08-06-11

Vier maanden geleden...

Roos dwarsfluit.jpgGisterenavond mocht ik in de schitterende kathedraal van Straatsburg het Requiem van Verdi bijwonen, een prachtige vertoning door het koor en orkest van de opera van Brno en het Tjechisch nationaal koor. Heel mooi en heel indrukwekkend, maar de plaats naast mij bleef leeg en ik miste Roos verschrikkelijk. Een jaar geleden, in juni 2010 was ik met haar in Straatsburg toen professor Amant belde dat er iets mis was met haar bloeduitslagen en dat ze best zo snel mogelijk terugkeerde voor een petscan. Inmiddels is het vandaag al vijf maanden geleden dat we trouwden, vier maanden geleden dat ze overleed.

Ik loop met mijn verdriet niet te koop en niemand is trouwens verplicht deze blog te bezien. Maar ik maak van de gelegenheid gebruik om twee andere blogs aan te bevelen:

http://atouchofrose.skynetblogs.be

www.groeienvoorbeginners.be

De eerste blog is die van de mama van Marie-Rose; daar heb ik trouwens ook de bovenstaande foto van Roos met haar dwarsfluit gehaald. De tweede is de heel ontroerende blog van Daan Buckinx, een jonge man die momenteel in Keulen tegen kanker vecht. En die er recht op heeft dat we allemaal een stukje met hem meevechten.

flikkenroos.JPGEn als toemaatje nog een leuke foto die me zopas toegestuurd werd door een Zandhovense vriend. Marie-Rose ten voeten uit...

 

18:02 Gepost door Frank Vanhecke in Marie-Rose Morel | Permalink | Commentaren (22) |  Facebook |

Commentaren

Heel veel sterkte vandaag Frank!
Ik ben al een trouwe lezer van beide blogs en vind het heel tof van je dat je deze aanbeveeld. Voor Marie-Rose is het jammer genoeg te laat, maar Daan is nog volop aan zijn strijd bezig, hopelijk kan Roosje van bovenuit voor een wonder zorgen voor hem...
En de blog van Myriam is echt zalig om te lezen, je ziet zo van wie Roosje haar schrijftalent had...

Gepost door: Lesley Denys | 08-06-11

Beide blogs zijn gewoon... een schot in de roos ! Jammer voor hen die ze niet gelezen heeft...

Gepost door: martine | 08-06-11

Frank, je had beloofd ons meer te vertellen over het verhaal van de "Burgerwolf". Daar koop ik nu al maanden speciaal Dag Allemaal voor, spannend en heerlijk om voor te lezen aan de kinderen. Komt er een uitgave in boekvorm? We denken heel veel aan jouw Roos. Wat een mooie foto vandaag!

Gepost door: Charlotte en Tom | 08-06-11

Frank , en mama jullie doen roosje echt verder leven, en jullie doen het op de manier waarop zij het ook deed, wij denken hier zeer vaak aan jullie en aan de kindjes. Wat gaat de tijd toch snel, je kan het bijna niet geloven.
wat een prachtige foto .

Gepost door: myriam | 08-06-11

Frank
dankjewel om de links hier te plaatsen, ben direct gaan lezen ... heel blij dat we jullie op die manier samen kunnen volgen en meer te lezen over haar prinsen. Mijn 2 prinsen hadden het vandaag nog over de jongens van Marie-Rose. Plots, uit het niets, in de auto ... ze vertelden dat ze het heel erg vonden dat ze nu geen mama meer hadden en dat ze wel verdrietig zouden zijn zo zonder mama ...

Ik heb hen dan gerust gesteld en verteld dat er heel veel mensen zijn die de 2 jongens heel graag zien en dat ze allemaal goed voor hen zorgen. Ben dan ook oprecht blij dat jullie ze af en toe kunnen zien en dat ze binnenkort komen logeren in hun nestje. Ik wens jullie een prachtig weekend toe, geniet ervan!

Stephanie

Gepost door: Stephanie | 08-06-11

Beste Frank,

Je hoeft je niet te schamen dat je verdriet hebt, je mag er echt mee te koop lopen!
Verder weeral schitterende foto's en bedankt voor de aanbevolen blogs! Mooie teksten van mama Morel en met de moedige Daan leven we uiteraard enorm mee!

Gepost door: san | 08-06-11

beste Frank - eerst en vooral ga ik volledig akkoord met Bart De Wever die je " een grote meneer " noemde ( ik heb "in memoriam" vanavond nog eens het intervieuw met Goedele bekeken - zoals ik dikwijls doe) Verder kan ik het zeer goed begrijpen dat je zeker bij het horen van het Requiem van Verdi je voelde wegsmelten want bij dergelijke muziek en deze omgeving verdwijnt de grond onder je voeten.Good night and further all the best for you.cg

Gepost door: cg | 08-06-11

Uw blog Frank en "A touch of Rose" van mama Morel en Daan zijn blog.
Zo aangrijpend...word er helemaal stil van...ben gewoon Sprakeloos en Woordeloos.
Veel sterkte

Gepost door: Martine Smet | 08-06-11

Beste frank,
Heel veel sterkte op deze moeilijke dag!
Wij hopen allemaal uit de grond van ons hart dat er eindelijk iets gedaan kan worden aan die verdomde kanker!!!
Ik had gehoopt vandaag terug foto's met een bijhorend tekstje van jou te vinden, bedankt daarvoor.
Sterkte aan gans de familie,
iw

Gepost door: iw | 08-06-11

Beste Frank,
Bedankt voor de links,het was me vorige week al opgevallen dat mama morel zelfs met al haar verdriet Daan B. ook een hart onder de riem steekt mooi om zien
"A touch of Rose" zeer mooi
Jullie zijn toch prachtige mensen met al jullie verdriet toch de prachtige dingen van Roos met ons delen Bedankt daarvoor

Gepost door: christel | 09-06-11

Ik volg alles op uw blog en kopieer het en plak het in een worddocument...
Heb alle foto's die van U komen en ook van mama Morel....
Een hele collectie waar ik later wel iets mee kan doen?
Sterkte Frank en aan de ganse familie....

