22-02-11

De onwaarheden van Bart Brinckman - deel 3

pinoccio.jpgCitaat Brinckman: "Vanhecke geeft geen krimp. Hij laat zich uitgerekend voor Christian Schellemans, toen nog de man van Morel, aan het hart opereren. De leugen spoort met de uitbuiting. Morel eist in 2007 het lijsttrekkerschap van de Senaat op, zo kan ze in heel Vlaanderen campagne voeren. Dewinter en Annemans weigeren. Uit balorigheid trekt Vanhecke dan maar zelf. Een jaar later tracht het duo de komst van Valkeniers als voorzitter af te blokken, tevergeefs."

Drie stukjes info in deze paar regels, driemaal gelogen van Brinckman.

1) Christian Schellemans heeft mij nooit geopereerd, hij is trouwens geen chirurg. Waarom Brinckman nu al voor de tweede keer die kwakkel publiceert is mij een raadsel.

2) Marie-Rose heeft in 2007 op geen enkel moment het lijstrekkerschap voor de Senaat gevraagd, laat staan opgeëist. Dat waren de fameuse verkiezingen van het Jean-Marie Dedecker-fenomeen. Marie-Rose had zich verzet tegen een mogelijks nationaal lijsttrekkerschap voor JMDD. Ze volgde daarin een unanieme motie van het voltallige provinciaal bestuur van West-Vlaanderen die JMDD een onbetrouwbare bondgenoot achtte en de "verruiming-te-allen-prijze" stilaan gevaarlijk begon te vinden. De nationale partijraad van het Vlaams Belang werd in deze zaak gehoord en besliste eveneens met overweldigende meerderheid om niet met JMDD in zee te gaan. Ik werd toen door bijna de hele partij gevraagd (ook door Marie-Rose) om de nationale lijst te trekken. Er is nooit en op geen enkel moment sprake geweest van een lijsttrekkerschap van Marie-Rose. Dat lag trouwens politiek heel gevoelig omdat eerste vrouw op de Senaatslijst (Anke Van dermeersch) zulks om begrijpelijke redenen ook niet zou aanvaard hebben. Marie-Rose was wél kandidaat voor het lijstduwerschap van de Kamerlijst in Antwerpen, en bevestigde dat ook schriftelijk en in het bijzijn van getuigen aan Gerolf Annemans. Daar is trouwens ook mailverkeer over, nog steeds in mijn bezit. Gerolf bood die plaats dan echter eerst aan Jurgen Verstrepen en na diens vertrek aan Marijke Dillen aan, want het "risico" was te groot dat Marie-Rose zelfs vanop de laatste plaats zou verkozen geraken en naar de Kamer zou gaan. Uiteindelijk aanvaardde Marie-Rose een plaats onderaan "mijn" Senaatslijst. Dat is de waarheid, maar het past uiteraard niet in de mythe van de ambiteuze bitch die over lijken ging en altijd de eerste plaats wou.

3) Dat wij het voorzitterschap van Bruno Valkeniers probeerden af te blokken is al evenzeer gelogen. Dat zal trouwens ook wel door Valkeniers zelf bevestigd worden, hij zal het overleg en de etentjes in Waarloos en Schoten ongetwijfeld nog niet vergeten zijn. Het conflict met voorzitter Valkeniers dateert van veel later, toen (althans volgens ons) systematisch alle reële macht en middelen van heel de partij naar de Antwerpse gemeenteraadsfractie werden versast.

Nogmaals: drie stukjes informatie van de gifmenger, driemaal gelogen. Multatuli schreef het al: "ik vrees dat mijn verhaal eentonig wordt".

Morgen deel 4 van de Brinckman-saga.

 

13:45 Gepost door Frank Vanhecke in Marie-Rose Morel, Recht van Antwoord | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Beste Frank,
Ik kan me voorstellen dat dergelijke artikels je ongelooflijk veel pijn doen.
Het moment is heel slecht gekozen, Marie-Roos kan zich niet meer verdedigen, wat ze met verve zou hebben gedaan.
Maar wees gerust, Vlaanderen zal Marie-Rose nooit als een bitch onthouden, maar als een moeder die tot het uiterste ging voor de kinderen. En natuurlijk ook voor haar idealen ging, maar daar is helemaal niks mee!
Maar daar heb jij nu waarschijnlijk geen boodschap aan....
Toch veel sterkte!
Christine.

