14-02-11

Valentijnsdag

Valentijnsdag. De post bracht zopas een grote wasmand vol kaarten en brieven van mensen die hun medeleven betuigen en me zeggen hoezeer ze Roosje zullen missen.Vele honderden brieven het hele weekeinde door in de brievenbus ook, vele honderden mails. Wanneer straks gedachtenisprentjes zijn bijgedrukt gaan we die allemaal stuk voor stuk beantwoorden.

Ik ben 51 jaar maar de tranen lopen over mijn wangen als ik lees wat mensen ons liefdevol schrijven. "Ons", want heel wat brieven zijn aan Roos gericht, alsof ze er nog is. En eens te meer besef ik wat mijn vrouw voor veel mensen betekende, en hoeveel troost zij schonk aan mensen die het ook moeilijk hebben. Een jonge vader schrijft haar dat hij deze week naar het ziekenhuis moet voor een chemo van de laatste kans, maar dat hij ook wel beseft dat zijn strijd verloren is, en dat hij haar zo graag nog eens had gezien.

marie-rose-morel-ik-overweeg-euthanasie_5_460x0.jpgIk weet inmiddels dat Roos heden voor mij een verrassing had voorzien, de afspraak met een bevriende juwelier om voor een sobere trouwring te zorgen. In de plaats daarvan brengen ze straks de urne met haar asse naar huis.

In "Dag Allemaal" verschijnen vandaag onze trouwfoto's. Men spreekt heel dikwijls misprijzend over de sensatiepers, ik heb dat in het verleden ook wel gedaan. Maar de voorbije weken heb ik journalisten van "Dag Allemaal" en "Story" en "TV-familie" en andere leren kennen met het hart op de juiste plaats, mensen waar ik heel veel respect voor heb. Meer respect in elk geval dan voor sommige journalisten van de Rtbf.

"Dag Allemaal" schenkt binnenkort in naam van Marie-Rose een héél groot bedrag aan "Moeders voor Moeders". Ik ben daar dankbaar voor en Rozeke zou er verschrikkelijk gelukkig om zijn.

 

12:21 Gepost door Frank Vanhecke in Marie-Rose Morel | Permalink | Commentaren (51) |  Facebook |

Commentaren

Ontzettend mooie foto' s van jullie huwelijk in Dag Allemaal!
Ik ben er zeker van dat je Roos écht heel dicht bij je is!
Over tijd en ruimte heen zijn jullie één!
Ook een zeer mooie foto van Marie-Rose met rode trui op het vorige blad. Zo levensecht! Het lijkt wel of ze je aanspreekt!
Frank, je hebt nog steeds de mooiste, waardevolste vrouw in je leven!
Wat RTBF betreft: dit kan écht niet!!!!

Gepost door: san | 14-02-11

Beste Frank,
Ik koop nooit Story maar vandaag heb ik een uitzondering gemaakt. De coverfoto is zo aangrijpend en toch mooi!
Jullie reportage is echt mooi, een echte getuigenis. Als er ooit een foto was van "echte liefde"......
Ik hoop zo dat je de nodige troost vindt om verder te kunnen zonder je vrouw.
Want men op de Waalse tv zegt is te erg voor woorden. Niks van aantrekken, wij weten allemaal wel beter.
Sterkte!

Gepost door: christine | 14-02-11

Beste Frank

Bodemloos verdriet, machteloosheid, een hart dat bloedt, ...
Ik ken de pijn ... , want 13 jaar geleden stierf mijn lieve mama. Ze was 43 jaar toen ze borstkanker kreeg. Na enkele jaren van vechten, moed, hoop, wanhoop ... verloren we uiteindelijk samen de ongelijke strijd.
Ik denk elke dag aan haar, en ik mis haar nog steeds enorm.

Ik leef met je mee en ik wens je oprecht heel veel sterkte toe!

Jouw Roosje leeft voor altijd verder in je hart. Ze was een vrouw, mama, echtgenote, ... uit de duizend! We vergeten haar nooit!Griet

Gepost door: griet | 14-02-11

Beste Frank,

Heel veel sterkte, ook en misschien in het bijzonder op deze dag van de liefde... Ik ben, zoals zovelen anderen, sterk ontroerd door jullie liefdesverhaal. Ik woonde vroeger bij Marie Rose om de hoek, toen ze nog in de Valkenlaan woonde, en zag haar dan ook wel eens in een flits voorbijgaan of -rijden. Ik heb haar nooit gesproken, maar als moeder van ongeveer dezelfde leeftijd met een zoontje, heb ik me sterk in haar proberen te verplaatsen, de afgelopen twee jaar, en ben ik haar blogs en andere teksten blijven lezen, over alle politieke voorkeuren of standpunten heen.
Ik hoop dat je je thuis gaat voelen hier in Schoten.
Veel moed & sterkte
Charlotte

