22-02-11

Vijfde druk "Leve het Leven!"

leve het leven.jpgDeze avond is het exact twee weken geleden dat Marie-Rose overleed, dinsdag 8 februari om 20u15. Op woensdag 9 februari kregen wij vanwege de Standaard-uitgeverij de klassieke 5 "auteursexemplaren" van de vierde druk van haar boek Leve het Leven!.

Gisteren liet de uitgeverij ons weten dat die vierde druk uitverkocht is, de vijfde druk onderweg en ook al bijna uitverkocht in voorbestellingen.

En straks, op 8 maart, verschijnt bij dezelfde uitgever haar "testament": Geloof, Hoop en Liefde, een bundeling van haar columns in Het Laatste Nieuws en een heel ontroerend nawoord dat ze schreef toen ze eigenlijk al wist dat ze het niet meer zou halen.

Marie-Rose was een buitengewone vrouw. Bijna elke dag zit hier trouwens in haar Wouwersnestje een ploeg vrijwilligers de briefwisseling en de aanvragen voor bidprentjes te beantwoorden - en nog steeds brengt de Post elke dag een aantal nieuwe korven.

Ik geef eerlijk toe dat dit alles me een beetje troost. En ik vraag begrip om het feit dat ik via deze blog toch de vuilspuiters genre Bart Brinckman van antwoord dien - die man heeft met zijn smeerlapperij op mijn hart getrapt. En die leugens mogen niet overeind blijven. Vandaar mijn vraag: kopieer de "Brinckman-saga" en stuur die informatie door in Vlaanderen...

 

14:12 Gepost door Frank Vanhecke in Marie-Rose Morel | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Frank,

bij deze - een copie van de mail gericht aan Brinckman. Indien hij niet reageert, wordt het een lezersbrief ...

Van: Gert Janssens [mailto:gert.janssens@krantenbroodje.be]
Verzonden: dinsdag 22 februari 2011 8:10
Aan: 'bart.brinckman@standaard.be'
Onderwerp: Nuance artikel Morel

Mijnheer Brinckman,

Ik ben geen VB-‘er … verre van.
Echter, het heengaan van Mevr. Morel heeft ook in mijn gezin, veel emoties (omwille van “persoonlijke” ervaringen) losgeweekt.
Ook ik heb uw artikel dit w/e gelezen (en bij wijlen van verwondering mijn wenkbrauwen gefronst …) – doch ik merk nu een aantal rechtzettingen door dhr Vanhecke.

Indien blijkt dat er ook maar een half woord waar zou zijn van het wederwoord van dhr Vanhecke op zijn blog, en in casu zijn rechtzetting m.b.t. de passage in uw stuk over Marijke Dillen … dan heeft u:
1/ uw bron niet gecheckt (wat men toch mag verwachten van een “kwaliteitskrant” die een klant toch 2.50 € kost in het w/e …)
2/ mag u nu ter plekke in de grond zakken van pure schaamte … en als mens zal u wellicht weten waarom. (Anders stel ik voor Stijn Stijnen even te bellen !)

Nogmaals – hier speelt geen enkele, maar geen enkele politieke overtuiging of verbondenheid – enkel mijn rechtgeaardheid als mens …

Indien u het dan toch fout had – zijn excuses minstens op zijn plaats.


http://frankvanheckevb.skynetblogs.be/

Gepost door: Gert | 22-02-11

Beste Frank,

Vandaag is het inderdaad 2 weken geleden....maar geloof me ze is nog steeds niet vergeten.
Ik zelf ben in volle afwachting van haar 2e boek, haar 1e heb ik destijds gekocht de eerste dag dat het uitkwam en dat zal ik nu ook weer doen met het 2e. Het 1e heb ik kunnen laten handtekenen door Marie-Rose op de boekenbeurs...dat zal helaas met dit 2e boek niet meer kunnen...
Uiteraard is er begrip voor het weerleggen van het artikel van Bart...al blijf ik het echt oneerlijk vinden en echt schandalig dat door zijn kwakkel artikel jij nu je rouwperiode moet onderbreken om hierop te reageren...
Dit soort riooljournalistiek hadden ze in de standaard nooit mogen publiceren!!! en toch zeker niet zo kort na haar overlijden!!! een beetje respect voor de nabestaanden is echt wel het minste maar dat mag je van die hele Standaard clan blijkbaar niet verwachten...en al zeker niet van Bart die t al jaren op Marie-Rose gemunt had...heeft die mens echt niks beter te doen?! heeft die echt geen eigen leven?! Triest eigenlijk he...en zulke mensen laten ze dan hier terwijl ze de goeien zoals Roosje veel te vroeg komen halen.... Probeer het je niet te hard aan te trekken Frank, zij die haar een warm hart toedragen geloven van deze artikels geen sikkepit! groetjes Lesley

Gepost door: Lesley Denys | 22-02-11

laat vb voor wat het is , ik ben nu al benieuwd naar volgende verkiezingen , ik denk en hoop dat ze verliezen op alle fronten , spijtig voor de vrienden van roos die nog in de partij zitten ,iedereen heeft zijn fouten en dat is voor u en roos ook zo , maar zo blijven natrappen ,volgens mij hebben die mensen geen hart ,en dat is zielig , eigenlijk heb ik kompassie met hen, ze halen alles uit de kast om jullie zwart te maken , en hun goed te praten , mijn stem zullen ze nooit meer hebben ,en ik hoop da vele mij volgen , nogmaals veel sterkte voor u en je familie.

