27-02-11

De Burgerwolf

IMG_1070.JPGHier nog steeds bezig met het lezen en verwerken van de vele kaarten en brieven na het overlijden van Marie-Rose. Dit zijn de twee "vaste" ploegen van het Wouwersnestje, maar daarnaast wordt ook gewerkt bij de ouders van Marie-Rose en kunnen we bovendien rekenen op een aantal "thuiswerkers". Allemaal vrijwilligers die we bijzonder dankbaar zijn. Straks levert de drukker opnieuw 5.000 gedachtenisprentjes, wat het totaal dan op 23.000 exemplaren brengt en waarmee we ook afsluiten. Met een beetje geluk kunnen we tegen het einde van volgende week de meeste post afgehandeld hebben.

IMG_1068 (3).JPGOp 8 maart verschijnt het nieuwe boek van Marie-Rose, "Geloof, Hoop en Liefde". Ik zie ernaar uit, vooral omdat ze er tot de laatste dagen in het ziekenhuis zo mee bezig bleef. En dan is er natuurlijk nog "Alexander, Marnix en de Burgerwolf", haar kinderboek dat elke week in afleveringen verschijnt in "Dag Allemaal". Het achtste hoofdstukje is pas verschenen. Marie-Rose liet ons in totaal 11 afleveringen volledig uitgeschreven. In het ziekenhuis sprak ze in haar dictafoontje nog een aantal nieuwe afleveringen in, plus de verhaallijn tot het slot - we zullen er vrij gemakkelijk een geheel van kunnen maken. Ik koester die opnames heel erg, haar stem, haar fantasie, de liefdevolle wijze waarop ze "Alexander" en "Marnix" uitspreekt. Twee dagen voor haar overlijden moest ik absoluut nog noteren dat ze de naam van een braaf Burgerwolfje wilde veranderen naar "Zeepsopje". Mij kennende vroeg ze wel drie keer of ik het goed genoteerd had. Tussen de post vind ik trouwens regelmatig brieven van kleuterjuffen en lagere school-leraressen die zeggen dat ze het vervolgverhaal in de klas voorlezen en dat de kinderen het erg spannend vinden. Mag ik nog eens zeggen dat Marie-Rose een héél bijzondere vrouw was?

P.S. En wees gerust, de volgende delen van de Bart Brinckman-saga komen eraan. Ik wil echter mijn documentatie (ligt in Brugge) eens raadplegen om all data en gegevens juist te hebben.

08:32 Gepost door Frank Vanhecke in Marie-Rose Morel | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

Beste Frank,

Het is fijn te zien dat je omringd wordt door mensen die je helpen en steunen..
Ook de manier hoe je praat over marie rose is vertederend. Weet dat we nog altijd aan jou
roosje denken, ze zal nooit vergeten raken, maak je daar dus maar geen zorgen over..
Zorg ook goed voor jezelf, verlies de moed niet en vecht, net zoals jou roosje gedaan heeft..

Dikke knuffel

Mvg
Peters kelly

Gepost door: Peters kelly | 27-02-11

Beste Frank

Hoe gaat he met jou ? En met haar prinsen .Leuk dat je zoveel steun krijgt van je dochters en zovele mensen om je heen ...Ik heb een enorm respect voor Jou , voor alles wat je gedaan hebt en nu noch doet .Ik leef met je mee ...Want iedereen die iemand dierbaars heeft verloren weet waar Jij door heen moet .en het eerste jaar is het moeilijkste ...omdat het iedere keer een moment is van pijn en verdriet ....iedere keer een moment van het gemis .Koester haar in alles wat je doet , ook al is het nu in alles de eerste keer zonder haar .Maar ze leeft nu verder in en nieuwe wereld , waar tijd en ruimte niet bestaan .Jou Rooske is bij Jou en zal Jou omringen met haar mantel van eeuwige liefde , die met haar hart Jou pijn zullen doen vervagen en omzetten in dierbare herinneringen .
Bedankt dat je ondanks jou verdriet dit alles met ons deelt ...Ook de foto's
van Roos ...zoals de foto met haar mooie pruik ...waar ze ondanks haar pijn noch zo een glimlach naar voor kan brengen ....En waarom zou je niet mogen zeggen dat Marie -Rose een heel bijzondere vrouw was ...Zij leeft verder in vele harten ..en leeft verder in jou hart en in de ogen van haar prinsen ....Stralend licht omringd haar nu op haar reis ....op weg naar de overkant .Maar weet dat de sluier tussen deze twee werelden heel fijn is , blijf met haar praten .. Roos is bij Jou , dat zal je wel eens merken ... een mooi en bijzonder moment ....
Frank ik wens Jou veel sterkte in deze zo moeilijke periode ....
Veel lies ...en vanuit Assebroek een dikken knuffel ..CECILIA

Gepost door: Marens Cecilia | 27-02-11

Marie-Rose wàs een zeer bijzondere vrouw, ongetwijfeld! zo bijzonder dat het zeldzaam is om zo iemand tegen te komen. Dus ja Frank, natuurlijk mag je dat nogmaals zeggen, je kan dat zelfs niet genoeg zeggen, het is de waarheid en de waarheid geraken wij niet beu gehoord.

lieve groeten en chapeau voor alles wat je voor je geliefde gedaan hebt en blijft doen, er zouden meer mensen moeten zijn met zo'n groot hart als het jouwe.

