27-05-09

Een dag uit het campagneleven

IMGP5690klein (foto An Braem)
Deze ochtend met de lokale campagneploeg de markt in Torhout bezocht. Wat kan ik zeggen? Goede sfeer, heel veel belangstelling voor onze folders, en last but not least: wat een schitterende militantenploeg toch in de regio Brugge.


Deze mensen zijn bijna elke dag voor ons op pad. Na mijn vertrek deze ochtend werkten ze nog een uur verder, om daarna heel de middag te gaan "bussen" in Varsenare. En zo gaat dat dag na dag. Duizendmaal dank van deze jongen...

Na Torhout vliegensvlug naar Brussel voor een interview met Rob Heirbout van de VRT (aan het Berlaymontgebouw dat voor de gelegenheid nog maar eens moest ontruimd worden, waterschade, ik pleit onschuldig) en daarna anderhalf uur chatsessie voor De Standaard-online. Nu even deze blog verzorgen en dan een vrije tribune voor diezelfde De Standaard schrijven. En dan zorgen omstreeks 19u30 door twee klassieke monsterfiles heen toch op tijd in Beveren-Waas te geraken voor een vergadering. 't Is géén leven, klagen nogal wat politici. Ach, ik heb voor ik beroepspoliticus werd "tien stielen en dertien ongelukken" gekend, en dàt was ook altijd hard werken - en minder goed verloond. Mij hoort U niet klagen.

marie-rose
En eerlijk gezegd, ik denk al de hele dag aan Marie-Rose Morel die deze ochtend geopereerd werd en de komende dagen een verschrikkelijk zware en pijnlijke behandeling ondergaat. Enkele dagen geleden was ik in mijn eigen Brugge te gast voor de prachtige Heilig Bloed Processie ("Brugge's mooiste dag"), waar de priester naast me op de tribune me vroeg of ik eigenlijk wel wist dat zovele mensen een gebed of een mis voor Marie-Rose vroegen. Blijkbaar zijn er héél veel mensen in Vlaanderen, van alle gezindheden, die met Marie-Rose en haar familie meeleven.

Het lijkt in die omstandigheden allemaal erg futiel, maar voor de volledigheid meld ik nog dat de website www.parlorama.eu terug online is. U herinnert zich misschien dat die mensen een onafhankelijk onderzoek verricht hadden naar de werklust van in totaal een 900-tal europarlementsleden van de voorbije 5 jaren. Dit onderzoek werd nu verfijnd en de resultaten bijgewerkt. Uw dienaar staat deze keer als "beste Belg" geklasseerd, en in het algemeen klassement op plaats 22 van 926. Dat ik dat nog mag meemaken in mijn oude dag. Gelukkig krijg ik daarentegen NUL (0) punten van de objectieve kwaliteitskrant De Morgen. Dat brengt wat evenwicht. En tussen haakjes: ook mijn vrienden en collega's Philip Claeys en Koen Dillen scoren bijzonder goed in dat onafhankelijk onderzoek; zij kregen van De Morgen respectievelijk 1 en 0,5 punten.

16:19 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-05-09

De Vlaming alweer uitgeperst: 282 euro naar de EU, het meest van alle Europeanen

EU-KRAAN kleinGeen enkel land in de EU betaalt netto meer aan de Europese Unie dan Vlaanderen: liefst 1.780 miljoen euro per jaar. Van de 490 miljoen Europeanen betaalt niemand meer dan de 6 miljoen Vlamingen, omgerekend 282 euro netto per jaar per Vlaming. Een Vlaming betaalt bijna dubbel zoveel dan een Waal; het dubbele van een Duitser; bijna het drievoudige van een Brit; en vijf maal meer dan een Fransman of een Italiaan. De Vlaamse geldstroom naar de EU bedraagt momenteel 4,6 miljoen euro per dag.

Die verbijsterende cijfers blijken uit een recente studie van onze Vlaams Belang-fractie in het Europees Parlement, waarbij we voor het eerst de mythe ‘de EU levert België meer op dan het kost’ van Verhofstadt en Dehaene doorprikken. Het pleidooi van CD&V en Open VLD voor ‘meer Europa’ krijgt een wrange bijsmaak als men weet wat een gemiddeld gezin met 2 kinderen nu al jaarlijks aan de EU betaalt: 1.130 euro in Vlaanderen, 1.088 euro in Nederland, 578 euro in Wallonië, 456 euro in Duitsland, 404 euro in Groot-Brittannië en 212 euro in Frankrijk. Maar dat is voor Verhofstadt en Dehaene blijkbaar nog steeds niet genoeg.

