30-01-10

De vergoeding van de voorzitter...

vl leeuwEr was de voorbije dagen weer wat gerommel in de marge, deze keer over de vergoeding die Vlaams Belang-voorzitter Bruno Valkeniers van de partij krijgt uitgekeerd, bovenop zijn parlementaire wedde. Ik noem dat inderdaad gerommel in de marge - ik denk dat de partij momenteel andere katten te geselen heeft - en ik heb dat trouwens vele weken geleden reeds in een mail aan vraagsteller Pieter Huybrechts laten weten.

Dat een partijvoorzitter een zelfde niveau van verloning krijgt als pakweg een fractievoorzitter of een bureaulid van het Vlaams Parlement lijkt me niet abnormaal. Het ware natuurlijk netter geweest om de voorzitter-Kamerlid een extra mandaat in deze instelling te geven (quastor, bureaulid, raad van Europa, ...) zodat de kost niet ten laste van de partij zou vallen - maar blijkbaar waren deze bijkomende mandaten reeds aan anderen toegezegd.

Het is wat het is, een stormpje in een glas water. Slechter vind ik dat Pieter Huybrechts op zijn brieven aan de voorzitter geen antwoord krijgt. Blijkbaar was mijn mail de enige reactie die hij kreeg, en vermits ik momenteel zelfs geen deel van het bestuur meer uitmaak kan ik begrijpen dat Pieter daar niet tevreden mee was. Vandaar dat ik begrip heb voor het feit dat hij zijn schrijven - na maanden wachten - aan de hele Partijraad richtte. 

Troost U Pieter, ik krijg ook geen antwoord op mijn nota's, zelfs niet wanneer die over cruciale aspecten van de toekomst van onze partij gaan.

Veel erger ook dan die voorzittersvergoeding beschouw ik de recente VB-benoemingen in de Raad van Bestuur van de VRT. Dat het Partijbestuur daar twee manifest voor deze taak onbekwame mensen in benoemt (één daarvan binnen en buiten de partij al lang in opspraak - en dan druk ik me nog zacht uit) is zo mogelijk nog erger dan enkel maar het verder liquideren van Marie-Rose Morel. Dat daarbij een hele vaudeville wordt opgevoerd waarbij men de "schuld" voor deze benoemingen probeert in de schoenen van sp-a minister Lieten te steken, is gewoon beledigend voor onze partijraad.

Wanneer een partij liever twee onbekwame kandidaten van de "Antwerpse gemeenteraadsfractie" op strategische posten benoemt dan het risico te lopen bekwame en loyale mensen te benoemen die misschien niet altijd naar de pijpen van de Antwerpse club zullen dansen is er iets zeer ernstig mis.

Er komt een moment waarbij het doel de middelen niet meer heiligt en de middelen zelfs het doel besmeuren. Al wie nu nog zwijgt en het hoofd afwendt wordt medeplichtig.

18:57 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (58) |  Facebook |

Commentaren

Faveurkes en mandaten Zoals gewoonlijk, slaat u weer de nagel op de kop.
Welk "universeel genie" heeft hier bepaalt, dat
Marie Rose geen recht heeft op die VRT-job ?
Dit is niet meer normaal, hier spelen rancune en ja
zelfs haat mee.
Anders kan ik dit niet verklaren.
Men is op dit moment bezig, mensen aan zich te
binden met "faveurkes" en uitdeling van mandaten.
Dit zegt evenveel over diegene die ze uitdeelt als over diegene die ze in ontvangst neemt.
Het Belang doet hier net als andere partijen.
De eerste stap om salonfähig te worden ?
Wat is de volgende stap ?
Samensmelting met Lijst Dedecker ?
Dedecker op de senaatslijst ?
Vriendelijke Groeten,
Bruver

Gepost door: Bruver | 31-01-10

Frank, konden jullie nu geen andere figuur vinden dan Bruno? Met zijn Vlaamse overtuiging is niks mis maar...

Ik begrijp je beslissing om een stap opzij te zetten volkomen, maar de gevolgen zijn niet fraai en dan heb ik het niet eens over de verkiezingsuitslag van juni. Daarnaast: iemand met meer dan 100.000 voorkeurstemmen moet gewoon in een partijbestuur. Heel dat gedoe + de lokale "strubbelingen" hebben mijn overtuiging flink naar beneden gehaald, ben nog lid en dat is het zo'n beetje.

Gepost door: Filip | 31-01-10

Beste voorzitter!
FDW verkondigt graag dat hij over interne partijzaken geen verklaringen in de pers aflegt. Het is niet moeilijk, hij slacht zijn "concurrentie" liefst in stilte af. We gaan de weg op van het Front National, ook ten onder gegaan door psychopatisch gedrag van zijn "leider".
Ons land gaat naar de knoppen en net op dat ogenblik vindt de leiding van onze strijdpartij dat we blijkbaar met teveel zijn en teveel talent in huis hebben: Marie-Rose pest men buiten ten voordele van mensen die misschien braaf zijn (en onderdanig!) maar zeker niet één extra stem meebrengen.
En de VRT historie is inderdaad "zum kotzen". Voor het eerst in 25 jaar gaat mijn stem niet naar VB. Het spijt me.

Gepost door: Peter | 31-01-10

Ik heb twee vragen, wat wil je hiermee bereiken ?
en waar zit(ten) de nestbevuiler(s). Mijn vermoeden gaat naar de huidige voorzitter die ik onbekwaam acht.

Gepost door: Wilfried | 31-01-10

@ Peter,
Het is jammer dat je afhaakt. Ik begrijp dat je het moeilijk hebt met "de partijtop", maar hopelijk blijf je trouw aan onze partij, aan onze en uw overtuiging. Aan ons programma dat nodig is voor een beter, en vrij Vlaanderen.

@filip,
Ik denk dat onze huidige 'titelvoerend' voorzitter, het probleem niet is. Maar zoals het cliché is, in Historische Romans, is de koning de slechtste niet, maar wordt hij teveel beïnvloed door de machtsdrang van zijn hofhouding.

@Peter, Filip
Laten we hopen dat er oplossingen komen... we moeten onze partij terug sterker maken. We hebben jullie, en alle andere millitanten, leden én kiezers daarvoor nodig. Vlaanderen heeft in de ze crisistijden een partij als de onze trouwens meer dan ooit nodig!!

Je hoeft het niet voor de partijtop te doen, maar voor het Vlaamse volk, dat verdient veel beter, dan wat het nu heeft, binnen België.


Gepost door: Pieter vb | 31-01-10

Als jullie een nieuwe beweging oprichten ben ik er bij, contacteer me gerust.

Met Groot-Nederlandse groet,
Filip

Gepost door: Filip | 31-01-10

Huybrechts heeft wel een punt: waarom wordt hierover niet gecommuniceerd ? En waarom is de partijraad hier niet in gekend ?
@peter: ivm VRT heb je volledig gelijk. Zum kotzen. En dan nog zo laf zijn om het op een Lieten te willen steken.
Verleden week hier toevallig Bart Laeremans over bezig gehoord tegen derden. Jongens, jongens, ofwel is die man compleet onbekwaam (en hoort hij niet thuis in een partijbestuur), ofwel is die man enkel met zichzelf bezig en niet met de toekomst van de partij (en dan hoort hij evenmin in een partijbestuur).
Idem zoals Peter, voor het eerst sinds ik kan stemmen gaat mijn stem niet meer naar het VB. Genoeg is genoeg.

Gepost door: sofie | 31-01-10

Een nieuwe beweging, zou de versnippering op rechts, enkel in de hand werken, en dat is niet goed.

Die nieuwe beweging, dat moet dus het (vernieuwde)Vlaams Belang zelf zijn, hopelijk zal die "hofhouding" (lees m'n vorige post) van de huidige "titelvoerend voorzitter", dat snel gaat beseffen.

Gepost door: Pieter vb | 31-01-10

Beste FVH, ik vond u een fantastische voorzitter en ik bewonder Marie-Rose Morel bijna mateloos voor haar rechtlijnigheid en wilskracht.
Maar interne partijzaken moeten intern blijven, of u zich nu bekocht en benadeeld voelt of niet. Blijkbaar heeft u binnen de partij een nederlaag(je) geleden, wel, wees een kerel, neem uw verlies en doe verder zonder uw gewone partijgenoten en kiezers in verlegenheid te brengen.
Ik wens u, Marie-Rose én de "Antwerpse club" SAMEN het allerbeste.

Gepost door: Rob | 31-01-10

Mijn probleem... is vooral dat jullie blijkbaar enkel communiceren via mails en publieke blogs...Als jullie als vlaamsnationalisten onder elkaar ruziën als kleuters,wat is dan jullie vlaamsnationalisme nog waard?
een doodgewone kiezer

Gepost door: Patrick | 01-02-10

Akkoord met Rob.

Gepost door: Duiveltje | 01-02-10

Als je dat hier leest, vraag ik me soms toch af wie zich opsluit in het grote gelijk? Ook ik haak nu af omdat ik vind dat ik u niet langer kan steunen in uw uitlatingen. U maakt, eigenlijk niet u maar uw blinde adoratie voor mevrouw morel, het VB kapot. Zoals anderen hier al schreven, bent u de slechtste niet (integendeel!!!!), maar is uw entourage rot. Misschien is het goed dat u vanop een afstand kijkt naar waarvoor de mensJES rondom u uw persoon ge/misbruiken. In hun geval is het simpel: ze verwijten anderen waar ze zelf schuldig aan zijn. Sluit de rangen, meneer Vanhecke, help niet mee aan de vernietiging van het VB, sluit vrede met uw oude kameraden en laat u niet langer opjutten tegen hen. Tot dan haak ik zelf af uit schaamte!!!!

Gepost door: Voormalig observator | 01-02-10

Ik snap niet hoe u nog met oude haaien in één partij wil zitten. De Winter en co denken enkel aan hun eigen pensioen en het Vlaamse gedachtengoed of de partij Vlaams Belang is het minste van hun zorgen.

Tijd voor een eigen Vlaamse Partij mijnheer Van hecke.

Gepost door: Lode | 01-02-10

Wie eigen belang boven Vlaams belang plaatst is fout bezig. Foei voor diegene die liever idioten naar de VRT sturen dan iemand anders iets te gunnen. Is dat in het belang van Vlaanderen ?

Gepost door: Carl Kennes | 01-02-10

Ik weet echt niet waarom ik op het vb zou stemmen; het enige wat de partij doet is postjes verdelen en ruziemaken over onbenulligheden. Als ik wil dat mijn stem iets opbrengt en ik ben nationalist dan stem ik toch NVA...
Valkeniers is alleszins onbekwaam om het vb te leiden. De resultaten zijn slecht en hij krijgt de twisten niet onder controle. Hij durft zelfs niemand benoemen bij de VRT, maar laat dit over aan een socialistische minister... wat een grap. Een vb-er die zich vrijwillig onderwerpt aan de directieven van een sos. (die uiteraard de minst bekwamen kiest die enkel voor de penning komen en misschien het intellectueel het niveau van een confituurpot benaderen). Quelle absurdité; Belgische toestanden bij het vb, en dit onder leiding van FdW en schotelvod bruno.

Gepost door: arnd | 01-02-10

Bruno wie ? Inderdaad ...
En dat moet dan de coach zijn die zijn "beste" mensen op de "beste" plaats inzet.
De oefenbal van Philip Dewinter is hij. Niet meer en niet minder.

Gepost door: Bruno | 01-02-10

Mijn probleem is... is vooral dat jullie blijkbaar enkel communiceren via mails en publieke blogs...
Ik ben maar een kleine garnaal of beter was, maar ik kan ervan meespreken. Je krijgt inderdaad nooit antwoord, dan vind ik het logisch dat men ten einde raad gebruik maakt van mails en blogs. Past het Vlaams Belang nu niet dezelfde methode toe als de VRT?

Gepost door: willy De Cleene | 01-02-10

Zondag Marie-Rose Morelleke gehoord in Vlezenbeek.
Waw, indrukwekkend. En dat wordt door die partijleiding gewoon weggegooid. Dan moeten ze écht wel massa's talent in de wachtkamer hebben zitten. Ik ben benieuwd ...

Gepost door: Frans Vernimmen | 01-02-10

@ Arnd, het is niet dat N-VA al veel bereikt heeft sinds haar oprichting ergens in 2001...

Gepost door: Filip | 01-02-10

@vlaanderen vrij
En het vb? 30 jaar lang verkiezingen winnen en nog steeds aan de kant staan roepen...? faut le faire. Wie is toch dat brein dat zulke succesformule bedenkt? Of bedient men zich binnen het vb liever zelf dan ook maar een gram van het programma te willen uitvoeren? Liever recht blijven (of beter : "lijken") in de leer en zeker zijn dat je je zitje behoudt, dan verantwoordelijkheid nemen en de nek durven uitsteken. Dat is in se wat FDW doet : steriel staan fulmineren als een schaap in schapenvacht. De grootste verrader van de Vlaamse zaak zit in zijn Ekerse burcht.
De NVA zit tenminste in de Vlaamse regering en schrijft de decreten waaraan U zich moet houden, ze zijn de waakhond van de CD&V en trekken vele nieuwe kiezers... nu gij

Gepost door: arnd | 01-02-10

@ Filip

Misschien kunnen we aan Lieten vragen of ze ook een nieuwe voorzitter kan aanwijzen?

Gepost door: arnd | 01-02-10

hallo frank,
laat u niet te veel lijden door hormonen maar denk in de geest van een partij die U "GEMAAKT HEEFT"!!!!!!!

Gepost door: alexander | 01-02-10

Ik snap niet meer wat FDW en zijn vazallen aan het uitrichten zijn in het bestuur. Maar wat ik wel weet is dat nu de dagen zullen aanbreken dat het politiek correcte gezeik door zo een 30 tot 40 % van de Vlaamse bevolking niet meer zal geaccepteerd worden. Bijgevolg een grote kans om wat van de verloren kiezers terug te winnen.
Ik blijf geloven in het programma van het VB , maar de media en het publiek vertegenwoordigen een maatschappij in beweging, bijgevolg zijn soms aanpassing in stijl absoluut noodzakelijk teneinde de nieuwe werkelijkheid in te calculeren.
Tenzij je in ergens in "het hol van pluto" woont heeft iedereen bv wel (on)rechtstreeks contact met een allochtone inwoner.
Met een varia aan ervaringen, waar one-liners met momenten een negatief effect kunnen sorteren.
Beter focussen op de problemen.
Trouwens we staan economisch voor heel zware tijden, het "huidig economisch herstel" is zowat de grootste farce die je je maar kunt indenken.
Dat zal vooral eerst in de steden (massale werkloosheid) tot zware problemen leiden.
Zoals al duidelijk is in Brussel.
Nu de zaken goed aanpakken en het publiek niet in de steek laten is cruciaal voor de toekomst en daarvoor zijn bekwame mensen nodig.
Dus Frank we gaan je nog hard nodig hebben...

