28-06-11

Vaarwel Daan

Daan.jpgIn mijn blogstukje van 8 juni verwees ik naar www.groeienvoorbeginners.be,  de blog van de jonge kankerpatiënt Daan Buckinx die toen in een Keulens ziekenhuis nog tegen kanker vocht. Wie vandaag die webstek bezoekt, ziet als eerste zin zijn post van 3 juni: "Het zal wel duidelijk zijn, maar ik leef nog Lachen".

Alleen, Daan leeft niet meer want hij is vorige zaterdag overleden, 29 jaar jong. In mijn krant verscheen daarover gisteren een heel mooi stuk. Een van de laatste dingen die hij zegde was "Ik heb een heel gelukkig leven gehad, ik ben dankbaar voor alles" - bijna woordelijk ook het laatste wat Marie-Rose ons op haar sterfbed liet optekenen voor haar nawoord bij "Geloof, Hoop en Liefde".

Daan Buckinx en Marie-Rose hadden een paar keer met mekaar gemaild, kankerpatiënten onder mekaar. Daan had zelfs het werkwoord "morellen" uitgevonden, een soort synoniem voor hun beider altijd vrolijk, nooit gebroken, altijd moedig vechten tegen het kankerbeest. Drie weken geleden, op 7 juni, stuurde hij me nog een mail om te zeggen dat hij geweend had om de dood van Marie-Rose, en dat hij "hoopte dat hij me ooit een knuffel kon geven". Vandaag is het onze beurt om te wenen en om zijn familie en vrienden ons heel oprecht en intens medeleven aan te bieden. Vaarwel Daan, we zijn je dankbaar.

 11:12 Gepost door Frank Vanhecke in Marie-Rose Morel | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Mijn oprechte medeleven gaat naar de familie en vrienden van Daan...dat ze bij mekaar steun en troost mogen vinden.
Daan en Marie-Rose zijn nu samen en waken over ons allen.
Moedige mensen zoals zij zijn een voorbeeld voor velen en kunnen steun zijn in moeilijke tijden, want zij hebben nooit opgegeven en steeds blijven vechten ook al was het geen eerlijke strijd...

Voor iedereen die een beetje steun kan gebruiken, voor iedereen die het al eens moeilijk heeft...
stuur ik een oprechte knuffel en een dosis moed...
Nancy

Gepost door: Nancy | 28-06-11

Heel fijn dat ze steun zochten en vonden bij elkaar...ze zullen elkaar boven nu vast ook weer opzoeken, en dat is een fijne gedachte, dat ze samen zijn. Al is dit afscheid alweer veeeeeel te vroeg gekomen. Ook hij was, net als Marie-Rose, een boegbeeld voor andere patiënten, zijn steun en doorzettingsvermogen en moed waren net zo sterk als die van Marie-Rose....helaas heeft het Morellen hem niet kunnen redden....maar we zullen ervoor zorgen dat mensen, waar ook ter wereld zullen blijven Morellen om deze zwarte ziekte te verslaan! Sterkte aan de familie en vrienden! Groetjes Lesley Denys

Gepost door: Lesley Denys | 28-06-11

Nu snap ik waarom er deze morgen een flauwe waterzon scheen.. het moet de verpersoonlijking geweest zijn van tranen op de zon, van verdriet dat alwéér alles overheerst.. ik kende Daan ook slechts van de media, vooral via zijn beroemde zus en de dagshows op VTM, en onlangs via zijn blog en toch heb ik het gevoel die jongen al heel lang te kennen, net als bij dat andere wondertje, dat ander fenomeen, wiens naam zich leent aan een nieuw werkwoord : morellen ! (what's in a name !!!!! als je je moraal hoog moet houden).. als vriendschap genezen kon.....

Gepost door: martine | 28-06-11

Opnieuw heel erg triest. Zeker als je dan de goedlachse jongen op de foto bekijkt.
En toch, vaak kunnen we eruit leren. Ik zag onlangs de blog van een meisje van 15 die nu terminaal kanker heeft. En het is eigenlijk verwonderlijk... bewonderenswaardig... Die positivisme... Een zekere levenslust, maar een aanvaarding en een dankbaarheid voor het leven, hoe kort ook, dat ze hebben gekregen.
Waarom zouden we moeten wachten tot ons leven "voltooid" is om dankbaar te zijn voor het leven... Naar buiten te kunnen kijken en genieten gewoon van hoe schoon het in werkelijkheid kan zijn. Niet te denken aan morgen, maar voor de verandering eens aan vandaag.

Ik kan alleen maar zeggen dat mijn medeleven uitgaat naar zijn naasten, en dat ze hopelijk troost kunnen putten uit de vele mooie herinneringen dat ze aan deze jongen hebben.

Gepost door: Malakh | 28-06-11

veel sterkte bij het verlies van Uw zoon, broer,kleinkind...
Ik hoop dat u allen veel steun en troost vindt bij mekaar om het overgaan van Daan te verwerken.
Daan, goede reis aan "gene zijde", het ga je goed!

Gepost door: freia | 28-06-11

ik wens de familie,en al zijn vrienden veel sterkte,zo een moedige man die zo vroeg moet gaan ,op deze momenten heb ikzelf een schuldgevoel omdat wij ons aan zo banale dingen kunnen ergeren,en weer eens worden geconfronteerd met hoe kort het leven is ,veel bewondering en respect voor deze moedige jongen die zo gevochten heeft.

Gepost door: nadine | 28-06-11

Net met een schok dit bericht gelezen... Zo jammer... Mijn oprechte deelneming.

Gepost door: Karin | 29-06-11

Ik wens de familie en vrienden veel sterkte voor het verlies van zoon broer,vriend,.
Het is als een korrel zand welke door de wind wordt meegenomen naar de woestijn om er bij de vele andere zandkorrels neer te strijken.
Daan zal er met Annemarie en vele anderen waaronder ook vele van onze familieleden en vrienden tot
rust komen zonder bekommernis van ziekte en leed.
Het ga je goed Daan. Rust er in vrede. Ik denk aan u en je familie en ook aan de velen die je zijn voorafgegaan.

Gepost door: hedwig HUYGENS | 29-06-11

Daan en Marie Rosé hadden wel wat gemeen: mensen inspireren en positief blijven tijdens hun zware ziekte! Hier kunnen veel mensen wat leren!
Ook Daan wist dat het aardse sterven geen einde maar eeen andere vorm van "zijn" voor het bewustzijn! Dus klopt zijn site toch nog : Het zal mss. niet meer duidelijk zijn, maar het is toch waar:ik leef nog! Dat zou hij vanuit het hiernamaals ons zeker willen zeggen!
Beste Daan, inderdaad je bent er nog en ik hoop dat je vanuit die andere dimensie nog vele mensen blijft inspireren, weliswaar op een andere manier, via gedachten! Maar daarom niet minder efficient! Het ga je zeer goed daar, en geef af en toe een knipoogje aan Frank zn Roosje!!

Gepost door: san | 30-06-11

Mag ik via deze weg mijn oprechte deelneming over maken aan de familie van Daan. Ik wens familie en vrienden heel veel kracht toe om in alle liefde en rust dit zwaar verdriet te mogen verwerken zodat het een bijzondere warme plaats mag krijgen.
Lieve Daan, je bent een bijzondere moedige jongen en ik weet dat je vanuit je plaatsje aan gene zijde over allen die je lief hebt zult waken.Goede reis

Gepost door: van Rooijen Marianne | 20-07-11

De commentaren zijn gesloten.