22-10-09

Europees links bijt in 't zand.

fkverhofstadt_jpg_275brepoelsberlusconi_2401071702_7b52ed7e22
Gisteren werd in het Europees Parlement gestemd over de resolutie "Berlusconi", een initiatief van Italiaanse socialisten en communisten die mordicus de Italiaanse premier aan de Euroschandpaal wilden nagelen (zie deze blog 9 oktober jl). Het ging zogezegd om de "vrijheid van informatie in Italië", een land nota bene waar wellicht de breedste opiniewaaier van heel de Europese Unie in de grote media aan bod kan komen. Bovendien kan men zich de vraag stellen of het wel aan de EU ligt om zich te bemoeien met de interne keuken van een - vanzelfsprekend - democratische lidstaat; ooit van "subsidiariteit" gehoord?

Omdat Europees links er een hoogdag van de politieke correctheid wou van maken, werd het stemuur gisteren vrijgehouden voor enkel de resoluties over Italië; een bij mijn weten nog nooit eerder gebruikte procedure. Het liep echter niet als verwacht. De gematigde resoluties van rechts werden weliswaar weggestemd, maar bij de eindstemming over hun eigen gemeenschappelijke linkse resolutie (groenen, socialisten, communisten én liberalen)  bleken ze voor één keer nipt geen meerderheid te hebben; bij de laatste stemming was het zelfs 338 voor en 338 tegen, dus verworpen bij gelijkheid van stemmen. Nooit eerder gezien in het Europees Parlement: zegezeker progressief en links Europa bijt in het zand. De geplande feestjes werden afgezegd, de kurken bleven op de champagneflessen.

Een nederlaag voor links, en zeker ook een persoonlijke nederlaag voor Guy Verhofstadt die ("zijn" liberale fractie helemaal het links-progressieve kamp insturend) zich fel had geëngageerd in deze zaak tegen Berlusconi, en nu moet vaststellen een flink aantal dissidenten in eigen liberale rangen te tellen. We hebben de voorbije week trouwens flink wat informatie verspreid over de manier waarop Verhofstadt en de VLD in Vlaanderen kritische journalisten aanpakte...

En de Vlaamse Europarlementsleden? Daar valt vooral het stemgedrag van NVA'ster Frieda Brepoels (inmiddels lid van de extreemlinkse groene fractie) op: links, linkser, linkst. Amendementen die bijvoorbeeld wezen op de problemen in andere Europese lidstaten (Duitsland waar de SPD meerderheidsaandelen heeft in heel wat mediaondernemingen, Portugal waar de socialisten journalisten onder druk zetten) werden door haar systematisch mee weggestemd, alle extreem-linkse amendementen door haar gesteund, en ook bij de eindstemming stemde ze mee met links. Voor wat de Vlamingen betreft was het dus "rechts" (Vlaams Belang, LDD, CD&V) tegen "links" (SPA, Groen, NVA en Verhofstadt-VLD). 't Is maar dat U het weet.

16-10-09

"De veiligheid in deze stad is niet verzekerd."

criminaliteit
Zo hoort U het ook eens van iemand anders. Joseph Daul, de brave voorzitter van de christendemocratische fractie in het Europees Parlement, ventileerde onlangs zijn verontwaardiging over de criminaliteit in Brussel en over het lakse optreden van gerecht en politie. Daul kwam op voor een vrouwelijke collega, Angelica Niebler, die kort geleden bij het verlaten van het Europees Parlement te Brussel werd aangevallen, tegen de grond geslagen en beroofd van geld, gsm en papieren. Dagelijkse kost voor véle slachtoffers in Brussel, elke dag opnieuw. En véél minder in de buurt van het Europees Parlement (bewaakt door politie,camera's en privé-veiligheidsdiensten op kosten van de belastingbetaler) dan elders. Maar Daul had het over drie ernstige incidenten op korte tijd en zegde onder meer vast te stellen dat de politie zelfs na anderhalf uur nog steeds niet ter plaatse gekomen was. "De veiligheid in derze stad is niet verzekerd" besloot de fractieleider, onder luid applaus van zijn fractie - waarin ook de CD&V zetelt.

Goed om vast te stellen dat de CD&V fractie aanklaagt dat de Belgische regering (met een CD&V minister van Justitie) en de Brusselse overheden (met CD&V in de regering) de veiligheid in de hoofdstad niet kunnen of niet willen herstellen. 

Het loont trouwens de moeite om het filmpje van de tussenkomst van Daul in het Europees Parlement aandachtig te bekijken. Vooral de reactie van Guy Verhofstadt, mee in beeld, is ontluisterend. Zodra hij begrijpt waarover Daul het heeft, lacht Verhofstadt de man vierkant uit...

De beelden zijn te bekijken op www.vlaamsbelang.eu.

08:24 Gepost door Frank Vanhecke in Europa | Permalink | Commentaren (0) | Tags: brussel, onveiligheid, verhofstadt, europees parlement, daul |  Facebook |

10-10-09

De pedofielen beschermen mekaar (2)

marianne
Het was te verwachten dat de Franse Minister van Cultuur Fréderic Mitterrand (zie deze blog 8-10-2009) ook in ons land wat verdedigers zou vinden. Die linkse - maar in de portefeuille zéér rechtse -zelfbenoemde cultuurpausen beschermen mekaar ook. "De Standaard" schrijft vandaag: "Nu maken Mitterrands politieke tegenstanders gretig een amalgaam van homoseksualiteit, sekstoerisme en pedofilie om de minister tot aftreden te dwingen". Vanzelfsprekend vermijdt men daarbij de geschriften van Mitterrand zelf te citeren. Daaruit blijkt immers zonneklaar dat er géén amalgaam gemaakt wordt en dat het gaat over een zelfverklaarde sekstoerist met een voorkeur voor zéér jonge mannelijke seksslaven ("des gosses", "jeunes garçons"). Een pervert die bovendien als minister in functie zegt geschokt te zijn ("Je suis indigné, révolté, scandalisé!") door de aanhouding van de veroordeelde pedofiele verkrachter Polanski.

De Franse site www.marianne2.fr brengt trouwens het verhaal dat Fréderic Mitterrand in maart jl. persoonlijk en schriftelijk tussenkwam bij de voorzitter van een rechtbank op het Franse eiland la Réunion ten gunste van 2 gewelddadige verkrachters die een 16-jarig meisje onder bedreiging van messen hadden misbruikt. Mitterrand had het in zijn brief over de goede moraliteit van de ouders van één van de daders, over de jammerlijke "misstap" die ze hadden begaan, én dat hij de daders (wel te verstaan: bij een lichte straf...) kon helpen met een stageplaats bij de cultuurdiensten van de Franse staat in Rome. Verkrachters aller landen: allen naar de Villa Médicis in Rome. Zijn wij de enigen om te denken dat heel die zaak uren in de wind stinkt? Of is dit weer een "amalgaam"?

13:41 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-10-09

Persvrijheid, een probleem... In Italië?

Rechtstreekse link: http://www.youtube.com/watch?v=qyb9aIBwrug

15:15 Gepost door Frank Vanhecke in Europa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-10-09

De pedofielen beschermen mekaar.

pedofilie
In Frankrijk is nogal wat heisa ontstaan na de tussenkomst van de minister van cultuur Fréderic Mitterrand (neef van de voormalige socialistische president maar nu minister in de centrum-rechtse regering onder Sarkozy) ten voordele van Roman Polanski. Zoals men weet werd de beroemde Pools-Frans-Joodse filmregisseur Polanski kortgeleden in Zürich aangehouden omdat hij in de Verenigde Staten sedert ruim dertig jaar op de "wanted-list" staat wegens pedofilie. Polanski verkrachtte destijds een 13-jarig meisje, en bekende tijdens het onderzoek dat hij welk degelijk op de hoogte was van haar jonge leeftijd toen hij haar gruwelijk (ik bespaar U de details) verkrachtte. In 1997 zou hij het slachtoffer trouwens zo'n 600.000 dollar betaald hebben om haar klacht in te trekken.

Het spreekt vanzelf dat de linkse intelligentsia in het geweer zou komen om Polanski te verdedigen. Bij ons ligt dat gelukkig wat gevoeliger, wellicht omdat de zaak Dutroux vele mensen wakker geschud heeft. Maar in Frankrijk was het de Minister van Cultuur himself, Fréderic Mitterrand die zegde geschokt te zijn door de aanhouding van Polanski en diens onmiddellijke vrijlating eiste.

Inmiddels weten we waarom. Hoewel de Franse pers de hele zaak tot nu toe zoveel mogelijk doodzwijgt, blijkt Fréderic Mitterrand zélf ook een pedofiel te zijn. Hierna een paar citaten uit zijn autobiografie "La mauvaise vie":

"Ik betaalde voor jongentjes.Natuurlijk had ik wel gelezen over de handel in jongens hier. De algemene miserie, de drugsproblemen, de ziektes. Maar dat hield me niet tegen om terug te komen. Deze rituele ontmoetingen met jonge mannen, deze slavenmarkten, wonden me geweldig op."

"Men zou kunnen zeggen dat zo'n spektakel moreel abominabel is, maar ik genoot er ervan. De veelheid van jonge, onmiddellijk beschikbare jongens windt me op en ik hoef me niet in te houden of te verbergen."

Het is opvallend hoe discreet de Franse pers hier tot nu toe over blijft. Toen Marine Le Pen eergisteren bovenstaande citaten tijdens een rechtstreekse TV-uitzending ("Mots croisés" op France 2) voorlas, viel even stilte bij de andere aanwezigen - maar de heruitzendingen van het programma werden inmiddels gecensureerd...

Er zijn trouwens nog wel wat andere linkse coryfeeën in hetzelfde bedje ziek. Het is zeker mijn collega-Europarlementslid Daniël Cohn-Bendit niet die me zal tegenspreken. Het strafste is trouwens dat die zieke geesten dit schaamteloos in hun autobiografieën optekenen, alsof ze er trots op zijn. Misschien zijn ze dat trouwens ook wel.

U heeft het al begrepen. Van mij mag Polanski nog vele maanden in de cel blijven. Of staan de supperrijken boven de wet? Of mogen de zogenaamd cultureel begaafden zonder straf kinderen misbruiken?

En er is iets fundamenteel verkeerd met een land dat een oude viezerik als Fréderic Mitterrand tot minister van cultuur benoemt.

13:29 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

07-10-09

Hoeveel kreeg Louis Michel mee?

Vandaag en morgen plenaire vergadering van het Europees Parlement in Brussel, vandaag "uiteraard" een debat (of wat daarvoor moet doorgaan) over de resultaten van het referendum in Ierland en verder eerder technische dossiers. Morgen om 9u heb ik wat spreektijd over een verklaring van de Commissie over de "Vrijheid van Informatie in Italië": een gelegenheid om te zeggen dat de vrijheid van informatie in België anders ook niet 100% is... van muilkorfwetten tot en met een recent opnieuw veroordeelde (maar zich daar niets van aantrekkende) openbare omroep. Over politieke beïnvloeding van de media kunnen wij meepraten. Geen zinnig mens verstaat trouwens waarom de Europese Commissie zo nodig moet bevallen van een mededeling in het parlement over de informatievrijheid in Italië; misschien omdat in dàt land nog niet àlle kranten en àlle media in handen van links zijn?

ECA3HBVQKCAD2I5AVCA51F9D0CARAZG6ZCA9FFDY6CAJ86759CAUYOBVHCALY83BHCAEAASI2CAIPM8FACAVAK0ZACAFUJQKACANR4PGTCAA8D9L1CADFTW8MCAQ923RVCA5T39U4CAH2NTTVCAQNLGWH
En nu we het toch over de vrijheid van informatie hebben. Ik stelde zopas volgende vraag aan de Europese Commissie:

"Hoeveel bedragen - per oud-commissaris - de "overbruggingstoelages" van de recent teruggetreden Europese Commissarissen? Worden deze bedragen belast? Zijn deze bedragen cumuleerbaar met andere inkomsten, bijvoorbeeld een parlementaire vergoeding?"

In principe moet de Commissie binnen de maand antwoorden op deze vraag. De ervaring leert echter dat we nogal zullen moeten aandringen. De vrijheid van informatie is een zeer rekbaar begrip. Benieuwd echter hoe het zit met onze vriend (en die van Fidel Castro) Louis Michel.

14:28 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-10-09

Na het Ierse referendum

20:09 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-10-09

Marie-Rose en Herman

decroomrmboom

Met een paar dagen vertraging op het net de "Koppen"-reportage van vorige donderdag gezien: Marie-Rose Morel en Herman Decroo, beiden ernstig ziek geweest en beiden terug de draad van het politiek leven opnemend. Het gebeurt mij niet elke dag, maar déze keer dan toch felicitaties aan de VRT; mooie reportage, verbazend ontroerende menselijke kant van showman Decroo, Marie-Rose weergegeven zoals ze is, wars van cordon of welke hatelijkheid dan ook.

Nog enkele dagen te zien via deze link:

www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/koppen

Aanbevolen!

 

12:36 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |