01-04-11

Nieuwe foto's Roos - 2

geloof.jpgZopas bericht gekregen van de vriendelijke mensen van De Standaard Uitgeverij. De beide boeken van Marie-Rose staan voor de derde opeenvolgende week op nummers 1 én 2 van de verkoopscijfers. Heel binnenkort verschijn de zevende (!) herdruk van "Leve het leven!" en ook reeds de vierde herdruk (in drie weken tijd) van "Geloof, Hoop en Liefde".

Een heel grote dank aan iedereen die meehelpt om de boeken van Marie-Rose te verspreiden!

En om het toch een beetje vieren - want ik ben niet weinig trots op haar - hieronder weer enkele weinig bekende foto's. Deze dateren van een actie in oktober 2007. Op initiatief van Voorpost betogen enkele honderden Vlamingen in de faciliteitengemeente Sint-Genesius-Rode voor de splitsing van BHV. Nadien trekken we naar Eigenbrakel, waar het monument de Leeuw van Waterloo zich bevindt. Het is de bedoeling daar symbolisch de leeuwenvlag te laten wapperen. Aan de grens met Wallonië stoten we echter op een sterk cordon oproerpolitie, en even dreigt het uit de hand te lopen. De onderhandelende politieofficier én de burgemeester van Eigenbrakel (Braine l'Alleud) laten uiteindelijk Marie-Rose toe om er parmantig  toch de leeuwenvlag te planten - in ruil weliswaar...voor een zedig zoentje op de wang. Geen incidenten, geen vechtpartijen, geen aanhoudingen - een beetje redelijkheid en menselijkheid van alle kanten én niet te vergeten, de charme van Marie-Rose. Hoe schreef iemand dat ook al weer? "Ze kon het behang van de muren charmeren". Het Rtbf-journaal opende er 's avonds het nieuws mee en sprak er schande over - nog steeds een hit op Youtube. Och, als ik daar allemaal aan terugdenk en dan vergelijk met wat die zielige zuurpruim van een Brinckman over Marie-Rose schrijft...

In elk geval, hartelijk aangeboden, en dank aan de fotograaf.

vb foto's 122.jpgvb foto's 125.jpgvb foto's 128.jpgvb foto's 129.jpg

16:57 Gepost door Frank Vanhecke in Marie-Rose Morel | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

Hele mooie foto's, op Roosje haar blog staat over deze actie ook een stukje, mét filmfragmentje, heel leuk om te zien. Inderdaad, met haar charme weet Roos heel veel te bereiken, zo zie je maar he, er hoeft niet altijd schelden aan te pas te komen.
Super nieuws ook he dat haar boeken nog steeds op 1 en 2 staan, ik volg de verkoopcijfers op de voet en kan me voorstellen dat je enorm trots op haar bent!
Ik ben zelfs ook enorm trots op haar, dat ze zoveel mensen weet te beroeren met haar boeken, en ben vooral heel trots op de exemplaren die ik heb van haar boeken, waarvan zelfs Leve het Leven! gesigneerd is....een collector's item dat ik nooit zal afgeven!
Ik hoop snel een volgende blog met mooie foto's van je te zien!
groetjes Lesley

Gepost door: Lesley Denys | 01-04-11

Dag Frank,
verschiet er niks van dat Marie-Rose dat gedaan kreeg van die vlag, ze had zo'n enorme natuurlijke charme, ik kan me gemakkelijk voorstellen dat ze daarmee iedereen voor zich kon winnen. A "touch of Rose"...dat is het hé.
En altijd zag ze er even goed en stijlvol uit, voor welke gelegenheid dan ook.

Fijn ook van die boeken, ook daar verschiet ik niks van, zo aangrijpend mooi...
Hoop dat het met jou ook elke dag wat beter gaat, Frank!

lieve groetjes,
sophie

Gepost door: sophie | 01-04-11

Beste erevoorzitter,
Wat een stommiteit hebben ze toch begaan. Marie-Rose was menselijk en politiek goud waard en ze hebben haar brutaal buitengewerkt. De ene omdat hij niemand anders een plaats in de zon gunt, de andere om de eigen onbekwaamheid te verhullen, een derde omdat hij op alles en iedereen jaloers is. Zouden ze nog durven zeggen dat ze daarmee onze zaak dienden?
Ik ben ontgoocheld en gedemotiveerd. Hou aub de nagedachtenis van Marie-Rose in ere. Bart Dewever heeft haar het eerbetoon gebracht dat ze dubbel en dik verdiende.
L.F.

