20-11-11

Om het niet af te leren: morgen nog eens voor de rechter.

Volgende maandag 21 november sta ik nog eens voor de rechter in Dendermonde, beschuldigd van "misdadige kuiperijen of arglistigheden" (echt!)...

justitia.jpgHet gaat over een zaak van mei 2005. Toen werd in Sint-Niklaas een lokaal pamflet van het Vlaams Belang verspreid waarin ook enkele regels (in totaal 136 woorden om precies te zijn) over een geval van vandalisme op een kerkhof. Ik citeer de gecontesteerde woorden: "Wat men echter niet mocht vernemen is dat de daders, allen jonge tieners, allochtonen waren, jongeren van vreemde afkomst dus. Een cultuur die geen respect meer heeft voor de doden en voor symbolen van een ander geloof, is een ontspoorde cultuur. Deze feiten kunnen op geen enkele wijze met de mantel der liefde bedenkt worden."

Voor alle duidelijkheid: ik was helemaal niet de auteur van deze tekst, dat was een lokale mandataris. Toen bleek dat die woorden gecontesteerd werden liet ik zelfs in alle brievenbussen van de stad een rechtzetting verspreiden. Maar het gerecht deed (na klacht van Agusta-sjoemelaar willockx.jpgFreddy Willockx, de man die zich in media inkocht met omkoopgeld van wapenhandelaren) een huiszoeking bij die lokale mandataris en ontdekte na lang onderzoek van zijn computerbestanden dat er enkele woorden in het artikel verplaatst, weggelaten en toegevoegd waren, dat er dus een klein verschil was tussen de uiteindelijk gedrukte tekst en het ontwerp dat men terugvond op zijn computer. Dat was uiteraard ook niet mijn doen en het belang ervan ontgaat ieder, vermoed ik. Maar het bleek voldoende reden voor de Belgische minister van justitie om aan het Europees Parlement de opheffing van mijn parlementaire onschendbaarheid te vragen, want ik was toen de verantwoordelijke uitgever van zo'n 200 verschillende lokale bladen.

Een mens kan zich de vraag stellen of het gerecht niets anders te doen heeft? Ik dacht dat alleen in Brussel al een kleine 50.000 gerechtelijke dossiers op behandeling wachten? Maar deze keer is het natuurlijk niet de schuld van het gerecht zelf- wel van politici die destijds de voorzitter van het Vlaams Belang wilden treffen.

De vorige keer dat ik dit dossier voor de rechter stond was in maart 2011. De zaak werd toen uitgesteld tot morgen 21 november. Mijn advocaat acht de kans groot dat we morgen opnieuw een uitstel te slikken krijgen. We gaan dan stillekensaan naar 6 jaar nà de feiten. 't Is maar gelukkig dat ik geen échte crimineel ben, ik zou anders nogal lachen met het systeem in dit modelland...

09:42 Gepost door Frank Vanhecke in Proces Vanhecke | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Ik wens U het allaerbeste toe in de rechtbank al vind ik dit een zeer grote klucht,zijn er nu werkelijk geen andere zaken te behandelen

Gepost door: Gahy G | 20-11-11

in een normale demokratie heb je niets te vrezen van welke rechter hoedanook , maar ja , we leven hier nu eenmaal in een linkse diktatuur ! Veel geluk dus , en niet te vergeten , we staan achter U . succes !!!!!!!

Gepost door: Carlo Kempen | 20-11-11

Ik ben al meer dan zeven jaar bezig om onderhoudsgeld te vragen voor mijn dochter.
Nog steeds is er nog geen uit spraak gedaan.
In Brugge was er een rechter die een DNA onderzoek wou.
Maar de vader van mijn dochter is nog nooit bij een van deze rechtzaken aanwezig geweest.
Mijn advocaat werkt prodeo of ik daar naar telefoneer of schrijf of mail , niets help.
Heb zelfs voor haar om papieren geweest voor klacht dat er eens is ingediend wegens slagen en verwondigen. Heb dit toen aan de advocaat laten weten , heeft nooit om deze papieren geweest.
Heb toen alles terug op nieuw kunnen schrijven, om deze gegevens te pakken te kunnen krijgen.
Heb dan maar zelfs naar het gerecht geweest , en coij's laten maken.
Is dit hoe het gerecht in Belgie werkt

Gepost door: Josee De Groote | 20-11-11

Nog een beetje rekken en trekken tot de zaak verjaard is! Wat voor anderen kan moet ook voor jou kunnen. Maar ja, dit land heeft nog altijd twee maten en twee gewichten.

Gepost door: Hilde De Mulder | 20-11-11

Een misdadige arglistige kuiper ik wist al niet wat ik aan u miszag :-)
Ge moet er maar op komen.

Wie was die minister van justitie ?
Was die van dezelfde partij als de klungelaar die nu op post is, namelijk de CVP ?

Het zijn mensen als Willockx die het woord socialisme tot schande maken.
Mvg
Bruver

Gepost door: Bruver | 21-11-11

De rechtbank hier in belgie is een grote schande!!

Gepost door: christel | 21-11-11

(...) "Het parket van Dendermonde besloot uiteindelijk dat toenmalig partijvoorzitter Frank Vanhecke voor de rechter moest verschijnen als verantwoordelijke uitgever, omdat de werkelijke auteur van de tekst niet gekend was. De zaak werd eerder al eens uitgesteld omdat de verdediging conclusies had gemaakt, waaruit bleek dat de auteur van de bewuste tekst ondertussen wel bekend was.

Die auteur, Frans Wymeersch, werd nu mee gedagvaard door het parket. Maar omdat hij nog maar enkele dagen geleden een advocaat raadpleegde, vroeg die om uitstel. De rechter kon niet anders dan daarop ingaan. De zaak komt opnieuw voor op 7 mei."

http://www.gva.be/nieuws/binnenland/guid/41e9ee35-502a-4f40-8c0a-cbe039003f4d.aspx

Gepost door: update | 21-11-11

De commentaren zijn gesloten.