19-11-09

Eén lid minder voor de Gezinsbond.

gezinsbond

Weet U het nog? Een uittreksel uit het weekblad van de Gezinsbond, mei 2009:

Gezinsbond trakteert toppolitici op bustoer.

Op 15 mei, de Dag van het Gezin, ging de Gezinsbond de speelse toer op met een bustoer voor politici, waaronder heel wat partijvoorzitters. Marianne Thyssen (CD&V), Bart Somers (Open VLD), Bart De Wever (N-VA), Geert Lambert (SLP) en Mieke Vogels (Groen!) zaten de hele rit mooi naast elkaar op de bank om over actuele gezinsthema’s in discussie te gaan. Ook Brussels SP.A-politica Yamilla Idrissi en Groen!-politica Tie Roefs waren mee opgestapt voor de trip van Brussel naar Leuven en terug. Onderweg pikte de bus nog de Vlaamse ministers Patricia Ceysens (Open VLD), Frank Vandenbroucke (SP.A) en Veerle Heeren (CD&V) op. En zelfs Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) reed een kort stukje mee.

 

Bij navraag bleek dat de Gezinsbond o.m. de voorzitters van alle Vlaamse politieke partijen had uitgenodigd... behalve de voorzitter van het Vlaams Belang. Een bewuste keuze.

 

Vandaag stuurde ik dan ook volgend briefje als antwoord op de vraag op mijn lidmaatschap van de Bond voor 2010 te vernieuwen:

Geachte,
 
Betreft: lidmaatschap fam Vanhecke uw referte 658/6025/17371
 
Ik wens mijn lidmaatschap van de Gezinsbond niet te vernieuwen.
Bij de jongste vekiezingen werden alle Vlaamse partijvoorzitters voor een tocht door Brussel uitgenodigd, met uitgebreide weergave in het weekblad.
De voorzitter van het Vlaams Belang werd echter door uw vereniging bewust gediscrimineerd, zodat ik aanneem dat U Vlaams Belang-leden als minderwaardig beschouwt.
Ik betreur dat en hoop dat een strikte partijpolitieke neutraliteit van uw vereniging het voor mij en mijn gezin mogelijk maakt in de toekomst terug aan te sluiten.
 
met vriendelijke groet,
 
Frank Vanhecke
Of het allemaal veel aarde aan de dijk zet moet ik jammer genoeg betwijfelen. En ik blijf het grootste respect hebben voor de vele duizenden medewerkers van de Gezinsbond (onder hen: véle VB-kiezers!). Maar op zijn minst laat ik me niet beledigen door een vereniging waar ik lidgeld voor betaal. Vlamingen zijn ook wat dat betreft te mak en te braaf.

16:08 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Gezinsbond Groot gelijk dat u het lidmaatschap niet hernieuwde. Hopelijk volgen er nog meerdere VB'ers uw voorbeeld. De tijd van knikken, toegeven en tolereren moet maar eens voorbij zijn!

Gepost door: Nancy Six | 20-11-09

Vorig jaar werd ik aangesproken door men vakbondsman van acod, ze konden het blijkbaar niet verdragen dat ik met een vl-stikker rondrijd van het VB. Geen probleem zei ik, hij mocht voor een papier zorgen voor men uitstap uit de vakbond.Een lid minder voor acod.Ik moet eerlijk toegeven, ik mis ze eigenlijk niet, men job gaat ook zonder hen hoor!

Gepost door: peter | 29-11-09

De commentaren zijn gesloten.