12-09-11

Voorzitter FDW? Enkele beschouwingen.

Karel en Frank.jpgFilip Dewinter zou dus binnen afzienbare tijd afstand doen van het voorzitterschap van de VB-fractie in het Vlaams Parlement. Hij zou zich volop willen wijden aan de campagne voor de komende  lokale verkiezingen in Antwerpen en zou daarna het partijvoorzitterschap ambiëren. Tot daar wat we vorige week in de pers konden lezen.

Enkele beschouwingen en een beredeneerde voorspelling:

1. Op dit ogenblik zijn de fractievoorzitters van Kamer, Senaat, Vlaams parlement én de partijvoorzitter allemaal actieve (de één al meer dan de andere Lachen) leden van de Antwerpse VB-gemeenteraadsfractie. Dat illustreert wel bijna grappig de complete machtsgreep van FDW op de hele partij, maar het is ook niet meer dan dat: een illustratie. Mocht pakweg Bart Laeremans fractieleider in de Senaat zijn in plaats van Anke van Dermeersch zou de complete almacht van FDW daarom niet kleiner worden. FDW weet trouwens zelf ook wel dat Bart Laeremans veel bekwamer is voor die post, en dat zijn kandidate Anke ook daar politiek verder onbetekenend zal zijn, maar dat interesseert hem niet. We hebben dat eens meegemaakt toen Marijke Dillen absoluut naast alle andere posten ook nog eens nationaal ondervoorzitster van de partij moest worden. Who cares dat die mensen er politiek niets mee aanvangen? Wat telt is dat iedereen binnen en buiten de partij opnieuw ziet dat FDW, en hij alleen, baas is.

2. Het is voorzitter Bruno Valkeniers die de hele partij aan FDW gegeven heeft. Het fragiel evenwicht dat er tot medio 2009 was, met een FDW die een grote en vooraanstaande rol speelde maar die minstens nog moest rekening houden met een partijbestuur en diensten die hem niet ondergeschikt waren, is door Bruno Valkeniers systematisch afgebroken. Op elk cruciaal moment koos Valkeniers de kant van FDW: bij de liquidatie eind 2009 van de "opposanten" uit het Partijbestuur, bij de schandalige benoeming van de leden van de Raad van bestuur van de VRT, bij de verdeling van diensten en personeel, bij het buitengooien van de Belfortploeg, het zijn maar enkele voorbeelden uit een lange rij. Valkeniers zal dus niet "afgeslacht" worden, want hij heeft uitgevoerd wat FDW van hem vroeg. Na 2012 zal hij parlementslid mogen blijven.

3. Het ontslag van FDW als fractieleider in het Vlaams Parlement heeft geen enkele politieke betekenis. Hij wordt daar zonder twijfel opgevolgd door Joris Van Hauthem, overigens een zeer bekwame politicus die ik ook als mens zeer waardeer. Maar Joris zal om diverse redenen binnen de fractie niets te zeggen hebben, hij weet dat trouwens zelf - daar zetelen nu omzeggens énkel nog FDW-boys, mensen die hun verkiezing of hoop op herverkiezing aan hem te danken hebben. FDW (fractievoorzitter) en Joris van Hauthem (6de ondervoorzitter van het Vlaams Parlement) verwisselen dus van post. (In een ander scenario zou de switch ook met Marijke Dillen - 2de ondervoorzitter- kunnen gebeuren, maar de zittingen van het Vlaams Parlement zijn in tegenstelling tot die van de Senaat gemediatiseerd en daar is zij niet bijzonder voor geschikt.) Dat maakt geen materieel verschil qua parlementair inkomen maar geeft FDW naar de buitenwereld de handen vrij om de gooi naar het partijvoorzitterschap te doen. Dat is trouwens een fluitje van een cent: Valkeniers heeft bijna alle mensen die kritisch tegenover FDW stonden uit het partijbestuur gelikwideerd. Tenzij FDW het leuk vindt om voor de galerij een nep-concurrent te creëren zal hij de unanieme kandidaat van het PB zijn.

4. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 wordt Valkeniers als partijvoorzitter opgevolgd door FDW. Hij heeft dan eindelijk ook de complete controle op de 11 miljoen euro in de VB-kas. In 2014 wordt FDW Europees Parlementslid en laat hij één van zijn dochters verkiezen tot Vlaams Parlementslid, "want de naam Dewinter moet toch op de lijst staan!". Het Vlaams Belang is de partij van één man geworden en dat kan niet anders dan slecht aflopen. Die man laat regelmatig optekenen dat hij "de weg vrijmaakt voor een nieuwe generatie", maar zodra er iemand zou komen met een eigen mening laat hij die door zijn luitenanten afslachten. En die partij roept luid om Vlaams-nationale eenheid en samenwerking terwijl ze in eigen rangen een likwidatie- en uitsluitpolitiek doorvoerde met een brutaliteit die maar zelden eerder werd gezien.

5. Het Vlaams Belang blijft echter een belangrijke electorale factor want de immigratie- en criminaliteitsproblemen blijven onaanvaardbare proporties aannemen en het beleid blijft laks. Zelfs kiezers die beseffen dat het "nieuwe" Vlaams Belang eerder het speelgoed van één man werd dan een partij die wil wegen op het beleid, hebben voorlopig geen andere keuze - tenzij de N-VA zich ook op dat gebied de komende maanden duidelijker zal profileren.

En mij stemt dit allemaal erg droevig. Maar ik blijf zeggen dat wie zwijgt medeplichtig is. En dat het doel niet alle middelen heiligt want dat sommige middelen het doel besmeuren. (Foto: Juni 1994, Karel Dillen feliciteert mij met mijn verkiezing tot Europees Parlementslid - twee jaar later zou hij me zijn opvolger aan het hoofd van het toenmalige Vlaams Blok maken. Hij was een idealist en een edele man en ik ben trots op het vertrouwen dat in mij had.)


 

07:25 Gepost door Frank Vanhecke in Vlaamsnationale politiek | Permalink | Commentaren (31) |  Facebook |

Commentaren

We herhalen onszelf, maar het is gemeend: blij dat je terug onder de bloggers bent. En ook blij dat er terug politieke commentaren zijn. We hebben die gemist en dat was ook de sterkte van de blog van jouw Marie-Rose: politieke stukjes afgewisseld met diepmenselijke. En wat dit onderwerp betreft heb je gelijk. We kunnen Fdw niet eens verwijten dat hij heel het Vlaams Belang tot zijn privé bezit maakt (en daarmee alle verstandige mensen wegjaagt), dat is de aard van het beestje. Het is inderdaad Bruno Valkeniers die hem alles in handen speelde. Onbegrijpelijk.

Gepost door: Trouw Vlaams | 12-09-11

Niet vergeten dat Marie-Rose Morel dit scenario haarfijn voorspelde.
De valk (Marie-Rose woonde toen nog in haar huis in de Valkenlaan, toch?) was nogal wat slimmer en vooruitziender dan de Valkenier(s)...

Wat geld met sommige mensen doet... Haal die partijkassen leeg en de begroting sluit...

Gepost door: eerlijke vlaming | 12-09-11

Beste M. Van Hecke,
Met alle sympathie voor u, hoor! Maar dit is wel laag bij de grond. U blijft maar nastampen op het Vlaams Belang. Wordt u hiervoor extra betaald of zo?
U hebt de partij verlaten (maar niet uw maandelijkse wedde) en uw motivering hierover begint op een grijs gedraaide plaat te lijken. Uw retoriek is gewoon venijnig. Filip Dewinter blijft en vecht voort. Wie is hier de echte idealist?
U bijt in de hand die u mee groot gemaakt heeft. Ik ben bijzonder ontgoocheld in u.

