17-06-09

Na de verkiezingen...

20090225-EuropaToer
Verkiezingsuitslagen becommentariëren doet men best niet heet van de naald. Pas na enkele dagen kunnen perceptie en realiteit goed in beeld gebracht worden, pas na enkele weken kan de reële impact van de stembusresulaten ingeschat worden. Een voorbeeld: in de perceptie is CD&V één van de twee grote overwinnaars van de voorbije verkiezingen. Die partij van eerste ministers, minister-presidenten, ministers allerhande, burgemeesters en provinciebestuurders bij de vleet, behaalde exact 22,86% van de stemmen voor het Vlaams Parlement. Zo'n schitterend resultaat zou ik dat voor die partij niet noemen, of wel?

marie-rose
Dat betekent niet dat we niet moeten erkennen dat ons Vlaams Belang klappen kreeg, dubbel en dik in vergelijking met de monsterscore van 2004: min 8,86% voor de Vlaams Parlement lijsten, min 7,28% voor het Europees Parlement waar de schade vermoedelijk beperkter bleef door de kandidatuur van Marie-Rose Morel. De kiezer heeft niet altijd gelijk, en de vooringenomenheid van de media is zeer reëel, maar hier moeten we ook aan zelfonderzoek doen. We zijn daar trouwens mee bezig en ik zal daar ook de komende dagen en weken via deze bescheiden blog aan bijdragen.

En laat ons ondertussen niet vergeten dat we met 15,28% nog steeds de tweede partij van Vlaanderen zijn, dat Lijst Dedecker omzeggens zeker aan zijn zwanenzang begonnen is en dat de NVA hoge verwachtingen heeft verwekt die nu ook moeten ingelost worden met wat anders dan enkel maar het nogal pijnlijke en arrogante misprijzen dat haar coryfeeën etaleren tegen Vlaams Belangers.

U leest er de komende weken méér over, vanaf volgende week 24 juni terug elke dag op deze blog. Tot dan - allicht ook met nieuws uit het Europees Parlement waar we momenteel hard werken aan nieuwe samenwerking over de landsgrenzen heen.

Nog één zaak: heel bijzonder en hartelijk dank aan de 161.371 mensen die mij een voorkeurstem gaven. Ik zal alles op alles zetten om die stem de komende jaren ook te verdienen. En ja, we zijn vast van plan om van de Europese fractie een model voor heel de partij te maken. Een beetje gezonde concurrentie kan ons alleen maar deugd doen.

12:25 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

05-06-09

Mia De Vidts bedient zichzelf, weer eens.

europrofiteurs
Het is een van de best bewaarde geheimen uit de graaicultuur van de Europese idealisten: de subsidies aan "Europese politieke partijen. Het recept is geniaal in zijn eenvoud: organiseer een lichte superstructuur van een klassieke politieke familie (christendemocraten, socialisten, liberalen en groenen), en zorg ervoor dat in de meeste Europese landen een lokale vertegenwoordiging daarvan bestaat - niet eens nodig dat er in die landen een Europees Parlementslid van die politieke strekking werd verkozen. Dien dan een subsidie-aanvraag in, en die wordt behandeld... door die zelfde politieke families in het Bureau van het Europees Parlement. Succes verzekerd! De subsidiekraan wordt opengedraaid...

Het gaat niet over kleine bedragen. In vier jaar tijd (2004-2008) werd op die manier niet minder dan 45 miljoen euro (1,2 miljard frank!) over die politieke families uitgekeerd, nog eens bovenop de normale subsidie aan fractiewerking in het Europees Parlement.

Op 2 februari 2009 kwam er echter een eigenaardige beslissing van het Bureau van het Europees Parlement. De beslissing namelijk om vlak voor de verkiezingen nog een leuk cadeautje uit te delen aan die Europese politieke partijen: 10 miljoen euro extra. Een unanieme beslissing van het Bureau overigens, inclusief de Belgische vertegenwoordigster, vakbondsvrouwe Mia De Vidts, maar ja die is wel gewoon om zich aan de subsidiekraan te laven.

Sinds 2 februari stellen wij parlementaire vragen naar de verantwoording van die extra subsidie, naar de juiste verdeling over de politieke strekkingen, en naar de bestemming van die fondsen. En zie, de herauten van de openheid van bestuur bewaren een diep stilzwijgen. Geen antwoord. Wanneer we bellen naar het secretariaat van het Bureau zegt men dat de juiste gegevens opvraagbaar zijn bij de secretaris-generaal van het Parlement. En bij  de secretaris-generaal zegt men dat die informatie vertrouwelijk is en bij het Bureau moet opgevraagd worden. Beide instellingen weigeren de informatie te geven, maar weigeren ook op papier te bevestigen dat wij de informatie niet krijgen. Omerta.

Misschien denkt U nu: beste jongen, sticht dan zélf ook zo'n Europese politieke partij... Ha neen, dat gaat niet. Want het Europees Parlement heeft ervoor gezorgd dat enkel de vriendjes en vriendinnetjes aan de bak komen. De bestaande politieke families mogen immers beslissen of nieuwe aanvragen wel aan alle voorwaarden voldoen, wel voldoende Eurofiel zijn en ook voldoende vriendelijk voor de multiculturele utopie. Geen vervelende pottenkijkers tussen de graaiers.

stinkend potje
Eén verkiezingsbelofte toch: in dat zoveelste stinkend potje gaan we roeren de komende maanden!

