23-09-09

VRT discrimineert!

pinocchio
We wisten het al lang, maar het is nu dus hoogst officieel bevestigd door een arrest van de Raad van State: de VRT discrimineert het Vlaams Belang. De aanleiding voor dit arrest was de klacht die ik tijdens de verkiezingscampagne van 2007 indiende tegen het feit dat ik (toen lijsttrekker Senaat) uit de grote TV-debatten van de VRT werd geweerd. De overheidszender had die debatten toen als "kanseliersdebatten" voorgesteld en nodigde enkel de lijsttrekkers van CD&V, VLD en - natuurlijk - SP.A uit. Die praktijk werd op mijn vraag veroordeeld door de Vlaamse Regulator voor de Media, en die veroordeling werd nu in beroep bevestigd door de Raad van State.
Het mag wel eens gezegd worden: een zoveelste pluim op de hoed van onze juridische dienst; dankuwel Jurgen Ceder en in dit geval heel bijzonder Rob Verreycken!

Kleine bedenking: zo'n overwinning is leuk, maar het zijn natuurlijk vijgen na Pasen. Twee jaar nà de verkiezingscampagne krijgen we gelijk...

De Raad van State slaat trouwens nagels met koppen. Een citaat: "De onpartijdigheids-verplichting bij informatieve programma's, essentieel vanuit democratisch oogpunt, brengt de verplichting mee, zeker voor een openbare omroep als de VRT, correcte informatie weer te geven, niet ongenuanceerd te berichten en de kiezers niet te misleiden zoals door de kamer werd vastgesteld aangaande de indruk die werd gewekt over de daadwerkelijk inzet van de verkiezingen."

"Kiezers te misleiden...", pak aan, VRT! 

En de VRT? Daar ploegt men voort, onverstoord. Indien ik "De Standaard" mag geloven zegt men daar : "We gaan onze houding ten ronde niet aanpassen. Wel moeten we nog voorzichtiger zijn."

Wat doen we eraan? 

10:08 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

waarom? Wat ik wel niet begrijp is dat het Vlaams Belang dit nieuws zo lang (sinds juni) stilgehouden heeft en er pas na de openbaring van Hoflack mee uitpakt. Tactische overwegingen?

Gepost door: Pol Tanghe | 23-09-09

VRT Een dam opwerpen in de toestroom van de financiële middelen, ons belastingsgeld, via gerechtelijke weg? Is daar geen mogelijkheid?
Verder blijven klachten indienen! En anders de antenne saboteren van hun zendmast? ;-))

VB zal zeker een weg vinden met hun uitstekende juridische dienst!

Gepost door: Ann Spitaels | 25-09-09

VRT als er zich nog zo'n discriminatie voordoet : een delegatie militanten aan de ingang van de vrt gebouwen en een beetje buitenlandse pers uitnodigen denk ik

Gepost door: bern | 27-09-09

De commentaren zijn gesloten.