28-09-10

900.000 illegalen...per jaar...

claeys.jpgHet kreeg geen enkele weerklank in de "serieuze" pers, maar gisteren maakte mijn collega Philip Claeys in een persbericht indrukwekkende cijfers over de illegale immigratie in de Europese Unie bekend. Zijn bron: een zeer recente en uiteraard zeer vertrouwelijke nota van de hoogst officiële Europese instellingen Europol, Eurojust en Frontex. (http://www.statewatch.org/news/2010/aug/eu-council-eurojust-europol-frontex-int-sec-9359-10.pdf)

Volgens deze nota komen er élk jaar geschat 900.000 illegale immigranten de Europese Unie binnen, een astronomisch getal dat nooit eerder in zo'n officieel document opdook. In normale, niet-politiek correcte, omstandigheden zou hierop toch een publiek en indringend debat moeten volgen. Kan "Schengen" (de niet-controle van de grenzen van een 25-tal Europese landen, vermits die controle in principe aan de Europese buitengrens zou geschieden) blijven, of moet dit controle-vrij verkeer van personen dringend teruggeschroefd worden? Claeys wijst er bovendien op dat er geen effectieve terugkeerpolitiek wordt gevoerd zodat er ook geen afschrikkingseffect is en de stroom immigranten blijft toenemen.

lega.jpg

Philip Claeys maakt ook de volgende berekening: in 2009 werden er in België 17.190 asielaanvragen geteld, goed voor 7% van de 246.210 asielaanvragen in de EU; indien we dit percentage extrapoleren voor wat de illegale immigratie betreft, komen we (per jaar!) op gemiddeld 63.000 nieuwe illegalen in België, dat komt overeen met de volledige bevolking van een stad als Genk.

Maar zoals reeds gezegd. Niet interessant voor de serieuze media.

14:55 Gepost door Frank Vanhecke in Actualiteit, Europa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.