21-02-11

De onwaarheden van Bart Brinckman - deel 2

In "De Standaard" van 19 februari verscheen over verschillende pagina's "In de ban van de People's Princess", een stuk van Bart Brinckman over de politieke rol van Marie-Rose Morel. Het stuk is een kwaliteitskrant compleet onwaardig en staat bol van fouten. Op geen enkel ogenblik werd welke bewering dan ook gecheckt door de journalist. Drie pagina's over mij en Marie-Rose Morel - maar op geen enkel moment vond Bart Brinckman het nodig naar mijn versie van de feiten te vragen. Een week na de begrafenis van Marie-Rose vind ik dit bijzonder schokkend, zowel menselijk als journalistiek-deontologisch. De komende dagen breng ik een overzicht van de meest schokkende onzin van Bart Brinckman. Telkens een citaat en daarna mijn commentaar. Vandaag deel 2.

 

 

“Ze was behaagziek, narcistisch (op het randje van het zelfdestructieve, zo bewezen de uitgelekte mails aan haar geliefde) en wilde alle aandacht naar zich toetrekken.”

pinoccio.jpgHier zijn we natuurlijk aan de gratuite karaktermoord pur sang. Nota bene de karaktermoord op een overleden vrouw die zich niet meer kan verdedigen.

Mochten we hier op dezelfde wijze het karakter van Bart Brinckman schetsen - bijvoorbeeld aan de hand van wat collega-journalisten al jaren over de man vertellen - we zouden heel diep beschaamd zijn. Want zoiets doet een beschaafde mens niet. Zelfs niet in de kolommen van een blogske.   Maar Brinckman zelf heeft geen scrupules.  Hij tekende vorige woensdag van zijn muze braafjes op wat hij zaterdag kritiekloos in zijn krant zou uitspuwen.

Wel, laat mij eens twee voorbeelden (uit een lange, lange rij) geven van het échte politieke leven van die “behaagzieke, narcistische, zelfdestructieve vrouw die alle aandacht voor zich wilde”:

·         In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2006 organiseerde Marie-Rose een reeks “vrouwenavonden” , bijeenkomsten in bijna alle steden en gemeenten van Vlaanderen om vrouwen ervan te overtuigen bij die verkiezingen op de Vlaams Belang-lijsten te staan. Naar de buitenwereld toe zorgde Marie-Rose ervoor dat het steeds leek alsof er drie initiatiefneemsters waren: Marijke Dillen, Anke Van dermeersch en zijzelf. In werkelijkheid was het  Marie-Rose die àlles deed en àlles regelde en op eigen initiatief en eigen kosten letterlijk het hele land rond hotste, in haar eentje, zonder chauffeur of zonder ondersteuning. Indien haar twee collega’s in totaal 3 avonden mee toerden zal het veel geweest zijn. Maar in àlle folders, in de mooie brochure,  in de stukken voor het partijblad, zelfs in haar toespraken, in alles wat door haar verzorgd werd, plaatste Marie-Rose de twee anderen minstens evenveel in het zonnetje, en zorgde ze ervoor dat ook alle andere vrouwelijke parlementsleden aan bod kwamen. In ruim dertig jaar politieke bedrijvigheid heb ik haar dat NIEMAND zien nadoen.

·         an-sofie-dewinter-nieuwste-babe-vlaams-belang-foto-s_9_165x165.jpgIn 2008 vroeg Marie-Rose een dochter van Filip Dewinter om op een affiche voor haar vakbondswerking te prijken. Ze had immers door dat dit an sich reeds een nieuwsfeitje kon worden en door de media opgepikt. Ze contacteerde Filip en de dochter, ze organiseerde de fotosessie en speelde er schminkster en haardroogster en superviseerde de grafische opmaakt van de affiche.  Ze zorgde bovendien voor een “lek” naar de pers zodat Filip Dewinter kon schitteren met zijn dochter en met het vakbondsdossier. En Filip? Die verklaarde in de media dat het initiatief van hemzelf en van een modefotograaf kwam – Morel mocht zeker niet genoemd worden…

Dat Marie-Rose haar fouten had staat buiten kijf. Wie niet? Dat ze narcistisch was en alle aandacht naar zich wou toetrekken is een dubbele leugen. Wie haar kende weet wel beter.

leve het leven.jpgDe kwade wil van Brinckman wordt trouwens geïllustreerd door wat hij in zijn stuk niet vermeldt en zelfs heel bewust weg laat (de valsemunter negeert de feiten die niet in zijn verhaaltje passen) waar hij het heeft over de trouwfoto’s en over haar bestseller “Leve het Leven” : de narcistische aandachtszoekende bitch die twee stenen deed vechten schonk de volledige opbrengst van dat alles (vele tienduizenden euro's) aan goede doelen,  zonder één euro voor zichzelf te houden: Moeders voor Moeders, Kom op tegen Kanker, Kankeronderzoek.  Ik zie het de bron van Brinckman nog niet doen, U wel?

