foto's...maar hoe kan het ook anders van zo'n wonderbaarlijke, mooie, unieke vrouw...en vooral een buitengewone fantastische mama van twee knappe prinsjes.Ze zullen héél fier zijn op "HUN UNIEKE MAMA", maar ook op U, dat je dit samen met Koen hebt verwezenlijkt.Daarom wil ik je ook nogmaals proficiat wensen voor de erkenning als pluspapa, toch een stapje dichter naar Roosjes wens toe.De Story award heeft ze dubbel en dik verdiend, ZIJ zal in vele harten blijven verderleven...
Groetjes Martine

Gepost door: Martine Smet | 12-12-11

Je mag fier zijn DE "most important man" te zijn geweest van de gelukkigste momenten uit haar leven. Ik wist dat zij nog lang in ons midden zou blijven, ook al is ze al geruime tijd verdwenen!Ons roos wordt nog "de vrouw van de eeuw" geloof me! De kers op de taart zou zijn dat ze het, al was het maar heel even, zou mogen beseffen... hoe bijzonder ze wel is!

Gepost door: anne | 12-12-11

Proficiat !!! Het is een prachtig boek dat me enorm geraakt heeft. Wees gerust Roosje zal niet gauw vergeten worden en ze zal blijvend hoop geven aan al de mensen die het gevecht moeten leveren tegen " het monster ".
( Ik ben het boek voor de tweede keer beginnen lezen)
En "Vrouw van het jaar "...... Wel verdient zou ik zo zeggen !
Met warme, verdrietige en tevens gelukkige groeten

Gepost door: LydiekeB | 12-12-11

Vreemd, ik deel de link over de biografie van Roosje en er komt een spellingfout in voor, die niet in het originele stuk op uw site staat...u schrijft: in principe elke week verspreidt de site.... en als ik de link deel, dan staat er in principe elke week verspreid de site... Iemand enig idee hoe dat komt?

Gepost door: myriam van loon | 13-12-11

Terecht, terecht, terecht... ZE WAS, IS en zal BLIJVEN "een wonder van een vrouw".. en leeft in de harten van zovelen... ach, wij missen haar ook hoor, ons Marie-Rose, de mooiste naam ooit !

Gepost door: martine | 13-12-11

Prachtig boek !!!
Ik verwacht dat het boek zeker nog op nummer 1 komt.
Die hommage heeft ze zeker verdiend ,haar prinsjes zullen trots zijn.
Ik was aanwezig zaterdag zat achteraan in de tribune ,we hadden dan ook overzicht over heel de ethias arena ,wat een kippevel moment ,iedereen die rechtstond en jullie het applaus gaven dat jullie verdienden.
Haar Prinsjes zullen jou ook alvast zeer dankbaar zijn later,
ze zal niet vergeten worden zoalang we over haar blijven praten .
Groetjes

Gepost door: christel | 13-12-11

Ik stond als één van de eersten in de Standaard Boekhandel die 29ste november om het boek te kopen. Inderdaad een prachtige hommage. Verdient een ereplaats in de bibliotheek.

Gepost door: Martin | 13-12-11

Proficiat met deze wel verdiende plaats, al hopen we natuurlijk stiekem dat hij nog stijgt naar de eerste plaats. Ik ben er nog volop in aan het lezen en elke pagina boeit me even veel. Het is een prachtig boek over een prachtige vrouw!

Gepost door: Katrijn | 14-12-11

De commentaren zijn gesloten.