11-03-11

Foto's Marie-Rose - juli 2010

Kort nadat Marie-Rose eind juni vorig jaar van haar artsen te horen kreeg dat ze een terminale kankerpatiënte was geworden, met nog maar zes maanden te leven, kwam ze in contact met een Amerikaanse dokter die in New Mexico een kliniek leidt voor behandeling van terminale kankerpatiënten. Half juli 2010 kwam die vrouwelijke arts naar Londen om Marie-Rose te ontmoeten. Het werd voor Marie-Rose en mij een heel bewogen uitstap. De arts in kwestie bleek een heel charmante vrouw en het klikte onmiddellijk met Marie-Rose - ze zou Marie-Rose trouwens blijven begeleiden en steunen tot het einde. Dezelfde dag kregen wij echter telefoon van een arts uit het thuisfront - de zoveelste bevestiging van het doodvonnis van Leuven. Dat kwam voor ons beiden heel hard aan - het werd een van de weinige keren dat ik Marie-Rose door mijn eigen tranen heen ook zag wenen. Twee foto's: aan de ontbijttafel in ons hotel in de Thamesvallei, en dan een dag later bezoek aan de Romeinse baden van Bath.

la vernea 2010 114.JPGla vernea 2010 116.JPG

10:33 Gepost door Frank Vanhecke in Marie-Rose Morel | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

Beste Frank

Wat mag jij je, ondanks je groot verlies en verdriet, een gelukkig man achten dat je zo'n prachtige vrouw hebt gekend en haar de jouwe mag noemen. Haar boeken hebben mij heel erg aangegrepen. Dat zo'n lieve, warme, zachte vrouw ook zo sterk is. Ik hoop dat je heel binnenkort de kans krijgt om mee voor haar 2 prinsjes te kunnen zorgen en hen de 'warmte' en 'liefde' kunt geven, samen met Roosje haar familie, die ze altijd bij hun lieve mama hebben gekend.
Inge

Gepost door: Inge | 11-03-11

zelfs tussen het slechte nieuws en de tranen door straalde deze sterke vrouw . mooi om te zien .

Gepost door: vanessa | 11-03-11

Beste Frank,
Wat een mooie foto's! Roos ziet er ondanks alles heel gelukkig uit.
Het is mooi om te zien dat jullie ondanks jullie miserie er toch iets heel mooi van maakte!
Nogmaals veel sterkte!
iw

Gepost door: iw | 11-03-11

Frank,ik heb haar boek gelezen.
Woorden schieten tekort om haar moed te beschrijven...
Een pracht van een vrouw!
Vergeet haar nooit.

Vandersaenen Anne-Mie

Gepost door: vandersaenen anne-mie | 11-03-11

Beste Frank,
Bedankt om de prachtige foto's met ons te willen delen. Ik kom nog elke dag een kijkje nemen op
uw website en ben altijd blij als er weer een bericht is bijgekomen. Ik heb Marie-Rose haar boeken
reeds alle 2 helemaal uitgelezen. Echt prachtig geschreven maar ook zo droevig te lezen hoe ze echt
alle hoop en kracht verloor. Ook een heel emotioneel nawoord door haar mama toegevoegd.
Verder zou ik willen vragen ofdat jullie al gestopt zijn met de rouw prentjes, omdat ik een gefrankeerde envelop heb opgestuurd op 14/2 en voorlopig nog niets heb ontvangen. Misschien is het verloren gegaan of zijn jullie nog niet klaar?
Verder wens ik u nog veel sterkte toe.
Groetjes Nancy

Gepost door: nancy | 11-03-11

Beste Frank,
hartelijk dank om steeds deze prachtige foto's met ons te willen delen. Elke dag neem ik een kijkje op je site en vind het steeds leuk als er weer iets bijgekomen is. Wat een prachtige vrouw had jij..Die eeuwig mooie glimlach! haar doorzettingsvermogen, haar levenslust, haar moed, haar.... Zullen steeds een levensles voor me zijn! Hopelijk krijg je binnenkort de kans om voor haar 2 prinsen te zorgen zoal zij dat ook deed, op een fantastische wijze!
Nogmaals, heel veel sterkte en Bedankt!!!
Groeten

Gepost door: Laura | 11-03-11

Ik denk dat de "geneeskunde" - zonder dat die dat bewust wil natuurlijk! - de uitkomst van een behandeling mee creëert. Het is héél moeilijk te genezen wanneer zogenaamde specialisten geloven dat je ten dode opgeschreven bent, omdat genezing net afhangt van het feit of je het zelf gelooft dat je gezond bent. Een lichaamscel is energie en lichaamscellen/energie/atomen luisteren naar uw geest ("mind") (Bruce Lipton, Deepak Chopra,...). Ik wil hier nog eens wat meer over schrijven op een andere keer, want ik ben nu te moe.

Die tweede foto is supermooi! Misschien lichtjes "onzuiver" door schaduw ofzo, maar haar blik... schitterend!

Gepost door: Karin | 11-03-11

ik heb haar 2e boek, net zoals haar eerst in één ruk uitgelezen. Heel ontroerende verhalen en toch nog ondanks al haar miserie alles met ons te willen delen. ook hele mooie foto's in het boek, dat dit gezinsgeluk nu uiteenvalt door die vreselijke ziekte, daar zijn geen woorden voor. ook het verhaal van haar mama was pakkend. Bedankt om dit met ons allemaal te willen delen.

