01-03-11

Foto's augustus 2010 / deel 1

voer sleutelwoorden inDe verzending van de gedachtenis-prentjes draait nu op volle toeren, dankzij de hulp van elke dag 10 tot 15 vrijwilligers hier in het Wouwersnestje en bij de ouders van Marie-Rose. We zijn sinds deze middag opnieuw door de voorraad heen. Donderdagochtend levert de drukker nogmaals 7.500 exemplaren, wat het totaal op 30.000 brengt. Daarmee sluiten we dan echt wel af - al zijn we heel erg dankbaar dat zoveel mensen Marie-Rose nog niet vergeten zijn.

Veel mensen sturen ons ontroerende brieven, heel dikwijls mensen die zelf voor hun leven vechten tegen kanker, heel dikwijls mensen die een man, vrouw of kind verloren aan de ziekte. Misschien ben ik nu inderdaad "emotioneel kwetsbaar", want heel wat van die boodschappen brengen tranen in mijn ogen. Roos betekende voor die mensen iets, steun, troost, bezielster van moed en altijd vrolijke strijdlust, nooit opgeven en "valse hoop bestaat niet". Een verpleegster van UZ Leuven schreef me dat ze nooit eerder zo'n patiënte meemaakte, altijd dankbaar, altijd vrolijk, altijd lachend - al was het soms om de miserie te verbergen. En een ex-klasgenootje van bij "de Dames" stuurde mij vandaag waarachtig het herinneringskaartje van de plechtige communie van Roos, 13 mei 1984. Ze had het al die jaren mooi bewaard maar wou het mij en de kinderen nu schenken.

Hierbij enkele foto's van augustus 2010, gezinsvakantie (met ook mijn drie grote kinderen die ik graag zie en waar ik trots op ben) in een gezellig huisje vlakbij Nice, Zuid-Frankrijk. De komende dagen post ik er nog wel wat meer - mooie herinneringen voor mij en misschien heeft U er ook iets aan.

emma 037.JPGemma 393.JPG


21:42 Gepost door Frank Vanhecke in Marie-Rose Morel | Permalink | Commentaren (9) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

Commentaren

prachtig! en ontroerend om te zien, zo'n mooie familie...

waar blijf je de moed toch vandaan halen Frank om je blog zo goed bij te houden, ik bewonder je enorm om tussen het verdriet door nog zo veel en mooi te schrijven... Maar blijf dat vooral doen als je tijd en zin hebt (zonder je verplicht te voelen natuurlijk!!), het is immers altijd heel fijn om iets nieuws te lezen. Ik probeer uit je stukjes ook altijd op te maken hoe je je voelt, want geloof me, niet alleen hebben we enorm meegeleefd met Marie-Rose in haar moedige strijd, maar ook zijn we erg bekommerd over hoe het nu met jou gaat (het valt me op dat ik in de "we"-vorm schrijf, maar ik ben er dan ook zeker van dat ik hier voor heel veel mensen spreek).

En het mag ook eens gezegd: wat een prachtige dochters en zoon heb jij toch, bij hen vind je ongetwijfeld veel steun, jullie zijn er echt voor elkaar...en dat stelt me toch enigszins gerust...

Hou de moed erin, en zorg ook goed voor jezelf,
Nathalie

Gepost door: nathalie | 01-03-11

Beste Frank,

echt super de manier waarop je dagelijks u blog bijwerkt al ben ik zeker dat het voor jou een manier van ontlading is een stukje rouwproces neerpennen maar bovenal ons " ROOS" levend te houden met al deze mooie herinneringen, en vooral de vele brieven te lezen en te beantwoorden!!!! Dit toont nogmaals hoe groot je hart is vr de medemens!!!
Wat trekt de oudste zoon enorm op "ROOS", ik hoop dat jullie deze lieve prinsjes mogen blijven zien, zodat elke keer een deel van ROOS in jullie aanwezigheid kan vertoeven!!!!

Draag zorg voor mekaar !!!!!!