21:00 Gepost door Frank Vanhecke in Marie-Rose Morel, Recht van Antwoord | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Beste Frank,

Ik weet niet precies waarom het verhaal van Marie-Rose Morel me zo aanspreekt. Zelf ben ik een jonge kerel van 23 jaar, die niet achter de standpunten van uw en haar partij staat. Eén element dat vast en zeker een grote rol heeft gespeeld is de kanker die drie jaar geleden bij mijn oudere broer werd vastgesteld. Hij is er intussentijd van genezen, maar de schok was zeer groot. Nooit kon ik me voorstellen dat die vreselijke ziekte in mijn directe omgeving kon voorkomen, maar nu denk ik er bijna dagelijks aan, bewust of onbewust.

Naast dit aspect, bevat het verhaal van Marie-Rose ook veel symboliek. Dat ze lid was van een partij die heel wat mensen verafschuwen, maar dat ze door een groot deel van diezelfde mensen terecht in de armen werd gesloten, maakt het voor mij echt mooi. Er is een grens waar het politieke gedachtegoed ophoudt en de menselijke gevoelens primeren. Dat ervoer ik toch. Ik had (en heb) kritiek op enkele van haar (en van de partij-) standpunten, maar dat belet niet dat ik kan zeggen dat ik ze enorm bewonder. Voor haar onovertroffen politiek talent, inzet en gedrevenheid. Maar vooral voor de waardige en moedige manier waarop ze haar ziekte heeft gedragen. Dat ze het in de openbaarheid bracht en dankbaar gebruik maakte van de media bewonder ik. Voor veel mensen betekende het een grote steun (ook mijn broer). Wie daar kritiek op heeft, is onverdraagzaam en zuur.

Wat de RTBF, De Standaard en andere media hebben gedaan in de onmiddellijke nadagen van haar begrafenis is gewoon ziekelijk. Kritiek op haar standpunten en haar politieke carrière werd al genoeg gegeven tijdens haar leven, waarom moet dit nogmaals gebeuren als ze zich niet meer kan verdedigen? Dat de tranen van Bart De Wever als middel tot stemmenrapen werd gezien is bedroevend. Er is mijns inziens geen enkele hedendaagse politicus die zo rechtuit en eerlijk is als De Wever (en ik ben geen militante Vlaams-Nationalist, integendeel).

Veel sterkte Frank, en zorg goed voor haar twee zonen.

P.

Gepost door: Philip | 21-02-11

Hallo Frank,

al jaren merk ik dat er van enige objectiviteit geen sprake meer is in de journalistiek, bijna elke journalist lijkt de "God van het correct denken" te aanbidden, meer en meer Vlamingen beginnen eindelijk de onderliggende toon van deze moderne goeroe's te ZIEN, en ze aansluitend te catalogeren bij de sterkst groeiende mediagroep..de rioolpers. Roosje ging heen in een politieke periode zonder voorgaande in ons land. Het zint bijgevolg bepaalde figuren niet dat een nooit geziene bewondering door het Vlaamse volk voor uw vrouw als een tsunami over alles heen rolde. Zéér professioneel van die journalist die zijn (kwal)krant even tot het niveau van tabloid "verhief". In ieder geval heb ik met mijn boerenverstand daar mijn eigen bedenkingen over...wat heeft hij bereikt ? Gelukkig schreef hij voor een kwaliteitskrant "gelezen" bij voorkeur door zelfverklaarde intellectuelen op de trein. Je ziet er genoeg gasten mee rondlopen onder de arm, jaren geleden heb ik eens tegen een vage kennis gezegd de krant ook eens te openen, daar het opviel dat het om een ongelezen exemplaar ging.
Vr gr, willem