Gepost door: Charlotte | 14-02-11

Beste Frank,

eerst wil ik jou mijn deelneming betuigen met het overlijden van jouw allerliefste vrouw.Ik weet maar al te goed hoe pijn het doet en laat die tranen maar komen.
Ik zelf ben mijn lieve mama verloren aan kanker,ze was ook pas 38j.Dus zorg aub goed voor haar prinsjes.Een mama verliezen is zo erg voor een kind.
Mijn lieve echtgenoot ben ik dan 14j geleden ook verloren,toeval of niet maar ook hij was pas 38j..hij had de vreselijke spierziekte A.L.S
Frank ik ken jullie helemaal niet,ook al kreeg jij en ook Roos al dikwijls mijn stem.
Maar verdriet staat buiten de politiek,als een mens uitééngerukt wordt van pijn.
Meer dan te zeggen hou je sterk en vergeet nooit dat Roos een pracht van een vrouw was kan ik niet.Elke week las ik haar blog,dan later in de krant.Soms dacht ik...ze gaat het zeker halen,zoveel moed en doorzettingsvermogen.Ook wij vergeten haar nooit.

Sterkte in al de moeilijke dagen

Anne-Mie

Gepost door: vandersaenen anne-mie | 14-02-11

Lieve Frank

Veel moed en troost in deze donkere dagen. U bent een groot en lief mens. Marie-Rose heeft heel veel geluk gehad met een persoon als U !.
Lieve mooie Marie-Rose het ga je goed! Frank en de grootouders zullen goed voor je jongens zorgen.

Dikke knuffel
Monique

Gepost door: Monique Van Dyck | 14-02-11

Lieve Frank,

Bij elk artikel die ik lees rollen ook bij mij de tranen over m’n wangen, en ik die jullie eigenlijk niet persoonlijk ken, wat moet het dan voor jullie zijn…zo’n groot verlies…Zo’n mooie warme vrouw, lieve mama, liefhebbende echtgenote, fantastische dochter, lieve zus die ze voor jullie was.
Ik wens jullie dan ook erg veel sterkte toe…
Het is mooi om zien hoe gelukkig jullie samen waren, die onvoorwaardelijke liefde is zo voelbaar…
Jammer dat die jullie niet langer is gegund…. De herinneringen zal je koesteren, ze zullen van tijd tot tijd ook troost brengen.
Zorg samen met haar ouders en familie goed voor haar 2 prinsjes, geef ze oneindig veel liefde, de liefde die ze ook van hun mama zouden gekregen hebben.
Heel veel liefs,

Sabine

Gepost door: sabine | 14-02-11

Beste Frank,

Stoor je aan niets,jullie liefde is oprecht. Ik zeg ..... is... want een liefde zoals die van U en Marie-rose kan niet vergaan allen maar sterker worden zelfs over de dood heen.

Je hebt je hart getoond waarvoor mijn respect.

Gepost door: rita | 14-02-11

Beste Frank,

Dat er nog zo'n liefde bestond zoals tussen jou en Marie-Rose wist ik niet...Het lijkt wel een sprookje met een triestig eind...

Ik wens jou en jullie prinsjes en familie veel moed en sterkte toe...

Zeer genegen,

Rina Stout

Gepost door: Rina | 14-02-11

Beste Frank,

Werd even stil door het bekijken van de trouwfoto's ze zijn zo mooi en jullie beiden stralen van geluk en liefde jammer dat het niet wat langer heef tmogen duren.Vond haar een geweldige vrouw en ze blinkte uit in alles wat ze deed.Had graag gehad dat er voor haar en voor julie nog een mirakel zou komen maar het heeft niet mogen zijn.Bij deze nogmaals mijn innige deelneming en veel sterkte en een grote pluim voor alles wat je voor haar en haar twee lieve prinsjes hebt gedaan.Ze mogen fier zijn op de fantastische mama die ze hebben gehad die hemel en aarde deed bewegen om toch maar langer bij julie te kunnen zijn helaas heeft het lot er anders over beslist hou je sterk in deze zware dagen

Jacqueline

Gepost door: jacqueline | 14-02-11

Beste Frank,

Woorden schieten mij echt te kort. Ik denk er enorm aan.
Ik denk dat bij veel Vlamingen hun wereld op de kop staat.
Heb erg spijt dat ik ze niet echt heb leren kennen.
Mensen men een mooi hart, hou ik wel van. Zo'n sterk dame, dat hebben we nooit eerder gezien. Ik ben net de speciale uitgave van Story aan het lezen.
Ik kon niet eerder. Echt niet, ik volg het ondertussen continu op internet.
Een speciale vrouw. Enorm geliefd. Een enorme steun is en zal ze blijven voor veel mensen. Dat moeten we levendig houden.

Die uitzending van rtbf was op zen minst laag bij de gronds. Met belastingeld!
Leterme zei het ooit: hun zender heeft weg van radio Milcoline, die haat zaaide. Het centrum voor rasicmebestrijding zou nu moeten optreden. Zelfs op Europees vlak, want dit kan echt niet. Voor het minst gaan de walen klagen bij Europa, terwijl de Vlamingen hun moeten laten domineren. Nergens zie je dat de minderheid een meerderheid zo dominant aanpakt.

Ik koop nooit Story of Dag Allemaal en ga die straks halen. Die speciale bijdrage van Story had ik van zaterdag, de dag dat jij je vrouw hebt laten schitteren als een kathedraal. Het was een erg mooie dienst. Ze blijft verder leven. Ik hoop ook dat haar website kan blijven, daar trekken veel mensen zich aan op. Ik was er vandaag nog die kinderverhaaltjes aan het lezen, was erg mooi.

Ik ben van de dag toen ik het trieste nieuws vernam al bezig met een brief, maar moet die te vaak onderbreken. Ik hoop echt dat ik hem morgen kan afwerken, en verzenden met de kaartjes. Leef echt mee met jullie. Ben altijd medelevend en het is echt hartverscheurend.

Prachtig wat je doet voor je vrouw. Echt mooi en ware liefde. Zelden zie je zo'n liefde. De Wever zei het ook, je bent echt een groot man. Je hebt haar erg gelukkig gemaakt, dat zie je zo. Die steun gaf haar ook die extra superkracht. Ook de kinderen. Maar ze weet, jij gaat dat zeker goed doen om die mee te helpen opvoeden. Je hebt mooie herinneringen aan je vrouw Marie-Rose, trek je daar aan op. Erg veel sterkte. Met gans men hart.

Gepost door: Jo | 14-02-11

Het zijn erg mooie foto's!
Zelfs voor Valentijn heeft je vrouw voor jou gezorgd.

Ze haalt de cover, en verdient. Wat een kracht zeg, nog foto's met stralende glimlach! Ik zou het echt niet kunnen. 't doet erg pijn, maar ze blijft!

Ik heb jou "echt" leren kennen door je vrouw Marie-Rose. Het hart MEER dan op de juiste plaats. Zeker weten. Je hebt haar gelukkig gemaakt, Frank. Haar prinsjes en gans Vlaanderen zijn jou daar enorm dankbaar voor. Veel mensen trekken hun op aan haar ook.

Gepost door: Jo | 14-02-11

Beste Frank,
als vader van 2 kinderen heb ik al het nieuws over Marie-Rose de laatste jaren gevolgd. Haar overlijden heeft me zeer aangegrepen. Zorg goed voor haar kindjes en veel sterkte toegewenst!

Gepost door: Frank | 14-02-11

Pff kan me voor u voorstellen dat juist een dag als deze helemaal zwaar klote voelt. Veel kracht en sterkte. Zo'n gemis kan niet zomaar opgevuld worden, maar zoveel medeleven is wel heel fijn.

Gepost door: danique | 14-02-11

Beste Frank,ik kan alleen maar zeggen hoe erg dit allemaal is,maar ongelooflijk hoe moedig Marie-Rose was,een voorbeeld voor vele mensen,ook U hebt er alles voor gedaan,denk ook een voorbeeld voor vele koppels en zorg goed voor haar kinderen,zodat jullie samen met haar familie later nog prettige momenten kunt beleven,veel sterkte toegewenst!

Gepost door: Diane | 14-02-11

Beste Frank,

Ik blijf u en jullie volgen!! Het zijn ondanks de verdrietige achterliggende reden zo 'n mooie blogs om te lezen. Oprechtheid, menselijkheid, en jaaaaa, ook romantiek!!
Blijf schrijven aub.

Happy Valentine!!

Gepost door: Ann | 14-02-11

Beste Frank,ik kan alleen maar zeggen hoe erg dit allemaal is,maar ongelooflijk hoe moedig Marie-Rose was,een voorbeeld voor vele mensen,ook U hebt er alles voor gedaan,denk ook een voorbeeld voor vele koppels en zorg goed voor haar kinderen,zodat jullie samen met haar familie later nog prettige momenten kunt beleven,veel sterkte toegewenst!

Gepost door: Diane | 14-02-11

Beste Frank,

Droog uw tranen met de liefdevolle herinneringen die Roos U achterliet, de foto's, de prinsjes, het huis, al die herinneringen geven U het gevoel dicht bij haar te zijn.
Zij zou niet willen dat U verdrietig blijft, ze is dicht bij U, dichter dan U denkt.
Ik heb diep respect voor U, zo als U de ziekte met haar meegedragen hebt, veel last van haar schouders genomen hebt en haar de rust gegeven hebt om vredig en waardig te sterven. Chapeau Frank, weinigen zouden het U achterdoen.
Veel sterkte

Gepost door: ingrid | 14-02-11

Ik heb diepe bewondering voor u hoe u Marie-Rose hebt gesteund in haar enorme strijd. Daar spreekt echt ware liefde uit.
Ik wens u oneindig veel kracht om het leven zonder Marie-Rose aan uw zijde voort te kunnen zetten. Zorg goed voor haar prinsen, want die heeft ze in het volste vertrouwen aan uw zorg toevertrouwd.
Ik kende u beiden in het geheel niet, maar heb de laatste dagen veel over en van Marie-Rose gelezen; het laat mij geen moment los.
Bedankt voor het delen van uw diepste gevoelens met zovele mensen. Marie-Rose zal nooit worden vergeten!

Heel veel sterkte vanuit Nederland.

Gepost door: Annelies | 14-02-11

Beste Frank

Ik heb je de afgelopen maanden leren kennen als een groot mijnheer met het hart op de juiste plaats. Ik wens je heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

Henk

Gepost door: Henk | 14-02-11

Beste Frank

Ik wens u, de familie en naaste vrienden mijn innige deelneming. Ik kan het niet helpen maar de dood van je lieve vrouw laat mij niet los. Ik denk omdat het is dat ik mezelf in de plaats zet en moet eerlijk zijn ik weet niet of ik zo sterk zou zijn zoals zij was. Ik hoop dat als ik ooit in zo een positie kom dat ik ook zo een lieve, sterke man zoals jij achter mij heb staan. Ik wens jou en de prinsjes enorm veel sterkte, ik weet dat jullie de liefde van haar samen kunnen verderzetten. En geniet van alle mooie momenten, dat zal zij ook zo gewild hebben.
Wij zullen haar nooit vergeten en dank dat we deze moeilijke momenten met u mogen delen.

Heel veel sterkte.

Gepost door: Melissa | 14-02-11

beste Frank, op deze dag van de liefde, de eerste die je als man en vrouw zou doorbrengen ervaar jij een heel andere emotie, een emotie die wij allemaal hoopten dat je niet zou moeten meemaken. ik wens je nogmaals heel veel sterkte toe, vandaag, morgen en alle dagen die nog komen ...
wat de RTBF reportage betreft, misselijk, letterlijk, misselijk werd ik ervan ... hoe ze zoiets konden doen vind ik onbegrijpelijk, maar eigenlijk zijn ze onze woorden niet waard. Marie Rose was een pracht vrouw, een pracht moeder en dat is alles wat telt!

Gepost door: Sylvia | 14-02-11

Beste Frank.

Ik was grieperig en kon niet op de begrafenis aanwezig zijn.
Maar heb alles op de VRT gevolgd. En vond het verschrikkelijk droevig. Vooral toen ik de kinderen zag, en uw verdriet, heb ik het zelf zeer moeilijk gehad.
Ik ben ook mijn moeder verloren toen ze 29 j. was. Ik zelf, zeven en mijn zuster twee.
Ik weet dus zeer goed wat haar twee kintjes te wachten staat. Ik vraag maar een ding. Wees er goed voor, zij zullen het nodig hebben.
Verder wil ik u nog mijn steun betuigen. Want ik vind, zoals Bart De Wever zei, u een groot meneer. Vooral zoals u Marry Rose tot op het laatst gesteund hebt.
Met deze wil ik u dan ook nog een mooie toekomst wensen, in uw verder leven. Al zal het niet gemakkelijk zijn.
Ik zal Marry Rose Morel nooit vergeten.

Heel veel sterkte toegewenst Van uit Kapellen Antw.

Gepost door: Van Hove Fraçois | 14-02-11

het heen gaan van Roosje blijft me achtervolgen,niet te vatten.Wat de RTBF heeft gedaan vind ik beneden alle pijl,respectloos vind ik dat,maar ikzelf en heel Vlaanderen staan achter jou Frank en steunen jou in hart en ziel,laat dat een troost zijn....

Gepost door: dolfijntje | 14-02-11

Lieve Frank,


Afscheid van de vrouw waar je zo van houdt..., niemand zal jouw diepste pijn voelen; probeer het in de toekomst een plaatst te geven, koester haar in jouw herinnering. Jullie liefde, vriendschap, verbondenheid.....voor vele van ons een voorbeeld.

Dank u wel

Gepost door: chrisje | 14-02-11

Voor het eerst in mijn leven "Dag Allemaal" gekocht. Wat een mooie reportage! Mijn echtgenote weende en ik had het ook moeilijk. En weten dat de opbrengst naar "Moeders voor moeders" gaat. Chapeau!
Wat heeft Valckeniers toch bezield om die unieke vrouw buiten te jagen?
Ik ken best begrijpen dat het paraderen van FDW op alle nieuwszenders de familie kwetste. De FDW van "ze komt niet op mijn lijst" en "een vrouw moet haar plaats kennen" - die had moeten zwijgen en voor één keer afzien van zijn gezicht op televisie.
Maar laat ons dat nu vergeten. Ze hebben de vinger in eigen oog gestoken. Wij militanten bewaren de beste herinneringen aan "onze" Marie-Rose. Ze mocht dan wel geen onbezoldigde ondervoorzitter worden, ze mocht geen parlementslid meer zijn, ze mocht zelfs geen bestuurder van de VRT worden (à propos, al iets gehoord van onze twee zeer bekwame bestuurders daar?) - maar ze is onze ongekroonde koningin geworden. Voorzitter, jawel: voorzitter!, u mag trots op uw echtgenote zijn. Laat ons niet in de steek.