Gepost door: Marc | 12-09-11

Beste Marc, wat is eigenlijk laag bij de grond in de analyse van onze erevoorzitter? Slaat hij geen nagels met koppen? Is er iets wat niet klopt? Leugens? Of is het nog altijd zo dat de waarheid kwetst? Ik heb heel veel respect voor Filip De Winter gehad. En ik erken nog steeds zijn dynamisme en gedrevenheid. Maar gedrevenheid waarvoor? Er is een groot verschil tussen onze Vlaamse zaak enerzijds en de persoonlijke "gloriol" van de enige toegelaten kopman anderzijds. Het Vlaams Blok/Vlaams Belang was een huis met vele kamers, karakters en talenten. Nu is er enkel nog de grote leider, zoals in zoveel andere rechtse partijen van het buitenland. Ik vind dat een bittere verarming en Frank heeft groot gelijk: dat loopt slecht af.

Gepost door: Dirk VdR | 12-09-11

Beste, ik zit mee in de regioraad met Bart Laeremans en company en ik kan je verzekeren dat hier vrijuit wordt gediscusieerd en dat noch Filip, noch Gerolf wordt gespaard als onze leden hun gedacht zeggen.En dat wij evenmin worden onderdrukt.Bovendien heeft Bart een sterke mening en gaat hij die niet laten onderdrukken door gelijk wie.Het is een vrije en sterke persoonlijkheid, die durft te discussieren en durft tegenspreken en ook respecteerd dat je hem tegenspreekt. Filip De Winter ken ik niet persoonlijk, maar hij is niet alleen he.Zonder de anderen kan hij ook niet en die durven gerust tegenspreken!!Mvg Hilde

Gepost door: hilde franckaert | 12-09-11

Mevrouw Franckaert,

Uw ongetwijfeld goedbedoelde reactie is bijzonder lachwekkend voor wie het politieke reilen en zeilen in het Vlaams Belang een beetje volgt. Niet langer dan een week geleden werd Bart Laeremans, veruit de meest bekwame en meest actieve VB'er, als kandidaat-fractieleider te kijk gezet. In De Standaard mocht hij krasselend beweren geen kandidaat te zijn, maar de aandachtige lezer weet wel beter. Laeremans beet in het zand omdat Dewinter voor Anke VDM koos. Dat Bart Laeremans "durft tegenspreken" kan best zijn, maar iets te zeggen heeft hij duidelijk niét.

JS.

Gepost door: Jos Renders | 12-09-11

frank,karel was een idealist,jij ook,wij (wij allen)zijn heel blij met de 12 jaar dat je ons voorzitter bent geweest,je zult net als karel voor altijd in ons hart en gedachten zitten,wij zijn blij dat karel je de kans heeft gegeven en we danken onze voorzitter ( want uit de partij of niet,je blijft onze man)ik hoop dat het met de partij nog goed komt,want zoals je zelf zegt,het vb blijft het enige alternatief,dus laat ons hopen en vechten in eigen rangen,om het vb dan weer onze partij te kunnen noemen.

kameraad nationalist,
bedankt!!!!

Gepost door: jon devos | 12-09-11

frank,karel was een idealist,jij ook,wij (wij allen)zijn heel blij met de 12 jaar dat je ons voorzitter bent geweest,je zult net als karel voor altijd in ons hart en gedachten zitten,wij zijn blij dat karel je de kans heeft gegeven en we danken onze voorzitter ( want uit de partij of niet,je blijft onze man)ik hoop dat het met de partij nog goed komt,want zoals je zelf zegt,het vb blijft het enige alternatief,dus laat ons hopen en vechten in eigen rangen,om het vb dan weer onze partij te kunnen noemen.

kameraad nationalist,
bedankt!!!!

Gepost door: jon devos | 12-09-11

Geachte heer Vanhecke, dat kan allemaal tot op zekere hoogte waar zijn maar het is oorlog en we hebben generaals nodig. Ik ben de laatste paar jaar behoorlijk onder de indruk gekomen van FDW's gedrevenheid en zijn niet aflatende strijd tegen met name de islamisering van onze contreien. Alleen al daarom ben ik bereid hem veel te vergeven.

Ik waardeer u ten zeerste, maar FDW blijft vooralsnog mijn steun genieten - ook al stelt die steun, van een eenvoudig VB-lid zonder welk mandaat of welke functie dan ook, niet veel voor.