Gepost door: vera | 22-02-11

beste Frank,


Weet je wat ik wens?
Dat al die kwatongen jou eens gerust laten!
Krijg jij eigenlijk tijd om te rouwen?
Hoe hard mensen kunnen zijn wat ze ook schrijven jij bent op de eerste plaats een mens en dat verdiend niemand!!
Ik denk dat het vb vele stemmen zullen verliezen!
Ik heb veel respect voor je!
Dat mensen jou eens wat rust geven als roosje boven kan kijken naar jou zou ze je vast steunen!
Ik zou zo graag de boekjes kopen van je vrouw omdat ik ook kom op tegen kanker wil steunen.
Maar ik lees juist dat ze steeds zijn uitverkocht!
Ik wou je ook eens schrijven om een aandenken van haar een foto of een kaartje van haar.
Maar je hebt je handen vol dat ik geduldig wacht het je te vragen!
Als ik lees wat Roos allemaal gedaan heeft voor die partij wat haar inzet was.
Ik wil je heel veel moed toewensen.Ik denk elke dag aan jullie!!!!
Nooit zal ik begrijpen waarom mensen leugens verspreiden!!!!!

Pascale

Gepost door: pascale | 22-02-11

Beste Frank,

Als haar nieuwe boek uitkomt, zal ik het zeker en vast kopen... Het vorige boek heb ik al gekocht.

Vandaag de foto's gezien van jullie laatste reis. Ongelooflijk hoe mooi zij daar op staat en dat ze er nu niet meer is.
En inderdaad, het is 2 weken geleden maar ik kan het nog steeds niet geloven, ik geloofde echt dat Marie-Rose het met haar wilskracht en vechtlust en optimisme zou halen. Dit is ongelooflijk, onbegrijpbaar, oneerlijk.

Ik hoop dat u en haar familie de mogelijkheid zal krijgen om mee voor haar zoontjes te zorgen, daar bid ik voor.

Lieve, moedgevende groeten voor u en ook voor haar familie,
Els

Gepost door: Els | 22-02-11

Frank, het is inderdaad 2 weken geleden dat de wereld voor iedereen stil stond, en nog steeds kunnen we het niet begrijpen waarom zo'n mooie en moedige vrouw veel te vroeg van ons is heengegaan. Haar eerste boek had ik op 1 avond uitgelezen, en op 8 maart sta ik terug in de winkel om Roosje haar boek te kopen. wij geloven niks van al die onzinnige verhalen van Brinckman het is een echte schande om zo'n leugens te verspreiden van iemand die zich niet meer kan verdedigen. laat het niet aan je hart komen, die vent is het niet waard! wij staan met heel veel achter u en de familie, dat kan je wel zien aan al de steunbetuigingen die je ontvangt.
vele groetjes en we waren weer ontroerd door de mooie foto's in Dag Allemaal, jullie waren een prachtkoppel!

Gepost door: paul Rosseels | 22-02-11

Leve het leven heb ik nog niet,maar als die er weer is koop ik dat,zeker weten.Wat voor iemand is dat die Brinckman om leugens de wereld in te sturen over Roosje die er helaas niet meer is en zich niet meer kan verdedigen,een echte schande.Jou steun ik met heel mijn hart Frank
liefs

Gepost door: dolfijntje | 22-02-11

Wat als een pijl boven water staat is dat Marie-Rose veel goeds gedaan heeft in haar veel te jonge leven. Moeder voor moeders, wat een prachtinitiatief waarbij ze haar steun verleende. Mensen die zo gedreven zijn als zij, worden niet altijd begrepen of naar waarde gewaardeerd, maar ik denk dat heel wat mensen overtuigd zijn van haar bijzondere kwaliteiten. Ik zie haar als een levenslustige enthousiaste vrouw met heel veel goede ideeën toch wel. Ik hoop dat je veel steun moogt hebben aan de commentaren van de mensen en dat je het licht blijft zijn in een wat moeilijkere periode. Je bent zeker niet alleen en het is misschien nog wat vroeg, maar je zult ongetwijfeld de steun van Roos herkennen in de komende maanden. Ik wens het je toe maar ben er bijna zeker van.

