17-06-09

Na de verkiezingen...

20090225-EuropaToer
Verkiezingsuitslagen becommentariëren doet men best niet heet van de naald. Pas na enkele dagen kunnen perceptie en realiteit goed in beeld gebracht worden, pas na enkele weken kan de reële impact van de stembusresulaten ingeschat worden. Een voorbeeld: in de perceptie is CD&V één van de twee grote overwinnaars van de voorbije verkiezingen. Die partij van eerste ministers, minister-presidenten, ministers allerhande, burgemeesters en provinciebestuurders bij de vleet, behaalde exact 22,86% van de stemmen voor het Vlaams Parlement. Zo'n schitterend resultaat zou ik dat voor die partij niet noemen, of wel?

marie-rose
Dat betekent niet dat we niet moeten erkennen dat ons Vlaams Belang klappen kreeg, dubbel en dik in vergelijking met de monsterscore van 2004: min 8,86% voor de Vlaams Parlement lijsten, min 7,28% voor het Europees Parlement waar de schade vermoedelijk beperkter bleef door de kandidatuur van Marie-Rose Morel. De kiezer heeft niet altijd gelijk, en de vooringenomenheid van de media is zeer reëel, maar hier moeten we ook aan zelfonderzoek doen. We zijn daar trouwens mee bezig en ik zal daar ook de komende dagen en weken via deze bescheiden blog aan bijdragen.

En laat ons ondertussen niet vergeten dat we met 15,28% nog steeds de tweede partij van Vlaanderen zijn, dat Lijst Dedecker omzeggens zeker aan zijn zwanenzang begonnen is en dat de NVA hoge verwachtingen heeft verwekt die nu ook moeten ingelost worden met wat anders dan enkel maar het nogal pijnlijke en arrogante misprijzen dat haar coryfeeën etaleren tegen Vlaams Belangers.

U leest er de komende weken méér over, vanaf volgende week 24 juni terug elke dag op deze blog. Tot dan - allicht ook met nieuws uit het Europees Parlement waar we momenteel hard werken aan nieuwe samenwerking over de landsgrenzen heen.

Nog één zaak: heel bijzonder en hartelijk dank aan de 161.371 mensen die mij een voorkeurstem gaven. Ik zal alles op alles zetten om die stem de komende jaren ook te verdienen. En ja, we zijn vast van plan om van de Europese fractie een model voor heel de partij te maken. Een beetje gezonde concurrentie kan ons alleen maar deugd doen.

12:25 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Soepkiekes en .........THE EAGLE. Beste erevoorzitter , ons VB heeft inderdaad ferme klappen gekregen . Dat het smerige spelletje van de andere partijen en de slaafse media hierin 'n rol spelen , valt niet te ontkennen . Het is echter aan de kiezer om dit smerig spelletje te doorgronden ! Een lompe kudde kiesvee , klaar voor de slacht zo is gebleken ! Aan zelfonderzoek doen strekt het VB tot eer , maar naar mijn inziens valt het VB niets te verwijten ! Het VB zegt gewoon op 'n rake manier waar het schoentje wringt , zonder rond de pot te draaien ! Dat sommigen (het pocotuig) niet tegen de waarheid kunnen is hun probleem ! De afgelopen weken schreef ik o.a. fly with the eagle , or scratch with the chickens ! En....na 7 juni weten we hoeveel soepkiekes er nog rondlopen in Vlaanderen . Wel...84,6% van de Vlamingen scharrelt liever als 'n verdwaasd soepkieke in't rond !!!!! Is dat de schuld van THE EAGLE ????? Graag verwijs ik ook naar 'n lezersbrief in het PALLIETERKE ( ook te vinden op internet ) van Raymond Ongena - Lier , onder de kop " ONBEGRIJPELIJK " waarin de schrijver het ondermeer heeft over " het masochisme van de Vlaamse kiezers " ! Het lezen waard en in z'n besluit slaat hij " NAGELS MET KOPPEN " ! Ik sta er in ieder geval 100% achter ! Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 17-06-09