Gepost door: Michael | 12-09-11

Meneer Renders,

Een linkse krant zoals De Standaard is zeker niet geplaatst om het beter te weten, maar is er altijd als de kippen bij om achterbakse suggesties te doen en hun wensen voor waarheid te nemen.
Als Bart geen behoefte heeft om fractieleider te zijn dan is dat ook zo. Hij heeft trouwens andere en interessantere ambities dan Anke. Dingen waar veel tijd en energie gaan inkruipen en waar alleen HIJ het best in is.Ieder zijn job en zijn plaats. En de prioriteit van Bart zit elders, wat dat ook moge zijn (ik zal het niet aan uw neus hangen) hij heeft de juiste gemaakt. En die draaien niet om 'het ambitieus zijn', en om zijn ego te verhogen en zichzelf ten top te bewijzen. Hij is geen 'Morelleke'

Gepost door: hilde franckaert | 13-09-11

Frank,
het verwondert mij dat FDW zo vlug het voorzitterschap in handen neemt.
Normaal laat hij toch liever eerst een ander de kastanjes uit het vuur halen ?
Zijn alle kritische stemmen dan weggezuiverd ? Arm Belang !
Ik had dus verwacht dat eerst Anke Vandermeersch het voorzitterschap zou overnemen als spreekpop van FDW.

Dat Bruno Valkeniers dit allemaal pikt snap ik toch niet, hij heeft het vuile werk gedaan, wordt
dan simpel als partijvoorzitter opzij gezet en mag blij zijn dat hij parlementslid mag blijven.
Hij is duidelijk niet uit Vlaamse eik gesneden, ik had hem hoger ingeschat.

De rol van Annemans snap ik al helemaal niet.
Hoe kan een zo verstandig man dit allemaal laten gebeuren ?
Wat zit hier achter ?

U zult het antwoord wel weten, we wachten dus met ongeduld op het volgende bericht.

De NVA zou inderdaad nu eens klare wijn moeten schenken betreffende de vreemdelingen-politiek in het algemeen
en de islamisering in het bijzonder.
En het helpt zeker niet dat men mensen als Brepoels in het Europees parlement laat rondlopen.
Mvg
Bruver

Gepost door: Bruver | 13-09-11

Ex-erevoorzitter, {het "geachte" weggelaten sedert U een héle kar gier (vloeibare stront) uitgestort heeft over de "Partij", zoals een boer over zijn akkers}.
Ooit stond U bij mij, als medebewoner van Brugs'grondgebied én oud-leerling van SFX, ook op een sokkel zoals Simon Steven, doch...nù is hoogachting veranderd in minachting.
U kunt het niet laten om nog steeds met paardenvijgen te gooien... begrijpt U dan niet dat U zèlf uw handen aldus doet stinken(?)... en dàt voor zo'n verstandig man.
"DE PARTIJ"... dàt zijn WIJ, de leden,(aangedikt met de sympathisanten die voor de VB-kandidaten stemmen) en ...ipso-facto degenen die door U besproeid worden.
Dan moet u ook niet verwonderd zijn dat onze voorkeur nu naar àndere "kopstukken" gaat.
Het kan ons eigenlijk géén bal schelen WIE, Wèlke plaats ook bekleed: Hopelijk de BESTE man/vrouw...elk op zijn/haar plaats waar hij/zij het meeste kan presteren om de primaire doelstellingen van de Partij te verwezenlijken.
Helaas zit er ook nog een spelbreekster onder die "half-goden"... terwijl iederéén zijn/haar beste beentje voorzet om nog nieuwe "sympathisanten" bij te winnen, vindt Alexandra Colen er niks beters op dan "de boer op te trekken" met een praatprogramma... NIET over de huidige standpunten van de Partij...maarrr wél over "de kerk in crisis" }-> nog déze maand in Torhout, verdorie !
Het is dus NIET Uw ex-maat - ex-medeleerling Filip die het VB naar de dieperik jaagt, maar wél een pilaarbijtster die de vrijzinnige leden tegen de schenen trapt...
Als afsluiter van dit epistel: Het is toch Filip niet die bepaald WIE WàT zal doen (?)... de "partijraad" moet toch ook éérst haar fiat geven (?) zodus... héél Uw artikel is "stront zoals wij reeds van U gewoon zijn"... Bullshit noemen de Amerikanen zoiets.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 13-09-11

Neen, Mr Van Vosselaer, het is Frank Vanhecke die een onwelriekend potje open trekt dat FDW en zijn hielenlikkende meelopers liever willen gedekt houden. Bovendien stelt de ere-voorzitter stelt niet de partij als geheel aan de kaak, maar diegenen die voor de afgang (!) verantwoordelijk zijn en diegenen die het allemaal - tegen beter weten in - goed praten. Wie het schoentje past trekke het aan.

