04-11-09

De vetpotten van Europa...


20091104_cartoon_michel
Het weekblad P-Magazine pakte gisteren uit met "360.000 euro opstappremie voor 4 jaar werk", een stukje over de riante vergoedingen die moraalridder Louis Michel de komende drie jaren opstrijkt nu hij zijn zitje in de Europese Commissie omruilde voor eentje in het Europees Parlement. P-Magazine haalde de informatie uit het antwoord op één van mijn parlementaire vragen (zie deze blog 7 oktober) en was zo fair dat ook te vermelden, waarvoor dank. Vandaag nemen een aantal kranten en nieuwssites het nieuwsje over.
Voor alle duidelijkheid: die vergoeding van 9.969 euro per maand krijgt Michel bovenop zijn wedde als Europees Parlementslid.

graaicultuur
Inmiddels zijn we met een nieuw dossier bezig: de Europese politieke partijen en de Europese politieke stichtingen. We beschikken nog maar over zeer fragmentaire gegevens en moeten vechten voor elk stukje informatie, maar het staat nu reeds vast dat we met onze lastige vragen op een goudader aan het boren zijn: vele tientallen miljoenen euro worden versast naar schimmige Europese stichtingen die door niets of niemand gecontroleerd worden. En nogal wat "Belgen" spelen een rol in dat zoveelste vetpottenverhaal. U hoort er nog van.

En ook op de werktafel: een nieuwe versie van onze brochure "kostprijs van de EU". Zeer binnenkort bewijzen we zwart op wit, ontegensprekelijk en aangepast aan de meest recente cijfergegevens dat de Vlamingen van àlle Europeanen de grootste netto-betalers aan het budget van de Europese Unie zijn. We hebben dus recht om te weten waar onze centen naartoe gaan.

P.S. Het parlementslid gaat met de eer lopen, maar ere wie ere toekomt: het zijn in de eerste plaats de Europese fractiemedewerkers Dirk Crols en Rob Verreycken (geschoold bij de vakbondscel van Marie-Rose) die in deze dossiers het graafwerk doen... dat mag ook wel eens gezegd worden.

10:50 Gepost door Frank Vanhecke in Europa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Beste,
goed bezig !
Laat u niet doen, op geen enkel gebied !
Het is een gekende waarheid :
waar er een vetpot is, is er minstens
één Belg.
België is trouwens één grote vetpot.
Vriendelijke groeten,
Bruver

Gepost door: Bruver | 05-11-09

De commentaren zijn gesloten.