Belangrijk om weten, is dat de Vlaamse geldstroom richting Europa hoegenaamd geen gevolg is van ‘objectieve criteria’, maar louter van de slechte manier waarop de traditionele politici in Europa de Vlaamse belangen verdedigen. Terwijl Groot-Brittannië al jarenlang een ‘politieke korting’ geniet – iets waarop ook Zweden en Nederland vanaf dit jaar aanspraak kunnen maken – vond België het niet nodig deze korting te bedingen.

Voor het Vlaams Belang moet de bijdrage van Vlaanderen aan de EU onmiddellijk begrensd worden tot 200 euro per Vlaming.  Dat levert een onmiddellijke besparing op van 492 miljoen euro die voor ons meteen moet omgezet worden in een belastingverlaging voor elke Vlaming, die al lang genoeg uitgeperst wordt!

Voor dze volledige studie, ga http://www.vlaamsbelangeuropa.eu/nl/actueel-pers/2009/05/...

10:12 Gepost door Frank Vanhecke in Europa | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-05-09

Niet alles is kommer en kwel.

Het valt al mee dat deze blog niet is opgenomen in de "Obarometer" van de krant De Standaard, anders had ik nu wel héél slechte punten gekregen: al een week geen nieuw stukje, dat verdient een pak rammel. Waarvan akte.

Vandaag in "Terzake O9" vernomen - wie zou aan een VRT-peiling durven twijfelen? - dat ik een nogal onaangename mens ben, onverdraagzaam en zo en zelfs arrogant. Mensen zouden ook niet erg geneigd zijn om met mij een pint te drinken.

familiedaggentklein2

Gelukkig was daar een paar dagen geleden op campagne in Gent nog deze finaliste-miss die best wel met mij een glas wou drinken. Mijn dankbare stem heeft ze!

23:49 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

13-05-09

Twee dikke nekken

verhofstadt
Guy Verhofstadt ziet het groots. Omdat geen enkele Europese regeringsleider ad rem reageerde toen vorig jaar de financiële crisis losbarstte, is Numero Uno naar eigen zeggen – boos als hij was op de domme en lethargische Merkels, Browns, Zapatero’s en Berlusconi’s van deze wereld - in zijn pen gekropen. Om Vlaanderen, Europa,…ja om heel de wereld uit te leggen hoe we door de methode-Verhofstadt uit de problemen kunnen raken, leurt hij deze dagen, driftig gesteund door de medialakeien van de VRT en de zogezegde kwaliteitskranten, met een nieuw boekje : De weg uit de crisis. Of hoe Europa en Verhofstadt de wereld kunnen redden.

We kennen het keynesiaanse verhaal van de auteur der vergeten burgermanifesten. De Europeanen moeten dringend meer belastingen betalen en de natiestaten moeten verdwijnen. Moeilijker is het niet. Want anders dreigen hel en verdoemenis. Alleen een Europees rijk met een Europese president kan de wereld redden. Er heeft nog eens een gek dat gedacht.

Om zijn evangelie de nodige luister te geven, hebben vlijtige vertalers voor Franse, Duitse, Engelse, Italiaanse, ja zelfs Chinese versies van Verhofstadts vorig boek De Verenigde Staten van Europa gezorgd. Want tot in Beijing wil de Messias van Gent het goede geloof verspreiden, steeds weer op zijn wenken bediend door de kritiekloze pennenlikkers uit Vlaanderens media.

Maar soms kan het mislopen. Zeker als men Annemie Neyts, voorzitster van de Europese liberale partij en buitenlandspecialiste van de VLD, meesleurt naar een persconferentie.

nederlandse-site-wil-annemie-neyts-dood_5_460x0
We kennen Neyts. We kennen haar verdraagzaamheid. Trots verkondigt ze overal dat ze nog nooit een Vlaams Belanger heeft gegroet. We kunnen ervan getuigen in het Europees Parlement. Geen goede morgen. Geen minzaam knikje. Neyts steekt zelfs het trottoir over, wanneer ze een Vlaams Belanger ziet aankomen. Vlaams Belangers hebben de Mexicaanse griep. Die moet je mijden als de pest.

We kennen Neyts. We kennen haar hovaardigheid. Enkele jaren geleden, tijdens een debat in de Brusselse Klub De Warande, verkondigde ze - niet lang na het Nederlandse neen tegen de Europese Grondwet - dat “de uitslag wel anders was geweest, mocht zij In Nederland campagne zijn gaan voeren.” Tja.

