03-10-10

Misdadige kuiperijen en arglistigheden.

wantedposter.jpgIk behoor tot een generatie die nog de tijd meemaakte dat de Vlaamse Beweging grotendeels bevolkt werd door mensen die "de troon aan het wankelen gebracht hadden", klassieke formule van de naoorlogse repressierechtspraak tegen Vlaams-nationalisten. Zover zal ik het zelf niet schoppen, vrees ik. Al brengt de lectuur van mijn meest recente gerechtelijke dagvaarding mij toch ook wat troost. Ik laat U even meegenieten:

"Vanhecke Frank...

Verdacht van:

Te Sint-Niklaas en bij samenhang elders in het Rijk, meermaals op niet nader te bepalen data minstens in de periode van 6 april 2005 tot en met 30 juni 2005:

Door de misdaad of het wanbedrijf rechtstreeks te hebben uitgevoerd of aan de uitvoering te hebben meegewerkt, of door enige daad tot de uitvoering zodanige hulp te hebben verleend dat de misdaad of het wanbedrijf niet had kunnen worden gepleegd, of door giften, beloften, bedreigingen, misbruik van gezag of van macht, misdadige kuiperijen of arglistigheden, de misdaad of het wanbedrijf rechtstreeks te hebben uitgelokt, als dader in de zin van artikel 66 van het strafwetboek:

In de omstandigheden genoemd in artikel 444 van het Strafwetboek te hebben aangezet tot discriminatie, haat of geweld jegens een groep, een gemeenschap of de leden ervan, wegens hun zogenaamd ras, huidskleur, afkomst of nationale of etnische afstamming van deze leden of sommigen onder hen, met name door in de Vlaams Belang krant, editie Sint-Niklaas, nr 2 april-mei-juni 2005 volgend bericht te schrijven, uit te geven, te drukken en/of te verspreiden naar aanleiding van de vernieling van grafstenen op het kerkhof van Tereken in de periode van 29 maart 2005 tot 5 april 2005: "...Wat je in de pers niet kon of macht lezen... Wat men echter niet mocht vernemen is dat de daders, allen jonge tieners, allochtonen waren, jongeren van vreemde afkomst dus. Een cultuur die geen respect heeft voor de doden en symbolen van een ander geloof, is een ontspoorde cultuur. Deze feiten kunnen op geen enkele wijze met de mantel der liefde bedekt worden..."     "

Volgt dan nog dat de onvolprezen racismewet voor dat soort "misdadige kuiperijen of arglistigheden" een gevangenisstraf van 1 maand tot 1 jaar voorziet.

Maandag dus het eerste schuifje, voor de rechtbank van Dendermonde. Dat wordt een zuiver technische bedoening onder advocaten en rechters, afspraken over pleitdata en zo. De pleidooien  volgen later - ik hou U op de hoogte. En ondertussen poog ik mij vér weg te houden van verdere misdadige kuiperijen en arglistigheden, maar het bloed kruipt natuurlijk waar het niet gaan kan.

 

09:45 Gepost door Frank Vanhecke in Proces Vanhecke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.