11-11-11

Makis Voridis minister!

Makis3.jpgEen citaat uit de oude doos van deze blog, exact twee jaar geleden, 11 november 2009, naar aanleiding van een partijcongres nabij Versailles:

"En voor mij persoonlijk werd het vooral een weerzien met mijn goede kameraad Makis Voridis, parlementslid voor de LAOS-partij in Griekenland en recent zeer succesvol herverkozen. Makis Voridis was, toen we mekaar ruim twintig jaar geleden leerden kennen, jongerenvoorzitter van de rechtse EPEN-partij in Griekenland. Hij bouwde noodgedwongen een carrière uit buiten de politiek (in 2007 werd hij voor het eerst verkozen) maar we zijn altijd vrienden gebleven."

Makis1.jpgEen paar weken geleden belde Makis ons om nog eens af te spreken. We hadden mekaar sinds het overlijden van Marie-Rose niet meer gezien. En we legden vast: het eerste weekeinde van december, in Parijs bij onze gemeenschappelijke vrienden Carl en Isabelle Lang. Dat zal er nu allicht niet meer van komen. Hij zal wel andere zaken aan zijn hoofd hebben. Makis is zopas benoemd tot minister van transport in de Griekse overgangsregering. Er wacht hem een gigantisch moeilijke taak.

Voor wat het waard is: langs deze weg oprechte felicitaties en alle wensen van succes aan deze trouwe politieke kameraad. Een paar dagen geleden nog effende hij mee het pad voor mijn lidmaatschap van de EFD-fractie in het Europees Parlement. Hij is trouwens altijd een vriend van Vlaanderen geweest. En samen met zijn echtgenote Danaë ook een vriend van Marie-Rose.

19:54 Gepost door Frank Vanhecke in Europa | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Maki's, zijn dat geen makaakjes uit Madagaskar? Dat de voorzitter al die tijd bevriend was met maki's, dat mochten we van de media niet vernemen. Zal wel 'inconvenient' geweest zijn, dat kan men zich wel voorstellen.

Voor alle duidelijkheid: ;-)

Gepost door: Leo Norekens | 12-11-11

U ook gefeliciteerd met uw nieuwe associatie met de EFP. De wijze waarop Nigel Farage door de media bejegend wordt roept herinneringen op aan de beeldvorming rond het Vlaams Blok tijdens z'n steile opgang (al is hier méér sprake van ridiculisering dan van demonisering). Ook hij is gespecialiseerd in het uitschreeuwen van "the bleeding obvious", terwijl de PC-meute 'en masse' de andere kant opkijkt en de boodschapper weghoont.

Gepost door: Leo Norekens | 12-11-11

Nigel Farage ken ik te weinig om te weten waarvoor hij precies staat, maar ik heb mij alvast lid gemaakt van de EFP-groep op Facebook. Ik denk dat de ridiculisering, de veralgemeningen en de negativiteit in uw eigen hoofd zitten.

En aan Frank uiteraard van harte gefeliciteerd!

Gepost door: Karin | 13-11-11

@ Leo N: over de maki's kwam de heer Vanhecke nochtans uitgebreid tussen in de Senaat. Remember de tv-beelden met de in een slappe lach geraakte JM Dedecker ten tijde van het vreemdelingenstemrecht.

Gepost door: Pepijn | 13-11-11

@Karin: Werkelijk? Kijk dan maar eens naar deze beelden uit TerZake, http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/terzake/2.9341/2.9342/1.725846
waarin Kathleen Cools ondermeer zegt: "En wie in godsnaam is Nigel Farage? (...) een weinig beschaafd heerschap (...)" De (geveinsde?) verontwaardiging was algemeen, omdat de man gewoon de nagel op de kop geslagen had, i.v.m. Van Rompuy, het democratisch gehalte van de EU en de aard van de Belgische staat.
Kijk in dezelfde reportage ook eens naar de meesmuilende reactie van Lia Van Beckhoven op de vraag of Farage een België- en Europa-kenner is (circa 3:30). Iets verder wordt de naam "Farage" zowaar etymologisch ontleed (!), en dat zou dan de verklaring bieden voor "een stortvloed en een bombardement van onzin en flauwekul".
Is dit een journalistiek portret van een tot neutraliteit verplichte staatszender of is dit een beschamende karaktermoord?