Gisteren stelde Guy Verhofstadt zijn anticrisis-evangelie voor aan de Nederlandse pers. Het evangelie bekritiseer je niet. Toen een journalist verwees naar wat de Nederlandse linkse politicus Jan Marijnissen op zijn blog had geschreven over het desastreuze beleid van Verhofstadt tijdens de paarse regeerperiode, reageerden onze liberale excellenties geprikkeld. De journalisten moesten maar eens een lesje in Belgische politiek komen nemen, vond Numero Uno. En Neyts meende dat Nederlanders Vlaanderen beter de les niet zouden spellen na wat er vorige week in Apeldoorn gebeurd was.

Pas toen ze door de woedende reacties van de verzamelde journalisten haar kemel inzag, verontschuldigde Neyts zich. “Dit had ik niet mogen zeggen.”

Misschien moeten Verhofstadt en zijn pasionaria eens leren dat journalisten in Nederland, in tegenstelling tot sommigen in Vlaanderen, wél nog kritisch durven staan tegenover het establishment.

(Deze column verscheen zopas op de extra verkiezingswebstek www.vlaamsbelang2009.be)

20:17 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

07-05-09

Dhimmitude in het Europees Parlement

Zopas de laatste stemmingen in Straatsburg achter de rug. Nu is het huiswaarts en volop campagne tot 7 juni.

art_large_283173

Het Europees Parlement heeft zijn exit niet gemist, met tal van politiek correcte verslagen. Ik pik er ééntje uit. Gisteren stemden we over het verslag Wojciechowski "over het voorstel voor een verordening van de Raad inzake de bescherming van dieren bij het doden". Het ging dus over het slachten van dieren en hoe daarbij wrede toestanden moeten verboden worden. Vele dieren ondergaan nu immers nog een ware lijdensweg, niet enkel tijdens het vervoer naar de slachthuizen maar ook op het moment dat ze worden gedood. Het is dan ook volkomen terecht dat tegen die schande op Europese schaal wordt opgetreden. Beschaving toont zich zeker ook in de wijze waarop dieren worden behandeld. Volledig akkoord dus, deze keer.

Behalve...

ritualslaughter

Met grote meerderheid keurde het parlement gisteren twee amendementen goed die het onnodig lijden van dieren wél nog toelaten! Er wordt namelijk een uitzondering bedongen voor de barbaarse toestanden van het ritueel slachten, een zogenaamde "culturele traditie met religieuze oorsprong".

Waarmee eens te meer bewezen wordt dat we in Europa langzaam maar zeker in een toestand van "dhimmitude" tegenover de agressieve en veroverende islam terechtgekomen zijn.

P.S.:

Het begrip dhimmitude is een neologisme voor de (al dan niet vrijwillige) onderwerping van niet-moslims aan moslims.

De term dhimmitude, geïnspireerd op het al langer bestaande begrip dhimmi, is bekend geworden door de Egyptisch-joodse schrijfster Bat Ye'or.

Dhimmitude komt volgens Bat Ye'or voort uit de strijd die sommige moslims voeren: om buiten schot te blijven nemen zich bedreigd voelende niet-moslims een onderdanige houding aan en onthoudt men zich van kritiek op de islam.

13:39 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06-05-09

Le Pen 100 jaar? Dan nog niet!

172476-50ad92e87cf435a631b36c279621acb4
Wat te verwachten viel is vandaag ook gebeurd, zij het in alle diskretie. Men wurgt in stilte. Ik meldde hier eerder reeds (zie deze blog, 25 maart 2009) dat de politiek-correcte meerderheid van het Europees Parlement met grote weerzin de dag tegemoet zag dat Jean-Marie Le Pen in juli wellicht als ouderdomsdeken het nieuw verkozen parlement plechtig zou mogen openen. Het was vooral de bijzonder sinistere Martin Schulz ("geknipt voor de rol van Kapo in een concentratiekamp" dixit Berlusconi), fractieleider van de socialisten, die daartegen tekeer ging als een duivel in een wijwatervat. Op de Groenen na hadden de andere fracties eerder terughoudend of zelfs ronduit negatief gereageerd. Het reglement van het parlement wijzigen omwille van één persoon, dat was toch geen gezonde situatie, oordeelde men verstandig. Bovendien is die plechtige opening van het parlement een puur formele aangelegenheid waarbij de voorzitter niet eens de kans krijgt om zelfs maar een korte politieke boodschap te formuleren. Een traditie afschaffen om één enkele 81 jarige man te treffen, kom zeg...

Maar zoals zoals we het hier in het Europees Parlement gewoon zijn, is de politieke moed van de "rechterzijde" van korte duur gebleken.

