07-05-09

Dhimmitude in het Europees Parlement

Zopas de laatste stemmingen in Straatsburg achter de rug. Nu is het huiswaarts en volop campagne tot 7 juni.

art_large_283173

Het Europees Parlement heeft zijn exit niet gemist, met tal van politiek correcte verslagen. Ik pik er ééntje uit. Gisteren stemden we over het verslag Wojciechowski "over het voorstel voor een verordening van de Raad inzake de bescherming van dieren bij het doden". Het ging dus over het slachten van dieren en hoe daarbij wrede toestanden moeten verboden worden. Vele dieren ondergaan nu immers nog een ware lijdensweg, niet enkel tijdens het vervoer naar de slachthuizen maar ook op het moment dat ze worden gedood. Het is dan ook volkomen terecht dat tegen die schande op Europese schaal wordt opgetreden. Beschaving toont zich zeker ook in de wijze waarop dieren worden behandeld. Volledig akkoord dus, deze keer.

Behalve...

ritualslaughter

Met grote meerderheid keurde het parlement gisteren twee amendementen goed die het onnodig lijden van dieren wél nog toelaten! Er wordt namelijk een uitzondering bedongen voor de barbaarse toestanden van het ritueel slachten, een zogenaamde "culturele traditie met religieuze oorsprong".

Waarmee eens te meer bewezen wordt dat we in Europa langzaam maar zeker in een toestand van "dhimmitude" tegenover de agressieve en veroverende islam terechtgekomen zijn.

P.S.:

Het begrip dhimmitude is een neologisme voor de (al dan niet vrijwillige) onderwerping van niet-moslims aan moslims.

De term dhimmitude, geïnspireerd op het al langer bestaande begrip dhimmi, is bekend geworden door de Egyptisch-joodse schrijfster Bat Ye'or.

Dhimmitude komt volgens Bat Ye'or voort uit de strijd die sommige moslims voeren: om buiten schot te blijven nemen zich bedreigd voelende niet-moslims een onderdanige houding aan en onthoudt men zich van kritiek op de islam.

13:39 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Democraten en dhimmicraten. De Vlaamsbelangers zijn ondertussen nog de enige democraten , en 'n bedreigde soort ! Al de rest zijn dhimmicraten , ook 'n bedreigde soort , alleen beseffen ze het "nog" niet ! Dat komt nog wel als het te laat is ! Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 07-05-09

Mr ik stem tegen dit soort slachtingen

Gepost door: De Belder Marc | 11-05-09

Het ziet er slechter en slechter uit voor de dieren maar ook voor ons.
Als Turkije nu ook nog eens bij de EU komt is het helemaal om zeep.


Heb er net vandaag iets over geschreven:

Gepost door: Janice | 11-05-09

De commentaren zijn gesloten.