Gepost door: Willem | 22-02-11

Wat de RTBF en nu ook BART BRINCKMAN doen is zeer LAF en laag bij de grond.
Waarom durfde men al die verwijten niet in opperen toen Roos nog sterk genoeg was om zich te verdedigen?
Bovendien is het een ware belediging aan het address van vele goedmenende en diep meelevende Vlamingen te beweren
dat ze gelijk welk gedachtengoed zouden omarmen door respect en medeleven te betonen een een dapere jonge moeder die er alles voor gedaan heeft om bij haar prinsjes te mogen blijven door de kanker te overwinnen. Ook Frank heeft daarbij een belangrike rol gespeeld en zeker in de laatste maanden van haar leven en nu nog steeds na haar dood.
Hierme maakt de media op laffe en laaghartige wijze de reputatie van Vlaanderen in het buitenland kappot.
De Winter en Annemans zijn in mijn ogen altijd te radicaal geweest. Ik zal nooit op VB stemmen.
Ik heb respect voor Frank zijn verdriet maar zal nooit op een partij stemmen die angstinductie gebruikt als wapen tegen gelijk welke mens. Men moet de immigratie beperken en Moslims moeten de Europese waarden aanvaarden. Xenofobie en Islamofobie zijn nergens voor nodig. Wat ik zeg is op geen enkele manier te interpreteren als discriminatie of haatzaaierij. Geen enkel volk kan dulden dat de eigen waarden met voeten worden getreden. Geen enkel land kan alle vluchtelingen ter wereld opvangen. Bovendien, als Walonië zo graag veel vreemdelingen binnen laat dan moeten ze er zelf maar voor zorgen dat ze huisvesting en leefloon krijgen maar dan wel enkel met Waals geld. Wie zich integreert en onze waarden respecteerd zal ik correct behandelen maar wie denkt ons de wet te moeten spellen in ons eigen land heeft hier echt niets te zoeken. Het kan niet zijn dat men in België de vlaamse vlag als symbool van extremisme afschildert. Waarom lijken wij Vlamingen de enige meerderheid van een land ter wereld die blijkbaar geen rechten heeft zichzelf of zijn belangen te verdedigen zonder uitgescholden te worden voor racist of facist en zonder risico te lopen veroordeeld te worden wegens discriminatie en/of racisme terwijl men ons straffeloos mag belasteren? Dit is een ware schande.

Gepost door: Filip Godefroi | 22-02-11

Beste Frank,

Ik vind het vooral erg dat u zich nu met zulke zaken moet bezighouden, een beetje respect voor mensen in rouw, zouden wel op zijn plaats zijn geweest.

Verder vind ik dit zielige journalistiek. Vooral omdat Marie-Rose zich niet meer kan verdedigen.

Ik heb wel steeds voor het VB gestemd maar ik heb Marie-Rose steeds gevolgd om haar dappere strijd tegen kanker. Een mama van nog 2 jonge kindjes, die kost wat kost voor hen langer wou blijven leven.
Ik heb ook een echtscheiding achter de rug en ben zelf mama van 1 klein kindje maar ik weet niet of ik zoveel moed en vechtlust zou hebben als Marie-Rose. Hier kan je alleen maar met veel bewondering naar kijken.

En wat Bart De Wever zijn tranen betreft, of het hem meer stemmen gaat opleveren, doet niet terzake, hij was hier niet als politicus aanwezig en heeft gewoon zijn emoties getoond, zoals de meeste 'normale' mensen in dit geval zouden doen.

Ik heb met ieder artikel dat ik gelezen heb over jullie tranen met tuiten gehuild en ook nu denk ik dagelijks aan jullie en brand geregeld een kaarsje.

Geloof mij, Marie-Rose blijft voor de meeste Vlamingen een klasse dame en u, een grote mijnheer.
En ik blijf u volgen en steunen.

Vriendelijke groeten,

Els

Gepost door: Els | 22-02-11

Hallo Frank,

dit waardeloze artikel zegt meer dan genoeg over 't niveau van desbetreffende journalist welke zo'n laag stuk durft te publiceren & zichzelf inlaat met zo'n lage,walgelijke & lege figuren...blijkbaar heeft deze weinig nuttigs te doen!
Besteed je kostbare energie des te meer aan jezelf & allen die je lief zijn & 't wél waard zijn...

Begrijp me niet verkeerd Frank,jou reactie zou de mijne ook zijn maar ''zij met gezond verstand'' weten des te beter dat Marie-Rose zó zeker niet was...hoe 'n geweldige,sterke,nobele,dappere sympathieke,lieve vrouw & moeder ze wel was behoeft verder maar weinig uitleg meer!

'k Wens je heel veel kracht,warmte & sterkte toe...

'n Warme groet van Mik

Gepost door: Mik | 22-02-11

weer zo een mooie foto's in dag allemaal...........aan BRINCKMAN en rtbf steek ik mijn energie niet , of toch iets , ze kwetsen er mensen mee die ook dezelfde ziekte als marie-rose hebben ,en haar kinderen en familie , loontje komt om zijn boontje zeggen ze
veel sterkte en warme knuffel voor jou haar prinsen en familie.

Gepost door: vera | 22-02-11

Je weerlegt de feiten duidelijk en menselijk. Fijn! Ik zie sowieso altijd het goede in de mens. En welke rotte appel nu postuum ook met modder wil gooien: het is slechts een visie en zegt veel over het karakter van die mens zelf. Dat die mens daarvoor regelrechte leugens durft aan te wenden, is gewoon walgelijk!
Met alles wat ik al over haar gelezen en vernomen heb, kan zij niet anders dan binnenin een goed mens geweest te zijn. Mèt ambitie, mèt weerwoord en ja, ze zal daarmee zeker mensen tegen de kar gereden hebben, maar ze was tenminste "echt!". Wij laten haar reputatie niet bezoedelen door een een paar lafaards die over haar lijk nog wat aandacht willen krijgen!

Gepost door: Ann | 22-02-11

Beste Frank,

Je hoeft haar niet te verdedigen.99% van de bevolking weet wel beter.We moeten met zijn allen dat soort "artikels" gewoon negeren.Die Bart Brinckman krijgt nu gewoon teveel aandacht van je en dat is toch wat persmensen willen?Vlaanderen houdt van haar als moeder en als vrouw.Dus laat dit jou rouw niet nog rauwer maken.Zorg goed voor jezelf en voor je gebroken hart.En twijfel niet aan de mening van de meeste mensen.Alleen zij die vol van negativiteit zitten steken hun tijd in het lezen van zijn artikels...de rest weet wel beter."Hou vol" lieve Frank,op een dag wordt jou wonde iets minder rauw aanvoelend.Genzen zal hij nooit.Ik verloor mijn moeder als 11 jarige aan net dezelfde ziekte en ook het verloop was quasi identiek.Mijn vader,wij...we huilen nog vaak om haar.Het is nu 31 jaar geleden...Ik bedoel,je zal ermee moeten leren leven,haar een beetje loslaten en vooral geen energie steken in foute mensen zoals die Bart.Die man zal wel nog nooit iemand dierbaars verloren hebben..je zou het hem bijna toewensen

Gepost door: eva | 23-02-11

Ik ga het heel kort houden , jouw tijd is te kostbaar! Ik vind het gewoon vreselijk, heel die heisa waar jij nu in zit! Je zou moeten kunnen rouwen, met de kinderen bezig zijn, ...ipl v je te moeten verdedigen voor onwaarheden en allerhande "kul"!
Veel sterkte van iemand nie nooit voor t vlaams blok zal stemmen, maar dat wil niet zeggen dat jullie geen respect verdienen!
Christa

Gepost door: christa | 23-02-11

Heel begrijpelijk dat je vecht tegen die leugens en valse uitspraken. Je houdt van Roos en verdedigt haar met hand en tand. Zij zou hetzelfde doen, zelfs voor een willekeurig iemand als die onheus zou behanded worden.
Misschien toch niet te veel tijd steken in zo 'n onnozel manneke. Hij mist allerlei waardevolle dingen in dit leven en compenseert zijn geestelijke en andere armoe door wat te zeveren. Zo doorzichtig ook.

Gepost door: Ida | 25-02-11

Geachte Frank, ik ga het in mijn tekst niet hebben over Marie-Rose, daar is al heel veel over geschreven en er zal nog veel over geschreven worden. Om duidelijk te zijn Marie-Rose stond voor mij aan de top van het Vlaams Belang wat ook de inwendige strubbelingen (die er in iedere partij zijn) moge zijn.
Na haar overlijden dat ons allen diep heeft getroffen, en ja ook mensen zoals ik, lid, leden of sympathisanten van het Vlaams belang werden getroffen waar u meestal heel vlug over gaat of doet alsof zij niet bestaan. Wat er ook moge gebeurd zijn, en dan heb ik het over u Frank, heb ik uw afkeer voor het Vlaams Belang zien aankomen.
Zelfs nu nog trapt u regelmatig op het hart van goedmenende mensen en daar reken ik de top van het Vlaams Belang bij. Ik heb van hen nog op geen enkel ogenblik over Marie-Rose en ook niet over uzelf één slecht woord horen zeggen, wat niet kan gezegd worden van Bart De Wever die met zeer veel mediashow werd voorgesteld. Het siert de top van het Vlaams Belang daar geen reacties op te geven en sereen te blijven.
Daarom mijn voorstel Frank, gezien wij nog veraf staan van verkiezingen, draag uw job van Europees verkozene over aan mensen die zich 100% kunnen inzetten oor Vlaanderen. Je blijft voor mij de ex-partijvoorzitter waar velen een voorbeeld kunnen aan nemen.
Met mijn oprechte groeten
Wilfried Tielemans
Voorzitter Vlaams Belang afdeling Roosdaal.

Gepost door: Wilfried | 28-02-11

De commentaren zijn gesloten.