24-03-11

Het Wouwersnestje en Honduras, november 2010

toestel roos laatste foto's 054.JPGHet was de mama van Marie-Rose die er mij vandaag op wees: hoe mooi het Wouwersnestje wel is, en hoeveel Marie-Rose van dit huis hield. Dus nam ik deze avond een fototoestel om er enkele beelden van te maken - en vond daarbij meteen een reeks foto's die ik nooit eerder gezien had. Foto's van Marie-Rose tijdens onze laatste reis, de cruise naar Mexico en Honduras in november 2010. Ze had toen al de diagnose van de fatale drie hersentumoren gekregen, maar nam nog één week om zo zorgeloos mogelijk gelukkig te zijn - omringd door trouwe vrienden en samen met de man die ze graag zag. De eerste twee foto's tonen een halte in de Golf van Mexico, maar toen was Roos erg verzwakt en kon slechts een paar honderd meter van de boot weg stappen. De laatste foto dateert van de stop in Honduras - een prachtige dag met een Marie-Rose in (bijna) topvorm, een dag bijna zonder pijn en intens gelukkig. Eén van de mooiste dagen van mijn leven ook. Van die dag hebben we gelukkig ook vele andere foto's en heel mooie filmpjes. Onder meer een filmpje waarop ze lachend zegt dat ze met mij wil trouwen. Prachtige herinneringen die ik niet wil bezoedelen...  Ik hou mijn politieke commentaar dus nog even voor mezelf.

toestel roos laatste foto's 013.JPGtoestel roos laatste foto's 014.JPGtoestel roos laatste foto's 022.JPGAlleen nog dit. We sluiten deze week de verzending van de gedachtenisprentjes af. In totaal beantwoordden we nu ongeveer 28.000 brieven, een gigantisch werk dat enkele mogelijk was door de lieve hulp van een tiental "vaste" vrijwilligers - waarvoor dank. Er bleven nog een 5.000 brieven onbehandeld - het is materieel gewoon ondoenbaar de mensen die geen omslag/postzegel stuurden van dienst te zijn. De komende weken maken we nog werk van het beantwoorden van de vele duizenden mails die we kregen. Een zeer oprechte dank aan allen die Marie-Rose nog niet vergeten zijn.

21:36 Gepost door Frank Vanhecke in Marie-Rose Morel | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

Ja Frank, het Wouwersnestje is inderdaad erg prachtig dat kan ik beamen! Ik snap best dat Roosje er dol op was.
Het moet je deugd doen daar je nieuwe woonst van te kunnen maken, in het huis waar je vrouw zo graag was, waaar ze zoveel van hield...nu woont de man er waar ze ook zoveel van hield...En nog steeds van houdt....want haar warmte en haar liefde zal je steeds in het Wouwersnestje blijven voelen, ze zal er steeds aanwezig zijn, voor jou en de kindjes!
Hele mooie foto's van de laatste reis!

Groetjes Lesley

Gepost door: Lesley Denys | 24-03-11

Je ziet zo dat dit huis een ziel heeft, zoals Roosje die overal instak.
Het moet u troosten en sterken dat zowel jij als haar zoontjes, haar hier altijd zullen terugvinden. Het is zo lief van u om voor hen het wouwersnestje als een warme veilige thuis te bewaren...Zelfs al wordt het hen nu niet gegund daar te leven, over enkele jaren tikken ze mama's naam in op google en de mooiste herinneringen zullen herleven...Daar zullen ze je zeer dankbaar voor zijn, reken maar....