Sophie

Gepost door: sophie | 27-02-11

Bijzondere mensen sterven niet...
Ze blijven, voor altijd.....

Gepost door: san | 27-02-11

Dag Frank,

Jouw Roosje is een heel bijzondere vrouw en dat mag je zeker nogmaals zeggen. Zij heeft zoveel waardevols nagelaten, niet alleen aan jou, maar aan ieder van ons. Koester jouw herinneringen aan Marie-Rose en blijf over haar praten, want dat heeft ze verdiend.
De manier waarop je Rose gesteund hebt is bewonderenswaardig.
Ik wens jou, de prinsjes en de verdere familie van Marie Rose heel veel sterkte.
Bedankt voor het zo trouw bijhouden van het blog en het delen van je gevoelens. Misschien helpt het een klein beetje.
Jouw Roosje zal nooit vergeten worden.
Een hartelijke groet vanuit Nederland.

Gepost door: Annelies | 27-02-11

Dag Frank,

Echt tof om lezen dat je zoveel steun krijgt van vrienden en familie. En veel dank voor het toesturen van een bidprentje van Marie-Rose naar mijn oma. Ze leeft net zoals ik enorm mee met jou en heeft het kaartje de mooiste plaats op haar schouw gegeven.
Nog één vraagje, Frank. Als ik me niet vergis staat toch de zoon van onze stichter Karel Dillen op één van de foto's? Hij gelijkt echt als twee druppels op zijn vader.

Groetjes
Emmy

Gepost door: Emmy | 27-02-11

Ik als klein gemeenteraadslid ben ik uren per dag bezig met de gemeentelijke dossiers, en er bijna niet voor betaalt, ik vraag me af of jij nog bezig bent met uw mandaat in Europa waar je zeer goed voor betaald wordt.
Ik hoop dat alles goed gaat met je

Gepost door: roger catrysse | 27-02-11

Beste meneer Catrysse (van hierboven),
dit is hier geen plaats voor laaghartigheid, maar wel voor blijken van medeleven in het leed dat Frank Vanhecke nu moet doorstaan. Een beetje respect zou welkom zijn, en indien u dit niet kan opbrengen, blijf dan aub weg.

Oh ja meneer Catrysse, nog iets: met uw harde werk waarvoor u "bijna niet betaalt" (met T dan nog wel!) bent, voel ik geen enkel medeleven...straf he!!

Gepost door: Nathalie | 27-02-11

Dag Frank ,

Chapeau voor al de moed en kracht die jullie hebben ondanks het grote verlies van jouw liefste Roosje. Op woensdag 9februari heb ik een kaartje met een gefrankeerde enveloppe opgestuurd maar tevergeefs heb ik tot op heden niks ontvangen! Ik hoop alsnog ondanks je vele werk toch nog een herinneringsprentje van je liefste Roosje te mogen ontvangen. Nog een dikke knuffel vanwege Fanny

Gepost door: fanny | 27-02-11

Dag Frank ,

Chapeau voor al de moed en kracht die jullie hebben ondanks het grote verlies van jouw liefste Roosje. Op woensdag 9februari heb ik een kaartje met een gefrankeerde enveloppe opgestuurd maar tevergeefs heb ik tot op heden niks ontvangen! Ik hoop alsnog ondanks je vele werk toch nog een herinneringsprentje van je liefste Roosje te mogen ontvangen. Nog een dikke knuffel vanwege Fanny

Gepost door: fanny | 27-02-11

Beste Frank,

Mijn waardering voor U groeit met de dag. Immens respect voor het feit dat U met veel geduld de massale aanvragen voor nagedachtenisprentjes probeert te honoreren alsook met behulp van de mensen in het Wouwersnestje en de ouders en familie van Roos de stortvloed aan brieven en mails tracht te lezen en te beantwoorden. Roos kijkt van hierboven en zal zeker goedkeurend knikken en één van haar stralende glimlachen op haar gezicht toveren.

@ roger catrysse: Ik denk niet dat Frank zijn hoofd naar de uitoefening van zijn Europees mandaat staat voor het ogenblik. Waarom zo'n cynische opmerking geuit moet worden is mij geheel een raadsel.

Nog veel sterkte aan Frank, de Prinsjes, familie, vrienden en kennissen. Vlaanderen leeft oprecht met jullie mee. :-)

Met Vlaams-nationale en oprechte groet,

K.

Gepost door: Kjell | 27-02-11

Frank,

Wat een belachelijke opmerking van roger catrysse! Beseft die man wel hoeveel energie je in Marie-Rose gestoken hebt en nog steeds steekt! Sjapoo dat je met al je vrijwilligers al zoveel kaartjes beantwoord hebt! En dit terwijl je volop te maken hebt met rouwarbeid, een proces dat heel veel energie kost! Beseft die man wel wat dat is om zoiets allemaal te verwerken? Zo zit onze maatschappiji inderdaad in elkaar: je krijgt geen tijd om te rouwen, terwijl dit zeer erg belangrijk is ! Na de dood van je ouders bijvoorbeeld krijg je amper 3 dagen verlof, net genoeg om de begrafenis te regelen! Daarna wordt er van je verwacht dat jer er al overheen bent! Echt onmenselijk!! Dood is nu eenmaal iets dat niet zichtbaar mag zijn in onze maatschappij: enkel het materiële is belangrijk! Rouw en verdriet:dat ziet men liever niet!
Hoog tijd dat rouw en verdriet een plaats in onze maatschappij krijgen! Misschien kan dit europees geregeld worden?
Roger Catrysse: niet alles draait om geld! Hopelijk besef je dit ooit! Shame on you!!!!!

Gepost door: san | 27-02-11

Beste Heer Vanhecke,
Hoe gaat het ondertussen met U en met Alexander en Marnix ?
Net naar filmpje gekeken van Marie-Rose op bezoek bij I.Heylen , mooi....aangrijpend en ontroerend...
Ook deze blog is fijn om te lezen, bedankt dat je iedereen die daar nood aan heeft laat meekijken in je leven. Wij waren er ook bij op 12/2, en waren vroeg genoeg om een plaatsje te hebben, dus naar ons moet je geen kaartje sturen, dat staat sinds toen op m'n bureau, en elke keer als ik er naar kijk komen de tranen me in de ogen...wat was zij toch een zéér bijzondere en knappe vrouw... wens je nog heel veel kracht en moed om dit verlies te verwerken, het feit dat zovelen Vlamingen haar in hun hart dragen kan daar misschien een heel klein beetje toe bijdragen...
Het ga je goed,
Met vriendelijke groet,
Helga&Erwin

Gepost door: Helga | 28-02-11

Frank, je mag het dagelijks zeggen dat uw Roos een moedige vrouw was want het is zo, ik was weer blij iets te vernemen van u en ook een dikke pluim voor al diegene die je meehelpen met het beantwoorden van de vele briefwisseling die je hebt ontvangen, ook dat bewijst nog maar eens dat je vrouwtje heel graag gezien werd en dat ze nooit vergeten zal worden. weer een prachtfoto om even bij stil te staan hoe hard het leven kan zijn. zo'n prachtig gezin.
Roger Catrysse, gelieve hier niet meer op de blog te komen, zo'n mensen als u kunnen we hier missen, wat voor iemand bij jij? in mijn ogen een zielepoot, hopelijk blijf je van zo'n miserie gespaard, want mensen die met zo'n praat hier afkomen, zijn in mijn ogen niet erg slim, daarom verdien jij waarschijnlijk niet genoeg, te lomp voor woorden! Frank hou je goed en laat snel weer iets weten.
je bent een man met een gouden hart.

Gepost door: paul Rosseels | 28-02-11

Frank, je mag het dagelijks zeggen dat uw Roos een moedige vrouw was want het is zo, ik was weer blij iets te vernemen van u en ook een dikke pluim voor al diegene die je meehelpen met het beantwoorden van de vele briefwisseling die je hebt ontvangen, ook dat bewijst nog maar eens dat je vrouwtje heel graag gezien werd en dat ze nooit vergeten zal worden. weer een prachtfoto om even bij stil te staan hoe hard het leven kan zijn. zo'n prachtig gezin.
Roger Catrysse, gelieve hier niet meer op de blog te komen, zo'n mensen als u kunnen we hier missen, wat voor iemand bij jij? in mijn ogen een zielepoot, hopelijk blijf je van zo'n miserie gespaard, want mensen die met zo'n praat hier afkomen, zijn in mijn ogen niet erg slim, daarom verdien jij waarschijnlijk niet genoeg, te lomp voor woorden! Frank hou je goed en laat snel weer iets weten.
je bent een man met een gouden hart.

Gepost door: paul Rosseels | 28-02-11

Beste Frank,

Vandaag gedachtenisprentje van je prachtvrouw ontvangen!Heb het een mooie plaats gegeven en een kaarsje bijgezet.Bedankt,je bent een man met het hart op de juiste plaats.Hou je goed en tot gauw.Groetjes vanuit Blankenberge.

Gepost door: fanny | 01-03-11

De commentaren zijn gesloten.