05-05-11

België in het groot...

194057_962_1205502215776-EP_3.jpgDe voorbije dagen stonden voor de Europarlementsleden vooral in het teken van de voorbereiding van de plenaire zitting van volgende week. We trekken komende maandag immers weer eens met z'n allen drie en een halve dagen naar Straatsburg. De kostprijs van die maandelijkse Grote Trek wordt op zo'n 200 miljoen euro (8 miljard frank) per jaar geschat.

"Dat is de prijs voor de democratie", hoort men dan wel eens zeggen. Een grapje, hopelijk, want "Europa" is natuurlijk geen democratie. Europa verdraagt geen democratische inspraak. Denkt U dat U mag meebeslissen of Turkije al of niet in de Unie wordt opgenomen? Herinnert U zich nog hoeveel er rekening werd gehouden met de Franse en Nederlandse volksraadplegingen over de "Europese grondwet"? De Europese Unie bemoeit zich met van alles en nog wat en trekt zich daarbij geen barst aan van wat de burgers zelf willen. Big Euro Brother weet het beter. De burgers dienen om belastingen op te hoesten en braaf te zijn.

Het drama is dat de Europese landen vooral het voorbije decennium essentiële belissingsbevoegdheden aan die Europese Unie hebben afgestaan. We hebben niet eens meer het recht om onze eigen grenzen te bewaken tegen illegale inwijking.

De voorbije jaren is "méér Europa" een soort geloof geworden. En wie niet absoluut geloofde in de weldaden van Europa was in het beste geval een idioot, in het slechtste geval een ketter. Nu de waanzin van de open grenzen-politiek stilaan duidelijk wordt gaan er eindelijk enkele ogen open - in eigen land bijvoorbeeld bij de N-VA die nochtans tot voor kort in het Europees Parlement steevast merkwaardig politiek-correcte standpunten innam, we zijn verheugd om die koerswijziging. En hier en daar begint men zelfs toe te geven dat de Euro niet het beloofde land van melk en honing bracht. We mogen nu bijvoorbeeld - onder het mom van solidariteit - miljarden pompen in een land als Griekenland. De Vlamingen (en Nederlanders, Duitsers...) betalen daarmee de onwil van de Grieken om zelf orde op zaken te stellen. Het is een situatie die we in België maar al te goed kennen...

En niet vergeten: wij Vlamingen hebben recht van spreken want wij zijn (per hoofd van de bevolking) de grootste netto-betalers aan de Europese Unie. Ook dàt herinnert ons aan de Belgische situatie. 

22:14 Gepost door Frank Vanhecke in Europa | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Beste Frank,

morgen zijn we alweer de 8ste, alweer een maand zonder Roosje.
We denken aan haar en hopen dat je steun kan vinden in de vele
mooie herinneringen.

Hou vol.

Gepost door: Ingrid | 07-05-11

Beste Frank,

Vandaag 8 mei ,onze gedachten zijn bij jullie
Hopelijk kan je de prinsjes toch zien vandaag
Veel sterkte

Gepost door: christel | 08-05-11

Vandaag al 3 maanden, vandaag moederdag...
Mijn gedachten zijn bij haar,een schitterende vrouw, een schitterende mama...Maar ook bij jullie.. Veel sterkte! Hopelijk kan je steun vinden in de mooie herinneringen!

Liefs

Gepost door: Laura² | 08-05-11

Beste Frank,

zelden heb ik de Europese draak zo treffend verwoord zien worden. Laten we allen hopen dat meer en meer burgers het licht gaan zien, tot het moment dat ze niet meer genegeerd kunnen worden...

Gepost door: Carmen | 08-05-11

Koerswijziging bij de nva? Potemkindorpen en niets meer of minder ja! Bij mijn weten blijft die geweldige nva die volgens sommigen onder ons 'goed bezig' is maar wat graag in haar Europese coalitie zitten en heeft ze vooralsnog niets gedaan om het rapport Busuttil uit de analen te verwijderen.

Erger! De wonderoplossing voor alles waar BDW geen antwoord op kan geven is en blijft Europa! Weet U wel? Belziekske moet verdampen klinkt het aldaar! Verdampen in Europa staat gelijk aan verzuipen in de Europese modderpoel.