Groeten,
Rosseels - Carpentier

Gepost door: paul Rosseels | 11-03-11

Een knappe dame

Gepost door: slegers irene | 11-03-11

Beste Frank,
Als ik de boeken van je Roosje las, stelde ik me spontaan de vraag: hoeveel lijden en twijfels kan een mens dragen? En toch bleef Roosje optimist en bleef ze vechten voor jou en haar prinsjes, want het leven was haar dierbaar.
Je bent - zoals Bart De Wever het op haar uitvaart zo mooi formuleerde - een heel grote meneer. Je was er steeds voor uw Roosje, haar prinsjes en haar familie.... je cijferde jezelf volledig weg.
Bedankt dat je ons, ondanks je immens verdriet, deze mooie herinneringen aan Roosje laat delen en bedankt dat u ons op de hoogte houdt van "de Brinckman-storry" en ons steeds verduidelijkt welke onwaarheden er geschreven en rond gestuurd worden. Gelukkig ben jij - haar rots in de branding - er nog om duidelijk aan te tonen wat wel de juiste context is.
Ik wens je nog héél veel sterkte in deze donkere periode, en hoop uit de grond van mijn hart dat er snel een menselijke oplossing gevonden wordt voor het bezoekrecht van haar prinsjes zodat jullie opnieuw verenigd worden in haar "Wouwersnestje".

Gepost door: Louisette | 12-03-11

Beste Frank,
Ik zal de boekjes van Roos laten lezen door mijn kinderen!
Iedereen moet weten wat een moedige vrouw Roos is!!!!
Ik vind het nog steeds moeilijk om was te schrijven zo een sterke vrouw blijft in mijn gedachten leven!
Vraag me elke dag af hoe het met de kindjes gaat.
Hopelijk kan je hun zien!!!


Pascale

Gepost door: pascale | 12-03-11

Beste Frank,

Bedankt voor het mooie herinneringsprentje van je Roosje. Wat heel raar is, van zodra iemand die gevoelig is, het kaartje aanraakt en leest, krijgt die rillingen over het hele lichaam, net of je in contact staat met Roosje haar energie in de andere dimensie, waar zij nu is. Zij is nog steeds vol energie en blijft jullie kracht geven, ik hoop dat je dat ook echt voelt! Ik ben er bijna zeker van dat je dit voelt als haar zielsverwant. Je mag dus best in de tegenwoordige tijd over haar spreken, ook al vinden sommigen dit raar. Je mag echt je gevoel volgen! Tijdelijk gescheiden door de tijd, verbonden in liefde voor altijd! Het bewustzijn is eindeloos!

Gepost door: san | 12-03-11

Ik heb ook haar boek "geloof hoop en liefde" gekocht, een schitterend inspirerend boek vol liefde om voor altijd te bewaren! De opbrengst zal ook nog andere kankerpatiënten helpen. Prachtig gewoon!
Frank, proficiat met je schitterende vrouw en jullie eindeloze liefde!

Gepost door: san | 13-03-11

Ik word elke keer opnieuw stil als ik verhalen hoor over kanker.
Het is zo dichtbij. Een goede vriendin van mij haar mama is gestorven aan kanker en nu is er een andere vriendin haar mama die ook kanker heeft.
Ik word er echt stil van als ik het verhaal van Marie-Rose hoor, ze is een moedige vrouw.
Het zijn trouwens prachtige foto's van haar.

Groetjes

Gepost door: Fairytale Girl | 13-03-11

Dag Frank ,

Ik heb deze week het tweede boek van Roos gekocht en reeds uitgelezen . Elke dag opnieuw stijgt mijn bewondering voor haar . Toen ik deze week zelf in het ziekenhuis was met mijn dochter dacht ik aan jou hoe je een maand lang 24 op 24 aan de zijde van je lieve vrouw hebt doorgebracht . Hopelijk gaat het goed met de ouders van Roosje en ook met haar 2 Prinsjes . Deze week zag ik in de tuinen de eerste krokusjes , ook dan dacht ik aan Roosje .
Vele groetjes vanuit Blankenberge vanwege Fanny .

Gepost door: Fanny | 13-03-11

Hallo Frank,

Wat moet u haar missen!!! Ze was zo mooi en zo levenslustig. Gelukkig heb je de vele mooie herinneringen. Weet dat ze fier is op jou omdat je zo sterk blijft. Je blijft voor altijd haar Frank.

Gepost door: Hilde | 13-03-11

Lieve Frank,

Ik heb net naar de uitzending van Goedele gekeken, waar jij zo sterk bent. Ik weet dat je een prachtmens bent. Wat jij allemaal gedaan hebt voor jou Roosje. Je hebt ze echt nog gelukkig gemaakt en door jou had ze de moed om ervoor te vechten voor jou en haar prinsjes. Dat zag je aan haar stralende lach dat ze ziels veel van je houd. Wat heb je lang moeten wachten om jou liefde voor haar te mogen tonen, maar jou liefde voor haar is zo puur, intens, echt onbeschrijflijk zo mooi. Jou Roosje weet dat heel goed hoe mooi je bent. Nog heel veel sterkte want er komen nog moeilijke tijden aan.

Veel liefs

Gepost door: Esther | 15-03-11

De commentaren zijn gesloten.