Gepost door: Rebel | 13-09-11

Was het anders in de tijd dat ene Frank V. uit B. voorzitter was? Fractieleider kamer: Annemans; fractieleider VP: Dewinter. (En in Brussel vond Vanhecke het nodig om een bekwaam iemand als Lootens aan de kant te schuiven voor een totale nul als Johan Demol, godbetert!!) Dat Ceder geen fractieleider Senaat meer is nu, is enkel en alleen aan Ceder zelf te danken, aangezien hij zélf uit de partij is gestapt (uiteraard zoals al die andere grote monden, mét behoud van het vetbetaalde mandaat). In de tijd van Frank V. uit B. was ook de personeelsdirecteur afkomstig uit Brugge. En werd de financiële dienst versterkt met West-Vlamingen.
Wanneer Frank V. uit B. zegt dat FDW de postjes onder zijn vriendjes verdeelt...tja....dan doet FDW nu niet meer of minder dan datgene wat Frank V. uit B. steeds heeft gedaan.
Kortom: het plaatje van Frank V. uit B. begint meer dan zielig te worden.

Gepost door: Stijn | 13-09-11

Kom, Stijn, het is al goed, je hebt je best gedaan voor je broodheer, je mag blijven. Maar het zou goed zijn mocht je leren lezen want Frank zegt juist dat het wezenlijk van weinig belang is wie het postje van fractieleider bekleedt - wat telt is de reële macht in de partij en jammer genoeg ook het feit dat andersdenkenden worden ontslagen of ontgoocheld zelf opstappen. Hoe dat alles te rijmen valt met het "schouder aan schouder" voor onze zaak is mij een raadsel.Je insinuatie "de financiële dienst werd versterkt met West-Vlamingen" is beneden alles. Er kwam één (vierde) werknemer bij, een Kortrijkzaan die niet nieuw werd benoemd want het ging om een interne verplaatsing.Die goudeerlijke man heeft trouwens enkele maanden geleden zelf en in alle discretie zijn ontslag gegeven - jij weet maar al te goed hoe gedegouteerd hij was. Aan Frank nog dit: voorzitter, laat het niet verder aan je hart komen. Dit is onze partij niet meer. Engageer je elders in de Vlaamse Beweging of versterk de rechtervleugel van de N-VA.Ze zijn het gewoon niet waard vriend.

Gepost door: Peter | 13-09-11

Ach Hilde, heeft Bart aan u wijsgemaakt dat het fractieleiderschap hem niet interesseerde - hij was nochtans wél kandidaat - omdat hij een gooi wil doen naar een schepenambt of, als hij dan toch aan het dromen is, het burgemeesterschap in Grimbergen? Dan zal hij er eerst wel moeten voor zorgen dat hij zijn eigen mandatarissen aan boord houdt.

Geen erg dat hij in het zand bijt, dat maakt hem niet minder bekwaam, maar toegeven dat je het moet afleggen tegen een onbewkame lakei van de Grote Baas is dan wel het minste wat je kan doen.

JR

Gepost door: Jos | 13-09-11

Geachte Stijn,

Over zielig gesproken: pikt u als voltijds betaald medewerker nog altijd wat kruimels mee die Filip van de tafel laat vallen via uw bedrijfjes allerhande? Natuurlijk ga je in de aanval als het uw broodwinning betreft, dat begrijp ik maar al te goed.

Gepost door: Jean-P | 13-09-11

Beste Franck

Die primeur van u in de Standaard over de anti-Islam fanaat Dewinter en zijn vertrek en overname van u job in het EU sovjetapparaat ,dat stond 6 maand geleden al op de blog van het N-SA.be te lezen.
Oude koeien in oude zakken dus.