Gepost door: lucia forceville | 09-06-11

Beste Frank,

Dagelijks neem ik een kijkje op je blog, Vind het telkens opnieuw heel leuk eens iets nieuws te lezen of om een prachtige foto van Roos te bewonderen,.. en vanaf vandaag zijn er 2 blogs bijgekomen...
Het zijn 2 prachtige blogs, 'k word er sprakeloos van!

Denk nog heel vaak aan Roos, Aan haar prinsen, aan u...
Sterkte!

Prachtig dat jullie ondanks jullie verdriet voor ons tijd willen maken en wat meer vertellen over .. de prachtige Roos!

Gepost door: Laura | 09-06-11

Beste Frank,

Bedankt voor de twee blogs die je hier plaatste, we begrijpen maar al te best wat je voelde daar in Straatsburg, helaas kunnen we, ondanks we dat zouden willen, je pijn niet verzachten, ook dat niet van Roosje haar lieve mama, maar weet dat zoveel mensen begaan zijn met jullie verdriet, en ik hoop dat, als de kindjes naar het vertrouwde nestje komen er toch een zonnestraalde zal zijn die de pijn een beetje verzacht.
Ik denk dagelijks aan Roosje, aan U, haar mama en haar kindjes die zonder hun geliefde mama verder moeten
Sterkte Frank

Gepost door: vereeken nicole | 15-06-11

Beste Frank,

Tijd heelt alle wonden, wordt wel eens gezegd. Dit zal zeker zo zijn, maar steeds wordt een mens geconfronteerd met dingen, leegtes en andere zaken die steeds herinneren aan een dierbaar persoon, of een beleefde situatie.
Uw Roosje haar foto staat nog steeds in ons zicht,telkens herinnert dit beeld ons aan een sterke vrouw, die vocht tot het bittere einde.
Wij wensen U en de familie héél veel steun toe, en veel Liefde voor mekaar, zodat uw vrouwke haar invloed op jullie de band stevig houdt. Het ga u allen goed!!!

Gepost door: freia Quik | 15-06-11

sterkte frank vier maanden is nog vers maar de pijn gaat minderen voor u maar helemaal weg gaat het nooit zeker omdat u marie rose als uw grote liefde ziet.ik denk vaak aan de ouders kinderen en u het is heel zwaar om dragen hoor dat weet ik het is 25jaar geleden dat mijn zoon stierf en nog alle dagen denk ik met pijn aan hem .koester de mooie momenten met haar denk aan haar mooie lach dat kan wat troost brengen
sterkte aan heel de fam en ook aan u frank

Gepost door: diana conings | 15-06-11

Beste Frank,

Bedankt voor die nieuwe blogs en foto's van Marie Rose! Het is gewoon prachtig. We denken geregeld aan jullie en ook aan de kinderen!! Wij hopen echt dat alles goed komt en dat de kinderen geen blijvende letsels ondervinden in hun verder leven door al die brain washing!!
Hou je sterk en blijf vechten voor Roosje!

Gepost door: detry fabienne | 15-06-11

het ga je goed frank respect

Gepost door: van den bergh robert | 20-06-11

het ga je goed frank respect

Gepost door: van den bergh robert | 20-06-11

Beste Frank,
spijtig genoeg is Daan gisteren overleden. We zullen hem allemaal erg missen zoals Roosje. Ook zo positief in het leven en vol wilskracht.
We zullen hen nooit vergeten!
Groetjes

Gepost door: Katrien | 26-06-11

Beste Frank,
Is alles ok met je ?Het is zo lang geleden dat je nog iets schreef,
bedankt voor de link nog naar de mama van roosje zo weten we ook iets van de Prinsjes.
Maar het is te begrijpen dat jezelf daar heel diskreet mee omgaat

Katrien bedoel je Daan Buckincx?? zo erg ook zo jong en met veel moed gevochten.

Groetjes

Gepost door: christel | 26-06-11

@christel: ja is inderdaad Daan Buckinx , gisteren gestorven, na een heel moedige strijd.

Gepost door: Katrien | 26-06-11

Beste Frank,

Héél erg jammer dan Daan ook overgegaan is naar de andere dimensie, net zoals Roosje. Hij heeft ook moedig gemorreld, maar soms mag het gewoon niet zijn! Je onderbewustzijn wéét trouwens wanneer je tijd gekomen is! Zoals Daan ook in z'n blog "de 5 fasen van rouwverwerking" schreef, wist ook hij dat het bewustzijn verder leeft na de dood. Dood is niet dood maar een andere vorm van leven!
Dus leven Daan en Roosje verder in een andere dimensie, die heel erg nabij is!Het ga ze goed en hopelijk blijven ze vele mensen inspireren met hun moedige strijd!

Gepost door: san | 26-06-11

De commentaren zijn gesloten.