Gepost door: militant BHV | 14-02-11

Beste Frank,

Veel sterkte !
Jullie hebben het geluk gehad om échte liefde te ervaren. Een unieke ervaring maar dat maakt het nu ook zo pijnlijk.
Weet dat er héél véél mensen jou en jouw lieve, unieke Marie-Rose meedragen in hun gedachten en hart.

Heb steeds de blog van Marie-Rose gevolgd en haar columns gelezen in de krant.
Nu deel jij dat met de mensen. In alles wat je doet blijkt jouw onvoorwaardelijke liefde en respect voor Roosje.
Prachtige, van liefde bruisende foto's van jullie twee.

Hou je sterk!

Gepost door: Anouk | 14-02-11

Beste Frank

Jij hebt Vlaanderen getoond dat je het hart op de goede plaats hebt, respect ...

Deze morgend op deze Valentijnsdag dacht ik bij mezelf, jullie in gedachten,
als ik in de toekomst een mindere dag heb,
veel kopzorgen heb,
mij niet goed in mijn vel voel,

dan zal ik denken aan jouw Roosje
hoe moedig en sterk ze haar ziekte en moeilijke dagen heeft gedragen,
hoe zij steeds superknap en met een grote glimlach verscheen;

als ik haar beeld voor ogen zal nemen, zal zij haar glimlach op mijn gezicht toveren en weten dat je het hoofd niet mag laten hangen en zeker de moed niet mag verliezen.

Ik wens jou, haar 2 prinsjes en haar familie heel veel sterkte toe en hou het in gedachte, denk aan haar mooie lach en de schittering in haar ogen.

Gepost door: Ane | 14-02-11

Beste Frank,

Schitterend hoe je na de dienst de mensen bedankten met de foto van je Roosje in je handen. Het was net alsof ze gewoon naast je stond! En zo was het ook! De energie spatte van het scherm! En ja ze glimlachte... Fier zei je dat je de mooiste, liefste vrouw hebt, en dan na een pauze "verloren". Ik denk dat jij dat niet zo aanvoelde! En dat is ook zo; je bent haar niet verloren: jij blijft haar echtgenoot en soulmate over tijd en ruimte heen.
Het bewustzijn is eindeloos en sterft niet. Onderzoek hiernaar is gedaan door de nederlandse cardioloog Pim Van Lommel die het als zijn levenswerk beschouwt om dit onderzoek via boeken en lezingen te verspreiden. (zie ook zijn website). Ook de quantummechanica bewijst leven na de dood!
Het is zo enorm triestig dat je vandaag haar asse krijgt. Maar haar enorm krachtige "kerncentraleenergie" is er nog steeds!
Op deze valentijnsdag is je Roosje heel erg dicht bij jou! Ik denk echt wel dat je dat ook voelt!
Ik wens je echt heel veel sterkte om de liefdevolle taken die jij nog hebt te doen, uit te voeren. De herinnering aan Roos levendig houden is nu jouw opdracht! Ik vind het onwaarschijnlijk moedig van u, wat u allemaal voor je Roosje gedaan hebt! Het is heel erg moeilijk om de dagdagelijkse, aardse realiteit te aanvaarden. Maar ooit zijn jullie weer echt verenigd!! Wij vergeten haar in ieder geval nooit! Ze is onsterfelijk geworden en een enorm waardevol symbool!

Gepost door: san | 14-02-11

Beste Frank

Jij hebt Vlaanderen getoond dat je het hart op de juiste plaats hebt, respect ...

Op deze Valentijnsdag, dacht ik deze morgend bij mezelf, jullie in gedachten,
wanneer ik in de toekomst een mindere dag heb,
veel kopzorgen, mij niet goed in mijn vel voel,

dan zal ik aan jouw Roosje denken, hoe sterk en moedig zij haar ziekte en moeilijke dagen heeft gedragen,
hoe zij steeds superknap en met een prachtige glimlach verscheen.

Als ik dan haar beeld voor ogen zal nemen zal zij haar glimlach op mijn gezicht toveren en weten dat je nooit je hoofd mag laten hangen of de moed verliezen.

Ik wens jou, jullie 2 prinsjes en de familie heel veel sterkte toe en hou het in gedachte, denk aan haar mooie glimlach en de schittering in haar ogen.