Gepost door: edouard Hermy | 13-09-11

Jean P... hebt u dat vaker, dat u spoken ziet?

Of is dat de nieuwe tactiek van de vuilspuiters? Iedereen die het niet eens is met het Brugse orakel, van vanalles en nog wat verdacht maken?
Mijn bedrijfjes allerhande....was het maar waar ! :)

Gepost door: Stijn | 13-09-11

Beste heer Hermy,
ik heb zopas uw artikel gelezen waarnaar u refereert.
Erg knap geschreven.
Ik hoop dat u wordt vrijgesproken op een, weer al eens, politiek proces.
Vrije mening boven alles.
Mvg
Bruver

Gepost door: Bruver | 14-09-11

Gelukkig heeft Valkeniers de partij in handen van FDW gegeven en niet in handen van nestbevuilers zoals Morel en natrapper Vanhecke. Morel dacht dat ze zich alles kon permitteren. Ze heeft wel het deksel op haar neus gekregen en werd terecht door VB uitgerangeerd. Wie alles doet om het VB in de pers in een slecht daglicht te stellen, verdient niet beter. Frank, je bent een zielige man.

Gepost door: expat | 14-09-11

Na de haatkrant "De Morgen", de haatblog "Vanhecke"..?
Wanneer men door alle insinuaties en vuilspuiterij heen ook nog eens de dochter van Dewinter er gaat bij betrekken, wordt het echt helamaal te ranzig!

Gepost door: William Van Kerckhoven | 14-09-11

Nog één ding ben vergeten te zeggen. Voor mij ben je alle geloofwaardigheid kwijt, Frank. Ik herinner me nog altijd héél goed hoe je in een interview op televisie, met Morel, beweerde dat jullie geen verhouding hadden. Je waardeerde Morel voor haar kwaliteiten, voor haar inzet, en veel bla bla bla. En zij bevestigde dat. OK, wat er tussen jullie bestond, was privé en jullie goed recht. Maar jullie brachten het zelf ter sprake op TV. En botweg alles ontkennen, met een overtuigend gezicht, je moet het toch maar kunnen.
Je verhaaltje over de dochter van FDW beschouw ik dus enkel en alleen als een nieuwe poging tot beschadiging, afkomstig van een ongeloofwaardige persoon. En zelfs als FDW zijn dochter een duwtje geeft ... Jij hebt Morel toch ook naar voor geduwd ? Zelfs ten koste van de eendracht in de partij. Zij was de splijtzwam, met jouw hulp, tot grote vreugde van de belgische regimepers.
Tot nooit meer Frank.

Gepost door: expat | 15-09-11

@ expat
jij bent hier wel heel cru he met je commentaar,duidelijk geen aanhanger van vanhecke-morel .
al eens aan gedacht dat ze op dat moment van het intervieuw geen verhouding hadden dat die later is ontstaan EN GROOT GELIJK HADDEN ZE, GELUKKIG HEBBEN ZE DE LIEFDE BIJ ELKAAR NOG GEVONDEN.

Gepost door: kris | 15-09-11

Marie-Rose diende met haar capaciteiten niet naar voren geduwd te worden.
Zij was geen dom blondje zoals FDW had gehoopt, ze was een sterke persoonlijkheid welke
haar eigen mening had en dikwijls met haar hart sprak.
Zoiets had FDW nog nooit meegemaakt, een vrouw die iets durfde terugzeggen en zich niet liet doen.

Frank Vanhecke heeft, als goede voorzitter, die capaciteiten direct ingezien.
Dit siert hem en ik vind het dan ook schandelijk hoe hij en Marie-Rose later behandeld zijn geweest.
En van sommigen, zou hij daar dan nog niet eens mogen op reageren.
Want de aanvallen in de pers en elders, op hemzelf en Marie Rose, waren reeds lang voor zijn beschaafde reacties, bezig.

Ik beschouw FDW dan ook de grote verantwoordelijke voor de huidige malaise.