NVArrogantie NVA standpunt verkiezingen 2009 : "Sterker Vlaanderen , minder crisis " 'n Sterker Vlaanderen , samen met CD&V , sp.a , Open VLD ??? Dat is pure slapstick , alléé.....voor de franstaligen toch ! Voor de Vlamingen , om de ogen uit te bleiten van ellende ! Minder crisis ! Samen met die partijen die verantwoordelijk zijn voor de crisis ??? Jawadde ! Ik heb 'n vraag voor Geert Burger en Ward den Bever . NVA staat dat misschien voor NIEUW -VLAAMSE ARROGANTIE ??? Alleen al voortgaande op wat ik zag in de zevende dag , hoe ze deden tegen onze voorzitter , moet ik dat toch geloven ! Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 17-06-09

Geachte heer Vanhecke, dat De partij klappen heeft gekregen is niet verwonderlijk als men (zoals u stelt) de vooringenomenheid van de media in rekening brengt.
Het is voor de vele onbesliste (persoonlijk heet ik ze kortzichtige en-of onnadenkende lieden) kiezers een hulpmiddel geweest om te stemmen op de kop die ze (bijna) dagdagelijks zagen paraderen over het scherm.
Voor hun is het dan eenvoudig te kiezen voor de politieker die ze "kennen" al is het van tv scherm...want -hij is toch ne toffe pee of hij durft het te zeggen enz. u weet waarschijnlijk zoveel beter dan ik hoe het draait.
Voor mij blijft De partij de enige die staat voor het buitenhouden van horden islamieten en de (broodnodige) onafhankelijksheidsstrijd voor onze eigen staat, dit met de vele programmapunten waar ik me kan in vinden maken het verschil met de rest in het politieke landschap.
Ik stem al langer dan vandaag-ben al vergeten hoelang-op "onze" partij, heb me enige jaren terug lid laten maken en laat me niet versagen door het verlies van X procent.
De velen die zo "gretig" voor het softe Vlaams-nationalisme van De Wever en co gekozen hebben gaan nog wel andere geluiden laten horen en beseffen waarschijnlijk niet goed dat De Wever net als ALLE andere partijen voor de toetrede van de fundamentalisten uit turkije in europa is.
Dit gepaard gaande met het ongebreideld toelaten van immigratie, met voornamelijk diezelfde islamieten als eerst aangewezen doelgroep, een regularisatie voor de economische "vluchtelingen"die er onder druk van de walen zal komen.... het is hemeltergend dat de grote massa zo dom en zonder enige vooruitziendheid voor de chaos kiest, de chaos is in mijn ogen het immobilisme van de CVP en de gretigheid van de NVA om toch maar mee te doen.
Met een laaste woordje van dank voor de BRT die alles uit de kast gehaald heeft om de kiezer te overtuigen om toch maar poco te stemmen.
Met de beste groeten van een Vlaams Belanger
Martin Verstraete

Gepost door: Martin Verstraete | 17-06-09

Stemmen verloren Geachte,
blij terug van u te horen.
Ik vind het spijtig dat ik in Lier - wat betreft het
Vlaams parlement - niet voor u kon stemmen.
Ik vind het tevens spijtig dat Marie Rose niet op
de lijst voor het Vlaamse Parlement stond !!!
Dit had een heleboel bijkomende stemmen opgebracht.
Vriendelijke groeten
Bruver

Gepost door: Bruver | 18-06-09

Europa Ik mag toch hopen dat het versleten FN en de BNP niet bij ons terecht komen in het EP.

De BNP pakt overigens al uit met een verslag van een eerste bespreking...

Gepost door: desheradar | 18-06-09

Wat doet die foto van die actrice die de rol speelde in die film over Mata Hari bij u bericht ? Ik kan even niet volgen hoor

Gepost door: Reconquistador de Amberes | 03-07-09

De commentaren zijn gesloten.