08:38 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-06-09

Frank Vanhecke feliciteert Geert Wilders

Frank Vanhecke, Europees parlementslid en Europees lijsttrekker voor Vlaams Belang, feliciteert Geert Wilders en zijn PVV met  de vandaag behaalde klinkende verkiezingsoverwinning.

wilders
Met de massale keuze voor de PVV heeft Nederland terecht stelling genomen tegen de islamisering en tegen de toetreding van Turkije, die onze gemeenschappelijke Europese waarden en vrijheden bedreigen.

Tegelijk heeft Nederland terecht de evolutie naar een EU-superstaat afgewezen, die de nationale soevereiniteit onderuit haalt en leidt naar massale verspilling van belastinggeld.

Vandaag hebben de Nederlanders als eerste Europeanen een sterk signaal gegeven voor ‘minder Europa’.  Dat is een terechte afwijzing van mensen als Verhofstadt en Dehaene, die met de holle kreet ‘meer Europa’ de belangen van hun volk verkwanselen in de hoop op een Europese topjob voor zichzelf. 

Ik hoop dat de Vlamingen dat moedige voorbeeld van de Nederlanders zondag massaal volgen.


Frank Vanhecke
Europees parlementslid

22:58 Gepost door Frank Vanhecke in Europa | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pvv, wilders |  Facebook |

03-06-09

Mooie campagnedagen

En nog enkele Westvlaamse campagnebeelden...

langneus
Diksmuide, met Agnes Bruyninckx, Stefaan Sintobin en de ploeg van Koen Bultynck (waartoe we Peter Logghe rekenen).

zoetemarkt
Kemmel, met onder meer Nancy Six en Johan Sanders

Kortrijk, aan het Guldensporenmonument, klaar voor de strijd.

22:10 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Dossier geseponeerd, België gered.

islam
Juicht Belgen, juicht. De Brusselse procureur des Konings heeft beslist zich geen moer aan te trekken van de vernietigende bevindingen van het "Comité P" over het (PS en Franstalig) politiegeweld tegen Vlaams Belang-manifestanten op 11 september 2007. U herinnert zich nog wel dat we toen met een paar honderd mensen vreedzaam en rustig en zonder het verkeer te storen bijeenstonden aan het Schumanplein te Brussel toen de Naamse en Luikse in politie-uniform gestoken huurlingen van de Brusselse PS-burgemeester als wildemannen begonnen op ons los te slaan. Het Comité-P maakte daarover onlangs een vernietigend verslag bekend; vernietigend voor de PS-burgemeester en zijn sinistere vazal die zich hoofdcommissaris noemt; vernietigend voor de nauwelijks bestaande coördinatie van de ordetroepen, vernietigend voor het feit dat men opzettelijk verkoos Franstalige politiemensen op ons los te laten, vernietigend voor de slechte behandeling van vele arrestanten tijdens de aanhouding en later in de cel. Ik kan er trouwens over meespreken.

islam2
De Brusselse procureur echter moet aan zijn carrière denken. Ik ontving recent een briefje waarin hij kortweg meedeelt onze klachten te seponeren - zonder ook maar één zinnetje van motivering. Zelfs geen "de pot op, sale flamin". Er zijn nog goede Belgen.

justitia
En zeggen dat het gerecht al drie jaar werkt om mij te laten veroordelen voor een paar zinnen, niet eens door mij geschreven, in een lokaal partijblaadje; dat daarvoor mijn parlementaire onschendbaarheid werd opgeheven en dat men mijn politieke rechten daarvoor wil afnemen. Vrouwe Justitia...

21:33 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

02-06-09

Royal Astrid verwacht ons!

kortrijk 2Zo gaan we dus met veel vertrouwen de laatste campagnedagen in. Gisteren was provinciale actiedag en staken we met een Brugse kernploeg (dank U Agnes, An, Dominiek en Tine!) een pak andere afdelingen - Kortrijk, Kemmel, Diksmuide, Zeebrugge... - een handje toe.

Overal schitterend ontvangen, hard gewerkt, heel veel goede reacties. Ook de komende dagen zijn we nog her en der op pad, om dan zaterdag af te sluiten in Hasselt en Scherpenheuvel. Op die laatste locatie branden we zeker ook een kaarske.

In West-Vlaanderen organiseren we volgende donderdag ook de laatste grote meeting van de campagne:

Donderdag 4 juni om 20u, hotel "Royal Astrid", Wellingtonstraat 1 te Oostende

Allen daarheen!

mrm
Dezelfde dag is Marie-Rose te gast op TV1 omstreeks 22u, maar dat mag U niet beletten naar Oostende te komen. We voorzien immers dat onze meeting tijdig afsluit én verzorgen TV in de hotelbar om voor Marie-Rose te supporteren.

P.S. En ere wie ere toekomt. Deze provinciale meeting is het werk van senator Yves Buysse, lijstduwer bij de opvolgers op de lijst voor het Vlaams Parlement. We hebben hem in de campagne niet veel gezien, en dan al zeker niet om zijn persoonlijke propaganda te verzorgen. Yves is immers de duivel-doet-al van de nationale verkiezingscel, verantwoordelijk voor het hele administratieve verloop. Een hoop werk en rompslomp en kopzorgen, zelden een "dankuwel". Maar we denken aan hem in het stemhokje, beloofd! 

yves
  

19:24 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |