12-01-10

Vijf oud-nazi's in de Europese Commissie?


nazi's

In het Europees Parlement zijn op dit ogenblik volop de hoorzittingen aan de gang die ons moeten toelaten de kandidaat Europese Commissarissen (= leden van de "Europese regering") te beoordelen. Ook dat is voor een groot deel een partijtje schaduwboksen, want die Europese Commissarissen worden natuurlijk in het kader van een nationaal compromis politiek benoemd door de onderscheiden regeringen, en die hoorzittingen zelf zijn ook maar wat ze zijn; met uiterst beperkte spreektijd, geen echt debat en grotendeels telegeleid door de fracties en de administratie van het parlement. Het parlement kan trouwens uiteindelijk enkel de hele Commissie goed- of afkeuren, dus niet over individuele Commissarissen stemmen.

 

Maar stel U nu eens voor dat er vijf oud-nazi's, vijf dignitarissen van het voormalige Duitse nationaal-socialistische regime, zouden voorgesteld worden als kandidaat Europese Commissarissen? Kunt U zich voorstellen welk gehuil er (niet ten onrechte) zou opgaan in de hele wereld?

hamer_sikkel_92

Dat is nochtans wat er nu gebeurt, al gaat het natuurlijk niet over oud-nazi's, maar wel over oud-apparatjiks van die andere terreur-ideologie die tot voor kort de helft van Europa onder de knoet hield:

- Siim Kallas was van 1972 tot 1990 lid van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie, bekleede een aantal politieke topfuncties en was ook jarenlang adjunct-hoofdredacteur van het dagblad van de Estse Communistische Partij.

- Maros Sefcovic en Stefan Fülle waren beiden  lid van de Tjechoslovaakse Communistische Partij en student aan één van de beruchte kweekscholen van de KGB (Sovjet-Gestapo) in Moskou, het "Moscow State Instítute of International Relations".

- Andris Piebalgs was lid van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie en apparatjik van het Sovjet-Letse Ministerie van Onderwijs.

- Janez Potocnik was apparatjik in communistisch Joegoslavië.

goelag

Bovenstaande informatie (ik breng enkel een samenvatting) werd bijeengesprokkeld door Gerard Batten, een Brits Europarlementslid van de eurokritische UKIP. Batten voegt er nog aan toe dat Alexander Litvinenko - de ex-KGB-kolonel die in november 2006 in Londen met polonium werd vergiftigd - beweerde dat een oud-voorzitter van de Europese Commissie zélf, Romano Prodi, decennialang betaalde KGB-informant in Italië zou geweest zijn. Trouwens, ook de huidige Commissie-voorzitter Barroso was tot 1977 lid van een Maoïstische partij die rechtstreeks door Peking werd gestuurd.

Pleit ik hier voor een heksenjacht? Ach neen. Maar de hypocrisie en het twee-maten-en-twee-gewichten mogen wel eens aan de kaak gesteld worden hé.

15:10 Gepost door Frank Vanhecke in Europa | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Waarom staat er in het 2de alinea tussen haakjes (niet ten onrechte)??? Is het woordje "niet" er niet te veel aan?

Gepost door: Ledy Broeckx | 12-01-10

ik heb de laatste 40 jaar geen informatie gezien of gehoord, alleen laster, leugens en geperverteerde gruwelen komen op de publieke agenda. VAN TERREUR GESPROKEN.
DOE EENS NORMAAL.

Gepost door: katinka van belle | 14-01-10

De commentaren zijn gesloten.