27-05-09

Een dag uit het campagneleven

IMGP5690klein (foto An Braem)
Deze ochtend met de lokale campagneploeg de markt in Torhout bezocht. Wat kan ik zeggen? Goede sfeer, heel veel belangstelling voor onze folders, en last but not least: wat een schitterende militantenploeg toch in de regio Brugge.


Deze mensen zijn bijna elke dag voor ons op pad. Na mijn vertrek deze ochtend werkten ze nog een uur verder, om daarna heel de middag te gaan "bussen" in Varsenare. En zo gaat dat dag na dag. Duizendmaal dank van deze jongen...

Na Torhout vliegensvlug naar Brussel voor een interview met Rob Heirbout van de VRT (aan het Berlaymontgebouw dat voor de gelegenheid nog maar eens moest ontruimd worden, waterschade, ik pleit onschuldig) en daarna anderhalf uur chatsessie voor De Standaard-online. Nu even deze blog verzorgen en dan een vrije tribune voor diezelfde De Standaard schrijven. En dan zorgen omstreeks 19u30 door twee klassieke monsterfiles heen toch op tijd in Beveren-Waas te geraken voor een vergadering. 't Is géén leven, klagen nogal wat politici. Ach, ik heb voor ik beroepspoliticus werd "tien stielen en dertien ongelukken" gekend, en dàt was ook altijd hard werken - en minder goed verloond. Mij hoort U niet klagen.

marie-rose
En eerlijk gezegd, ik denk al de hele dag aan Marie-Rose Morel die deze ochtend geopereerd werd en de komende dagen een verschrikkelijk zware en pijnlijke behandeling ondergaat. Enkele dagen geleden was ik in mijn eigen Brugge te gast voor de prachtige Heilig Bloed Processie ("Brugge's mooiste dag"), waar de priester naast me op de tribune me vroeg of ik eigenlijk wel wist dat zovele mensen een gebed of een mis voor Marie-Rose vroegen. Blijkbaar zijn er héél veel mensen in Vlaanderen, van alle gezindheden, die met Marie-Rose en haar familie meeleven.

Het lijkt in die omstandigheden allemaal erg futiel, maar voor de volledigheid meld ik nog dat de website www.parlorama.eu terug online is. U herinnert zich misschien dat die mensen een onafhankelijk onderzoek verricht hadden naar de werklust van in totaal een 900-tal europarlementsleden van de voorbije 5 jaren. Dit onderzoek werd nu verfijnd en de resultaten bijgewerkt. Uw dienaar staat deze keer als "beste Belg" geklasseerd, en in het algemeen klassement op plaats 22 van 926. Dat ik dat nog mag meemaken in mijn oude dag. Gelukkig krijg ik daarentegen NUL (0) punten van de objectieve kwaliteitskrant De Morgen. Dat brengt wat evenwicht. En tussen haakjes: ook mijn vrienden en collega's Philip Claeys en Koen Dillen scoren bijzonder goed in dat onafhankelijk onderzoek; zij kregen van De Morgen respectievelijk 1 en 0,5 punten.

16:19 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Numero uno.... straffer kan niet meer...hartelijke gelukwensen heer Ere-voorzitter !
Volgens Ray De Bouvre van "Angeltjes" hadden de twee andere kleppers van het VB de plaatsen 4 & 5.
Of Koen voor Philip stond, of vice-versa, doet er niet aan toe: de drie énige Europarlementsleden van het VB in de eerst vijf, is een resultaat dat praktisch niet meer kan herhaald worden....FANTASTISCH !

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 28-05-09

De commentaren zijn gesloten.