22-09-09

Vrije meningsuiting!

Zopas een telefoontje gekregen van de Europakring van de Universiteit Antwerpen. Ik had die studenten toegezegd op 7 oktober te debatteren tegen Kathleen van Brempt, maar dat kan nu niet doorgaan omdat de NSV (Nationalistische Studenten Vereniging) diezelfde avond een gesprek met Nick Griffin (Europarlementslid en voorzitter van de British National Party) organiseert. Het één sluit nochtans het ander niet uit, maar er wordt gevreesd dat de universitaire overheden de campus zullen sluiten om rellen tussen NSV en uiterst-links te voorkomen.

Zie, daar word ik eens écht boos om. Niet omdat mij een debatje ontglipt vanzelfsprekend, maar omdat het stilaan traditie wordt dat universitaire en andere overheden de vrije meningsuiting ondergeschikt maken aan een verstikkende sfeer van politieke correctheid. Indien uiterst-links dreigt met rellen tegen Nick Griffin dan moeten de universitaire overheden alle nodige maatregelen nemen om de relschoppers onschadelijk te maken. Punt.


griffin1Ik ken Nick Griffin trouwens al enkele jaren en nu wat beter sinds we in het Europees Parlement "buren" geworden zijn. We zijn het over een aantal zaken roerend eens en over een aantal andere zaken even roerend en zelfs fundamenteel oneens. So what? Is dat niet de essentie van een democratisch debat? Of mogen enkel nog mensen aan het woord komen die politiek correct alles napraten wat we al in de grote media tot vervelens toe moeten aanhoren en aanzien?

Het debat over de vrije meningsuiting is fundamenteel en jammer genoeg zeer actueel. Ik gruw van journalisten die "undercover" alle deontologische regels van hun beroep schenden en eenvoudige mensen domme uitspraken uitlokken om ze dan voor heel de wereld aan de schandpaal nagelen. Ik blijf erbij dat muilkorfwetten over politiek of geschiedenis niet thuishoren in een democratische maatschappij. En ik heb schrik van academische en andere overheden die buigen voor het eerste politiek-correcte zuchtje en de vrije meningsuiting niet meer met hand en tand durven verdedigen.

PS:

morelneel

Nogal wat mensen vragen me waarom ik niets zeg over "de brief van Staf Neel". Maar waarom zou ik ingaan op een onbestaand debat? Marie-Rose behaalde bij de jongste verkiezingen bijna 110.000 voorkeursstemmen op de laatste plaats van mijn Europese Lijst. Indien wij met die lijst voor het eerst beduidend béter scoorden dan met onze Vlaams Parlementslijsten, was dat hààr verdienste. (Neen, niet de mijne vrees ik, want ik stond op beide lijsten :-) ). Indien die lijst voor jongeren en vrouwen aantrekkelijker was dan andere lijsten; idem dito. Overigens: vragen stellen over de loyaliteit van een parlementslid dat onmiskenbaar tot de absolute top van de partij behoort, slechts een onverkiesbare plaats kreeg en zich in de campagne toch tot en met heeft ingezet, is niet verstandig. Maar ook dàt behoort de vrije meningsuiting. Wie wil beweren dat de aarde plat is mag dat van mij, we moeten daar niet verkrampt over doen. Maar kijk dan niet verbaasd op dat de media dààr liever over schrijven dan onze mening te vragen over de rellen in Brussel of de complete communaitaire abdicatie van de Vlaamse regeringspartijen.

15:39 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

de politiek correcten Knap gezegd Frank. Dat het debat over de vrije meningsuiting zeer actueel is is een spijtige zaak. En dat de universitaire overheden verkramt doen en debatten niet laten doorgaan uit een zogenaamde vrees voor zware rellen tussen NSV en extreem links is nog spijtiger.
Het zal nog even duren alvorens vrije meningsuiting in Belgischtan echt is.
P.S. Terecht hield je je even op de achtergrond betreffende Marie-Rose en haar pestkoppen.
Zij heeft inderdaad met een kleine 110.000 stemmen een belangrijk aandeel in de score van VB bij de laatste verkiezingen en is terecht een leidinggevende figuur.
Een andere mening hebben betreffende strategie, communicatie of wat dan ook dan Filip Dewinter moet kunnen indien de partij zichzelf intern als democratisch beschouwt.
En Staf Neel of welke volgeling van FDW dan ook moet daar, net als FDW zelf, maar tegen kunnen.
In een democratie is er vrije meningsuiting.
In een partij ook. En ik deel de mening van Marie-Rose betreffende Filip zijn toekomst.
Boegbeelden komen en boegbeelden gaan.
Tijd voor een nieuw boegbeeld.
En bij volgende verkiezingen zou ik zeggen ook nieuwe lijsttrekkers. Gerolf, Filip en jij doen het wel goed maar tijd om de 'jongeren' naar boven te schuiven en de huidige lijsttrekkers lijstduwers te laten worden. Mvg, Wim.

Gepost door: wim deboes | 22-09-09

Er valt me één iets op in deze tekst.

Sinds wanneer gebruik je smileys? Correctly?
:D

Gepost door: SoCal girl | 23-09-09

Muilkorfwetten. Inderdaad Mr.Vanhecke , muilkorfwetten horen niet thuis in 'n democratische maatschappij ! Maar daar wringt het schoentje juist , we zitten eerder met 'n totalitair regime opgescheept ! Men tracht ons dit regime met veel blabla te verkopen als 'n democratie ! Voor de schijn "moeten" we gaan kiezen , maar achteraf word er met onze stemmen toch geen rekening gehouden ! We leven in 'n nepland met 'n nepdemocratie , en Vlaanderen word bevolkt door 85% nepvlamingen ! Wat links en uiterst-links betreft , het is tijd om hen 'n koekje van eigen deeg te presenteren ! De tonnen drek en smeerlapperij die ze decennia lang over onze kop gedropt hebben , krijgen ze voor mijn part terug ! Tijd om dat uitschot elke dag opnieuw te beschuldigen van allerlei nazi-praktijken en tirannie ! Voorbeelden hiervan zijn er genoeg te vinden ! Voor de rest , de plooien glad strijken binnen de partij. Uiteindelijk hebben we toch allemaal hetzelfde voor ogen , Vlaanderen onafhankelijk ! Dus laten we daar a.u.b. allemaal onze energie insteken i.p.v. intern te kibbelen ! Niet vergeten : de vijand luisterd mee ! Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 23-09-09

De commentaren zijn gesloten.