13-11-09

Herman for president?

defeb1982

U weet allicht dat we - om het vriendelijk uit te drukken - geen grote EU-fans zijn. De huidige Europese Unie heeft maar weinig te maken met het mooie Europese ideaal dat na de Tweede Wereldoorlog het verstandigste deel van de Vlaamse Beweging begeesterde - en dat onder meer Karel Dillen er destijds toe bracht met het hoogstaande tijdschrift Dietsland-Europa te beginnen. De huidige EU is een logge, ondemocratische bureaucratie geworden die steeds verder afwijkt van de rol van coördinator van vrije Europese landen en zich steeds verder engageert op het pad van centralistische superstaat, een België-in-het-groot. De manier waarop door die Europese instellingen met het geld van de belastingbetalers wordt omgesprongen is trouwens compleet onaanvaardbaar. Uit het pas verschenen verslag van de Europese Rekenkamer blijkt bijvoorbeeld dat de voorbije jaren bijna 4 miljard euro onterecht aan Europese subsidies werd uitbetaald. En ik verzeker U: dat is maar het topje van de ijsberg.

Moeten we dus enthousiast zijn nu een "geografische Vlaming" een goede kans maakt om de eerste Europese President te worden?

van rompuy

Laat ons eerst toegeven dat Van Rompuy vrij goed aan het gewenste profiel beantwoordt. We kunnen stilaan een boekenkast vol schrijven over de ruggengraatloze woordbreuken van deze  meester in valse bescheidenheid. Ze zullen er daar in Europa geen last van hebben; geef hem maandelijks zijn 25.000 euro netto (of daaromtrent, de parlementaire vragen ter zake zijn ingediend) en hij verkoopt desnoods zijn vader en zijn moeder, met een haiku bovenop, aan de échte Europese meesters. De beide Van Rompuys zijn trouwe dienaars van het regime; de ene speelt de Vlaamse Siegfried (kijkt U ook al uit naar wat er volgend jaar op zijn Gordel-T-shirt staat? - ik word stilaan ziek van die hypocriete flauwekul) en de andere speelt de bescheiden intellectueel (het tweede is hij, het eerste zéker niet). Dus ja, van Rompuy zou perfect zijn in de rol van eerste president van dat België-in-het-groot: overbetaald, ruggengraatloos, gewetenloos als het moet. Zal Vlaanderen er echter beter van worden: neen.

De vraag blijft natuurlijk: als er dan toch iemand Europese president moet worden, kunnen we dan niet een beetje trots zijn dat het wellicht een Vlaming wordt? In principe klinkt dat goed. Het probleem is natuurlijk dat die specifieke Vlaming een goede kans maakt net omdat hij zo'n manipuleerbare marionet, bovendien afkomstig uit een kritiekloos euroslaafs, landje is. Trots? Neen, zo masochistisch zijn we niet.

13:41 Gepost door Frank Vanhecke in Europa | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Herman de oenuch van de Europese harem Toen de eerste berichten, intussen enkele weken geleden, dat Herman VR in aanmerking kwam voor het presidentschap van de EU, zei mijn vrouw spontaan: echt iets voor die oenuch!

ik geef het grif toe,
mijn vrouw, geleerd en wijs, weet
wat mannen denken

Gepost door: Jan | 13-11-09

Beste,
Van Rompuy is inderdaad de perfecte man voor de
job.
Hij is immers het boegbeeld van de "kwallenpartij" bij uitstek (dixit Tobback).
Een bende kruiperige jaknikkers die over zowat alles
willen "marchanderen" om toch maar aan de macht te kunnen blijven.
Zij hebben niet anders gedaan dan hun eigen Vlaamse volk in de rug geschoten, met valse
beloftes en allerhande kuiperijen.
Het ergste is dan nog dat ze bij de laatste verkiezingen
nog werden beloond ook.
De bekende BBC figuur Edmund Blackadder zou het als volgt verwoorden : "Sommige Vlamingen zijn zo een kruiperige kruipers, dat als ze nog dieper zouden kruipen, er een deel van Vlaanderen in Australië
zou liggen.
Dus Ja ! een CVP'R is de geschikte man voor de job.
Vriendelijke Groeten,
Bruver.

Gepost door: Bruver | 16-11-09

Schijnheiligheid "Gewetenloos als het moet"
Inderdaad, baden in een geur van heiligheid en je intussen genadeloos en met een grijnslach de grond instampen.

Gepost door: Metten | 18-11-09

Dat de reactie's eerst moeten gemodereerd worden is geen vorm van vrije meningsuiting.

Gepost door: L | 09-02-10

De commentaren zijn gesloten.