15-03-11

"Geloof, Hoop en Liefde" op 1...

Gisteren na de opnames van "Goedele op dinsdag" - deze avond op VTM, 22u - vernomen dat "Geloof, Hoop en Liefde" op nummer één zou staan van de boekenverkoop (non-fictie) in Vlaanderen. En sterker nog: op twee van die bestsellerslijst zou nog steeds "Leve het Leven!" staan. Marie-Rose op 1 en 2 tegelijk? Het is me nog niet officieel bevestigd, maar het zou me trotser dan ooit op mijn vrouw maken. Het is mooi dat de opbrengst van die verkoop mag dienen om mensen in nood te helpen. Ook zo leeft Marie-Rose nog verder, en niet enkel in de harten en geesten van wie haar lief hadden en haar nooit zullen vergeten.

Z3.jpgOp 11 oktober vorig jaar schreef Roos in haar column in Het Laatste Nieuws dat ze in de tuin van haar Wouwersnestje bloembollen van narcissen, tulpen en krokussen aan het planten was. "Al jaren plant ik bloembollen om er, de lente erop, van te genieten. Dit jaar doe ik dat opnieuw en ik ben er stellig van overtuigd volgend jaar in maart weer trots te zijn op mijn fleurige tuin."

Maar ze heeft maart niet meer gehaald, en voor het eerst kijk ik met verschrikkelijk verdriet naar de bloemen die overal in onze tuin door het gras priemen.


14:56 Gepost door Frank Vanhecke in Marie-Rose Morel | Permalink | Commentaren (24) |  Facebook |

Commentaren

Beste Frank,


Je mag zeker trots zijn dat Roos haar boeken bestsellers zijn!!!!!
De boeken zijn het bewijs hoe moedig je vrouw altijd geweest is!
Ik blijf haar boeken warm aanbevelen.
Ik kan me heel goed inbeelden dat het je veel verdriet doet de bloemen zien uit te komen die Roos heeft geplant.
Ze had zo gehoopt dit mee te maken!!!
Blijf haar tuintje koesteren plant elk jaar haar bloemetjes die ze graag zag.
Haar aanwezigheid in jullie tuin zal er altijd een beetje zijn!
Ik hoop dat je de kindjes al gezien hebt dat ze kunnen spelen in hun mama's tuin.
Blijf doen zoals je bezig bent de dingen levend houden waar roos van hield!!!!
Jij kunt dat !!!!Pascale

Gepost door: pascale | 15-03-11

Dat is fantastisch nieuws he dat Roos haar boeken op 1 en 2 staan!
Ik ben er zeker van dat ze dat van bovenuit allemaal kan volgen en dat ze nu heel erg trots is op zichzelf!
Net zoals wij allemaal trots zijn op haar! Want de boeken zijn prachtig en laten een heel tastbare en mooie herinnering van haar achter.
Ja ik weet nog dat ik vorige week haar boek las en ook op die column van 11 oktober aankwam, mijn ogen schoten toen vol met tranen toen ik las dat ze er zeker van was dat ze de volgende lente zou halen....want ondertussen wisten we al dat ze dat niet gehaald heeft....wat had ik het haar zo graag gegund, nog een laatste mooie lente, met haar bloemen, planten, heer zielsverwant, haar kindjes en al wie haar liefhad...het lot kan soms erg wreed zijn...
Maar blijf je optrekken aan de positieve dingen, het nieuws van haar bestsellers had op geen beter moment kunnen komen.
Ik kijk vanavond zeker naar Goedele!