Gepost door: eerlijke vlaming | 24-03-11

beste Frank,
Dit is inderdaad een prachtig huis,
maar alles wat van Marie-Rose is is prachtig voor ons.
Wij gaan slapen en staan op met onze gedachten bij Roosje en haar geliefden.
Jij moet ons niet bedanken maar wij bedanken jou omdat jij al die mooie herineringen en foto's
met ons wil delen.
Frank, bedankt

warme groeten
familie De Vijlder

Gepost door: De Vijlder | 24-03-11

Dag frank,
De naam zegt het zelf : wouwersnestje, een "nestje" waar jullie je ook echt thuis kunnen voelen.
Dicht bij haar, bij alles wat bij haar hoort en door haar gekozen is. Een veilige thuishaven voor jou, en jullie beiden familie's! Mooie foto's waar wij steeds naar uitkijken! En wij zijn uiteraard zeer dankbaar dat jij dit met ons wil delen. Het is mooi dat Roos haar mama toch kan genieten van naar het wouwersnestje te kijken in de zon! Van toch het mooie daar van te zien. Ik wil dan ook langs deze weg de ouders van Marie-Roos nogmaals veel sterkte wensen want zoals je al eerder zei,een kind verliezen is zeer hard! Ik hoop dat jullie allemaal samen kunnen blijven komen in jullie wouwersnestje om samen te huilen maar ook om samen te lachen. Om samen door te gaan. Om blijven met elkaar te praten, te troosten,...
Nogmaals veel sterkte allemaal,
iw

Gepost door: iw | 24-03-11

Frank,

Het Wouwersnestjes is een huis dat een warme liefdevolle energie uitstraalt! Een schitterend nestje voor al haar dierbaren!
Het zal altijd een plaats blijven waar de energie van Marie-Rose aanwezig zal zijn!
Heel erg bedankt dat je dit alles wil delen!
Iemand als Marie-Rose kun je ook gewoon niet vergeten, gewoon door de kracht en de liefde die zij uitstraalde! Een echt voorbeeld waar vele mensen iets van kunnen leren! De mooiste dingen in het leven kun je niet aanraken, je moet ze voelen met je hart!
Ik hoop dat je van het warme Wouwernestje zult blijven genieten, je Roosje is daar ook!
En wanneer jou aardse taak volbracht is , zul je terug met haar verenigd worden!
Een hartelijke groet, San

Gepost door: san | 25-03-11

Beste Heer Vanhecke,
Ook van ons een hartelijk dankuwel om deze mooi foto's te delen met iedereen die Marie-Rose in het hart dragen.
Elke avond als we thuis komen brand er ook bij haar foto een kaarsje...haar boeken hebben we in één ruk uitgelezen, af en toe een pauze om de tranen te drogen...ongelofelijk hoe zij met haar ziekte omging, een bewonderingswaardige, mooie, sterke vrouw !
Nu de lentezon ons stillekesaan komt verwarmen, de tuin doet herleven wens ik U , de kinderen, ouders,broer en zus van Marie-Rose, de kracht om verder te gaan...het leven gaat door...probeer te genieten hoe moeilijk dat ook zal zijn.
Veel liefs
Helga&Erwin

Gepost door: Helga | 25-03-11

Beste Frank het wouwersnestje is inderdaad heel prachtig, ook bedankt om dit alles met ons te willen delen.
de foto's van Marie-Roos zijn ook mooi, ons doet het ook pijn dat zo'n prachtige vrouw ons veel te vroeg heeft moeten verlaten, koester de herinneringen en Roosje waakt over jullie daar ben ik zeker van.

warme groetjes,
Rosseels-Carpentier

Gepost door: paul Rosseels | 25-03-11

Beste Frank,
Alweer prachtige foto's....hartelijk dank om dit met ons te willen delen!
Laat de liefdevolle, warme ,... schitterende sfeer die Roos achterliet in het wouwersnestje je kracht geven om verder te gaan,...
Sterkte en veel liefs,
Laura

Gepost door: Laura | 25-03-11

Geen angst,jullie worden nooit vergeten.
Roosje leeft verder in ons hart.
Heel veel sterkte .

Lieve groeten

Rita

Gepost door: Rita | 26-03-11

Jullie worden zeker nooit vergeten.
Roosje leeft verder in ons hart.
Heel veel sterkte.

Lieve groeten.