Neen bedankt!

Vooralsnog neemt alleen het Vlaams Belang een consequente Eurocritische houding aan in tegenstelling tot de nva die in deze een groot gevaar betekent voor het vrijwaren van onze identiteit!

Dus NEEN ere-voorzitten! Wij moeten ons niet verheugen met deze nva 'schijnoperatie'! Het nva discours is en blijft ter zake de facto anti-nationalistisch! Iets wat elke ex-VB-stemmer eindelijk eens goed moet gaan beseffen!

Gepost door: erik | 10-05-11

Jaja, maar :
Een VB dat in Europa prima vertegenwoordigd werd en wordt door onze Erevoorzitter, Filip en vroeger ook Koen.
Vergeet dat niet.
En als Frank Vanhecke verbetering ziet in de standpunten van de NVA, dan geloof ik hem.
Niet alle NVA'ers zijn Politiek Correct zoals een Brepoels, wiens zwakke multicul standpunten één van de redenen
is dat ik nog steeds ongeldig zal stemmen.
En zij kunnen in Europa inderdaad beter gezelschap zoeken, dan het Politiek Correcte kliekje waarin ze nu zitten.
BDW heeft echter ooit gezegd dat de CGKR moet verdwijnen omdat het antidemocratisch is, al een zeer goed begin
zou ik zeggen.

Elke VB stemmer moet ook eens goed gaan beseffen dat een ex-VB-stemmer als ik, nooit nog mijn stem zal geven
aan een partij geleid door een machtzoekertje als FDW die wel kritiek heeft op
Europa doch dit Europa niet durft afzweren omdat het niet past in het kraam van zijn economisch liberale geldschieters. Economisch liberalisme, waar het in dit Europa om draait, gaat echter niet goed samen met Volksnationalisme.
Open grenzen, vrij verplaatsing van volkeren en vooral vrije circulatie van alle soorten kapitaal.
In schone schijn leuteren over broederschap, keihard kapitalisme in het echt.
In dit Europa is het kleine Vlaanderen niets anders dan een wingewest.
Weg ermee !

FDW is zo machtsgeil dat hij bekwame en waardevolle mensen uit de partij heeft gezet of gepest.
FDW denkt blijkbaar dat hij Louis XIV is.
Zijn grootste flater was echter het wegpesten van Marie-Rose, dit zal ik nooit vergeten.
Mvg
Bruver

Gepost door: Bruver | 11-05-11

En we blijven vooral de nva maar opvrijen. Net zoals, idd, ook Koen Dillen al deed. De ene deur is nog niet toe (omwille van de poen) of ge klopt al op de andere deur. Qua plat opportunisme kan het weer tellen...

Gepost door: stijn | 11-05-11

Bruverke, elk verhaal heeft meerdere kanten en niemand heeft een patent op de absolute waarheid. Knoop dat eens in de oortjes. Daar laat ik het 'modder gooien' bij. Dat heb ik in vervlogen tijden geleerd van de oude FvH; 'niet met modder gooien'.

Voor het overige meen ik dat ik duidelijk mijn appreciatie heb laten blijken voor onze Europese fractie in mijn reactie. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik bepaalde houdingen in de media nooit zal goedkeuren maar evenmin dat ik dat zou 'vergeten' zoals U dat zegt.

Wat het kapitalisme betreft heb ik eindelijk de indruk dat het opvrijen van liberalen, zoals dat wel eens gebeurde toen Frank het heft in handen had omdat we toch zo graag maar wilden groeien en groeien, er eindelijk uit aan het gaan is. Trouwens, wat is dat nog tegenwoordig kapitalisme? Die levenshouding is burgerlijk dood sinds 2008. Vandaag heerst de bureaucratie, niet de CEO, want die laatste is een speeltje in handen van de 'specialisten'. Denk daar maar eens over na.

Bruno komt overigens uit het vormingsinstuut Wies Moens en is dus meer dan uit het goede Vlaams Blok-hout gesneden. Wie van onder Truyens zijn vleugels komt heeft het zuiver nationalisme in het bloed. Daar kan je op rekenen! Zoals U weet, of niet weet, is dat zo een beetje de groep die begin jaren '80 werd 'buitengepest' (Om U te parafraseren) door mensen met een liederlijke, verwerpelijke, anti-nationalistische levenshouding zoals zijne Gentse hoogheid keizer Francis Van Den Eynde I. Dat het VB met de voetjes op de grond aan het komen is werd trouwens door recente terechte uithalen naar globalisme, kapitalisme en het Europese gedrocht in de verf gezet. Als ik de columns van tegenwoordig binnen de partij lees is er een duidelijke tendens merkbaar waarbij we ons profileren naast het ultraliberale discours van de nva.

Nu was ik bovendien één van de vele aanwezigen op het europacongres van de partij olv de ere-voorzitter, en nergens heb ik daar 'Europa horen afzweren'... Eigenaardig genoeg heb ik dat wel gehoord op het meest recente immigratiecongres waar diverse buitenlandse partijen te gast waren en ook ik mij in de stampvolle zaal bevond. U mag mij dus eens uitleggen wie o wie die 'economische liberale geldschieters' zijn die onze koers bepalen!? Daar ben ik eerlijk gezegd wel eens nieuwsgierig naar hoor!

Kleine tip: Op woensdag 18 mei organiseert het VB een vormingsavond (20 uur) met Europees Parlementslid Philip Claeys in zaal Den Ast in Kampenhout (thema “Europa = België in ’t groot”). Ook daar bent u zeker welkom.

En bdw die uithaalde naar het spionnencentrum terwijl zijn goede vriendin Helga Stevens het ooit problematisch vond dat datzelfde spionnencentrum minder geld kreeg... Kijk maar eens naar rechtsactueel en aanschouw dat ondans bepaalde nationalistische krachten de nva een krabbenmand aan het worden is. Zowel ideologisch als qua politiek personeel. Dat is geen verwijt maar een vaststelling, onze partij ging immers rond 2004 en zeker naar 2006 dezelfde kant op. Alleen gaat het bij de nva omwille van de machtsgeilheid bij velen allemaal een pak sneller...

Mvg,

In houwe en trouwe!

Gepost door: erik | 13-05-11

Erikske,
ieder heeft inderdaad zijn waarheid.
En ik ben het uiteraard niet met u eens.

Die "blauwziekte" in de partij, kwam via de toen al "Antwerpse gemeentefractie" term welke later door de Erevoorzitter treffend gebruikt werd.
Ik denk hier aan VLOT met o.a. Coveliers die al meer van partij is veranderd dan van schoenen.
Ik denk hier aan een poging om de ultra-liberaal DEDECKER op de senaatslijst te plaatsen, gelukkig werd dit belet
door o.a. juist ja Frank.
Het is FDW die de strategie van uitbreiden ondanks alles heeft bedacht.
En dan spreek ik nog niet van zijn vriend VERSTREPEN, een andere ultraliberaal, die hij de partij binnenbracht
met alle gevolgen vandien.

Eén ding heeft FDW wel goed gedaan en dat is het binnenloodsen van Marie-Rose.
Te mooi om waar te zijn, hij heeft het zelf dan ook - enthousiast - naar de vaantjes geholpen.
Een enorm gemiste kans !

Vl Bl met de voetjes op de grond aan het komen ? Ik vrees het niet, als ik de kommentaren lees van een
Anke Vandermeersch. Ultra-liberaal als ge het mij vraagt.
Als ik dan verder lees, dat het Vl Bl een soort Tea Party wil worden, dus een ultra conservatief economisch liberaal
clubje, dan wil ik met die "voetjes op de grond" niets te maken hebben.

Verder werd Bruno Stevenheydens uitgerangeerd omdat hij het aandurfde voor het
dorp Doel op te komen en daar nog succes mee had ook.
Dit past natuurlijk niet in de strategie van het Antwerpse Belang met mensen zoals Penris, Valkeniers en vroeger
FDW zetelend in allerlei haven-belangengroepen.
Onafhankelijk ? Mijn oor !

F vd Eynde een liederlijke, verwerpelijke en anti-nationalistische levenshouding ?
U moet die man wel erg haten.
En u verwijt mij met modder te gooien ?

U vindt Valkeniers misschien een goede voorzitter, ik ben zeker niet akkoord.
Een stroman van FDW is het, en daar kunnen alle vormingsinstituten van Moens of Truyens niets aan veranderen.

BDW heeft een vriendin die inzake het CGKR iets anders zegt ? So what ?
Denken al uw vrienden exact hetzelfde als u ?
Ik hoop van niet, want dit verarmt de discussie en dan krijgt ge een partij zoals het Vlaams Belang nu is,
iedereen op dezelfde lijn en geen argumenten of buiten.

Ik heb trouwens ook geschreven dat ik voor de huidige NVA niet zal stemmen wegens hun politieke correctheid
en hun inderdaad ultra liberale koers.
Maar ook voor het huidige Vlaams Belang zal ik nooit nog stemmen.
Ongeldig zal het worden, gelukkig gebruiken wij nog het potlood, veel democratischer.

Dat de partij tussen 2004 en 2006 een krabbenmand werd, verwijt u dus de Erevoorzitter
ik ga er echter van uit dat FDW de schuldige is.
Wij gaan nooit goed overeenkomen vrees ik.

Heb ik de waarheid in pacht ? Zeker niet, ik geef slechts mijn mening zoals ik de feiten zie.
Mijn excuses, als u dit stoort, ik ben echter ongebonden en kan dus vrijuit mijn zegje doen.
Mvg
Bruver

Gepost door: Bruver | 14-05-11

Beste Bruverke,

Maak U geen zorgen, andere meningen storen mij niet! Honden, blaffen, karavaan, weet U wel? Ik heb U nooit beschuldigd van het gooien van modder. Bij de les blijven kameraad! Lees opnieuw en U kan zien dat ik mijn eigen dat verwijt a priori maakte.

Wat mij wel stoort is dat U een heikele ideologische sleutelvraag NIET beantwoordde: U mag mij dus NOG eens uitleggen wie o wie die 'economische liberale geldschieters' zijn die onze 'Europese' koers bepalen!? Namen, feiten, rekeninguittreksels en gebeurtenissen die dit aantonen a.u.b.!

Platenruiter Streepmans, Coveliers & co snijden niet echt hout. Samenwerking met VlotT was er bijvoorbeeld toch niet alleen met de zogeheten Antwerpse GR-fractie maar ook in Sint-Truiden, in Knokke, in Menen, en jawel, in Schoten! In augustus 2006 was zelfs onze ex-vbj-pr-verantwoordelijke van eind jaren '80, FvH aanwezig op de voorstelling van dat kartel met VLOTT in Schoten. Hij zei dat in ongeveer 20 gemeenten ernstige gesprekken gevoerd worden met CD&V EN VLD. (GvA 11.08.2006) In datzelfde Schoten ontstond in 2007 zelfs samenwerking tussen VB, VLOTT & zowaar het libertijnse LDD! (HLN 25-04-2007) Ook allemaal 'Blauwziekte' opgelopen via 't schoon verdiep?

In 2006 had (mits accentverschillen) DE HELE PARTIJTOP de ambitie om het cordon te breken en deel te nemen aan het beleid. Tegen de komst van Dedecker hebben zich overigens wel meer mensen schrap gezet. Terecht is dat afgeschoten. Wat nooit mag betekenen dat we in naam van de Vlaamse onafhankelijkheid niet met IEDEREEN die dat doel nastreeft moeten kunnen samenwerken over de ideologische grenzen heen. FDW blijft gelijk hebben als hij zegt dat versnippering op rechts alleen maar verzwakking van rechts betekent.

BS? Die heeft zelf de stap gezet in eer en geweten. Hij heeft zijn termijn goed werk geleverd. Dat hij werd uitgerangeerd? Laat me niet lachen! Als hij een jaar voor het einde, zijn ontslag niet had gegeven dan zat hij, en niet TV, nu in de praatbarak. (Aanrader: http://www.voorpost.org/1/270)

Bruno is absoluut een goed en ethisch correct nationalistisch voorzitter die in zeer moeilijke tijden aan het roer is gekomen van een partij die toen al duidelijk op de electorale terugweg was! In 2008 waren we de meeste kiezers al kwijt. Voor het eerst sinds ons ontstaan kwam er zelfs met BDW degelijke concurrentie. FvH werd op 8 juni '96 voorzitter van een partij die 'de wind in de zeilen had' terwijl de VU al lang in de touwen hing en links geen raad wist met een schitterende FDW. Dat is een wereld van verschil! (Doet natuurlijk geen afbreuk aan FvH's verdiensten!)

Bruno heeft als neofiet meteen alle smerige etterbuilen op zijn bord gekregen die op de koop toe allemaal zouden openbarsten. Er kwamen in 2009 verkiezingen aan waar het verlies van 10 juni 2007, (want in tegenstelling tot wat FvH zei was dat géén overwinning) in zetels zou doorgerekend worden. (In 2007 was er al 5% (220000 stemmen) verlies maar omdat het over een andere praatbarak ging kon men het gemakkelijk verkopen als 'overwinning'. Stoelen werden er nog niet verloren, neen, die bijltjesdag zou pas in 2009 komen.)

Het voorzitterschap van Bruno op 2 maart 2008, een dik jaar voor de verkiezingen van 2009, was dus géén cadeau. Het is daarom héél goedkoop om die man van alles zomaar te beschuldigen goed wetende dat er nog geen enkel moment politieke rust is geweest zowel binnen als buiten de partij! (De politieke wereld geraakte na 2009 pas echt in een storm zonder einde met de dijkbreuk van de n-va en het vallen van de regering in 2010) Evenzeer is het goedkoop om zoals U doet van buiten onze partij de refreintjes van onze tegenstanders en malcontenten mee te fluiten alsof er totaal geen meningen meer mogelijk zijn binnen het VB. Integendeel!

En ja...

en ja...

en ja...

en BLABLABLA...

We kunnen nog uren palaveren, navelstaren, en het nooit eens worden. Hoeft ook niet, suum cuique! Doe dus wat U niet laten kunt, maak desnoods via het systeem D'hondt Belgicisten gelukkig de volgende stembusslag. Voor mij echter boven alle navelstaarders heen, de rangen sluiten en op naar de "Vlaamse onafhankelijkheid".

Mvg,

Gepost door: erik | 14-05-11

Beste Erikske,
U verwijt mij met modder te gooien, tussen de lijnen als het ware, is voor mij hetzelfde.
Dat soort "diplomatie" en semantische spitsvondigheid is aan mij niet besteed. Ik zou haast denken dat u oorspronkelijk van de CVP afkomstig bent.

In mijn eerste antwoord, gaf ik u mijn redenen waarom ik niet meer voor het Vlaams Belang stem :
O.a. ik beschouw FDW op dit moment als de echte voorzitter van het Vlaams Belang, ik vind dit een ramp,
dit is mijn mening.
Als ik het dus heb over zijn economisch liberale geldschieters, bedoel ik niet dat die fondsen persoonlijk voor FDW
bedoeld zijn, doch wel voor zijn partij als geheel.
Het zetelen in allerlei havencommitees vind ik niet kunnen, wil a priori zeggen dat men zijn onafhankelijkheid kwijt is
Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.
Er is reeds duidelijk een beïnvloeding van het sociaal economisch programma van de partij.
Dit noem ik de "blauwziekte".
Die havenbaronnen hebben een "liberale" visie, het zijn industriëlen en die mannen denken alleen maar aan
winst, dus een Europa met open grenzen, eventuele invoer van goedkope arbeidskrachten en als het echt moet een
onafhankelijk Vlaanderen, niet omdat elk volk recht heeft op een eigen staat, maar wel om zuivere winstmotieven.
Ik ben nationalist en socialist, gaat voor mij samen en een onafhankelijk Vlaanderen om zuiver economische
winst is voor mij te pover, de volks-nationalistische achtergrond moet als absolute prioriteit aanwezig zijn, want als een "vervluchtigen" van Vlaanderen in het Europese moeras hun meer winst oplevert, dan zullen ze datzelfde Vlaanderen gewoonweg uitverkopen, met een smile, met een ijskoude air zoals ze ook de polderdorpen vernietigd hebben.
Namen kan ik uiteraard niet geven, de steungevers zijn immers geheim,
en dat weet gij goed genoeg, anders zoudt ge er zo niet op hameren.
Geen advocatentruken met mij aub.