Groetjes Lesley

Gepost door: Lesley Denys | 15-03-11

als er één vrouw is die dit verdiend om op de 1e en 2e plaats te staan is het uw roos wel Frank! oh wat moet dat een goed gevoel geven dat jou vrouwke zo graag gezien werd. ik kijk vanavond zeker naar Goedele en ja het moet enorm veel pijn doen, dat haar bloemen nu bovenkomen. Maar beste Frank je zal ook trots zijn omdat zij dit nog heeft kunnen doen. ik ben er zeker van dat ze trots op jou is, ook al is ze ver weg.
veel sterkte Frank!

groeten,

Rosseels - Carpentier

Gepost door: paul Rosseels | 15-03-11

Dat is heel mooi "Hoop,Geloof en liefde"op 1.Je vrouw is dan ook graag gezien.Het column dat haar mama schreef is zo hartverwarmend en mooi.Zij was dan ook omringd door liefdevolle ouders en een hartverwarmde man als jij Frank.Het zal je zeker pijn doen dat de bloemen hun kopjes nu uitsteken die Roos heeft gepland,wat had ze er naar uitgekeken naar de lente.Blijf haar tuintje koesteren en plant haar bloemetjes die ze graag zag,zo is ze héél dicht bij jou.
liefs en een dikke knuffel

Gepost door: dolfijntje | 15-03-11

Beste Frank

Jouw Roosje verdient die 1ste en 2de plaats zeker en vast.
Heb ook al gedacht aan haar column waarin ze vertelde dat ze de bloembollen aan het planten was, omdat met dit mooie weer alle plantjes heel voorzichtig hun kopjes laten zien.
Ik begrijp dat jij verdrietig bent als je dit ziet omdat jouw vrouw daar niet meer kan van meegenieten. Maar aan de andere kant is het voor jou weer een teken van haar liefde en warmte. Ik hoop zo dat haar prinsjes heel binnenkort de bloemen kunnen zien en dat jij hen dan kan vertellen dat hun mama ze heeft geplant.
Heb gisteravond reeds 'Goedele' geprogrammeerd. Ik wil het voor geen goud missen. In alles wat jij doet komt jouw liefde en respect voor Marie Rose tot uiting. Ik vind het zo erg dat jullie niet veel langer van elkaar hebben kunnen genieten. Zo'n 2 prachtige mensen 'samen', het is niet iedereen gegund.
Inge

Gepost door: inge | 15-03-11

Frank,

Als je wéét wat leven en dood écht is, dan weet je ook dat je Roosje altijd bij je is en ook geniet van de bloemen in de tuint. Vele culturen beschouwen dood al eeuwen lang niet als een einde, maar als een noodzakelijke overgang voor de ziel. Al blijft het aards gezien wel moeilijk!
Proficiat dat Geloof Hoop en Liefde op nr. 1 staat : een prachtig inspirerend boek dat draait om onvoorwaardelijke liefde en dat ook eindigt met een teken van je Roosje dat ze er nog steeds is!
Ik hoop echt dat de papa van haar kindjes inziet dat alles rond liefde draait en inziet dat het belangrijk voor hen is dat ze hun uitzonderlijke mama nooit vergeten!

Gepost door: san | 15-03-11

Dag Frank,
Ik ga zeker straks kijken naar de reportage van Goedele.
Bij dit mooi lentezonnetje zou Roos zeker genieten.
Ik hoop dat jij dat ook kan Frank, die bloemen die uitkomen brengt Roos toch ook weer tot leven.
Het is door haar handen geplant.
Probeer te genieten van jullie tuin, probeer er het mooie van in te zien!
Er is leven in de tuin, dankzij Roos!!!
iw

Gepost door: iw | 15-03-11

Beste Frank,
ik kijk uit naar je interview met Goedele zo dadelijk.
Ook ik denk elke dag nog aan Marie-Rose, het was dan ook een uitzonderlijk iemand die je gewoon niet kàn vergeten...ook al kende ik ze helemaal niet. Het toont alleen maar aan wat een positieve kracht zij uitstraalde.
Hoe jammer en wreed toch dat jullie geluk samen niet langer heeft mogen duren...het zou de perfectie kunnen geweest zijn, ware er niet die verwoestende ziekte.

lieve groeten en hou je sterk,
nathalie

Gepost door: nathalie | 15-03-11

Beste Frank,
Hoe mooi hoe je bij Goedele zo liefdevol over Marie-ROSE sprak en ook zo menselijk dat de tranen kwamen.Goedele heeft gelijk een Grote Mijnheer van een ongelofelijke sterke vrouw.