Vlaamse groeten

Nico

Gepost door: nico | 01-02-10

@ alexander: "lijden" door hormonen ? Meestal is dat nogal plezant. Of bedoelt u leiden ?

Gepost door: julie | 01-02-10

@

Voor alle duidelijkheidals ik het had over "de hofhouding" of de entourage van de huidige voorzitter Bruno, niet over de voormalige voorzitter en eigenaar van deze blog.

en voor zij die denken aan afhaken... niet doen. Blijf achter je idealen staan, en achter de partij die ze uitdraagt... aan ons partijprogramma twijfelt niemand. Maar samen met jullie blijf ik eveneens hopen op de verjonging en de vernieuwing, in de spits. En dit zonder de 50+'ers naar de bank te verhuizen. Voor hen is er een zeer sterke rol weggelegd als "aanvallende middevelder", die soms evenveel of meer scoort dan de spitsen.

Gepost door: Pieter van Boxel | 02-02-10

Nico, ik ben het 100% met u eens.

Rob : het is niet Frank Vanhecke die met het naar buiten brengen van interne zaken, o.a. in DE KNACK,
begonnen is. Integendeel zelfs, hij heeft zelfs op deze site, gevraagd, deze interne
zaken binnen de partij te houden.
Men is immers reeds verschillende jaren bezig
met heimelijk bedekte aanvallen tegen Frank o.a. in
de Knack, en in de Standaard.
De informatie die in deze teksten stond, kon enkel maar komen van mensen uit de partijtop zelf.
Vroeger dacht ik dat ze van Verstrepen kwamen,
doch de lekken zijn ook doorgegaan na zijn vertrek.
Trouwens wie heeft deze Verstrepen in de partij
gebracht ? Een andere "geniale" zet.
De lekken gaan trouwens gewoon verder weer
via een artikel van
Bart Brinckman.
Deze maakt daar natuurlijk gretig van gebruik om de
gemoederen nog meer te verhitten.
Wel diegene die deze lekken organiseerde en nog altijd organiseert, is de hoofd verantwoordelijke van de problemen die er nu zijn.

Voormalig observator : U heeft natuurlijk recht op uw mening, doch ik ben niet akkoord. zie ook de tekst hierboven.
Frank, heeft heel lang gezwegen, maar er komt een moment dat dat niet langer kan.
Morel is bekwaam, punt andere lijn.
Morel haalt meer dan 100.000 voorkeurstemmen,
punt andere lijn. Daar moet men rekening mee houden.
En vermits Frank Vanhecke geen schotelvod is,
is zijn reactie dan ook volkomen normaal.
Ik denk dat u die rotte entourage ergens anders
dient te zoeken.
U geeft Frank Vanhecke wel zeer weinig krediet als
u denkt dat zijn hart zijn geest verblindt en zijn doen en laten volledig bepaalt. Ik denk dat zijn vele jaren
voorzitterschap hebben bewezen dat alles volledig
in evenwicht is.
Ik zou trouwens niet graag in de schoenen staan
van Bruno Valkeniers. Hij is de voorzitter, doch anderen willen aan de touwtjes trekken.

Arnd, ik ben met veel akkoord wat u zegt,
behalve dat van de NVA.
Zij zijn het Vlaamse schaamlapje van de CVP en meer
niet. Zij hebben inderdaad ook nog niets bereikt,
zoals Filip terecht opmerkt én zij zitten NIET in een
cordon sanitaire.
Voila, ik heb mijn gedacht weer eens gezegd.
Vriendelijke groeten,
Bruver

Gepost door: Bruver | 02-02-10

@Bruver
Het klopt dat de NVA democraten zijn en het nadeel hieraan is dat je een meerderheid dient te hebben om iets te verwezenlijken. Aangezien ze maar een klein deeltje van het electoraat aanspreken (10 à 15% van de Vlaamse kiezers, reken maar uit hoeveel % dit betekent van de Belgische), kunnen ze niet zonder meer hun programma doordrukken; tot zover heb je dus gelijk. Maar als je dan eens kijkt naar wat ze wel verwezenlijken : ze halen de Vlaams nationalist uit het verdomhoekje; je kan weer fier zijn Vlaming te zijn, zonder te moeten vrezen dat je als racist wordt versleten. Bovendien zullen ze er minstens voor zorgen dat de Vlaamse bevoegdheden niet worden uitgehold door de staatsdragende CD&V. Daarenboven ben ik ervan overtuigd dat hun onverzettelijkheid tijdens de federale regeringsvorming, er minstens toe geleid heeft dat ook bij de Franstaligen, alleszins off the record, het besef is gegroeid dat een staatshervorming er op termijn moet komen. Dit laatste kan ik niet wetenschappelijk onderbouwen, maar vergelijk het met de verdienste van het vb ivm het integratiedebat. Als je vroeger kritiek had op de Islam, was je meteen racist; deze reactie vind je enkel nog terug bij enkele rabiate communisten.
Zodus, zelfs door niets in concreto te veranderen, wegen ze veel meer dan het vb op het beleid. Uiteraard zal de NVA niet morgen kunnen triomferen en België splitsen; wat ze wel kunnen is langzaam maar zeker België laten "verdampen" zoals hun grote roerganger het noemt. Vergelijk het met de VU en Schiltz. Hij heeft veel meer gedaan voor Vlaanderen en de Vlaamse beweging, dan alle vb'ers samen; desalniettemin blijft hij voor enkele verstarden de boeman en verrader.
Alla,
GruB Gott,

Gepost door: arnd | 02-02-10

Zozo, Frank V. uit B. ! Wat betekent dat eigenlijk in dat Brugs liedje ;"zijt-jie van Bruhhe, zet-jie van achteren" ???????

Gepost door: Antwerpen Boven ! | 02-02-10

Als je gelooft in het VB en zijn programma, zijn strijd voor een VLAAMSE STAAT, ga je niet stemmen op het flauwe afkooksel van NVA. Of er nu een FRANK, BRUNO, FILIP of MARIE-ROSE de lakens uitdeelt, wat maakt het uit, je bent een echte VB'er of je bent het niet. In een partij zitten altijd wel mensen die je niet kan hebben, leg je hierbij neer en stem op mensen die je wel kan hebben. De dag dat ik niet meer geloof in het programma van het VB stem ik op een ander, maar deze partij zal dan toch nog uitgevonden moeten worden vrees ik...

VB Groeten van Peter

Gepost door: peter | 02-02-10

Peter, ook ik ben niet zomaar van plan om van partij te veranderen. Maar er zijn zowieso een aantal figuren die mijn stem nooit meer zullen krijgen.

Gepost door: Filip | 02-02-10

@ Arnd

En nu graag CONCRETE resultaten... opgehemel in de media nog erger dan JMDD & SS niet meegerekend, natuurlijk.

Gepost door: Filip | 02-02-10

@peter
"... geloof in het vb en zijn programma, zijn strijd voor een Vlaamse staat..." Wat is dat? Is het vb een religie? Is de Vlaamse onafhankelijkheid van de NVA iets anders dan de Vlaamse onafhankelijkheid van het vb? Zijn al degenen die Uw "geloof" in het vb niet delen dan afvalligen en farizeërs? Is een "echte" vb er iemand die blind zijn leiders volgt en ervan uitgaat dat zij het niet bij het verkeerde eind kunnen hebben?
Geloof, beste peter, is niet voldoende, laat staan blind geloof.

@ dirkjuliusvandessel

Dank voor Uw stichtende en verrijkende bijdrage.

Bovendien zet ik graag een boompje op over Uw kunde om verontwaardiging over te brengen aan Uw lezers. Zo kiest U in de eerste zin van Uw betoog, voor hoofdletters en eindigt U met een uitroepteken; hieruit leren we dat Uw boodschap belangrijk is en dat de lezer voor wie ze bedoeld is, beter aandacht besteedt aan Uw schrijfsels, of anders... De klap op de vuurpijl is dan de sanctie die volgt op Uw dreigende aanspreking : gecamoufleerd door de stijlfiguur van een retorische vraag, insinueert U dat FVH wel eens homofiele neigingen zou kunnen koesteren, omwille van zijn Brugse roots. Welaan, dan. Die zit. Hierover zal nog lang gesoebat worden. hoho. Vanaf nu noem ik U sneermeneer, wegens Uw onverdroten talent om de zaken te zeggen hoe ze zijn. Chapeau

Bovendien feliciteer ik U met de foutloze spelling van Uw bijdrage, alleszins geen sinecure. U gaat er sterk op vooruit.

GruB Gott

Gepost door: arnd | 02-02-10

@peter. Sorry hoor Peter, ik stem op mensen die een programma vertegenwoordigen. Niet op een gedeponeerd merk ! En een "naam" VB dat ondertussen zo corrupt is als de sossen moet niet meer op mijn stem rekenen. Wat niet wegneemt dat ik een Vlaamsnationalist ben in hart en nieren. En nee, de NVA is ook mijn ding niet ... ik ben dus nu inderdaad "partijloos". En dat is niet fijn.

Gepost door: nele verhoeven | 02-02-10

Arnd,
ik zie het toch anders.
Door de CVP mee de meerderheid te geven,
versterkt men juist België.
Lees het interview met Mark Eyskens maar eens.
De CVP, heeft niet anders gedaan dan Vlaanderen
te verraden, te verkopen voor macht.
Met zulke mensen werkt men niet samen, tenzij onder strikte voorwaarden en met duidelijke vooraf
bepaalde afspraken die dan ook nageleefd worden.
Welnu de NVA, laat zich telkens opnieuw vangen
door valse beloften en van de gemaakte afspraken, komt nooit iets in huis.
Hoe lang nog ? Dit kan toch niemand meer ernstig
nemen ?
Brussel-Halle-Vilvoorde is nog steeds niet gesplitst.
Waar is de consequentie ?

Door te melden dat de NVA de democratische
manier volgt, krijg ik de indruk dat u insinueert
dat het Vlaams Belang dat dan niet doet.
Dus als men achter zijn standpunten blijft staan en geen toegevingen doet is men ondemocratisch ?
Ik noem dit daarentegen eerlijk zijn en in het reine
zijn met zichzelf.
Als mijn indruk juist is, staat u dan achter het
cordon sanitaire ?
Want u moet goed weten dat dit cordon sanitaire
in feite een gevolg is van de angst van het regime voor het grote succes van het toenmalige Vlaams
Blok. Niet voor het zogenaamde racisme maar wel
voor het grote succes van een Vlaamse onafhankelijkheidsgedachte.
Dat FDW door zijn, laat ons zeggen ietwat on-diplomatische uitspraken over vreemdelingen,
de tegenstander steeds de stok gaf om het Vlaams
Blok te slaan, was en is nog steeds een probleem.
Maar zoals ik reeds zei, het gebruik van deze stok,
heeft niets met racisme te maken.
Die uitspraken waren en zijn trouwens niet racistisch.
Men heeft ze racistisch gemaakt door de wet
verschillende keren te veranderen opdat men het
toenmalige Vlaams Blok zou kunnen veroordelen.
Moest Frank Vanhecke toen gezegd hebben dat
hij vanille-ijskreem verkiest boven mokka,
dan zou men de wet hebben aangepast en er een racistisch vergrijp van hebben gemaakt. Daar zou -jij bent men zonnenstraaltje-
Geysels, als nuttige idioot, wel voor hebben gezorgd.

Wat u zegt over (leve België) Schiltz, gaat zeker te ver. Hij is, volgens mij, de grote splijtzwam geweest
in de Vlaamse beweging.
Hij is de oorzaak van de teleurgang van de
Ijzerbedevaart door o.a. zijn vergaande compromissen.
En wat was het resultaat : nul.
Trouwens Vic Anciaux geeft toe dat er in het verleden fouten werden gemaakt, wat toch van een zekere klasse getuigt.
Ik vind het overigens prettig met u te discussiëren.
Met dank aan onze erevoorzitter, welke dit mogelijk
maakt.
Vriendelijke groeten,
Bruver

Gepost door: Bruver | 03-02-10

Zy je van Bruhhe ... @dirkjuliusvandessel:

Om te beginnen zou ik in uw plaats geen pogingen doen om een Brugs accent neer te schrijven. Velen hebben het geprobeerd, weinigen slagen erin.

Verder wil ik u gerust helpen met uw vraag. Het liedje waar u naar verwijst werd geschreven in de jaren vijftig van de vorige eeuw. In tegenstelling tot wat door veel niet-Bruggelingen wordt aangenomen, betekent het niet dat Bruggelingen minderwaardig zijn. Integendeel!

Van de Middeleeuwen tot in de tweede helft van de 20ste eeuw konden zieken met hun kwalen terecht in het Sint-Janshospitaal in Brugge, nu meestal Oud Sint-Jan genoemd. Dat was ooit één van de belangrijkste ziekenhuizen in de omgeving. Omdat de stadspoorten 's nachts sloten, werd enige tijd voor 'sluitingstijd' gemeld dat Bruggelingen, die niet werden beïnvloed door het sluiten van de poorten, achteraan moesten staan, zodat de vele andere patiënten die de expertise van het Brugse ziekenhuis kwamen opzoeken verzorgd konden worden voor hun weg naar huis werd afgesloten.

Het lied spot niet met de Bruggelingen - het is bijna een ode aan de medische bekwaamheid van het Oud Sint-Janshospitaal en de bereidwilligheid van de Bruggelingen om niet-Bruggelingen voorrang te geven.

Blij u van dienst te kunnen zijn.

@Alexander: Zoals het VB meneer Vanhecke heeft helpen maken, heeft meneer Vanhecke net zo goed het VB helpen maken. Denk daar maar eens over na.

Gepost door: Zorbas | 03-02-10

zichtbaarheid Al is Marie Rose Morel in de eerste plaats een opportunist (dat zijn er wel meer in de politiek) ze hoort op een goeie plaats in de partij. We mogen echter niet vergeten dat ze door haar eigen hoog spel die goeie plaats geweigerd heeft voor de laatste verkiezingen.
Wat de Vrt betreft... Ik zou het echt jammer vinden indien Marie Rose Morel voor zo een schamel "jobke" voorgoed uit het zicht zou verdwijnen. Het is namelijk een feit het dat een lid van de raad van bestuur verboden is om op de tv te verschijnen.

Gepost door: simone | 03-02-10

Jammer... Beste mijnheer Vanhecke,
Jammer dat dit moet gebeuren. De verzamelde pers zal er natuurlijk weer op springen. Zet u alvast maar schrap.
Enkele weken geleden zag ik Marie-Rose Morel in een interview op de televisie (Bracke op vrijdag). Indrukwekkend hoor. Mevrouw Morel komt heel naturel over; een verademing tussen al die hakkelende en nietszeggende politici.
Met vriendelijke groeten,
De Drs.
(ex-buur van maatje)

Gepost door: Drs. Johan Arendt Happolati | 03-02-10

@Zorbas:
Zo had ik het nog niet gezien ... het VB heeft inderdaad ook heel veel aan Vanhecke te danken.

Gepost door: Julie | 03-02-10

@simone
Dat zou pas een verarming zijn. Aangekondigd of zelfs maar een glimp van haar, dan galmt het hier al door het huis, Marie-Rose is op TV. Altijd beklijvende televisie....

Gepost door: uilenspiegel | 03-02-10

@Simone. Ik ken Marie-Rose vrij goed en was getuige van het 'spelletje' over de lijstvorming. Ze mocht NIET op de lijst. Ben je de quote van FDW in De Standaard vergeten ? "Ze komt niet op mijn lijst. Basta" !
Groetjes,
An

Gepost door: An M | 03-02-10

Heel die heisa in de politiek heeft haar aandacht kunnen afleiden van de 2 kankers: de ziekte en de ex. De kip en het ei...Overleven voor haar zonen, het is haar gelukt. Ik popel om haar boek te kopen. En dan schenkt ze de opbrengst nog aan 'kom op tegen kanker'. Je moet het maar doen...

Gepost door: uilenspiegel | 03-02-10

Beste heer Vanhecke,

Ik voel me gedesorienteerd.
Ik kan me vinden in uw stelling, maar dat kan ik ook in de "Antwerpse club'.
De voorzitter Valkeniers ( zonder afbruek te doen) heeft echter nooit mijn gevoel geraakt, en nog steeds stel ik me de vraag waarom u als voorzitter bent afgetreden.
Als buitenstaander heb ik mij niet te moeien, toch zou het nuttig kunnen zijn eens rond te tafel te gaan zitten met onpartijdige (in)siders.

De sterkte van het VB zat hem steeds in het vertalen
van het woord des volks,, laat dit niet teniet gaan door interne ongemakken,, die de schaal uit even wicht trekken.
...
de kiezers zijn de partij dienbaar, zij verdienen dit niet.

Gepost door: Gina | 03-02-10

moest ik vlaams belanger zijn, ik zou niet langer voor aap willen staan. Vermoed dat Morel een intern beerputje opengetrokken heeft en men wil ten alle prijze voorkomen dat de achterban dat kent: dus Jeanne d'Arc op de brandstapel...Sukkels...

Gepost door: uilenspiegel | 03-02-10

partijtop vlaams belang Frank, wat ik vandaag in HNB las sloeg me met verstomming. Over Eric Deleu werd in de media enkele dagen geleden een tekst verschenen betreffende kunstdiefstal. Dat het over kunstwerken en een zekere Hitler betrof was voor de linkse en belgische media mooi meegenomen. Dacht ik dat zo'n typetjes door de partijtop werden opzij gezet, ik was blijkbaar naief. Nu lees ik dat een nota van jou aan Bruno met de onbekwaamheid van Eric Deleu gewoonweg in de prullenmand verscheen. Het feit dat hij toch benoemd is voor de raad van bestuur van de vrt zegt veel over de partijtop.
Bruno Valkeniers is een zeer talentvol man. Maar een partij leiden is niet aan hem besteed, hoewel ik een jaar geleden anders dacht. Meer dan wie ook in de partij heeft hij me ontgoocheld. Frank, zwijgen voor jou is als doodgaan voor Marie-Rose ... ECHT GEEN OPTIE !!!

Gepost door: wim deboes | 03-02-10

hier wacht ik al jaren op. hahahaha! eindelijk gaat de mierenhoop open. nu nog juist vertrappelen

Gepost door: stalin | 03-02-10

enkel omdat ik merkte dat er een punt teveel stond in het email adres dat ik vanochtend mailde...

Gepost door: simone | 03-02-10

@ Bruver

Het genoegen is alleszins wederzijds.

Wat betreft de CD&V ben ik van mening dat U zich teveel verkijkt op de oude CVP. Het klopt dat zij veel minder Vlaams gezind waren en misschien de VU of anderen ooit een loer draaiden, doch deze partij is geëvolueerd naar een Vlaamsere koers. Bovendien heeft de NVA wel woord gehouden en hebben ze gebroken met de CD&V als duidelijk werd dat er weinig of niets zou veranderen. Hadden ze vroeger moeten vertrekken? Misschien wel, misschien niet, maar niet geschoten is altijd mis; waar ze wel in slagen is om een groot deel van het CD&V electoraat te bekoren, minstens om hen te laten twijfelen; dit helpt alleszins om de CD&V niet te laten opschuiven en op hun Vlaamse tellen te passen. De NVA dwingt de CD&V dus om rekening te houden met hen, veel meer dan het vb ooit heeft gedaan. Bovendien is het standpunt van de CD&V verengen tot wat uitspraken van Eyskens, te kort door de bocht. Eyskens is niet de CD&V.
Wat betreft het "democratische" gehalte van de NVA, wilde ik enkel benadrukken dat zij erkennen dat zij geen meerderheid uitmaken, een nuancering die ik niet vaak terugvind bij het vb. (genre : "het cordon is ondemocratisch ", het is gewoon meerderheid tegen minderheid). Desalniettemin sta ik volledig achter het cordon, niet uit strategische redenen, maar louter op morele basis. U zal mij niet horen beweren dat alle kiezers van het vb racisten zijn, in tegendeel, grotendeels zijn ze dat waarschijnlijk niet. Waar ik me wel in kan vinden is in de overtuiging dat FDW, en in zijn kielzog een aantal akolieten, akelig dicht langs de foute zone passeert, of alleszins passeerde. Het 70 puntenprogramma, bevat een aantal discriminerende en ook racistische standpunten en met iemand die dergelijke denkbeelden erop nahoudt, wil ik niet samen besturen. Hij mag ze wat mij part verkondigen, maar een overtuiging gebaseerd op dit gedachtengoed, ontkent de waarde van iedere mens afzonderlijk. FDW grondt zijn wereldbeeld op een ietwat schimmig en niet te bevatten "gemeinschaftswezen" (“we men of the west”) dat alle Vlamingen zou kenmerken. Een geloof in deze, ik zou bijna durven zeggen übervlaming, stuit mij tegen de borst. Het is een idealisering van iets dat niet bestaat, waaruit dan het kwalijke gevolg wordt getrokken dat iedereen die dit ideaal niet benadert, niet welkom is en weg moet (ik wik mijn woorden). Met zo iemand wil en kan ik niet samenwerken. Als het vb het 70 puntenplan afzweert, en niet gewoon minimaliseert, ben ik eventueel bereid om te klappen. Ik vrees echter dat FDW ondertussen zo'n symbool is geworden, dat hij nooit zou worden geloofd. Waarschijnlijk weet hij dat, vandaar dat hij ook niet de minste moeite doet om tegen zijn eigen machtsbasis, de kiezers die niet om zijn vuilbekkerij malen, in te gaan en "braver" te worden.
Wat betreft Schiltz heeft U groot gelijk. Hij is de splijtzwam van de Vlaamse beweging. Hij erkende dat hij met de Franstaligen moest onderhandelen en dat een dictaat niet kan/kon. Door echter mee te gaan met de Franstaligen, hebben we een Vlaams parlement. Mocht Schiltz bovendien niet zijn gedwarsboomd door Tindemans, dan was bhv al lang gesplitst. Schiltz bleef niet steken in het verleden.
Alla,
GruB Gott

Gepost door: arnd | 03-02-10

verdomme !!! Beste Frank,

dat niet de meest bekwame figuur in uw ogen in de beheerraad van de VRT zit, kan goed zijn. In mijn ogen heb je in jouw tijd ook niet altijd de meest bekwame mensen nar het parlemnt of naar 'de postjes' gestuurd. Dus nil novi sub soli... .