Gepost door: Ane | 14-02-11

Nooit had een naam zoveel symboliek in zich als de naam van je vrouw, een mooie mooie roos, afgesneden door een veel te sterke lafaard, maar de wortel heeft hij je niet kunnen ontnemen, twee scheuten werden je toevertrouwd door de roos die nu ergens onbereikbaar voor jou weet dat jij hen zal verzorgen . Zij weet dat jij haar eigenschappen als een goede tuinman zult verderzetten in die jonge scheuten.
Jaren geleden reeds Frank wist ik dat Roos geen gewone is, een vrouw waar zelfs de Vlaamse Leeuw even ging voor zitten, ik weiger de verleden tijd te gebruiken. Zo'n dame is tijdloos...al je kan haar nu niet meer aanraken, ze zal bij jou zijn elke dag dat jij er nog zult zijn. Ik ben erg onhandig in het afsluiten van deze mail Frank, gewoon omdat ik me de pijn niet kan voorstellen die je voelde bij dit aardse afscheid van je geliefde. Mijn diepe respect en medeleven aan jou en de familie !
Willem

Gepost door: Willem Goubert | 15-02-11

Beste Mr Vanhecke,

Mijn oprechte deelneming in dit zware verlies dat U nu treft. Er bestaan geen woorden die jouw verdriet kunnen wegnemen .
Maar toch wil ik U zeggen:
Jouw Marie-Rose heeft gans Vlaanderen geleerd wat belangrijk is in het leven .
Wat zij betekende en nog steeds voor zoveel mensen ,die haar zelfs niet persoonlijk kenden ,is enorm; ondanks al haar eigen lijden en zorgen had ze voor iedereen een opbeurend woord.
Jouw Roosje was een Grote Madame , Maar weet achter elke grote vrouw staat een grote man en dat ben jij.Jij deed haar stralen ,jij gaf haar kracht.
Jullie beiden verdienen alle respect.
Over de RTBF : is het een grote schande ;Als er iemand in heel Belgie verdiende om deze vlag op haar kist te hebben liggen was zij het wel :Ze heeft gevochten als een Leeuw en de media aandacht en de grote opkomst op haar uitvaart is alleen te danken aan het respect en eerbetoon dat de mensen voor haar als persoon hebben en niks anders.
Mijnheer , het ga je goed ,we zullen jouw Roosje nooit vergeten.
Ik wens U ,haar kinderen en familie ,veel sterke en steun voor de komende tijd.

Gepost door: carine | 15-02-11

Beste Frank

Dag op dag 6 maanden voor het heengaan van Marie-Rose verloor ik mijn grootmoeder, die pas 64 jaar was, ook aan dezelfde vreselijke ziekte. Ze keek zo op naar je vrouw, ze las elk artikel dat ze in handen kreeg telkens opnieuw en opnieuw en kikkerde helemaal op toen ze zag hoe hard je vrouw terugvocht tegen de ziekte. Helaas heeft ook zij haar strijd moeten staken. Ik mis haar nog steeds. We hebben dag en nacht voor haar gezorgd, met veel liefde. Ik las dat jij dit ook deed, bij ons waren dat heel zware maar wel heel mooie momenten. Koester ze. Veel moed, Frank, het ga je goed, en weet dat jullie elkaar ooit terugzien! Zeker weten.

Gepost door: Sofie | 15-02-11

Beste Frank,

Mijn oprechte deelneming bij het overlijden van Marie-Rose. Petje af voor de manier waarop zij in het leven stond en met haar ziekte omging.
Veel sterkte

Gepost door: Denise | 15-02-11

Beste Frank,
Lieve Prinsen,

Ik wil jullie bij dit zwaar en groot verlies, dat een hele leegte achterlaat in jullie hart en gezin en leven, heel veel sterkte en steun toewensen. Het is een cliché om dit te zeggen op zo'n gebeurtenis, maar andere woorden zijn er niet. Samen staan jullie sterk, en haar zoontjes hebben een zekerheid in jouw.

Ze heeft ons geraakt met haar positieve ingesteldheid.
Net zoals Bart* Verbeeck ons ook geraakt heeft met zijn positieve ingesteldheid.
En door deze gebeurtenissen merken we nog maar eens dat het leven echt wel hard kan zijn voor ons.

Warme knuffels,
En vol goede moed en kracht door naar de toekomst.
Er komt een dag, dat je terug denkt met een lach, en een traan van geluk.
Niet meer om wat je mist, maar om wat je had! Een schat van een vrouw!

Dream Girl !!!

Gepost door: Dream Girl | 15-02-11

Ik reageer nooit op blogs van politici, maar hier ga ik voor één keer een uitzondering op maken. Het einde komt vroeg of laat voor ons allen, maar ik heb zelden iemand gezien die dit met zoveel waardigheid heeft gedragen als Marie-Rose, die een steun en toeverlaat was voor duizenden mensen in een gelijkaardige situatie. De manier waarop zij en haar man in de media getuigenis hebben gegeven van de moeilijke momenten zijn zó ontwapenend in hun eerlijkheid. Ik heb zelden liefde noch verdriet gezien die zó tastbaar waren. Wie dit als 'sensatiejournalistiek' bestempelt heeft duidelijk problemen om fictie van realiteit te onderscheiden. Mijn diepste sympathie voor Frank, de kinderen en Marie-Roses familie bij dit grote, grote verlies.