Gepost door: slegers irene | 15-03-11

Beste Frank,

Heel erg mooi en ontroerend hoe je over je Roosje praatte in Goedele!
De liefde straalde van het scherm!
Je mag jezelf écht wel een enorme gentleman noemen!
Uw Roosje lacht je toe vanuit het hiernamaals!
Grote klasse!

Gepost door: san | 15-03-11

Bese Frank,
Ik heb naar Goedele gekeken en samen met je geweend!
Ik heb enorm veel bewondering voor jou en hoe je omgaat met dit hele gebeuren.
Chapeau, je bent echt wel een grote meneer!!!
Laat je tranen maar is de vrije loop, het zal je deugd doen!
Nogmaals veel sterkte Frank,
iw

Gepost door: iw | 15-03-11

Beste Frank,

Wij hebben zojuist het interview met Goedele gezien,
dat was zo ontroerend en riep mooie herinneringen op.
Je mag zeker zijn dat jouw Roosje trots is op u,
je hebt dat zo mooi gedaan.

Warme groeten en dank u,
dat jij de mooie herinneringen met ons wil delen.
Familie De Vijlder

Gepost door: De Vijlder | 15-03-11

Beste Frank,

Je verhaal in Goedele was hartverwarmend en tegelijk hartverscheurend. Je kan er gewoon niet naastkijken dat je jouw Roosje oneindig graag zag, en vooral ZIET, het siert je enorm.
Ook al doet het pijn, probeer van alles te genieten wat met haar te maken heeft, op termijn zal dit beter lukken, slijten doet het helaas nooit.
Ik begrijp het goed van die bloemen in de tuin, ik heb het zelf meegemaakt.
Wij hadden in onze familie 4 personen op hetzelfde moment die geconfronteerd werden met kanker.
2 familieleden zijn we helaas verloren, de 2 andere personen zijn gelukkig genezen, ik begrijp goed wat dit monster teweegbrengt, en hoe verschrikkelijk elke fase is...je hoort vaak het woord kanker, je begrijpt pas wat het echt is wanneer je er oog in oog mee geconfronteerd wordt...0
Ik wens je heel veel sterkte toe, je Roosje is bij je, draag zorg van haar prinsjes, ik ben er zeker van dat ze hun mama nooit zullen vergeten en dat ze zullen opgroeien met heel veel warmte en liefde.

Warme groet en veel sterkte,

Katrien

Gepost door: katrien | 15-03-11

Beste Frank,
je pijn is zo tastbaar.. hopelijk kan de tijd die verzachten.. veel moed, ik leef met je mee..

Gepost door: Anne | 15-03-11

de reportage bij Goedele was zo ontroerend mooi,hoe jij over je Roosje verteld.De tranen rolden uit mijn ogen,zelfs nu nog als ik dit schrijf.Je mag gerust je tranen laten zien,dat lucht op.En je mag gerust zijn,je bent een moedig,sterke,grote meneer,ik bewonder jou.
Ik wens je nog veel sterkte,wij zullen Roosje nooit vergeten
Liefs en een dikke knuffel

Gepost door: dolfijntje | 15-03-11

ik heb naar goedele gekeken en het was zo emotioneel maar zo mooi dat je over je gevoelens kon praten en het maakt niet uit hoelang jullie al samen waren ,de buiten wereld zag ook dat jullie het zeeer goed konden vinden en dat maakt het eens zo mooi je hebt een sterke , moedige vrouw en ja Frank achter zon sterke vrouw hoort zeker en vast een sterke man , een grote meneer . CHAPAU . we zullen ze nooit vergeten . veel liefs

Gepost door: Vanessa | 15-03-11

Beste Frank,

Ik heb jou ongelofelijke moed gezien op Goedelen.
mijn vrouw heeft ook gevochten tegen kanker ook met een ongelofelijke moed, wij hebben de strijd voorlopig gewonnen. Maar of ik dat wat jij gedaan hebt ook zou kunnen....
politiek neen ben ik anti Frank Vanhecke maar jij bent een warme menselijk man. En dat vind ik veel belangrijker.

