19-11-09

"Het ruikt hier naar onzin..."

kamagurka

Ik weet het, de titel is plagiaat en komt van Kamagurka, maar wat een onzin teisterde de voorbije dagen toch weer de berichtgeving van de kranten over de interne keuken van het Vlaams Belang.

Neem nu "de zaak Erik Arckens", ons Brussels parlementslid dat ons even verliet en inmiddels - gelukkig maar - al terug is. Elke journalist met een minimum aan beroepsernst kon met de ellebogen aanvoelen dat hier een zeer persoonlijk verhaal achterzat en dat het helemaal niet over een politiek-interne afrekening ging. De meeste journalisten hielden het trouwens bij een droge en correcte berichtgeving. Behalve natuurlijk een paar kranten die er de gekste hypotheses aan vastknoopten, waarbij Erik Arckens dan tot een of ander kamp zou behoren (en waarachtig dat kamp zou versterken door ontslag te nemen - kan het gekker?). Niet dus. Flauwe kul. Maar het verschijnt wel zwart op wit in kranten die er dan bovendien nog grote theorieën aan vastknopen.

Of neem het verhaal van de gestolen laptop van Bruno Valkeniers. Daarin zouden - volgens de kranten - mails van mij te vinden zijn waarin ik met ontslag dreig in verband met Marie-Rose Morel. Wat een kwakkel van formaat. Wie vindt dat toch allemaal uit? Zijn dat de journalisten zelf, of worden die mensen gevoed door een of andere psychopatische leugenaar?

Voor alle duidelijkheid: vanzelfsprekend correspondeer ik met de voorzitter (en met anderen) over partijkwesties. Het tegendeel zou nogal verbazen. Vanzelfsprekend gaat dat ook over de hervorming van het partijbestuur. Wat ik daarin zeg over Marie-Rose is geen geheim: hetzelfde wat ik al sinds jaar en dag openlijk zeg, het meest recent nog 2 weken geleden in een interview in P-Magazine. Samenvattend: Ik beschouw Marie-Rose als een politieke én electorale verrijking voor het Vlaams Belang. Ze heeft haar waarde bij de jongste Europese verkiezingen nogmaals overtuigend bewezen. Het is voor de partij op zijn zachtst ongelukkig dat ze geen mandataris meer is. Een kans om als niet-mandataris toch nog een politieke rol van betekenis te kunnen spelen, is wel het minste wat we haar kunnen aanbieden. Dat doet niets af van de waarde en de kansen van andere coryfeeën die ook in de partij een rol hebben en die bovendien over een parlementsmandaat beschikken om te schitteren. Punt. Is er werkelijk iemand die nog niet wist dat dit mijn standpunt is?

En mogen we de kwakkel van het onbestaande "dreigen met ontslag" nu als afgehandeld beschouwen? Dank U.

12:30 Gepost door Frank Vanhecke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Wie gelooft die mensen nog? een week gelden pleeg je een artikel om je ontslag te ontkennen en nu ga je er van door met je staart tussen je benen. En dat allemaal voor die Grote Smoel in Antwerpen.
30% stemmenverlies levert dit op.

Gepost door: William | 29-11-09

ik ben diep ontgoocheld in u mr vanhecke ...blijkbaar is morels belang belangrijker dan vlaams belang voor u... al spijt dat ik op u gestemd heb...

Gepost door: tony | 29-11-09

up dating Dit is blijkbaar al van een tijdje geleden. Wanneer horen we de ware toedracht van de feiten binnen de gelederen van de partij?

Gepost door: Odette | 03-12-09

Beste erevoorzitter,
ik van mijn kant, ben blij dat ik altijd (indien mogelijk)
voor u gestemd heb.
U hebt altijd een rechtlijnigheid getoond, welke zeer zelden voorkomt in de politiek en welke ik altijd enorm geapprecieerd heb.
Ook nu toont u diezelfde rechtlijnigheid.
Als ik een hoed had, deed ik hem voor u af.
Dit alles bewijst, dat Karel Dillen zeer goed wist
wie hij als voorzitter diende aan te duiden.
Ik volg nu met argusogen hoe u en Marie Rose
behandeld zullen worden.
Staat mij dit niet aan dan is de partij in ieder
geval één stem armer.
Met veel respect
Bruver

Gepost door: Bruver | 05-12-09

De commentaren zijn gesloten.