A rose, by any other name, would smell as sweet.

Gepost door: Werner | 15-02-11

Beste Frank,

Wat ben jij een voorbeeldige man, proficiat man dat je dat hebt gedaan voor Rooske, ik zag beelden op het nieuws van je, en ik zag een man die verscheurd was van verdriet, je tranen waren echt, net zoals de liefde voor je vrouwke. Moeilijk zal het nu wel zijn voor jou, maar weet je sta met duizenden mensen die je graag zien, en ge verdient dat echt nen parel van een man ben je !!!!!

Gepost door: conny | 15-02-11

Frank,
De passie voor de politiek heb ik nooit gekend, de passie voor mensen om me heen wel.
Moge de Heere je troosten en moed schenken om verder te leven met de herinnering aan de vrouw van je hield, maar ook om verder te leven of te leren leven met het geloof in Hem die de Weg, de Waarheid en het Leven zelf is. Lees Psalm 23 "De Heere is mijn Herder" als je stil verdriet weer oprukt.

Gepost door: lea | 15-02-11

Frank

Ik ben er normaal niet de persoon naar die vaak antwoord op columns maar net zoals ik die van jouw geweldige vrouw graag las, lees ik nu ook heel graag die van jou.. Het voelt alsof Marie-Rose zo toch heel sterk aanwezig blijft.
Vandaag heb ik 'dag allemaal' gekocht... de cover was, ondanks de tranen van jullie, zo adembenemend mooi... Het heeft me doen huilen.
En al de hele morgen kijk ik telkens opnieuw naar de foto's. Foto's die tonen hoe diep en innig jullie liefde is, foto's die vooral ook tonen hoe gelukkig marie-rose ook was. En dat allemaal dankzij jou.
Het kan niet genoeg gezegd worden, U bent echt een man met een hart van goud...
Heel veel sterkte Frank! We staan met z'n allen achter je!

Gepost door: Meggie | 15-02-11

Frank,
Samen met mijn man en kinderen willen we u veel sterkte toewensen voor de komende periode. Wij zijn zo geraakt door jullie moed en liefde dat het deze dagen in onze gedachten blijft.
We hebben zoals zoveel mensen, en dit los van de politiek, de strijd van Marie-Rose gevolgd en toch ook gehoopt dat het voor haar beter zou worden. Ze is dan ook met haar strijdvaardigheid om te genezen een voorbeeld voor velen van ons. Het enige dat ik misschien nog voor haar kan en zal doen is haar boek halen om zo ook nog een beetje onze steun betuigen.
Onze sympathie voor u, de ouders van Marie-Rose, haar kinderen en de rest van de familie.

Gepost door: Katrien | 15-02-11

Mooie foto's idd. De liefde spat er van af!

Gepost door: www.kieseenuitje.nl | 15-02-11

Beste Frank...

Ik word er niet goed van als ik aan jullie denk...

De tranen bollen zo over mijn wangen. Onze kindjes zijn zo oud als die van jullie. Het moet hartverscheurend geweest zijn voor haar om te weten dat ze die 2 schatten en jou achter moest laten. Dat zou in ieder geval bij mij zo zijn.

Jullie liefde was zoooo mooi, zooo puur!!!

Dan vraag je je af waarom zoiets moet gebeuren...

Zorg goed voor haar 2 engeltjes, maar dat zal je zeker en vast wel doen!

Heel veel sterkte in deze zware tijden! Samen met al die anderen steken we je een hart onder de riem! Marie-Roos kan nooit vervangen worden, maar ik denk dat ze door haar doen in iedereen een vlam heeft aangewakkerd die jou en de kindjes alleen maar kunnen helpen om zo te weten dat iedereen jullie oprecht steunt in dit groot verlies en verdriet!

Het allerbeste!

Gepost door: Pen | 15-02-11

frank,ik kocht deze morgen ,dag allemaal, en was ongelofelijk aangedaan door jullie trouwfoto's,echt prachtig'de liefde was er echt van af te lezen,je hebt roos echt gelukkig gemaakt;ik bewonder je enorm voor alles wat je voor haar hebt gedaan en nog zal doen want je zal er altijd zijn voor haar twee prinsjes.Ik wens je heel veel steun want ze was echt een pracht van een vrouw JE ROOSJE.Vergeet niet heel veel mensen zullen haar missen,ook ik ,heel veel sterkte

Gepost door: machteld | 15-02-11

Frank,

Hele mooie foto's in de dag allemaal!
Heel veel sterke in deze moeilijke periode.