Sommige mensen zouden beter wat minder boeken lezen, dit stijgt hun naar het hoofd en ze krijgen gevoelens van almacht.
Mvg
Bruver

Gepost door: Bruver | 16-09-11

Voila zo denk ik er net over, Marie-rose en Frank dat was het beste dat vlaams belang is kunnen overkomen.

Gepost door: kris | 16-09-11

Beste Erevoorzitter,
Ik kan de gevoelens begrijpen, maar me dunkt zou het beter zijn dit misnoegen niet via uw blog te verspreiden.
Ik herinner me trouwens dat je destijds Jurgen Verstrepen bij zijn overloop naar LDD in 2007 van 'nestbevuiling' en 'met modder smijten' beschuldigde (wat waar was), maar dit gaat er toch ook een beetje naar toe.
Met welgemeende groet.

Gepost door: E. Lasker | 20-09-11

Dat Marie-Rose Morel capaciteiten had zal niemand ontkennen. Zij kon als niemand binnen het VB de camera naar zich toetrekken en menig TV-kijker in Vlaanderen staarde gebiologeerd naar het scherm. Ze oogde niet alleen goed voor de camera, ze kon ook haar mannetje staan bij debatten en interviews. Allemaal waar.
Dat haar ziekte en haar overlijden een drama zijn en waren voor velen zal ook niemand ontkennen. Dat dit haar gezin in vertwijfeling heeft achtergelaten is meer dan duidelijk. Marie-Rose Morel heeft gevochten tegen haar kanker als een leeuw maar heeft spijtig genoeg de strijd verloren en dit is en blijft een menselijk drama.

Dit wil echter niet zeggen dat Marie-Rose Morel heilig moet verklaart worden. Zij was in de ogen van haar echtgenoot de perfectie en is dit duidelijk nog. Maar men kan mensen die niet door diezelfde roze bril kijken verwijten dat ze die perfectie niet zien. Marie-Rose Morel had haar fouten en dat is het spijtige aan heel de polemiek die zelfs voor haar dood al gestart is geworden.

Ik heb er zelfs begrip voor dat u boos bent op de partij. Maar zelfs al had Marie-Rose haar 'zin' kunnen doordrijven in de partij, had ze dan nog in leven geweest? Had ze dan haar gevecht tegen de kanker gewonnen? Had ze geen kanker gekregen? Niemand die het weet, zelfs de wetenschap kan dit niet bepalen.

U bent niet ontgoocheld in de partij, u bent ontgoocheld in het leven omdat wat voor u het beste was in uw leven, u ontnomen is geweest. Boos zijn op het leven geeft echter geen uitlaatklep daarom dat u blijft fulmineren tegen het VB. Ik hoop dat u ooit rust vindt maar ik vrees daarvoor. U zal Marie-Rose altijd blijven missen. Zet die energie om in iets positief en stop met het bashen op het VB. Gebruik desnoods uw laatste jaren in het EP om het één of ander fonds op te zetten dat kanker bestrijdt dat gaat u veel meer voldoening schenken. Gebruik uw laatste jaren in het EP om aan politiek te doen als een politieker, niet als een boer die aan het mesten is.
Het gaat u goed!

Gepost door: nancy | 07-10-11

Dat Marie-Rose Morel capaciteiten had zal niemand ontkennen. Zij kon als niemand binnen het VB de camera naar zich toetrekken en menig TV-kijker in Vlaanderen staarde gebiologeerd naar het scherm. Ze oogde niet alleen goed voor de camera, ze kon ook haar mannetje staan bij debatten en interviews. Allemaal waar.
Dat haar ziekte en haar overlijden een drama zijn en waren voor velen zal ook niemand ontkennen. Dat dit haar gezin in vertwijfeling heeft achtergelaten is meer dan duidelijk. Marie-Rose Morel heeft gevochten tegen haar kanker als een leeuw maar heeft spijtig genoeg de strijd verloren en dit is en blijft een menselijk drama.