Maar erger dan dat vind ik dat je het blijkbaar nodig vindt om de vuile was (nou ja) weer eens (!!) en plein public te hangen. Daarmee doe je nu wat je anderen vroeger zelf hebt verweten.

Weet je Frank, de club van Antwerpen kan me gestolen worden. De kliek van Brugge ook. De fanclub Morel en de fanclub FDW evenzeer. Steek godverdomme al jullie ego's eens terug in de kast en trek samen aan het zeel van het VLAAMS belang ipv het eigen belang.

Gepost door: Stijn H. (je weet wel wie !!) | 03-02-10

Gelijk... Frank,

Ik ben de laatste die mij moet bemoeien met het VB-huishouden Maar het loopt nu toch stilaan de spuigaten uit.

Frank, zelfs al komt het van mij en al ben ik in jouw ogen (misschien moeten wij eens praten) ongeloofwaardig: je hebt in de "zaak" omtrent de toekomst en evolutie van het VB wél gelijk! De aanstelling (of was het tóch een benoeming?) van bepaalde figuren in de raad van beheer van de VRT is erover en dus de figuurlijke "druppel" teveel. Er zit duidelijk een strategie achter om M-R Morel buitenspel te zetten. Hoed af voor haar dat ze dit alles nog steeds volhoudt... Er zijn mensen voor minder weggegaan hé! :-)

Met Vlaams-nationale groet,

Gino

Gepost door: Gino De Craemer | 03-02-10

zy je van bruhhe... zorbas: mooi antwoord :)

doodjammer dat zo'n bekwame mensen als FVH en MRM waarschijnlijk nooit ons mooie Vlaamse land zullen besturen :(

Gepost door: Fritz | 03-02-10

Beste Arnd,
wij gaan toch nooit goed overeenkomen vrees ik.
Als uw gedachtengang werkelijk die van de NVA is, dan moet de NVA niet langer twijfelen, ze passen perfect bij een partij als de CVP.
Ze kunnen zelfs best samen één partij vormen.
Eyskens vertegenwoordigt perfect wat de CVP eigenlijk is, een cynische machtspartij die haar kiesbeloften telkens opnieuw breekt.
Ik gebruik bewust het woord CVP, want het V aanhangsel bij de andere naam vind ik een farce.

De CVP krijgt Vlaamse neigingen zegt u : wel waarop wachten ze dan ? ; splits Brussel-Halle-Vilvoorde
ze leveren immers de premier én de Vlaamse minister-president.
5 minuten politieke moed, weet u nog wel ?

Ook interessant is, dat u als NVA'r achter het cordon
sanitair staat. Dit is goed om weten.
Het NVA heeft dus ook ondemocratische neigingen.

Wat betreft het 70 puntenplan, ik vind dat helemaal niet racistisch. Men heeft het racistisch gemaakt
door verschillende wetswijzigingen NA het 70 puntenplan en niet ervoor.
Het Vlaams Blok moest immers veroordeeld worden, ook al moest men daarvoor het rechtssysteem volledig uithollen.
En dat het rechtssysteem aan het handje van de politiek loopt, is, denk ik toch, de laatste tijd duidelijk bewezen.
Denk o.a. maar aan de banken farce.
U noemt dit waarschijnlijk democratie, wel ik niet. Elk systeem, welke de rechtelijke macht misbruikt om een politieke tegenstander
het zwijgen op te leggen, is in mijn ogen althans, GEEN democratie. U heeft natuurlijk het recht op uw eigen opinie.

U wil dus alleen onderhandelen als het Vlaams Belang haar vreemdelingen standpunten opgeeft.
Wel ik sta grotendeels achter die standpunten en die mogen samen met de onafhankelijkheidsgedachte nooit
worden opgegeven.
Duidelijke standpunten en geen gesjacher, daarom is het Vlaams Blok opgericht en daarom stemmen of stemden ? wij er voor.
FDW legt echter te veel de nadruk op de vreemdelingenstandpunten en geeft, zoals ik reeds schreef, de gretige tegenstander steeds de stok in handen om het Vlaams Belang te slaan.
Hij weet als geen ander, de verkeerde uitspraken te doen, op de verkeerde momenten.
Ook zijn taalgebruik kan inderdaad beter. FDW doet namelijk alsof hij een "volksmens" is, wat helemaal niet klopt.

Nu een samenvatting van wat mensen als Schiltz allemaal hebben bereikt :
-Brussel derde gewest. Een ramp.
-Brussel-Halle-Vilvoorde nog altijd niet gesplitst.
-Een Franstalige stem heeft meer waarde dan een Vlaamse. Zéér democratisch nietwaar ?
-Allerhande ingebouwde blokkerings-mechanismen, waarvan de Franstaligen zeer gulzig gebruik maken om alle Vlaamse
eisen de kop in te drukken.
Ik ben zeker, dat er hier op de site, mensen zijn die hier veel meer van afweten dan ik.
Maar ik stel wel vast, dat inderdaad alles geblokkeerd is en dat Vlaanderen Financieel leeg bloedt.
Feit is, dat ook Vic Anciaux dit nu inziet.

Wat betreft het Vlaams Parlement : ik ben zo cynisch geworden, dat ik bijna zou gaan geloven dat dit parlement alleen in het
leven werd geroepen om nog meer politieke vrienden aan postjes te helpen.
Feit is dat het Vlaams Parlement gewoon een aanhangsel is van het Federaal Parlement.

Wat betreft Bart De Wever : waarom denkt u dat hij in spel-programmatjes mag optreden op de VRT ?
Bart De Wever is ongevaarlijk voor België en men weet het.
Men lokt hem in de regering met vage beloftes (het kunnen in zijn geval ook stukjes curry-worst zijn) en men heeft hem in een gouden kooitje gestopt. Hij wordt in de media opgehemeld en hij laat zich dat welgevallen.
Hij wordt door het establishment gebruikt als wapen tegen het Vlaams Belang (LDD trouwens ook).
Verdeel en heers.
Hopelijk liggen die stukjes curry-worst ooit op zijn maag en ziet hij het licht, maar ik vrees ervoor.
Als hij al ooit een licht zal zien, dan zal het er - hoogstwaarschijnlijk - één van een frituur zijn.
Vriendelijke groeten,
BruverGepost door: Bruver | 04-02-10

@ Gino Beste Gino, in een vorig politiek leven, hebben we elkaar meermaals ontmoet op partijraden van een partij die we, jij iets later als ik, intussen allebei verlaten hebben.

Er zijn inderdaad mensen voor minder weggegaan... en ik vrees een beetje dat dat ook de hoop was van enkelen... wel pech voor hen want Marie-rose is een doorzetter en je zou ervan verschieten door hoeveel lokale kaderleden en millitanten ze wordt gesteund.

Gepost door: Pieter van Boxel | 05-02-10

Beste Frank Heer laat het Prinsenvolk der oude Nederlanden, niet ondergaan in haat in broedertwist en schande ...
Ik krijg de tekst van dit steeds statig gezongen prachtlied niet uit mijn hoofd sinds je weet wel ... en sluit me aan bij de reactie van Stijn H. hogerop.

Pleeg geen vaandelvlucht Frank!
Laat zien dat je werkelijk alle mogelijke inspanningen doet om de brokken te lijmen.
Ook dat gegeven moet deel uitmaken van je idealen want de schade is verdomme groot aan het worden!
Laat je dus niet opjutten door wie dan ook.
De tijd die je gebruikte om het vuur aan te wakkeren kon je echt veel beter besteden om het vuur te doven!
Het is mijn overtuiging dat Bruno een prima voorzitter is die nu,noodgedwongen, met de rug tegen de muur staat en dit juist op een kantelmoment waarin deze onstaat nog enkel de doodsteek moet krijgen.
Wie anders dan het VB gaat die steek morgen of overmorgen geven?
Met een nog verder verzwakkend VB is dat totaal onmogelijk en kan je de tsjeventrend naar “meer België” zelfs niet eens afremmen. Van wie zouden ze schrik hebben? Van een partij die afkalft en aan interne verdeeldheid ten onder gaat?

De energie en kennis die Bruno heeft mag niet verloren gaan in het blussen van alle mogelijke en onmogelijke branden maar moet volledig naar de te behalen resultaten gaan!

Noteer dat heel je politieke leven én dat van Karel Dillen zinloos geweest is als je niet alles in het werk te stelt om de patsituatie ongedaan te maken.

Het kan niet zijn dat er binnen het VB geen gesprek meer mogelijk is tussen Filip en jou en als dat wél het geval is ...is het enkel en alleen aan jullie beide te danken.
Is het dat wat je zoekt?
Ik kan niet aannemen dat je dezelfde weg wil bewandelen als Hugo Schiltz.

Je draagt dus samen met Filip een verpletterende verantwoordelijkheid tegenover al je medewerkers, leden en kiezers.
Wat moeten onze tegenstanders plezier hebben in deze neergang!

Ga dus niet in een hoekje liggen bokken met je grote gelijk. Filip moet en mag dat trouwens ook niet doen!

Pak je telefoon. Spreek af.
Sluit je samen met Bruno en Filip op in een geluidsdichte kamer tot er witte rook uit de schouw komt.
Je bent het Vlaanderen verplicht!
Als jij die inspanning niet kan opbrengen stel ik me de vraag waarom wij (en ik spreek hier in naam van al die militanten) het wel moeten doen.

Met zeer gemengde gevoelens

Groeten

Guido de Meyer
Mortsel

Gepost door: De Meyer Guido | 06-02-10

open kaart Zelf al behoorlijk lang militant voor het Vlaams Belang zijnde, heb ik een groot respect voor Frank Vanhecke. Twaalf jaar lang leidde hij de partij op uitstekende wijze. Alle militanten zullen beamen dat Frank in de eerste plaats een idealist was en nog steeds is. Voor mij is dan ook duidelijk dat er momenteel aan de top van de partij heel wat meer aan de hand is. Wie Frank Vanhecke kent, weet immers dat hij het beste voorheeft met de partij. Een noodkreet als deze zou hij nooit slaken als het niet écht vijf voor twaalf was. Welke machinaties spelen er zich achter de schermen af? Hoog tijd dat hierover eens open kaart wordt gespeeld.

Gepost door: Fred W | 07-02-10

gezondheid als je graag leeft Frank denk aan je gezondheid want dat is ook belangrijk! De jaloezie dat Roos Morel bekwamer is dan die twee paljassen voor een zitje in de VRT spreekt boekdelen. het gaat hier werkelijk om een afrekening!

Gepost door: De Gols | 12-02-10

@bruver
sorry voor de late reactie.
U lijdt aan de typische vb ziekte, sloganitis. U werpt enkele boutades op, maar vergeet (bewust?) dat ze de werkelijkheid geweld aan doen. Zo weet U ook dat de CD&V niet Eyskens is, maar in Uw ijver om de "vijand" zo demonisch mogelijk af te schilderen, verengt U hem tot enkele simplismen en ondertussen al versleten uitspraken, misschien hopend dat U zo wat zieltjes of de discussie “wint”. Zo U een democraat bent, neem ik aan dat U begrijpt dat een splitsing van bhv niet in een vingerknip, of 5 min politieke moed, gebeurt. Een meerderheid stemt de splitsing, wat ondertussen reeds passeerde. Bovendien stemde ooit een meerderheid ermee in om ook een aantal procedures in te lassen ter bescherming van de Franstalige minderheid in België. U kan dit betreuren, maar er bestaan hierover wetten die eveneens democratisch tot stand zijn gekomen en als democraat en liefhebber van de rechtstaat, prefereer ik dat men de wetten volgt, hoe onrechtvaardig ze voor mij ook lijken.
U moet toch ook aanvaarden dat er tegengestelde meningen bestaan, en dat mensen met dergelijke meningen, ook rechten hebben. Ik wil niet denigrerend overkomen, maar niemand heeft de waarheid in pacht. De waarheid is een monster met vele ogen en enkel dommeriken zien slechts hun waarheid (wat vaak handig wordt uitgespeeld door populisten).
Bovendien heeft U nog niet uitgelegd wat er ondemocratisch is aan het uitsluiten van een minderheid. Uw clubje had op het hoogtepunt van haar macht 25%, 75% anderen beslisten om niet met U te regeren, wat hun democratisch recht is. Ik neem aan dat het voor U frustrerend is, maar dit betekent niet dat het ondemocratisch is.
Wat Schiltz betreft, ben ik bereid om toe te geven dat hij fouten maakte en dat de staatshervorming onvolkomen is, maar er is wel een staatshervorming. Voor de "zuiveren" zoals U is het slechts voldoende, als Vlaanderen onafhankelijk is en Brussel Nederlandstalig. Zwart of wit, tussenin bestaat niet. Ik vrees mensen die de zin voor nuance missen.

Zo vrees ik ook Uw paranoïde opvattingen over Bart De Wever. Hij zou door het "establishment" worden gebruikt. Tadaa, het "establishment". Ooit al over de "protocollen van de wijzen van zion" gehoord? Een hersenspinsel van de Nazi's, waarbij ze beweerden dat een joods complot, samengevat in de protocollen, de wereldheerschappij zou overnemen.
Beste Bruver, zal ik je eens wat vertellen, het "establishment" bestaat niet, evenmin als er een sturende orde zou zijn die De Wever manipuleert. Hij doet wat hij meent dat juist is en gebruikt daarvoor de middelen die hij ter beschikking heeft; in zijn geval zijn droge humor en zijn radde tong. Van waar toch die weerstand tegen De Wever? Is het omdat hij Uw clubje stemmen kost? Omdat hij wel kan waar jullie falen? Dat hij wel weegt (pun not intended) op het beleid en jullie niet?
Tot slot nog iets over mezelf. Ik ben geen NV A er, noch CD&V er. De reden waarom ik de NV A tot op zekere hoogte steun, is omdat ik van mening ben dat we, en daar geef ik je gelijk in, een onvolkomen democratie hebben. Ik kan niet "niet" op reynders of Di Rupo stemmen. Dit heeft als gevolg dat ze ook heel weinig rekening moeten houden met mij (slechts via de omweg van de regering). Voor mijn part zou België ook één kieskring mogen zijn; wat ik wil is : no taxation without representation (of anders, zoals Tobback : wie betaalt, bepaalt). Als Janssens (ik ben Antwerpenaar) kwakkelwerk verricht, dan stap ik naar een andere partij en verdwijnt hij uit het stadhuis. Als Laurette er niets van bakt, dan kan ik haar niet ter verantwoording roepen.
De kwestie van hoe democratisch een land is, is trouwens een zeer interessant onderwerp. Veel landen hebben immers één of andere sleutel, die de groten bevoordeelt. In Duitsland de kiesdrempel, in GB het meerderheidssysteem (wat maakt dat de libdems quasi worden uitgesloten), in de VS is dit geld en een structuur (en ook de kiesmannen). Meer democratie, brengt me dunkt efficiënter bestuur, maar ook niet altijd (kijk naar Israel, waar de radicalen altijd op de wip zitten en dus veel meer macht hebben dan ze kiezers vertegenwoordigen, met alle rampzalige gevolgen voor de Palestijnen vandien). Dus ofwel een Belgische kieskring, zonder blokkeringsmogelijkheden voor de Franstaligen (of toch op maar enkele vlakken, zoals onderwijs) ofwel zoveel mogelijk bevoegdheden splitsen, waar de NVA voor staat.
GruB Gott,

Gepost door: arnd | 12-02-10

Wie blijft kankeren is de verliezer De honden blaffen en de karavaan trekt verder. Zandkorrels dwarrelen slechts in de wind doch regendruppels doordrenken de grond en vormen beken en rivieren. Willen jullie een vruchtbaar Vlaanderen of een dorre rechtse woestenij?

