23-05-11

Betrouwbare kanker-therapieën?

DSC01160.JPGSinds enkele dagen ben ik - ik weet het, eindelijk - volop bezig met het opvolgen en beantwoorden van de duizenden mails die ik kreeg na het overlijden van Marie-Rose. Heel veel van die berichten komen van mensen die zelf aan kanker lijden of die in hun vrienden- of familiekring getroffen worden. Heel dikwijls vraagt men mij contactgegevens van de artsen die Marie-Rose in het buitenland behandelden - dat komt dan meestal van mensen die, net als Marie-Rose destijds, eigenlijk al "terminaal" beschouwd worden.

Mag ik begrip vragen voor het feit dat ik op die heel concrete vragen niet kan ingaan? Ik ben geen arts en kan jammer genoeg geen goede raad geven wat behandelingen betreft. Marie-Rose onderging in Wenen en Keulen een aantal experimentele kankertherapieën, maar begin januari was ze reeds te ziek en te zwak om die behandelingen verder te zetten. Ze had wel heel veel vertrouwen in de mensen van de "Reliable Cancer Therapies" die haar met raad en daad en advies hebben bijgestaan. Ik kan dus enkel maar aanraden om die webstek grondig te raadplegen: www.reliablecancertherapies.com / daarna doorklikken naar Nederlandstalige versie.

kanker.jpgZelf werd ik na het overlijden van Roos sterk getroffen door het magistrale boek "De keizer aller ziektes, een biografie van kanker" van oncoloog Siddhartha Mukherjee, uitgegeven bij "De Bezige Bij" en op dit ogenblik gemakkelijk in elke goede boekhandel verkrijgbaar. Wat mij betreft zeer aanbevolen, zeker voor wie van ver of nabij zelf met kanker geconfronteerd wordt.

P.S. De foto hierboven toont Marie-Rose met haar vriendin, kunstenares Mieke Caethoven die enkele keren exposeerde in het Wouwersnestje. Dit moet ergens tussen eind januari en half februari 2009 zijn, Roos al erg vermagerd en met een kort kopje. Wie nog foto's heeft: U weet dat ik er erg dankbaar voor ben.

 

 

christel uyt.JPGToevoeging 24 mei 2009: Zopas kreeg ik van Christel Uytdewilgen bijgaande foto. Christel schrijft: "Dit is een foto van Marie-Rose toen ze kwam spreken op de nieuwjaarsreceptie in Edegem, einde januari 2009. Ze had toen juist enkele minuten eerder het slechte (kanker-)nieuws aan mij verteld maar dit moest toen nog diskreet gehouden worden... Toch heeft ze die zondagmiddag nog haar nieuwjaarsspeech gehouden, ze stond erop." Ook aan Christel: heel erg bedankt. En inderdaad, zo was Roos.

13:34 Gepost door Frank Vanhecke in Marie-Rose Morel | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Dag Frank,
Blij je te horen.
Ja, we worden allemaal tegenwoordig spijtig genoeg van ver of kortbij met kanker geconfronteerd.
Je hebt gelijk dat je geen arts bent en de mensen moeten dikwijls hun gevoel volgen denk ik.
Vertrouwen met een arts of in therapie's is zeer belangrijk volgens mij.
We zijn steeds blij als we iets van jou horen op het blog.
Het intervieuw met Roos mama was zeer mooi en emotioneel (in dag allemaal).
Het moet verschrikkelijk zijn voor haar voor een eerste moederdag zonder haar geliefde dochter.
Al een geluk zijn er de kids nog...en haar andere kinderen.
Het gemis zal altijd blijven, het zal verzachten maar nooit verdwijnen.
Nog allemaal veel sterkte gewenst en probeer toch te genieten van deze mooie lentedagen, Roos zou dit ongetwijfeld gewild hebben!
iw

Gepost door: iw | 23-05-11

Beste Frank,

Een niet nader bepaalde periode geleden heb ik op uw fanpagina op Facebook beloofd een "In Memoriam Marie-Rose Morel" te schrijven dat ik dan ging doorsturen richting uw e-mailadres als Europees Parlementslid. Dit schrijven is "still in progress" door studiewerk, verplichtingen e.d.m. Maar nog steeds niet vergeten. Ik neem er mijn tijd voor om een zo correct mogelijk beeld van de mens én politica Roos te schetsen.

Nog veel sterkte en moed gewenst aan u, de "Prinsjes", uw kinderen en familie en de familie van Roos. You'll never walk alone.

Met Vlaamse en Roosjesgedenkende groet,

K.

Gepost door: Kjell | 24-05-11

frank elke dag komt roosje te sprake
geen dag gaat voorbij
nog heel veel moed en sterkte voor heel de familie en kindjes en schoonfamilie
grts maria

Gepost door: maria | 24-05-11

Frank,
Nogmaal het bewijs hoe sterk Roosje was! Mijn bewondering wordt nog steeds sterker. Het pakt me dit te lezen. Hoe kan een mens dit aan, verwerken en altijd maar doorgaan met een lach op het gezicht.
Nogmaals chapeau!!!
Er gaat geen dag voorbij dat ik niet op dit blog kom zien, ik hoop jullie zo toch een beetje te kunnen steunen. En ook aan al die mensen die ziek zijn of mensen in hun omgeving hebben die overleden zijn of zwaar ziek zijn. Heel veel sterkte, en steun.
Van een gewoon iemand die Roosje niet vergeet.
iw

Gepost door: iw | 24-05-11

De commentaren zijn gesloten.