Vele groeten

Cathy

Gepost door: cathy | 01-03-11

Beste Frank

Stil wordt het in mij ...wanneer ik deze prachtige foto's zie ...wat een pracht gezinnetje ...gevuld met pure oprechte pure liefde ...velen kunnen aan jullie een voorbeeld nemen ...Ik bewonder je iedere dag meer en meer ...en vraag me af , waar je deze sterkte en moed blijft vandaan halen . om door je enorme verdriet
zoveel prachtig's te schrijven en met ons allen te delen....Hartelijk dank hiervoor,
en het is steeds fijn om je terug te horen ...Maar toch denk ik ook aan Jou , zoals vele mensen ...want het moet voor jou een enorme zware en moeilijke tijd zijn in het Wouwersnestje .zonder Jou Rooske ...en omringd door de zovele herinneringen ...Zorg ook goed voor jezelf , bij je zoon en dochters zal je ook veel steun vinden .ook bij de familie van Roos .allen steunen Jou ..Maar Frank niemand voelt Jou verdriet en pijn.. En wat je in je gedachten omgaat ... Je hebt Roos op handen gedragen alsof ze en Godin was ...en misschien is ze dat wel ....Veel sterkte ...lieve groetjes...knuffel .Cecilia

Gepost door: Cecilia | 01-03-11

Beste Frank,Regelmatig bezoek ik jou blog en het ontroerd me steeds als ik de beelden van jou gezin zie.
Ben je zeer dankbaar dat je de dingen je zo dierbaar zijn deelt met andere mensen!!!!!!!
Zo kan jou roosje altijd blijven bestaan in ieders hart!!!!!!
Ik hoop dat al die mooie herinneringen jullie wat moed geven!
Ik kan me inbeelden dat het pijn doet je niet meer samen met roosje kan zijn maar geloof me mensen zullen je blijven steunen!!
je bent zo open naar iedereen!
Ik denk veel aan de prinsjes hoop dat ze nog veel tijd met je in hun nestje mogen beleven!
De plaats waar alle dingen van hun mama is!
ben blij dat je steun hebt van je kinderen en hoop dat ze er altijd voor jou zullen zijn.....
Koester haar plantjes de kleine dingen van haar ze zal altijd een beetje aanwezig zijn in jullie nestje!
Ik blijf je zoals vele mensen steunen!
groet haar familie die altijd ook van jou zal zijn!


sterke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pascale

Gepost door: pascale | 02-03-11

Beste Frank,

ik sluit me volledig aan bij Nathalie (hierboven), we zijn inderdaad bekommerd om jou! Hopelijk mag het een kleine troost zijn dat je je herinneringen en je verdriet kan delen met zoveel mensen!
Lieve groetjes en een knuffel voor sterkte!

Gepost door: Chrisje | 02-03-11

Frank,
Weeral zo een mooie foto's. Ik kijk er elke dag naar uit om naar je blog te gaan. Ik denk , hoop, dat het voor jou ook een vorm van rouwen is en van verwerken. Jullie waren inderdaad een mooi gezinnetje.
Iets waar je trots op mag zijn. Frank, hou de moed er in en weet dat ook wij roosje niet vergeten!
iw

Gepost door: iw | 02-03-11

bedankt voor die mooie foto's, jullie waren een prachtig gezin, jullie zien er zo gelukkig uit, daaruit blijkt nog eens dat jullie als een gelukkig gezinnetje door het leven gingen. Frank ook jou dochters en zoon mogen gezien worden, je zal van hen ook wel veel steun krijgen.
wij hopen echt dat je de 2 prinsjes nog mee mag opvoeden, want zij zien u ook graag en zullen ook heel veel aan je denken. ik hoop echt dat je ze nog te zien krijgt.
nogmaals bedankt om deze mooie foto's met ons te willen delen. we kijken al uit naar je volgende blog

Gepost door: paul Rosseels | 02-03-11

heel mooie foto's, mooie herrinneringen, daar houden we ons aan vast en zeker als het moeilijk gaat
vooral 's aconds- alleen tw kijken enz....

Gepost door: veerle | 07-03-11

heel mooie foto's, mooie herrinneringen, daar houden we ons aan vast en zeker als het moeilijk gaat
vooral 's aconds- alleen tw kijken enz....

Gepost door: veerle | 07-03-11

De commentaren zijn gesloten.