Johan

Gepost door: Johan | 15-03-11

Ik heb het niet kunnen zien :-((( Ik kijk nooit TV, maar ik heb wel een TV-kaart voor pc die ik 2 jaar geleden voor 't laatst had gebruikt en die werkte nu niet; arghhh!!! Toen ik eindelijk gevonden had wat het probleem was (kapotte verlengkabel; kaart werkte dus wél!), was het programma gedaan! :-((( Hopelijk zet iemand het op youtube of kan iemand het mij bezorgen aub? :-)

Gepost door: Karin | 15-03-11

Beste Frank,
Wat is het fijn dat Roosje haar boeken op plaats 1 en 2 staan. Van hierboven zal ze dit zeker appreciëren. Ze is en blijft een voorbeeld voor zovelen en ze was een echte gedreven politica, die zich onafgebroken, heel oprecht, inzette voor haar ideeën. Bedankt dat je steeds al die onwaarwaarheden van de Brinckman 'sage' weerlegt.
Ik heb echt met vertedering gekeken naar het programma van Goedele. Je bewees nogmaals dat jullie liefde zo echt, zo groots was. Je bent echt een 'grote' meneer, iemand met het hart op de juiste plaats.
Uw Roosje heeft een ereplaats op mijn bureau, en elke dag gaan mijn gedachten heel spontaan naar haar, haar prinsjes en naar u. Hopelijk kun je haar prinsjes snel in het Wouwersnestje in je armen sluiten en samen van de mooi aangelegde tuin door uw Roosje genieten.
Nog heel veel sterkte, koester al het mooie dat je met Marie-Rose beleefde.
Zeer genegegen

Louisette

Gepost door: Louisette | 15-03-11

Beste Frank,

Ik heb het boek ook. Naast en boven alles: Wat kon Marie-Rose mooi en boeiend schrijven!!! Ik ga nu ook al het andere van haar lezen, want ondanks de droevige inhoud, leest haar schrijfstijl erg fijn.

Groetjes Ann

Gepost door: Ann | 16-03-11

lieve Frank,
Ben zo blij dat Roosje zo'n lieve man als jij getroffen heeft
die haar zo graag gezien heeft en die haar geluk en veel steun
gaf. Toen ik las van jullie zo intiem contact ,jullie hand in hand slapen ,
bloede men hart . Ik leef enorm met je mee en hoop dat jou band met haar kinderen
ook steeds zo close zal blijven als met jou Roosje,lieve man .
Roosje was een pracht van een vrouw en moeder ,
het is zo spijtig dat je haar moest afgeven ,het was jullie zo gegund . veel liefs

Gepost door: mona | 16-03-11

Dag Frank ,

Toen ik dit weekend in mijn tuin aan het werken was , zag ook ik dat de eerste lentebloemetjes tevoorschijn kwamen . Elke dag is er wel iets of iemand die me aan jouw lieve vrouw doet denken .
Dat haar twee boeken het zo goed doen verbaast niemand . Je mag trots zijn man van zo'n speciale vrouw te zijn . Nogmaals veel sterkte en vele groetjes .
Fanny uit Blankenberge .

Gepost door: Fanny | 16-03-11

Dag Frank,

Met interesse ben ik uw blog aan het doorlezen, inclusief uw artikels over de chef wetstraat van DS.

Als libertariër stem ik nooit, maar toch vroeg ik me af hoe tegenover pakweg een Ron Paul (US congress, R-Texas) staat?

Mvg.

Gepost door: pj | 19-03-11

Frank en pj,

Ja, dat zou ik ook wel eens willen weten! :-) Negatief, hoop ik! :-)))

In een filmpje op youtube hoorde ik Frank zeggen dat hij een democraat is, maar de context was toen Belgische politiek... Ik zou denken dat hij ook voor de democraten in Amerika is, maar het is ook wishful thinking van mij. :-)))

In een van de blogposten las ik "En dan is er nog Obama." (of iets dergelijks; ik heb nu geen zin om de precieze blogpost te zoeken; ik vermoed dat het een blogpost van in januari 2009 was), maar ik heb nog geen blogpost gevonden waar er uitgebreid op Obama is ingegaan. Ben zéér benieuwd!!! :-)))

Gepost door: Karin | 20-03-11

De commentaren zijn gesloten.