Gepost door: Lieven F. | 01-04-11

Dag Frank,
Even nog over de boeken, ook een dikke proficiat voor jou. Jij bent toch altijd de drijvende kracht achter dit project. Ik zit nog altijd te wachten op mijn boek, die ik besteld heb bij ons in het dorp. Maar geduld is een schone deugd, zeggen ze bij ons. Hij zal nu met de 7de druk wel komen.
Bedankt, voor de mooie foto's met weeral een prachtige Marie Roos.
iw

Gepost door: iw | 01-04-11

Beste Frank,
Hartelijk dank voor het bidprentje en de mooie foto van Roosje, ik heb het vandaag mogen ontvangen.
Ik heb me nooit op politiek vlak ingelaten, alhoewel ik uit een "volksunie-nest" kom, maar op persoonlijk vlak heb ik zo'n oneindige waardering gekregen voor jou en marie-rose.Je mag TERECHT zéér fier zijn op haar.
Een dikke proficiat voor de verkoop van haar boeken,ik heb er nog maar één maar ga me het andere zo vlug mogelijk aanschaffen.
Fijn voor jou Frank dat er zo veel vlamingen meeleven met jou , je staat er zeker niet alleen
voor.

Hartelijk groetjes.
Jeannot.

Gepost door: jeannot | 01-04-11

Beste Frank,

Hartelijk dank ook voor het vervolg op haar boeken dat jij nu schrijft! Zo blijft ze ook aards nog sterk aanwezig! Haar kracht en energie zal je immer blijvend steunen! Achter tranen van intens verdriet, schuilt de glimlach van onvoorwaardelijke liefde!

Gepost door: san | 01-04-11

Die foto's zijn écht wel schitterend!!! En waar sta jij, Frank? Je staat er niet bij op! :-(........................:-)

Gepost door: Karin | 02-04-11

Het optreden van Marie-Rose op deze Voorpost actie is één van mijn beste herinneringen aan haar.

Gepost door: Johan Vanslambrouck | 02-04-11

Beste Frank,

Ben heel blij met het bidprentje dat ik gisteren ontvangen heb, dank u wel daarvoor.
Ik vindt het schitterend dat iedereen Roosje haar boeken koopt maar ze zijn dan ook prachtig om te lezen en je mag terecht heel trots zijn op haar. Ik ben ook elke keer weer blij als er nieuwe foto's of tekstjes op uw blog verschijnen en zo houdt u haar inderdaad levendig voor iedereen.
Proficiat met alles wat u voor haar gedaan hebt en nog steeds doet. Ik wens je nog veel sterkte en kracht om ook de komende tijd haar wensen te kunnen vervullen.

Gepost door: Nancy | 02-04-11

Dag Frank,eerst en vooral een dikke proficiat met de verkoop van Roosje haar boeken, dit bewijst nog maar
eens hoe graag ze gezien werd, ik ben er zeker van dat ze heel lang op de eerste en tweede plaats zal blijven staan. ook nog eens bedankt voor de mooie foto's

groetjes,
Paul en karine

Gepost door: paul Rosseels | 02-04-11

http://www.youtube.com/watch?v=myUHeBXZ5ck&NR=1

ziehier de youtube-link waarover Frank het heeft...zalig gewoon! :)))

Gepost door: nathalie | 03-04-11

Wat een verschil in de wijze waarop men zijn slag thuis haalt: charmant of grimmig. De 2 delen van het filmpje illustreren het perfect. Geef mij maar de rozenrevolutie...

Gepost door: eerlijke vlaming | 03-04-11

Beste Frank,Dankjewel voor de mooie foto's op je blog!!!
Roosje kon wel iets bereiken he!
Ik ben blij dat haar boeken het goed doen jullie verdienen dit!
je mag zeker zijn ik haar boeken koester ze zijn mijn goudmijntje!
Echt dankjewel voor je inzet jij houd je Roosje levend!!!
Wat schitterde roosje toch altijd met haar scheen de zon altijd!

Gepost door: pascale | 04-04-11

Nieuwe blogpost! Nieuwe blogpost! Nieuwe blogpost!!! :-))) (bonkt met de vuisten op tafel zoals ze bij jeugdbewegingen ofzo doen :-)))

Gepost door: Karin | 04-04-11

je kan af en toe ook eens kijkje nemen op facebook, bij 'veel sterkte marie-rose morel' en bij 'myriam van loon', daar leeft ze ook verder... in woord en beeld.

Gepost door: eerlijke vlaming | 04-04-11

Hey Nathalie, ik had de youtube-link ondertussen eindelijk gevonden, maar ik heb het nog niet kunnen bekijken door bandbreedte-/computerproblemen :-(

Gepost door: Karin | 05-04-11

Ok, eerlijke vlaming, dank U! :-) Ik weet niet of ik dat durf, hoor: de mama van Marie-Rose een vriendschapsverzoek sturen... :-) Misschien als ik mijn moed bijeengeraapt heb en mijn verlegenheid opzij gezet :-)

Gepost door: Karin | 05-04-11

De commentaren zijn gesloten.