Dit wil echter niet zeggen dat Marie-Rose Morel heilig moet verklaart worden. Zij was in de ogen van haar echtgenoot de perfectie en is dit duidelijk nog. Maar men kan mensen die niet door diezelfde roze bril kijken verwijten dat ze die perfectie niet zien. Marie-Rose Morel had haar fouten en dat is het spijtige aan heel de polemiek die zelfs voor haar dood al gestart is geworden.

Ik heb er zelfs begrip voor dat u boos bent op de partij. Maar zelfs al had Marie-Rose haar 'zin' kunnen doordrijven in de partij, had ze dan nog in leven geweest? Had ze dan haar gevecht tegen de kanker gewonnen? Had ze geen kanker gekregen? Niemand die het weet, zelfs de wetenschap kan dit niet bepalen.

U bent niet ontgoocheld in de partij, u bent ontgoocheld in het leven omdat wat voor u het beste was in uw leven, u ontnomen is geweest. Boos zijn op het leven geeft echter geen uitlaatklep daarom dat u blijft fulmineren tegen het VB. Ik hoop dat u ooit rust vindt maar ik vrees daarvoor. U zal Marie-Rose altijd blijven missen. Zet die energie om in iets positief en stop met het bashen op het VB. Gebruik desnoods uw laatste jaren in het EP om het één of ander fonds op te zetten dat kanker bestrijdt dat gaat u veel meer voldoening schenken. Gebruik uw laatste jaren in het EP om aan politiek te doen als een politieker, niet als een boer die aan het mesten is.
Het gaat u goed!

Gepost door: nancy | 07-10-11

Dat Marie-Rose Morel capaciteiten had zal niemand ontkennen. Zij kon als niemand binnen het VB de camera naar zich toetrekken en menig TV-kijker in Vlaanderen staarde gebiologeerd naar het scherm. Ze oogde niet alleen goed voor de camera, ze kon ook haar mannetje staan bij debatten en interviews. Allemaal waar.
Dat haar ziekte en haar overlijden een drama zijn en waren voor velen zal ook niemand ontkennen. Dat dit haar gezin in vertwijfeling heeft achtergelaten is meer dan duidelijk. Marie-Rose Morel heeft gevochten tegen haar kanker als een leeuw maar heeft spijtig genoeg de strijd verloren en dit is en blijft een menselijk drama.

Dit wil echter niet zeggen dat Marie-Rose Morel heilig moet verklaart worden. Zij was in de ogen van haar echtgenoot de perfectie en is dit duidelijk nog. Maar men kan mensen die niet door diezelfde roze bril kijken verwijten dat ze die perfectie niet zien. Marie-Rose Morel had haar fouten en dat is het spijtige aan heel de polemiek die zelfs voor haar dood al gestart is geworden.

Ik heb er zelfs begrip voor dat u boos bent op de partij. Maar zelfs al had Marie-Rose haar 'zin' kunnen doordrijven in de partij, had ze dan nog in leven geweest? Had ze dan haar gevecht tegen de kanker gewonnen? Had ze geen kanker gekregen? Niemand die het weet, zelfs de wetenschap kan dit niet bepalen.

U bent niet ontgoocheld in de partij, u bent ontgoocheld in het leven omdat wat voor u het beste was in uw leven, u ontnomen is geweest. Boos zijn op het leven geeft echter geen uitlaatklep daarom dat u blijft fulmineren tegen het VB. Ik hoop dat u ooit rust vindt maar ik vrees daarvoor. U zal Marie-Rose altijd blijven missen. Zet die energie om in iets positief en stop met het bashen op het VB. Gebruik desnoods uw laatste jaren in het EP om het één of ander fonds op te zetten dat kanker bestrijdt dat gaat u veel meer voldoening schenken. Gebruik uw laatste jaren in het EP om aan politiek te doen als een politieker, niet als een boer die aan het mesten is.
Het gaat u goed!

Gepost door: nancy | 07-10-11

kwam per toeval op uw web terecht en moet eerlijk toegeven dat ik u al helemaal vergeten was verloren in de nevel van de tijd. Er was eens een soldaat van Napoleon en die was kwaad op de Engelse koning maar die trok zich daar niets van aan.

Gepost door: roger | 11-10-11

De commentaren zijn gesloten.