Gepost door: roger van den broeck | 16-02-10

Beste Arnd,
er is geen enkele reden om mij te beschuldigen
van simplismen, gebruik van boutades, sloganitis en
een dommerik te zijn die slechts zijn waarheid ziet, paranoia en wat nog allemaal.
Ik geef slechts mijn mening meer niet.
Mag dat nog, Ja ?
Anders moet u rond mij ook maar een kordon leggen.
Ge zijt daar blijkbaar toch mee akkoord.
Dit is dan ook mijn laatste bericht aan u gericht.
Deze discussie heeft immers geen zin.
Mijn excuses dan ook aan de erevoorzitter voor het gebruik van zijn site voor deze persoonlijke woordenwisselingen.

Beste Arnd dit wil ik toch eerst kwijt : teveel Knack en Humo lezen, is zeer
slecht voor uw gezondheid, ge wordt er een
politiek correct specimen van en voor ge het weet,
woont ge samen met Christine Hemmerechts op de Cogels Osylei. Gij liever dan ik !!!
Ik zeg dit, omdat uw manier van redeneren me zeer
sterk doet denken aan deze politiek correcte pulpbladen.

Inderdaad er stemde ooit een meerderheid : -
mede geleverd door politici als Schiltz en konsoorten - dat een Franstalige stem meer waard is dan een
Vlaamse. U vindt dat normaal ?
U vindt dit democratie ? Wel ik vind dit verraad
aan Vlaanderen en een zeer slechte strategie.
Ik dacht trouwens dat democratie 1 man, 1 stem is.
Het maakt tevens duidelijk dat een partij
als het Vlaams Blok nodig was en nog steeds is.
Kijk Arnd, het grote verschil tussen u en ik is,
dat u het voortbestaan van België wilt. Ik wil een onafhankelijk Vlaanderen.

De reden dat er rond de NVA geen kordon wordt gelegd heeft alles te maken - ik herhaal het - met het feit dat zij geen gevaar voor België zijn.
Ik kan u verzekeren dat als de NVA met een programma zou komen waarin de onafhankelijkheid
van Vlaanderen zou worden ge-eist en ze daar in tegenstelling tot nu, consequent in zouden blijven, ze in geen enkele regering zouden mogen toetreden.
De Franstaligen en hun Vlaamse lakeien zouden daar onmiddellijk een stokje voor steken.
Moesten ze daarbij dan nog 30 % van de stemmen
halen, dan zou men vlug iets vinden om de
partij uit te schakelen.
De nodige rechters zullen zeer vlug gevonden worden en de nodige wetteksten herschreven.
Want op dat moment, worden
zij wel een gevaar voor België.
En daar ligt de verklaring voor het kordon rond het
Vlaams Blok en het Vlaams Belang.
Zij zijn niet bereid tot compromissen en daarom
stem (stemde ?)ik ervoor.
En dat Kordon gaat veel verder dan het uitsluiten van een partij van de macht.
Het gaat over mensen uit de vakbond gooien.
Het gaat over "berufsverbot".
Het gaat over het fnuiken van de vrije meningsuiting.
Het gaat over het feit dat men 10 keer zijn pen
dient om te draaien om toch maar niets te schrijven
dat tegen de politiek correcte dictatuur ingaat.

In mijn stad LIER, was het Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen, de grootste partij.
Alle andere partijen zijn dus samengeklit tot een onsmakelijke brei, om te beletten dat de wil van een groot deel van de kiezers zou worden toegepast.
Gevolg : een rampzalig incoherent bestuur.
Democratie zegt u. Wat denkt u dan van bv.HOBOKEN :
Daar was het Vlaams Belang ook veruit de
grootste partij. Gevolg alle partijen samen tegen
het Vlaams Belang. Ze kwamen er echter nog niet
uit, dus dan maar samen met de PVDA.
Zoals u weet een zéééér democratische partij.

Ik persoonlijk, ken slechts één echte democratie en
dat is Zwitserland.

Als u denkt dat het establishment niet bestaat,
dwaalt u.
Het establishment is in mijn ogen de Politiek
correcte dictatuur die er op dit moment heerst met
uitwassen zoals het CGKR.
Het establishment is een bizar samengaan van
kaviaar links en liberalen, die elke kritiek op het
vreemdelingen beleid willen fnuiken omdat het voor de ene stemmen oplevert en voor de andere goedkope arbeidskrachten.
U vindt dit slogans, wel voor mij is dit de waarheid.
Wat de protocollen van zion daarmee van doen hebben, is mij een raadsel.
Of vindt u mij ook een Nazi ?
Wel : sociaal economisch ben ik een socialist en
tegelijkertijd ben ik ook een nationalist.
Voor mij is dat met elkaar verbonden.
Dus wie weet ?
Gaat u mij nu laten opsluiten ?
Het establishment bestaat dus wel, het is het
Politiek correct dwangdenken gepropageerd door de
media en ondemocratische etterbuilen zoals het CGKR.
Het heeft als gevolg dat mensen angstig achteruit
kijken vooraleer zij hun mening durven zeggen.
Het heeft als gevolg dat men niet vrijuit durft
schrijven wat men denkt, dat men zijn eigendommen
niet mag verkopen aan wie men zelf wil enz. enz.
Dat is wel degelijk een "establishment".
Het is feitelijk ongelofelijk dat de socialistische partij daar ook toe behoort.
Het betreft hier een partij die in de 19de eeuw met
dezelfde vijandigheid en vuile truken te maken kreeg
als het Vlaams Blok nu. En nu, doen ze het zelf.
Het kan verkeren...

Ik geeft toe, De Wever kan het goed zeggen.
Maar dat is dan ook alles.
Hij doet me denken aan een jonge Louis Tobback,
welke ooit ook Vlaamsgezinde geluiden liet horen.
Hij beweerde zelfs een "orangist" te zijn.
Nu denk ik dat hij in feite bedoelde een liefhebber te
zijn van en bepaald soort "limonade".
Ik blijf er bij dat De wever mooi is ingepakt met een gouden strikje er rond, een tweede Schiltz in wording is en op termijn de gevolgen zal dragen van zijn eigen inconsequenties.

Ik reduceer Eyskens helemaal niet tot een simplistische metafoor. Ik vind hem zelfs een heel verstandig en humoristisch man.
Maar voor Vlaanderen is hij een ramp en hij heeft,
helaas, nog steeds zeer veel te zeggen in de CVP.
Voor zover ik weet zijn er in de CVP slechts twee
mensen echt Vlaamsgezind namelijk Luc Van den Brande en Johan Sauwens.
Zij zijn alle twee onschadelijk gemaakt.
Vriendelijke groeten,
Bruver

Gepost door: Bruver | 16-02-10

De commentaren zijn gesloten.