Vandaag werden omzeggens "stoemeling" twee socialistische amendementen toegevoegd aan het verslag Corbett dat de interne werking van het straks nieuwe verkozen Europees Parlement moet regelen. En zie, al die flinke liberale en christendemocratische parlementsleden stemden braafjes mee met de linkerzijde: vanaf juli wordt het parlement geopend door een ex-voorzitter of ex-ondervoorzitter. Jean-Marie Le Pen mag honderd jaar worden, dan nog zal hij zelfs niet één seconde op de tribune van het parlement plaatsnemen.

Oef! Net op tijd. De democratie is gered. Of hoe een parlement zichzelf hopeloos belachelijk maakt...

Stelt zich daar nog iemand de vraag of men echt niets beters te doen heeft?

18:53 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

05-05-09

Beslissende jaren

De voorbije dagen waren bijzonder druk, en dan durft deze bescheiden blog daar wel eens het slachtoffer van worden... Mijn verontschuldigingen aan de trouwe bezoekers!

IMG_7830

Maar er waren mooie dagen bij! Op vrijdag 1 mei vele duizenden enthousiaste Vlaams Belangers bij mekaar voor een groot politiek familiefeest aan de Antwerpse kaaien. En vorige zondag, voor mij na "de zevende dag",  op initiatief van het KVHV ook al een paar duizend overwegend jonge Vlamingen met leeuwenvlaggen en radicale leuzen door Brussel, dat was lang geleden en het deed deugd aan het hart.

Maar het is niet allemaal goed nieuws. In Nederland (waar tegenwoordig veel minder verstikkende politieke correctheid heerst dan bij ons) verscheen vorige maandag een rapport van het Rotterdamse COS, het Centrum voor Onderzoek en Statistiek. Daaruit blijkt dat uiterlijk in 2012 de meerderheid van de inwoners van Rotterdam uit "allochtonen" zal bestaan.

(Voor alle duidelijkheid: het COS rekent tot allochtonen: mensen waarvan ten minste één ouder in het niet-Westerse buitenland is geboren. Tot de categorie niet-Westers behoren allochtonen uit Turkije, Afrika, Latijns-Amerika en Azië met uitzondering van Indonesië en Japan. In deze statistiek zijn dus heel dikwijls NIET de mensen van tweede, derde en zelfs vierde generatie gerekend...)

In 1990 was 60% van de Rotterdammers autochtoon, vandaag is nog maar 52% van de Rotterdammers geboren met een Nederlands paspoort. Na de Nederlanders zijn de Surinamers in de stad de grootste etnische groep, gevolgd door de Antillianen en Marokkanen. Rotterdam telt nu 30% meer Antillianen en 26% meer Marokkanen dan tien jaar geleden.

In de leeftijdscategorie nul tot veertien jaar is vandaag reeds 62% allochtoon...

Deze cijfers voor Rotterdam bevestigen enkel wat we zelf weten en zelf aan de lijve ondervinden, onder meer in Brussel. Het immigratieprobleem groeit ons boven het hoofd en dit kan niet anders dan zeer slecht aflopen. Het is wettelijk verboden een verband te leggen tussen immigratie en criminaliteit - maar ik stel toch maar vast dat nog niet zo lang geleden buschauffeurs niet bang waren om in hun bus te stappen, of politieagenten niet bang om op patrouille te trekken. Het verband legt U zelf maar, naar eigen Godsvrucht en vermogen.

En het gaat trouwens niet enkel om criminaliteit. Vanzelfsprekend zijn ook de meeste niet-Europese immigranten geen boeven. Het zijn wel mensen die terechtkomen in een continent met kort geleden 20 miljoen werk´lozen, vandaag allicht al dichter bij de 25 miljoen werklozen. Het zijn wel mensen met een eigen cultuur, eigen gewoonten, een eigen arbeidsethiek, een eigen kijk op man-vrouw verhoudingen, een eigen godsdienst - en die eigenheid botst zeer dikwijls met wat wij daarover denken. Wanneer die vreemdelingen een meerderheid worden breekt ook de tijd aan dat wij ons moeten aanpassen aan hen en dat de basisregels van onze beschaving verpulverd worden.

Wat zegt Verhofstadt ook al weer? "Identiteit bestaat niet". Wat zegt Jean-Marie Dedecker? "Ik ben grote voorstander van meer immigratie en open grenzen."

niqaab
En wat zegde Paul-Henri Spaak destijds? "Nous avons peur!".

In elk geval zullen de komende decennia beslissende jaren worden.

17:52 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |