08-09-11

Een paard op het balkon van de 3de verdieping...

paard22.jpgIn een recente uitgave van "Commission en direct", een meestal oersaai intern weekblad van de Europese Commissie, verscheen onlangs een lange lezersreactie die ik hieronder graag uit het Engels vertaal. Of hoe de onzin van de politieke correctheid soms uit heel onverwachte hoek een knauw krijgt...

"... We moeten een einde stellen aan de discriminatie van Roma... OK, maar hoe? Wanneer U stelt dat de Europese Lidstaten hen toegang tot onderwijs moeten verlenen kan ik als Bulgaarse enkel maar bevestigen dat die toegang hen NIET geweigerd wordt. Integendeel zelfs. Mijn moeder is lerares en moet letterlijk de ouders van Roma-kinderen gaan opzoeken en overtuigen hun kinderen naar school te sturen in plaats van ze op 15-jarige leeftijd uit te huwelijken. Voor de Roma heeft onderwijs blijkbaar weinig waarde, gedeeltelijk omwille van cultuurverschillen. Dus weet ik echt niet wat we nog meer kunnen doen- tenzij U zou suggereren dat we geweld zouden gebruiken om hun kinderen in de scholen te houden? Wanneer Roma nieuwe woningen worden aangeboden zijn die na een jaar onleefbaar geworden. Men doet zijn behoefte op de vloer, houten ramen worden afgebroken en als brandhout gebruikt, of men stalt zomaar een paard op het balkon van een derde verdieping. En denk niet dat het enkel om armoede gaat, dat bewijzen de talrijke satellietschotels van deze flats. Een aantal zaken zijn compleet onbegrijpelijk voor mensen met normaal gezond verstand. Met deze commentaar wil ik helemaal niet denigrerend zijn over Roma en al evenmin zeggen dat de staat helemaal geen verantwoordelijkheid moet opnemen. Ik wil enkel erop wijzen dat de situatie zeer complex is en dat het niet steeds een kwestie is van discriminatie of van geweigerde toegang tot sociale dienstverlening. Misschien moeten we eerst meer leren over de cultuur en de waarden van de Roma - in het bijzonder dan over die waarden die onmogelijk geintegreerd kunnen worden in het Europa van de 21ste eeuw en waar de Roma eerst zelf zullen moeten komaf mee maken ."

De historie met het paard op het balkon van de derde verdieping zal wel niet elke dag overal voorkomen - maar deze reactie is al bij al niet meer eenzijdig dan de politiek correcte verhalen over de  Roma die we in de Europese instellingen dag-in-dag-uit ondergaan. Ik wou ze U dus niet onthouden - ook niet omdat ik de indruk heb dat ik al voor véél minder dan dit een klacht van het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding aan mijn broek gehad heb Knipogen.

16:44 Gepost door Frank Vanhecke in Europa | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Beste voorzitter, blij dat je terug onder de bloggers bent!
Afgaande op de titel dacht ik eerst dat je het over het voorzitterschap van de VB Senaatsfractie zou hebben :-)

Gepost door: Trouw Vlaams! | 08-09-11

Misschien in tegenstelling tot jouw visie vind ik dat de Europese waanzin moet stoppen. De mensen zijn het moe om steeds opnieuw geconfronteerd te worden met regels en wetten die tegen hun (onze) cultuur ingaan. We hebben 170 jaar erover gedaan om tot een welvarend en beschaafd land te komen. Onze vaders en voorvaders hebben voor onze vrijheid gevochten, vrijheden die nu stukje voor beetje afgeknabbeld worden door "Europa". Onze sociale voorzieningen die daar deel van uitmaken worden steeds ijler en ons kapitaal dat zou dienen voor een goede oude dag, wordt steeds minder. Zoals het NVa al zei; we worden de vuilbak van Europa. Iedereen moeten we toelaten en huisvesten, om van het mminimumloon nog niet te spreken. Wat mij betreft mogen ze het proces opnieuw opstarten om ieder land terug zijn onafhankelijkheid te geven waarbij we weer eindigen met onze eigen munt en onze landsgrenzen. Ik wil eigenlijk terug naar vroeger...toen het nog goed was en iedereen met iedereen nog kon praten...zonder tolk.

Gepost door: JP Hoebus | 08-09-11

Haha, eindelijk terug, het werd tijd :-)

Dit Europa is een multicultureel moeras, waarin we onze eigenheid meer en meer kwijt geraken.
Een België in het groot : slecht bestuur, een enorme geldverkwisting en een toverwoord "racisme"
waarmee men iedereen de mond kan snoeren.

Dit Europa hoeft ook voor mij niet, weg er mee !

Mvg
Bruver

Gepost door: Bruver | 08-09-11

Dit leek mij anders ook wel een geschikte illustratie bij dit artikel:
http://tinyurl.com/3db6k6g

Gepost door: Leo Norekens | 10-09-11

Inderdaad! :-D De laatste reactie is schitterend!!! Het Pippi Langkous Principe (= de titel van een boek trouwens). Hoe zegt men het ook weer? (Ik denk dat ik die spreuk in één van deze blogposten gelezen heb.) In mijn eigen woorden geformuleerd: "Men herkent de graad van een beschaving aan hoe men zijn dieren behandelt.". ;-)

Gepost door: Karin | 11-09-11

1 - 1 ;-D

Gepost door: Karin | 11-09-11

Ik weet dat ik mij op zeer glad ijs bevind door dat hier zo parmantig te verkondigen (temidden van een VB-publiek), maar ik ben er trots op dat wij een Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding hebben! :-) Racistische (maar dan écht racistische!) Tea Partiers die dat ongestraft kunnen doen, vind ik ook geen hoge graad van beschaving. En Frank, die klachten heb je meer aan sommige ex-partijgenoten te danken dan aan dat Centrum. Maar het is natuurlijk wél spijtig dat hier de verkeerde vervolgd wordt, omdat Frank niet racistisch is!!! Ik heb er groot vertrouwen in dat je vrijuit zal gaan!!!

Gepost door: Karin | 11-09-11

En nu ik toch bezig ben: nog een commentaar voor Mijnheer Bruver omdat hij nogal eens een punthoofd krijgt van Groenen (zoals hij zelf eens geschreven heeft, of iets dergelijks) :-) Was het jaren geleden niet Mieke Vogels die als één van de eersten eens gezegd heeft van met het Vlaams Blok te willen praten (in Antwerpen of was het nationaal?) "omdat we toch niet kunnen blijven doen alsof dat allemaal idioten zijn" (of iets dergelijks heeft ze gezegd) omdat ze zich afvroeg of je een zo groot aantal kiezers kon blijven negeren. De Groenen zijn verdraagzaam én vriendelijk! :-)

Gepost door: Karin | 11-09-11

én democratisch! Sociaal-democratisch.

Gepost door: Karin | 11-09-11

Beste Karin,
ik ben blij dat u mijn teksten zo aandachtig leest, zelfs van dat punthoofd, heb ik nog altijd trouwens.
Als ik de Politiek correcten op stang kan jagen, ben ik al zeer tevreden.
Verder, omdat u mij blijft "stalken" :
Rook nog een jointje, relax en lees nog wat in den Humo, ge zult U in uw eigen wereldje, veel gelukkiger voelen.
Normaal reageer ik niet meer op politiek correcte blablabla, daar dient deze blog niet voor, maar omdat U nog zo jong bent, ge U persoonlijk tot mij richt en hopelijk voor gezond verstand vatbaar -ik heb weinig hoop- reageer ik toch :

Moesten de "groenen" echt groen zijn, ik bedoel de kleur van de natuur, dan zou ik er niets tegen hebben.
Hun groen is echter het gifgroen van de islam en daar heb ik wel serieuze problemen mee.
De groenen verdraagzaam ? Het is de heer azijndrinker himself, Jos Geysels die, als nuttige idioot, het startschot heeft
gegeven voor het cordon sanitaire.
Het kwam de unitaire Belgische partijen fantastisch uit !

Ritueel slachten, verdoofd of niet, is een nachtmerrie voor de dieren ... Voor de "groenen", geen probleem, laat maar gebeuren, we gaan onze eigen kiezers toch niet voor het hoofd stoten zeker.
Gaia man Vd Bossche, verloor kostbare tijd en ging eerst met de Moslims onderhandelen, eigenaardig genoeg, deed hij dit met de beulen van de slachthuizen niet, dit werd direct op TV gebracht, terecht overigens.
Twee maten en twee gewichten dus en een bewijs dat VD Bossche ook een PC mannetje is.
Want : ijverde niet voor een algemeen wettelijk verbod op ritueel slachten, maar enkel voor verplichte verdoving, te zwak en absoluut onvoldoende.
Vrijheid van godsdienst is hier geen argument, geen enkel levend wezen mag lijden, voor welke godsdienst dan ook.
Ik heb toen mijn jarenlange lidmaatschap opgezegd.

Een partij het zwijgen opleggen met processen, is een democratie onwaardig.

U bent er dus trots op dat wij een CGKR centrum hebben, ik had niets anders verwacht, ikzelf veracht het CGKR.
Maar dat wist u wel, mij "op mijn paard zetten" kunt u echter niet, want ik heb er geen :-)
U bent blijkbaar lid van wat ik de "Gulagboys" noem, zij zouden, indien zij de macht hadden,
het liefst alle mensen met een afwijkende mening in Gulag-kampen steken zoals in de goede oude Soviet tijd.
Een politiek proceske hier en daar, was toen ook in de mode.

Frank, mijn excuses voor dit lange bericht, doch ik werd rechtstreeks aangesproken.

En voor de rest vind ik dat de CGKR moet opgedoekt worden.

Mvg
Bruver

Gepost door: Bruver | 12-09-11

Amai, wat een haatbericht. Mijn bericht aan U was sympathiek bedoeld, met een knipoog en ik was helemaal niet op stang gejaagd! U projecteert als U denkt dat ik alle mensen met een afwijkende houding in kampen zou willen steken (ik wou net communicatie!): het is duidelijk dat U veracht. En ik rook niet, niks, en nooit gerookt: U hebt een slecht geheugen. En de Humo lees ik ook al niet: valt tegen, hé, met uw cliché's. Wees gerust: ik zal mij nooit nog tot U richten.

Gepost door: Karin | 12-09-11

Toch nog één keer: wat gaat U doen als Frank een Groene wordt?

Gepost door: Karin | 12-09-11

Eigenaardige vorm van sympathie.
Voor iemand die het CGKR verdedigt, heb ik echter geen goed woord over.
Haatbericht ? Projecteren ?
U mag van mij alles zeggen wat u wil, ik hoop dat ik dat ook mag ?

Ik houd U echter aan uw woord.
Mijn hoofd is al puntig genoeg.
Mvg
de clichéman
Bruver

Gepost door: bruver | 12-09-11

De commentaren zijn gesloten.