Ik had het in mijn eerste bericht niet over de "Europese koers" van de Europese Fractie, ik heb reeds gezegd dat die fractie o.l.v. FVH schitterend werk doet. Door de invloed van havenbelangen, ken ik echter de ware bedoelingen van
FDW en zijn kornuiten niet. Europa afzweren zullen zij nooit doen, daar ben ik zeker van.

Natuurlijk was FVH aanwezig bij al die kartelvoorstellen o.a. in Schoten, dat was zijn taak als voorzitter.
Dat wil toch niet zeggen dat het idee om met mensen als Dedecker, Coveliers en Verstrepen samen te werken van hem kwam ?
FDW is daar de auteur van en ik gruwel van zijn ultraliberaal rechts front.
Dedecker wou in die periode zelfs nog extra vreemde werkkrachten invoeren, wat haaks op het programma
van het Vl Bel stond (en nog staat ?) Dit was voor FDW blijkbaar geen probleem.
Natuurlijk moest FVH als voorzitter, proberen het cordon te breken, het cordon is immers een schande voor een land dat pretendeert een democratie te zijn.
FVH heeft later zeer duidelijk gemaakt dat hij helemaal niet akkoord was met die uitbreidingen en geef
daar a.u.b. Marie-Rose weer niet de schuld van.

Met Bruno Stevenheydens heb ik contact gehad, hij kon zich niet meer vinden in de gewijzigde partijstandunten
o.a. betreffende het dorp DOEL.
Haven-lobbys in de partij hebben blijkbaar hun werk gedaan.
Hij heeft dan ook consequent ontslag genomen. Neem contact met hem op, als je me niet gelooft.

Ik blijf er bij dat Valkeniers een zwakke voorzitter is en een handpop van FDW.
Ik trek echter de eerlijkheid van Bruno niet in twijfel, ik wil graag geloven dat hij een brave vent is, te braaf.
Ik geef hem dan ook niet de schuld, de hoofdschuldige is FDW.

Politiek correct België wist maar al te goed raad met FDW, hij gaf hun immers steeds de stok om het Vlaams Blok te
slaan met zijn onbehouwen wijze waarmee hij de vreemdelingenproblematiek aanbracht, een godsgeschenk
voor alle politiek correcte krachten (waar zowel links als rechts bijhoren).
Dit liet hun immers toe om het Vlaams Blok-Belang jarenlang in een cordon te steken en langs de zijlijn te plaatsen.
Dit is trouwens de enige fout die FVH gemaakt heeft, FDW bij het Vlaams Blok brengen.
Ik heb me trouwens laten vertellen dat Karel Dillen hier niet gelukkig mee was.

Met refreintjes van buitenstaanders doe ik niet mee, maar als ik zie welke waardevolle mensen de partij verlaten hebben door het autoritaire bewind van FDW, en als ik zie hoe men Marie Rose en onze Erevoorzitter behandeld heeft, stel ik nogmaals, dat ik nooit nog voor het Vl Belang zal stemmen zolang hier geen verandering in komt.
Het beste is dat FDW een stap terugzet en dat FVH (als hij nog wil) terug voorzitter wordt.
Hiervoor is het echter te laat vrees ik.

Met één ding ben ik het met u eens, Vlaamse Onafhankelijkheid moet er komen.
Maar hoe dat Vlaanderen er moet uitzien, daar gaan we dan weer niet overeenkomen vrees ik.

Bij mijn weten is ongeldig stemmen een duidelijk signaal en brengt dat de Belgicisten niets op.
Blanco stemmen is iets anders.
Met een stem op de NVA kunt u ze echter wel raken, denk daar maar eens over na.
Door het "cordon Dewinter"staat het Vlaams Belang toch langs de zijlijn.
Dit is mijn laatste bericht in dit verband.
Mijn excuses aan de Erevoorzitter voor het inpalmen van zijn blog :-)
Mvg
Bruver

Gepost door: Bruver | 15-05-11

De commentaren zijn gesloten.