16-09-09

De "eurealisten" lopen in de pas.

Sinds maandag is het Europees Parlement weer in plenaire vergadering in Straatsburg bijeen, en zo dus ook uw Vlaams Belang Europarlementsleden Philip Claeys en mezelf. Het is pas de eerste plenaire zitting sinds de samenstelling van het parlement in juli. Maandag had ik wat spreektijd over de toestand bij Opel, en gisteren stond mijn interpellatie aan de Europese Commissie over de nieuwe Belgische regularisatie van illegalen op de agenda. Ter informatie: de Nederlandse liberalen (fractie Verhofstadt) die in juli zoveel pers haalden met hun dreiging die regularisatie aan te vechten bij de Commissie bleven helemaal stil; veel lawaai, maar als puntje bij paaltje komt braafjes in het gelid lopen - de kiezers vragen er blijkbaar om bedrogen te worden.

Wie ook braafjes in het gelid loopt, dat zijn de "eurorealisten" van Lijst Dedecker. Maandag werd de voordracht van de bijzonder eurofederalistische Karel de Gucht tot Europees Commissaris niet enkel gesteund maar zelfs mee voorgedragen door de "Conservatieve en Reformistische Fractie" waar LDD'er Derk-Jan Eppink toe behoort. Kunt U nog volgen?

Eén man heeft me alvast verbaasd deze week: onze intieme vriend Guy Verhofstadt. Tijdens de juli-zitting sprak Verhofstadt enkel Frans en Engels (hoewel er tijdens de plenaire uitstekende simultaanvertaling in alle EU-talen voorhanden is), maar tijdens het Opel-debat schakelde hij toch maar over op zijn moedertaal. We houden U op de hoogte van verdere evoluties...

Democracy_at_work
En over een goede veertien dagen, op 2 oktober, "mogen" de Ieren zich in een nieuw referendum uitspreken over de vermomde Europese Grondwet, alias het verdrag van Lissabon. Het ziet ernaar uit dat het "ja" het deze keer haalt - weliswaar na een maandenlange hersenspoelcampagne waar ongetwijfeld massaal veel overheidsgeld in gestopt is. Onthou inmiddels maar hoe het marcheert in de democratische Europese Unie: 95% van de bevolking mag zich helemaal niet uitspreken over het Verdrag ; 5% mag dat wel, maar indien zij zich negatief uitspreken mogen ze opnieuw komen stemmen tot het "ja" is. 't Is maar dat we weten waar we staan.

 

15:09 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

BSE Met 'n beetje geluk , krijgt die kudde "EUREALISTEN" en die stomme kudde "KIESVEE" te maken met BSE besmetting. Ik zal er geen traan om laten , het enige dat zal vloeien is...........CHAMPAGNE !!! Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 16-09-09

even dit wij,en dat zijn enkele dames,vragen dat je een steun zult worden voor Marie Rose.Nu heeft ze vrienden er hard nodig.Ze is een sterke vrouw,maar te veel is nog altijd te veel.
vriendelijke groeten van juttalie en cie

Gepost door: juttalie | 20-09-09

De commentaren zijn gesloten.