Gepost door: kelly | 15-02-11

Laat die tranen maar komen.Die tranen zijn oprecht en eerlijk.Het zegt veel over de gevoelens die je hebt voor je Roos.Die foto s in Dag allemaal zijn prachtig en ik vind dat jullie stralen ook al heb je het moeilijk om alles te aanvaarden van wat komen gaat.Wat sommige mensen (journalisten)denken of zeggen laat dat over je heen gaan.Mensen die zoiets zeggen zeggen meer over zichzelf dan over jullie.Haal veel kracht uit de zeer mooie momenten die jullie samen hebben mogen beleven.Weet dat er veel mensen u en de familie en vrienden steunen en een warm hart toedragen.viviane

Gepost door: viviane | 15-02-11

Beste mijnheer Vanhecke,

Ook ik wil mijn enorm medeleven betuigen en wens u heel veel sterkte toe. Ik heb de begrafenis via nieuwsuitzendingen en internet zo goed mogelijk gevolgd en was o.a. erg onder de indruk toen uw dochters "Wahre Freundschaft" zongen, wat een toepasselijk lied!
Tenslotte wens ik ook aan de familie van Marie-Rose veel sterkte en berusting. Haar moeder is een zeer serene en bewonderenswaardige vrouw. Ik hoop voor de prinsjes op een mooie toekomst ondanks dat ze hun bijzondere moeder veel te vroeg verloren hebben.

Beste groeten!

Gepost door: Lis | 15-02-11

Beste Frank,
Innige deelneming met uw verlies.
Vandaag heb ik uitzonderlijk de Dag Allemaal gekocht. U hebt Marie-Rose zeer gelukkig gemaakt, dat is duidelijk. Ik denk dat Marie-Rose ook u gelukkig gemaakt heeft. Spijtig dat jullie niet méér tijd tezamen hebben gekregen.

Gepost door: Katrien | 15-02-11

beste Frank,
Ik ben niet iemand die zomaar mail naar iemand.
Het doet me wat dat zovele mensen geraakt zijn door het overlijden van Marie-Rose.
Het was voor mij ook de eerste maal ik Dag allemaal kocht.
Ben er stil van.
Ik zal jullie nooit vergeten!!!!!

Gepost door: pascale | 16-02-11

Lieve Frank,

Ze was nog zo mooi op de huwelijksfoto's...

Heel veel sterkte!!

Gepost door: Mireille | 16-02-11

Beste,

Eerlijk? Ik kon/kan het helemaal niet vinden met het gedachtegoed waar de partij die jullie vertegenwoordigden voor stond. Ik kon het ook helemaal niet vinden met de harde manier waarop Marie Roos haar ideologieën verdedigde. Het strookte helemaal niet met mijn manier van denken/leven... Ik kon me er ook enorm aan ergeren.. Maar iedereen zijn ideeën, en respect daarvoor absoluut...

Toen leerden we een andere Marie roze kennen... jammer genoeg door een enorm triestige speling van het lot.

Ze was hard als nooit tevoren maar op een mooie manier, ze beet zich in het leven vast, voor zichzelf, de mensen om haar heen en vooral voor haar 2 zoontjes. Ik ben zelf mama van 2 jonge kinderen en zoiets kan je niet onberoerd laten... Het is één van de ergste dingen die je als moeder kan overkomen, weten dat jouw kinderen zullen opgroeien zonder dat je er bij kan zijn...
Ik kreeg respect voor de vrouw, de moeder wie ze was achter haar politieke ideeën... Ik hoop dat haar zoontjes de mooiste verhalen over hun mama mogen horen en dat ze intens genieten van de briefjes en cadeautjes die ze voor hen achterliet..

sterkte!!

Gepost door: liesbet | 18-02-11

Beste Frank,
Als ik haar foto bekijk, komen de tranen spontaan in de ogen. Waarom moest dit nu gebeuren, waarom toch dat vreselijke afscheid? De vragen blijven helaas onbeantwoord. Weet dat mijn grenzeloze bewondering voor jullie beiden echt uit het diepste van mijn hart komt. Het feit dat ze de zo delicate materie openbaar maakte en er zonder schroom over communiceerde, vergrootte mijn bewondering. Het betekende een aangrijpend verhaal en ongetwijfeld ook een voorbeeld voor mensen, die het in een dergelijke situatie bijzonder moeilijk over hebben om er over te praten, laat staan om er hun ideeën durven over te uiten. Frank mijn menselijk respect voor Marie Rose en voor jou zijn niet alleen toegenomen maar ook gigantisch verdriedubbeld. Ik wens je en de twee prinsjes enorm veel moed, enorm veel sterkte en enorm veel genegenheid. Weet dat Marie Rose als een stralende roos over jullie zal stralen jullie op alle mogelijke manieren zal begeleiden. Fijne diep menselijke groeten Filip

Gepost door: Filip | 20-02-11

De commentaren zijn gesloten.