Gepost door: christine | 22-02-11

Het is verschrikkelijk om vast te stellen dat journalisten kunnen schrijven wat ze willen zonder dat over de inhoud van hun artikels enige controle is... dit zijn toestanden van machtsmisbruik, zoals je die in sommige andere geledingen van de maatschappij ook ziet. Brinckman is hét typevoorbeeld van een journalist die zich verschuilt achter het 'brongeheim' om te kunnen schrijven wat hij wil en zich nooit te moeten verantwoorden voor zijn woorden. En dat hij met die verzinsels mensen kwetst, dat raakt hem niet...ah nee, wat wil je als je geen hart hebt. Gelukkig hebben wij, mensen met verstand én een hart, genoeg staaltjes van dit misbaksel gelezen om alles wat van zijn pen komt bij de onzin in te delen.
Trek het je niet te veel aan Frank, wij weten allemaal wel beter, iemand die met modder gooit enkel en alleen om op te vallen en bewust te schaden, en daarvoor alle regels van de journalistieke deontologie aan z'n laars lapt, is geen woord waard...tenzij volgende 3 woorden: zielige harteloze leugenaar.

Vriendelijke groet,
Nathalie

Gepost door: nathalie | 22-02-11

Die Brinckman gaat echt wel te ver. Deze enorme hoop leugens om toch maar op Marie-Rose te kunnen schieten is gewoon laster.
Frank, als u alles wat u hier vertelt effectief hard kan maken dan moet u Brinkman voor de rechter slepen wegens laster en eerroof op een persoon die zich niet meer kan verdedigen.
Dit is geen journalistiek meer maar meedogenloze vuilspuiterij.

Het blijf laf van Brinckman en wat mij betreft mag hij geschorst worden.

Het feit dat niemand hem tot de orde roept binnen de journalistiek bewijst dat er een onafhankelijk controleorgaan nodig is die de waarachtigheid in de berichtgeving bewaakt en slechte journalisten schorst. Dat heeft niets met sensuur te maken maar alles met objectieve en waarheidsgetrouwe berichtgeving. Ze mogen over alle onderwerpen schrijven maar zonder leugens en laster.

Het recht op vrije verslaggeving rechtvaardigt op geen enkele manier het verspreiden van leugens, laster en platte propaganda.

Net zoals bij de beurzen betekent interne controle uiteindelijk geen controle en complete willekeur.
Vrijheid van verslaggeving JA! Maar Leugens, laster en propaganda NEEN!

De vlaamse Media spelen allemaal de kaart van de Franstaligen, zitten die soms allemaal samen in een loge of zo?
De panische angst van de Vlaamse media om de RTBF en de PS op hun verantwoordelijkheden te wijzen spreekt boekdelen.
Je moest bezig ze horen op radio1 of bezig zien in ter zake, die kerels van de RTBF werden met fluwelen handschoene aangepakt terwijl ze een zeer zware uitbrander zeker dubbel en dik verdiend hebben.

In terzake lieten ze zelfs toe "sans doute" te vertalen als "waarschijnlijk" terwijl het letterlijk "zonder twijfel" en dus "ongetwijfeld" betekend. "Sans doute" werd zonder blikken of blozen afgedaan als verzwakkende term terwijl het in werkelijkheid juist een versterkende term was.

Denkt men nu werkelijk dat een doorsnee Vlaming niet begrijpt wat "sans doute" betekend? Wat een belediging!

Dit is zodanig abnormaal dat hier iets surieus niet in de haak zit. Dit zaakje stinkt uren in de wind.

Gepost door: Filip Godefroi | 23-02-11

Vlaanderen stond als 1 blok achter de zeer moedige en zeer respectable en menswaardige strijd van een jonge moeder met zeer jonge kinderen die er alles aan gedaan geeft om toch maar te mogen bij haar kinderen blijven wat helaas niet heeft mogen zijn.

Wij Vlamingen weten waarom we met haar meeleefden en geen enkele kritiek van RTBF of Brinkman kan dat veranderen.

Onze steun aan en ons medeleven met Roos was gemeend, waarachtig, positief, diep menselijk en eerbaar.

In een land dat vrij heet te zijn mag het niet kunnen dat je niet met iemand zou mogen meeleven omwille van haar of zijn overtuiging. Dat zou een regelrechte inbreuk zijn op het verdrag van de rechten van de mens.
Het moet ten allen tijde verboden worden om iemand op basis van zijn overtuiging alle recht op medeleven te ontzeggen.

Gepost door: Filip Godefroi | 23-02-11

Erevoorzitter,
Volgens mij is Brinckman een zeer gewillige tussenpersoon, die door bepaalde leden van de partij gebruikt wordt (werd) om uzelf en Marie-Rose en breder, uw strekking in de partij,
te treffen.
Geef toe, dit is al heel lang aan de gang.
Rancuneus is een woord dat me hier te binnen schiet.

Dat die bepaalde leden de partij hierdoor erg beschadigen, tot grote tevredenheid van een
politiek correcte kruiper als Brinckman, zal hun blijkbaar worst wezen.
Ze denken dat ze via Brinckman hun ziekelijke haat tegen
uzelf en Marie Rose kunnen bot vieren, maar ze vergeten dat zij in feite, zelf gebruikt worden.

Het voeder voor al die artikels, komt dus van sommigen uit de partij en daar zitten dus, althans volgens mij, de echte schuldigen.
Mvg
Bruver

Gepost door: Bruver | 23-02-11

De commentaren zijn gesloten.