Het liefst van al zouden al die PC/Eurofiele journalisten hem doodzwijgen, maar als dat echt niet meer kan, focussen ze op zijn zogenaamd gebrek aan stijl om geen aandacht te hoeven schenken aan de pijnlijke waarheid die hij blootlegt, met name over het Europees project en over de Euro (lang voor de Euro-crisis overigens). Wie dààrachter wil komen is aangewezen op het WWW, met name de website van de UKIP en vooral YouTube. Doen!

Gepost door: Leo Norekens | 13-11-11

@Pepijn: ....jaja, maar dat hij *bevriend* was met maki's ..?
;-)

Gepost door: Leo Norekens | 13-11-11

@ Leo Norekens: De persoonlijke beledigingen aan het adres van Herman Van Rompuy vind ik, eerlijk gezegd, ook nogal grof. En ik verdedig Herman Van Rompuy zijn politiek of zijn ideeën niet (ik ken de precieze ideeën van HVR zelfs te weinig om dat te doen) en ook zijn functie niet (ik vind het ook niet kunnen dat HVR méér verdient dan Obama!!!). Het probleem met sommige van Frank zijn (ex-)collega's is hun "beleefdheid/vriendelijkheid/beschaafdheid": Filip Dewinter en zijn "eigen volk eerst" (ik heb al video's gezien waar ik Filip Dewinter tot mijn grootste verbazing zelfs redelijk sympathiek in vond, dus hij kan het wel, sympathiek zijn, en hij is dus niet de racist van de ergste graad, wat ik vroeger dacht door de reputatie DIE HIJ ZICHZELF GEEFT), vader Le Pen (de sysematische uitroeiing van mensen van Joodse origine een detail noemen, is op zijn minst zéér ontactvol te noemen en daar distantieer ik mij ook van!) en Nigel Farage die zegt dat Herman Van Rompuy het charisma heeft van een natte dweil en er uitziet als een bankbediende van lage graad, is gewoon grof. "Wat je zaait, zul je oogsten!", dus mensen gaan dan gewoon Farage ook zo beledigen of "ontleden", simpelweg omdat hij daar zelf mee begonnen is! Sommige Vlaams Blokkers/Belangers hebben, na jarenlange indoctrinatie met domme slogans, blijkbaar de gevoeligheid verloren om dat onderscheid te kunnen zien. Ik begin ook een beetje te snappen waarom Bart De Wever (volgens Tom Cochez) het Vlaams Belang een sekte heeft genoemd: het moet nog maar een beetje lijken of iemand het niet volledig eens is of niet genoeg reageert of iets niet deelt op een facebookpagina en er komt al negatieve commentaar.

Gepost door: Karin | 13-11-11

@ Pepijn: heeft Frank toen ook iets grof gezegd ofzo? :-) Dat zou ik dan ook wel eens willen zien :-)

Gepost door: Karin | 13-11-11

@Karin: Ja, die dweil en die bankbediende, dat was een beetje platjes. Maar hij doelde natuurlijk op het feit dat HVR nooit verkozen was, en dat volgens hem ook nooit zou kunnen zijn. En gelijk heeft hij (niet dat dit per se iets afdoet van 's mans kwaliteiten, maar démocratie oblige). Zelfs het Vlaams-Brabantse kiespubliek heeft HVR nooit echt omarmd. Een stemmenkannon kon je hem, zelfs in zijn meest glorierijke periode, bezwaarlijk noemen. Hoeveel voorkeurstemmen heeft HVR eigenlijk ooit behaald bij federale verkiezingen in België? Wees maar gerust dat Farage het opgezocht heeft.
En wees maar gerust dat Farage zijn antwoord zou klaargehad hebben op de vraag die Lia Van Beckhoven daar suggereert ("Van Rompuy had moeten zeggen: wie ben JIJ eigenlijk?" - oh hoe spits, die Lia!). Farage zou ongetwijfeld teruggekaatst hebben: "Ik ben Europees parlementslid, verkozen met xx aantal voorkeurstemmen. En U, mijnheer Van Rompuy? Wie heeft U verkozen?"

Gepost door: Leo Norekens | 14-11-11

De commentaren zijn gesloten.