25-05-09

De Vlaming alweer uitgeperst: 282 euro naar de EU, het meest van alle Europeanen

EU-KRAAN kleinGeen enkel land in de EU betaalt netto meer aan de Europese Unie dan Vlaanderen: liefst 1.780 miljoen euro per jaar. Van de 490 miljoen Europeanen betaalt niemand meer dan de 6 miljoen Vlamingen, omgerekend 282 euro netto per jaar per Vlaming. Een Vlaming betaalt bijna dubbel zoveel dan een Waal; het dubbele van een Duitser; bijna het drievoudige van een Brit; en vijf maal meer dan een Fransman of een Italiaan. De Vlaamse geldstroom naar de EU bedraagt momenteel 4,6 miljoen euro per dag.

Die verbijsterende cijfers blijken uit een recente studie van onze Vlaams Belang-fractie in het Europees Parlement, waarbij we voor het eerst de mythe ‘de EU levert België meer op dan het kost’ van Verhofstadt en Dehaene doorprikken. Het pleidooi van CD&V en Open VLD voor ‘meer Europa’ krijgt een wrange bijsmaak als men weet wat een gemiddeld gezin met 2 kinderen nu al jaarlijks aan de EU betaalt: 1.130 euro in Vlaanderen, 1.088 euro in Nederland, 578 euro in Wallonië, 456 euro in Duitsland, 404 euro in Groot-Brittannië en 212 euro in Frankrijk. Maar dat is voor Verhofstadt en Dehaene blijkbaar nog steeds niet genoeg.

Belangrijk om weten, is dat de Vlaamse geldstroom richting Europa hoegenaamd geen gevolg is van ‘objectieve criteria’, maar louter van de slechte manier waarop de traditionele politici in Europa de Vlaamse belangen verdedigen. Terwijl Groot-Brittannië al jarenlang een ‘politieke korting’ geniet – iets waarop ook Zweden en Nederland vanaf dit jaar aanspraak kunnen maken – vond België het niet nodig deze korting te bedingen.

Voor het Vlaams Belang moet de bijdrage van Vlaanderen aan de EU onmiddellijk begrensd worden tot 200 euro per Vlaming.  Dat levert een onmiddellijke besparing op van 492 miljoen euro die voor ons meteen moet omgezet worden in een belastingverlaging voor elke Vlaming, die al lang genoeg uitgeperst wordt!

Voor dze volledige studie, ga http://www.vlaamsbelangeuropa.eu/nl/actueel-pers/2009/05/...

10:12 Gepost door Frank Vanhecke in Europa | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Positief is Uitpersen zal enkel kunnen als er niets meer uitgeperst kan worden .
Maar ook daar; hebben ze ons toekomstgericht al aan het uitpersen geweest.
Leningen aangaan [i]( begrotings tekorten )[/i]is al een vorm van voorafbetaling .
En wie moet voor die leningen borg staan ?
Wie is de staatswaarborg ?
De burger !

Om die schulden af te betalen, moet de burger al zelf een lening aangaan .
Ge moet niet vragen hé .

Gepost door: Siberx | 25-05-09

Alweer uitgeperst ! Alweer uitgeperst , we kunnen ook gerust stellen , nog altijd uitgeperst !!! Het is nooit anders geweest , meer dan 700 jaar geleden ten tijde van Filips de Schone werden we al uitgeperst door de fransen ! Dat zelfde volk perst ons nog altijd uit ( aan wie betalen we bv. de elektriciteitsrekening) belgië perst ons uit . Nu perst de EU ons uit ! Ik begin te geloven dat het Vlaamse volk daar 'n orgasme van krijgt ! Stom zijn doet geen pijn , maar het kost veel geld . Na 7 juni weten we hoeveel soepkiekes er nog rondlopen in Vlaanderen ! Aan de Vlamingen geef ik deze raad : Fly with the eagle , or scratch with the chickens !!! Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 25-05-09

De commentaren zijn gesloten.