Rita

Gepost door: bostyn Rita | 26-03-11

Beste Frank

Het Wouvernestje is heel mooi en straald iets uit zoals Marie-Rose
Prachtige foto's maar ook twee prachtige mensen.
Wij zullen Marie-Rose nooit vergeten

Wij wensen U Frank en de ganse familie heel veel sterkte
Michel en Huguette

Gepost door: demoor de caluwé | 27-03-11

Beste Frank,

Marie-Rose heeft mensen heel wat geleerd: preventie ivm kanker is heel erg belangrijk, want wanneer het te laat is, dan mag je ontzettend krachtig zijn en alles proberen, soms is er helaas niets meer aan te doen! Vrijdag heb ik een preventief onderzoek laten doen, Marie Rose indachtig. Zeker als je jonge kinderen hebt, wil je alles doen om ze te zien opgroeien.
Een heel erg goed boek hoe kanker preventief voorkomen kan worden is het fantastische boek
"TEGEN KANKER" van dr.david servan-schreiber, een nieuwe levensstijl! Een klassieke arts die zelf kanker kreeg en het eens bekeek in de toestand van patiënt. Hij ging zelf op onderzoek om zijn kanker te bestrijden, en komt tot de conclusie dat je zelf heel eenvoudig en heel effectief kanker kan voorkomen en zelfs bestrijden, met heel goedkope en al eeuwenoude bekende middelen! Groot was zijn verbazing dan ook dat de klassieke doktors en wetenschappers dit compleet negeren en verzwijgen omdat er geen geld mee te verdienen is!!!!! Daar draait het dus om! De farmaindustrie heeft veel liever dat mensen kanker krijgen en een mensonterende behandeling moeten ondergaan, dan dat ze toegeven dat er heel wat middelen zijn om kanker te voorkomen! Daar zouden integere politiekers iets aan moeten doen, want kanker kost heel veel geld aan de gemeenschap!!!
Dit moest me toch even van het hart: mijn papa is gestorven aan kanker en ook mijn mama heeft de mensonterende behandelingen moeten ondergaan, en is recent overleden. TIJD DAT MENSEN EENS MEER BEWUSTER GAAN LEVEN!!!!

Gepost door: san | 27-03-11

Beste Frank,Ik denk dat Marie -Roos jou de mooie taak gegeven heeft verder te zorgen voor jullie Wouwersnestje!
Het is helemaal haar en eigenlijk zal ze elke dag een stuk bij je zijn!
Het huis straalt allen maar het positieve van haar want dat blijft ze ook.
Dat is nog maar eens het bewijs hoe graag ze je ziet en waar jou roosje ook is ze blijft in je hart
Ze heeft jou ook de wonder mooie taak gegeven haar prinsjes te blijven volgen.
Jij bent het die hun kan vertellen hoe lief en bijzondere mama ze zal blijven
Het is pijnlijk voor jullie te beseffen roosje er niet echt meer is maar ik blijf ze is gebruiken.
Ze laat zoveel mooie dingen achter dat vele mensen haar levend zullen herinneren.
het is jij die haar spulletjes mag blijven verder koesteren!
Het is niet rechtvaardig dat mensen iemand moeten verliezen waar ze van houden en ik leef mee met alle mensen die hetzelfde moeten mee maken het is niet niets!
Jou Roosje zal blijven stralen hoe moeilijk het ook allemaal is.
Zorg goed voor haar nestje haar kindjes zullen er haar eeuwig dankbaar voor zijn!!!!!!nog heel veel sterkte
.

Gepost door: pascale | 28-03-11

haar gelakte nagels...
een detail, maar zo sprekend, zo vertellend hoe Roos bewust genoot van leven als ze kon, hoe graag ze er wou zijn voor wie ze liefheeft...
bewonderenswaardig! echt wel, toch!?

Gepost door: jeanine | 29-03-11

Ik moet dit geheel bewonderen en zo zie je maar als mensen dieper kunnen kijken dan vergeet men de politiek
Frank je bent een zeer unieke lieve man, veel moed

Gepost door: van der kelen | 30-03-11

Beste Franck,

geheugensteuntje...

"gelukkig zijn" zit verpakt in ALLE kleine alledaagse dingen van het leven.
Ontdek het en ga ervoor met een "open kijk" op het leven, samen met de kids.

liefs,
Yolande

Gepost door: Yolande | 26-07-11

De commentaren zijn gesloten.