07-10-09

Hoeveel kreeg Louis Michel mee?

Vandaag en morgen plenaire vergadering van het Europees Parlement in Brussel, vandaag "uiteraard" een debat (of wat daarvoor moet doorgaan) over de resultaten van het referendum in Ierland en verder eerder technische dossiers. Morgen om 9u heb ik wat spreektijd over een verklaring van de Commissie over de "Vrijheid van Informatie in Italië": een gelegenheid om te zeggen dat de vrijheid van informatie in België anders ook niet 100% is... van muilkorfwetten tot en met een recent opnieuw veroordeelde (maar zich daar niets van aantrekkende) openbare omroep. Over politieke beïnvloeding van de media kunnen wij meepraten. Geen zinnig mens verstaat trouwens waarom de Europese Commissie zo nodig moet bevallen van een mededeling in het parlement over de informatievrijheid in Italië; misschien omdat in dàt land nog niet àlle kranten en àlle media in handen van links zijn?

ECA3HBVQKCAD2I5AVCA51F9D0CARAZG6ZCA9FFDY6CAJ86759CAUYOBVHCALY83BHCAEAASI2CAIPM8FACAVAK0ZACAFUJQKACANR4PGTCAA8D9L1CADFTW8MCAQ923RVCA5T39U4CAH2NTTVCAQNLGWH
En nu we het toch over de vrijheid van informatie hebben. Ik stelde zopas volgende vraag aan de Europese Commissie:

"Hoeveel bedragen - per oud-commissaris - de "overbruggingstoelages" van de recent teruggetreden Europese Commissarissen? Worden deze bedragen belast? Zijn deze bedragen cumuleerbaar met andere inkomsten, bijvoorbeeld een parlementaire vergoeding?"

In principe moet de Commissie binnen de maand antwoorden op deze vraag. De ervaring leert echter dat we nogal zullen moeten aandringen. De vrijheid van informatie is een zeer rekbaar begrip. Benieuwd echter hoe het zit met onze vriend (en die van Fidel Castro) Louis Michel.

14:28 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.