09-09-09

Een onthaalmoeder uit Hoboken

Oef, de democratie is weer gered. Ja, in een aantal Brusselse wijken is de overheid de toestand niet meer meester en vindt men Kalasjnikovs en ander oorlogstuig, maar wie ligt daarvan wakker? Véél belangrijker is het verhaal van een "undercover" journalist die een Hobokense onthaalmoeder aan de mediatieke schandpaal nagelde. Deze volgens de beelden nogal simpele vrouw had ergens in huis een portretje van Adolf Hitler, een VMO-vlag en een foto van  de inmiddels overleden VMO-leider Bert Eriksson. Na enkele gerichte vragen en opmerkingen vertelde de vrouw (niet op de hoogte dat ze werd gefilmd) ook wat dwaasheden over de Tweede Wereldoorlog. Schande! Kruisig haar! Pak haar werk af! Pek en veren!

leopold 2stalinhitler


Ik ben van oordeel dat het verschrikkelijk dwaas en politiek crimineel is om onze legitieme en volstrekt vreedzame strijd voor het behoud van onze identiteit en welvaart te bezoedelen met een oorlogsverleden waar geen zinnig mens trots op kan zijn. Punt. En ik heb bovendien zelf niet de minste sympathie voor moordenaars als Adolf Hitler, Jozef Stalin of Leopold II van Saksen-Coburg. Maar nu de hele meute huilt en het bloed eist van een niet al te slimme volksvrouw denk ik aan Georges Brassens en ben ik niet van plan om mij bij de hypocriete "bien-pensants" aan te sluiten. (Opvallend dat bijna alle ouders die hun peuters aan de vrouw toevertrouwden vol lof over haar zijn en zeggen dat ze haar overtuiging helemaal niet opdringt aan wie dan ook - ze zorgt trouwens ook voor een paar kleintjes van Marokkaanse afkomst.)

Sedert meer dan 20 jaar ben ik bevriend met een Spanjaard die bij de EU in Brussel werkt. We leerden mekaar trouwens kennen toen we beiden een cursus Duits - horresco referens! - volgden. Hij is een overtuigde communist en bezweert me regelmatig dat Jozef Stalin helemaal niet de psychopatische sadist en massamoordenaar was waarvoor ik hem hou. Mag dat nog? Moet ik dat nu in het geheim opnemen? Moet ik zijn ontslag eisen? Moet hij voor de hele wereld aan de schandpaal?

En neemt U straks nog wel de Craeybeckxtunnel? De legendarische socialist en ex-burgemeester van Antwerpen verklaarde in april 1964, weliswaar tijdens een zattemansgedoe in een café nabij de Grote Markt, "dat het jammer was dat de Duitse verbrandingsovens niet meer Joden hadden laten verdwijnen" - een uitspraak waarbij de onsamenhangende verklaringen van de huismoeder van Hoboken simpelweg verbleken. Héél de Antwerpse socialistische beweging stelde zich toen als één man achter Craeybeckx: dwaze uitspraken van een verder vreedzame en hardwerkende mens met veel verdiensten moesten vergeven worden. Craeybeckx bleef burgemeester van Antwerpen tot 1974 - daarna werd hij opgevolgd door Mathilde Schroyens, in 1964 zijn meest fanatieke verdedigster.

Voor de rest ben ik van oordeel dat we beslissende jaren beleven en dat de zeer naïeve en zelfs domme politieke uitspraken van een huismoeder uit Hoboken worden gebruikt om de aandacht van zeer reële problemen af te leiden.

P.S. En over hetzelfde onderwerp, hartelijk aanbevolen, de mening van Luc van Balberghe:

http://www.vrijvanzegel.net/blog2/index.php?/archives/340-De-Nieuwe-Nazis-zijn-onder-ons.html#extended

15:13 Gepost door Frank Vanhecke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

De jacht is open De heksenjacht welliswaar .
Hoe zit dat met évolutie en évolueren ?
Zijn daar geen miljoenen jaren voor nodig ?
Zijn de middeleeuwen dan al zo ver verleden tijd ?

Zolang de simpele geesten de simpelen stenigen gaat het nog .
Wacht maar als de geévolueerden beginnen stenigen .

Gepost door: Siberx | 09-09-09

de sossen en alkohol Die onthaalmoeder was duidelijk dronken toen ze stiekem gefilmd en ondervraagd werd.
Het alcoholprobleem,is algemeen geweten een rood probleem !!!!
Dus wie weet is ze wel een buitenechtelijke dochter van burgemeester Craeybeckx !!!!
Het bewijs hiervan is zogoed als geleverd,kijk maar.
Allebei aan de alcohol,en dwaze uitspraken over de tweede wereldoorlog !
Allebei vreedzame en hardwerkende mensen met veel verdiensten !
Zij hield zelfs kleine marokaanse kindjes bij,is dat niet vreedzaam en verdienstelijk ?
Onder invloed van de drank,is ze verkeerdelijk lid geworden van het VB,inplaats van lid te worden van de socialisten !!!
Het socialistische ideeëngoed leunt toch véél dichter aan tegen het nationaal socialisme van nonkel Dolf,dan het (te)brave nationalisme van het VB!!!!!
Dus dat menske heeft zich"onder invloed"gewoon van partij vergist !
Wat die kalasjnikovs betreft.De brave burger moest toch dringend zijn wapens inleveren,zelfs vergunde wapens !!!!
Dit door de idioot strenge nieuwe wapenwet !!
Het schijnt dat een strenge wapenwet eigen is aan dictatoriale regimes ! En inderdaad,in het walgelijke belgië heerst zulk een regime !!! Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 09-09-09

Etterbuil Zoals gewoonlijk, slaat u de nagel weer op de kop.
Een gewone volksvrouw haar levensonderhoud afnemen, schandalig !
Het regime en hun lakeien van de VRT, mogen fier zijn.
Het is trouwens niet die vrouw die een gevaar is voor
de democratie doch de steeds verder groeiende
etterbuil die de CGKR is.
Vriendelijke groeten,
Bruver

Gepost door: Bruver | 10-09-09

Vandaag in de bus: een uitnodiging voor de Cubaanse fuif van de lokale voetbalclub Rapide Wezemaal. Mét een afbeelding van massamoordenaar en terrorist Ché Guevara er op. Toch merkwaardig dat niemand daar van wakker ligt.

Gepost door: stijn hiers | 10-09-09

Goe poeier !!!!! Hohohooo , waw , die Luc van Balberghe z'n kommentaar dat is pas "goe poeier" , die schiet niet met buskruit op die " nazi-poco's ", maar met atoombommen !!! In de toekomst , graag nog van dat Mr. Vanhecke ! En heu.....wat hij daar zegt over De Witte , en over den boom in en zo , mag ik daar A.U.B. aan meedoen.....please , please , please ! Als alle Vlamingen maar eens wat meer van hetzelfde kruim hadden , dan waren we al heel lang onafhankelijk , en zaten we niet met zoveel uitschot opgescheept als nu ! Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 10-09-09

Zou... Zou men ook eens met een verborgen camera kunnen gaan filmen in de moskeeën!!!

Gepost door: ottorongo | 10-09-09

volkomen juist Goed dat u aan Craeybeckx herinnert, een man voor wie ik veel sympathie had en heb, maar wiens naam noch voor Gennez, noch voor Vande Lanotte, noch voor Stevaert bekend zal klinken.
Wat een comfort moet dat toch zijn, om geen geheugen te bezitten.

Gepost door: victacausa | 10-09-09

Frank Albers zegt (essentieel) hetzelfde http://www.facebook.com/note.php?note_id=145505605664&ref=nf

Gepost door: victacausa | 10-09-09

Onthaalmoeder uit Hoboken (Vlaanderen) Wel ik deel het gedachtengoed van nonkel Marcel zeker niet. Maar wat men met deze volksvrouw heeft uitgespookt is er over. Meer nog ik vind dit niet kunnen. Maar ook "den voorzitter" kwam maar bleekjes uit de hoek. Weinig moedig.

Gepost door: Walter Hennico | 11-09-09

onthaalmoeder en Islam Inderdaad. Waar deze onthaalmoeder voor staat kan ik evenmin delen. En inderdaad, men kan beter zich concentreren op de echte problemen. En dat is nog altijd de problematiek van de Islam in de Westerse parlementaire democratie. De scheiding tussen kerk en staat is voor velen in de Islam een probleem.
De 'Antwerpse' imam Taouil is daar een mooi voorbeeld van.

Gepost door: wim deboes | 14-09-09

onthaalmoeder en islam Dat deze onthaalmoeder geen prettig gedachtegoed heeft is vrij duidelijk. Dat er geen heksenjacht moet gevoerd worden is eveneens duidelijk.
Beter is natuurlijk de echte problemen van de maatschappij aan te pakken. De islam en de westerse parlementaire democratie. Het één staat haaks met het andere. Maar de traditionele partijen hebben het moeilijk om kritiek te geven en wetten op te leggen aan de moslims. Zij vertegenwoordigen nog altijd een groot electoraat. De onthaalmoeder heeft een niet aangenaam gedachtegoed maar hoeveel moslims hebben dit evenzeer. In elke stad kun je moslims op straat opmerken die walgen van de westerse samenleving maar wel genieten van onze OCMW's.
C'est la vie !

Gepost door: wim deboes | 16-09-09

De commentaren zijn gesloten.