Gepost door: Hilde | 22-02-11

Beste Frank,

Het is inderdaad vandaag 2 weken geleden dat we afscheid moesten nemen van een bijzondere vrouw. Het is dan ook moeilijk te begrijpen waarom zo iemand afscheid moest nemen terwijl ze nog zoveel had om voor te leven. Ze had ons nog zoveel lessen in moed, vechtlust en levenslust kunnen bijbrengen.
Maar ik ben er zeker van dat haar boodschap bij iedereen goed is aangekomen.
Ik zal zoals vele mensen ook het tweede boek aankopen.
Wat betreft de leugens, vindt ik het rechtuit schandalig maar dat zegt meer over die mensen dan over Marie-Rose. Het is altijd gemakkelijk om dingen te verspreiden over mensen die hun niet meer kunnen verdedigen.
Maar wat deze mensen ook zeggen over Marie-Rose haar nagedachtenis kan niemand besmeuren of ontnemen. Mijn zoontje leest elke week het kinderverhaal van in dag allemaal en is er helemaal verzot op, nogmaals een teken dat ze zelf de kleinste hun hart wist te veroveren.
Hou je aan deze gedachte vast en al de rest is bijzaak.
De fotoreportage van in dag allemaal was weer heel mooi.
We vinden het dan ook zeer moedig dat je uw verhalen met ons deelt zoals ook je geliefde Marie-Rose deed.

Groetjes en voor Marnix en Alexander een dikke kus.

T

Gepost door: manuella | 22-02-11

Beste ,

Ik heb de 'Brinckman' niet gelezen, heb geen behoefte aan dit soort nepplastiek figuur, genaamd 'journalist.
Ik weet uit ondervinding, (sorry mannen)wanneer een vrouw zich man weet te staan in een 'mannenwereld', zij als en bedreiging wordt ervaren, Marie-Rose had dat, zij had dat ietsje meer.
De resultaten dat Marie-rose geboekt heeft, geen vrouwelijke politica heeft dit op haar palmares staan.
Marie-Rose was politica,mens , vrouw en moeder, en heel open .
Ondanks de partij intriges (ik noem dat macho frustraties)is ze blijven volharden, meer denkende aan een andere dan aan zichzelf;
Wanneer een Brinckman dergelijk RTBF analyse maakt , dan heb ik medelijden met dit soort van journalisten , persoonlijk klasseer deze individuen bij vee,.

Ikzelf was van het eerste uur een VB-er , en eerlijk toegeven ik was geen fan van de 'verrijkers' .Met wijlen Marie-Rose heb ik (mails) in de clinch gelegen, vakbonds kwestie.

Wanneer men voortaan het 're-rum novarum' uitspreekt zullen mijn gedachten bij Marie-rose Morel zijn, want deze Dame is geslaagd, waar andere keer op keer gefaald hebben.Heer Van Hecke ,

Ik bewonder u voor uw moed,,ik weet dit niet juist te verwoorden, maar u bent een mens met gevoel, u deponeert dit gevoel ook,,,
Het is lang geleden dat ik nog gehuild heb, gevoeld heb, stil zijn blijven staan, ,ik wist niet meer hoe dat voelde, je wordt geleefd en, je laat je leiden , je vecht tegen het onrecht , uitputtende laat je voor wat het is.
Maar ik kan terug huilen, heel erg zelfs.... en dat is goed, heel goed.

Gepost door: Virginia | 23-02-11

Beste ,

Ik heb de 'Brinckman' niet gelezen, heb geen behoefte aan dit soort nepplastiek figuur, genaamd 'journalist.
Ik weet uit ondervinding, (sorry mannen)wanneer een vrouw zich man weet te staan in een 'mannenwereld', zij als en bedreiging wordt ervaren, Marie-Rose had dat, zij had dat ietsje meer.
De resultaten dat Marie-rose geboekt heeft, geen vrouwelijke politica heeft dit op haar palmares staan.
Marie-Rose was politica,mens , vrouw en moeder, en heel open .
Ondanks de partij intriges (ik noem dat macho frustraties)is ze blijven volharden, meer denkende aan een andere dan aan zichzelf;
Wanneer een Brinckman dergelijk RTBF analyse maakt , dan heb ik medelijden met dit soort van journalisten , persoonlijk klasseer deze individuen bij vee,.

Ikzelf was van het eerste uur een VB-er , en eerlijk toegeven ik was geen fan van de 'verrijkers' .Met wijlen Marie-Rose heb ik (mails) in de clinch gelegen, vakbonds kwestie.

Wanneer men voortaan het 're-rum novarum' uitspreekt zullen mijn gedachten bij Marie-rose Morel zijn, want deze Dame is geslaagd, waar andere keer op keer gefaald hebben.Heer Van Hecke ,

Ik bewonder u voor uw moed,,ik weet dit niet juist te verwoorden, maar u bent een mens met gevoel, u deponeert dit gevoel ook,,,
Het is lang geleden dat ik nog gehuild heb, gevoeld heb, stil zijn blijven staan, ,ik wist niet meer hoe dat voelde, je wordt geleefd en, je laat je leiden , je vecht tegen het onrecht , uitputtende laat je voor wat het is.
Maar ik kan terug huilen, heel erg zelfs.... en dat is goed, heel goed.

Gepost door: Virginia | 23-02-11

De commentaren zijn gesloten.