08-04-10

"Vlaming" Van Rompuy...

aGisteren was er extra plenaire zitting van het Europees Parlement in Brussel. Het Europees Parlement moest, koste wat het kost (en dat mag letterlijk genomen worden), ook nog eens een vrijblijvend zegje doen over de resultaten van de Europese Top van 25/26 maart. Een "debat" met de voorzitter van de Europese Raad, ons aller Herman Van Rompuy. Eens te meer, much ado about nothing. Maar ergerlijk, zeer ergerlijk.

"Vlaming" Herman Van Rompuy presteerde het immers wéér om geen woord Nederlands te spreken. Zijn saaie inleiding was in het Engels, zijn al even saaie conclusie in het Frans. Dat wordt dus een gewoonte, want bij zijn vorige optreden in het Europees Parlement (waar, nota bene, perfecte simultaanvertaling voorhanden is zodat iedereen zijn eigen taal kan spreken) was dat ook al zo.

Van Rompuy is trouwens niet de enige. Ook Verhofstadt spreekt omzeggens enkel Engels in het halfrond - en dan nog Engels met vreselijk veel haar op. Toen hij zich gisteren rechtstreeks naar Van Rompuy richtte was dat ook in het Engels, blijkbaar de nieuwe dialoogtaal voor 2 geografische Vlamingen die het "ver" geschopt hebben.

Is dat allemaal wereldschokkend? Allicht niet, maar het zegt wel veel over onze Vlaamse toppolitici. En misschien ook wel over al die brave Vlamingen die toch zo fier zijn dat "een van ons" het tot voorzitter van de Europese Raad geschopt heeft - door de eurocratie uitverkoren omwille van zijn ruggengraatloze kleurloosheid, maar dat mag de pret niet deren. Ik begin hoe langer hoe meer te vinden dat Nigel Farage groot gelijk had.

12:29 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei, Europa | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Ik vind dat al lang.

Gepost door: Leo De Waele | 08-04-10

Ja Frank, het is een schande... maar geen haan die ernaar kraait. Behalve onze partij dan... waar zit trouwens die EVA? Heeft Defoort weer iets beters te doen? En Brepoels? Zij moeten toch wel weten dat men hier eigenlijk te maken heeft met heerschappen die neerkijken op ons die hen nota bene het meest betalen van allemaal. Ik hoorde ook dat er klachten zijn gekomen tegen onze wooncode. Hebt U meer info daarover? We moeten die dingen goed opvolgen, want als er iets is wat Franstaligen graag doen dan is het ons door de stront trekken voor het oog van de hele wereld.

Gepost door: diebrich | 09-04-10

"Vlaming" Van Rompuy Misschien eens vragen wanneer hij Duits zal spreken.
Duitsland ( Merkel ) heeft Europees en op wereldvlak toch meer te betekenen dan Frankrijk en UK.
Cadeautip voor zijn verjaardag : een nieuwe leiband met drietalig belletje !

Gepost door: Johan van den Breen | 09-04-10

Hoe kunnen zij de Vlaming vertegenwoordigen en verdedigen als ze betreuren er een te zijn...
Het volkse gezegde: "alles kan, behalve omhoog vallen", klopt dus ook al niet meer. Het tweede deel van die volkse wijsheid (daar laat ik u naar raden) misschien ook niet meer...???

Gepost door: uilenspiegel | 17-04-10

BHV beste meneer Vanhcke,

U weet ongetwijfeld dat er altijd in de Vlaamse Beweging een spanning is geweest tussen gematigde Vlamingen (=ik) en radicale Vlamingen (=U).
Maar soms kunnen gematigden en radicalen een bondgenootschap/alliantie aangaan.
Ik volg het dossier BHV niet, maar er dringen wel woorden vanuit de media door. Als zelfs ik, die zeer hoog geschoold ben, angst begin te krijgen, dan begrijpt u de angst van de gemiddelde Vlaamse volksmens.
Ik wil U hier vragen om eventjes te kijken naar een bijdrage over BHV. Het is de derde of vierde post, wanneer u scrolt op mijn blog.

Ik ben bang, beste meneer Vanhecke. Ik heb u al gezegd dat ik een gematigde Vlaming ben, maar nu ben ik misschien genoodzaakt om mij in de positie van de meer radicale Vlaming te plaatsen.
Dit is een vraag zonder ironie, in tegenstelling tot wat mijn schuilnaam laat uitschijnen.
Ik denk dat wij, Vlamingen, echt eens een vuist moeten maken tegen de franstaligen, niet omdat ik franstaligen haat, neen, ik heb niets liever dan het Frans, de taal van Molière, maar ik ben wel een echte Vlaming. Als u mij het plezier gunt om naar de bewuste post over BHV te gaan, en mij antwoordt, dan denk ik dat ik U retorische middelen wil/kan geven om over de eeuwige vernedering van het Vlaamse volk te spreken.

Een (gematigde) Vlaming

J. uit Borgerhout (!)

Gepost door: Johnsatyricon | 22-04-10

het wandelend lijk Is dat hetzelfde wandelend lijk dat vandaag (in het frans natuurlijk) verklaarde dat de Belgische regering verterkt uit deze crisis zou komen. Waar heeft die vent het over ?

Gepost door: Wilfried | 24-04-10

vlaming Het is zeer afkeurend je eigen taal te verloochenen, zo herken je de politiek van deze cd§v, hetzelfde met hun spitsbroeders in de poltiek sp.a en de vld. Als vlaming dient men respect te hebben voor onze hard werkende en miskende voorouders. Alhoewel ik geen vb-er ben , voel ik me echte vlaming , dicht bij NVA

Gepost door: kinds noel | 07-05-10

De commentaren zijn gesloten.