07-06-10

EU geld, zoveelste aflevering

verspillingenHet is maar dat U zou weten waar uw belastinggeld heen gaat - de Vlamingen zijn immers de grootste netto-betalers aan de Europese Unie. Twee recente antwoorden van de Europese Commissie op mijn parlementaire vragen:

1. Kostprijs in 2010 van de recentste "enquêtes" (in opdracht van de Europese Commissie) over "discriminatie en racisme": bijna 3,4 miljoen euro (136 miljoen frank)! Lees goed: in 2010 alleen al. En we zijn nog eens halverwege het jaar. De Commissie vesitigt er trouwens mijn aandacht op dat dit nog los staat van de onderzoeken die in opdracht van het "Europees waarnemingscentrum voor racisme en vreemdelingenhaat" worden uitgevoerd. Er zijn studiebureaus die véél geld verdienen aan de strijd tegen discriminatie...

2. En misschien vraagt U zich ook af hoeveel Europees geld er de voorbije jaren vloeide naar de Palestijnse Autoriteit? Zopas antwoordde de Commissie dat we dit voor de periode 1994 tot 2009 mochten becijferen op zegge en schrijve 2,17 miljard euro (bijna 87 MILJARD frank). Maar pas op, niet al dat geld was verloren voor Europa. Een deel werd destijds bijvoorbeeld besteed aan het permanent afhuren van superluxueuse hotelkamers van het Parijse Ritz-hotel voor mevrouw Arafat.

ipad
Inmiddels blijft het hier merkwaardig stil over de beslissing om alle Europarlementsleden uit te rusten met het nieuwe iPad-snufje. De "interne nota" die hierover zou bestaan is in elk geval voor mij niet beschikbaar. Ik stelde hierover zopas een vraag aan de Voorzitter van het Europees Parlement. Werd effectief tot deze verspilling beslist? Wie is hiervoor verantwoordelijk? Zullen parlementsleden vooraf worden geraadpleegd en mogen zij eventueel weigeren? Ik hou U op de hoogte.

RhodesieEn inmiddels werk ik (met mijn medewerker Dr. Dirk Crols) aan een studie over zin en jammer genoeg ook meestal onzin van de Europese ontwikkelingshulp. Ons uitgangspunt is eenvoudig maar essentieel: hoe was de economische positie van de huidige ontwikkelingslanden op het ogenblik van de dekolonisatie; hoeveel fondsen werden in tussentijd aan ontwikkelingshulp uitgekeerd; wat is de situatie vandaag? Het ene hulpbehoevende land is natuurlijk het andere niet; daarom bestuderen we 3 gevallen in het bijzonder: Zimbabwe, Congo en Palestina. Hoe kon Rhodesië verworden van de graanschuur van Afrika naar het Zimbabwe van de hongersnood - om maar iets te zeggen. Suggesties welkom...

12:49 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei, Europa | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Sponsor Erevoorzitter,
eigenaardig dat al die commissies betreffende het zogenaamde racisme dikwijls verband houden
met het goedpraten van de excessen van de Islam.
Men wil de Islam letterlijk en figuurlijk door de strot
van de mensen rammen en eventueel protest fnuiken.
Wie protesteert, krijgt de stempel van racist.
Tegenwoordig zowat het ergste misdrijf waarvan men kan beschuldigd worden.
Groepsverkrachtingen in Brussel ? Niet erg, het zijn tenminste geen racisten. Maar o wee als men er tegen protesteert, dat is pas een misdrijf !

Leven in België heeft me zeer cynisch gemaakt en
ik krijg de indruk dat al die commissies gesponsord
worden door Saoudi Arabië of een andere islamitische heilstaat.
Waarom wil men anders Turkije bij Europa ?
Een normaal denkende mens is hier toch vierkant tegen ?

Ik ben overigens blij, terug van u te horen.
Het ga u goed,
Vriendelijke groeten,
Bruver

Gepost door: Bruver | 08-06-10

Frank,
Wanneer neemt gij ontslag uit die verradersbende? Vlaanderen snakt naar een echte fascistiche partij. Samen met NSA. Wij hebben u nodig!

Gepost door: Filip | 19-07-10

Erevoorzitter,
De lijst wordt lang, te lang. Wanneer grijpt ge in? Herinner u de woorden van onze stichter! Doe uw plicht!

Gepost door: Roeland | 20-07-10

De commentaren zijn gesloten.