06-05-09

Le Pen 100 jaar? Dan nog niet!

172476-50ad92e87cf435a631b36c279621acb4
Wat te verwachten viel is vandaag ook gebeurd, zij het in alle diskretie. Men wurgt in stilte. Ik meldde hier eerder reeds (zie deze blog, 25 maart 2009) dat de politiek-correcte meerderheid van het Europees Parlement met grote weerzin de dag tegemoet zag dat Jean-Marie Le Pen in juli wellicht als ouderdomsdeken het nieuw verkozen parlement plechtig zou mogen openen. Het was vooral de bijzonder sinistere Martin Schulz ("geknipt voor de rol van Kapo in een concentratiekamp" dixit Berlusconi), fractieleider van de socialisten, die daartegen tekeer ging als een duivel in een wijwatervat. Op de Groenen na hadden de andere fracties eerder terughoudend of zelfs ronduit negatief gereageerd. Het reglement van het parlement wijzigen omwille van één persoon, dat was toch geen gezonde situatie, oordeelde men verstandig. Bovendien is die plechtige opening van het parlement een puur formele aangelegenheid waarbij de voorzitter niet eens de kans krijgt om zelfs maar een korte politieke boodschap te formuleren. Een traditie afschaffen om één enkele 81 jarige man te treffen, kom zeg...

Maar zoals zoals we het hier in het Europees Parlement gewoon zijn, is de politieke moed van de "rechterzijde" van korte duur gebleken.

Vandaag werden omzeggens "stoemeling" twee socialistische amendementen toegevoegd aan het verslag Corbett dat de interne werking van het straks nieuwe verkozen Europees Parlement moet regelen. En zie, al die flinke liberale en christendemocratische parlementsleden stemden braafjes mee met de linkerzijde: vanaf juli wordt het parlement geopend door een ex-voorzitter of ex-ondervoorzitter. Jean-Marie Le Pen mag honderd jaar worden, dan nog zal hij zelfs niet één seconde op de tribune van het parlement plaatsnemen.

Oef! Net op tijd. De democratie is gered. Of hoe een parlement zichzelf hopeloos belachelijk maakt...

Stelt zich daar nog iemand de vraag of men echt niets beters te doen heeft?

18:53 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Ben niet meteen een fan van Le pen, maar dit is inderdaad absurd.
De socialist Martin Schulz!
Vroeger was er in Duitsland nog ene die zich 'Sozialist' noemde, dat zegt al genoeg zeker!

Gepost door: Janice | 06-05-09

Johan Heesters en Le Pen ? De haat van links is een ziekte.

Kent u Johan Heesters, de Nederlandse acteur/zanger die geboren is in 1903 ('t is geen tikfout) en die carrière gemaakt heeft voor en tijdens Hitler, en na een diepgravend onderzoek na WO II NIET veroordeeld kon worden. Enkel beschimpt. Hij treedt sporadisch nog op (105 jaar, het is meer een pijnlijke attractie, maar kom).

Hij wilde voor een laatste keer nog eens in zijn vaderland optreden vorig jaar en er stonden tientallen idioten te betogen tegen een 105-jarige die n.b. als een simpele duif, net zoals de huidige artiesten, het regime gevolgd heeft om zijn brood te verdienen. En van politiek geen barst begrijpt.

Ik heb net een fragmentje met Heesters op mijn blog geplaatst (neen, dit is geen oproep, of toch ?)nadat ik dit stukje van Frank gelezen heb.

Ik ben absoluut geen fan van Le Pen maar dat doet er niet toe. Wat telt links toch vele bekrompen mensjes.Gepost door: Ray | 06-05-09

Het sprookje van de rode Eurokleutertjes en de boze Le Penwolf. Erevoorzitter , wat 'n kleutertuin is dat daar , zitten die kereltjes nog in hun sprookjesstadium of zo ??? Hier als reactie 'n sprookje ! Er was eens 'n grote boze Le Penwolf die door de verdraagzame rode Eurokleutertjes gehaat werd . Op 'n dag stond de boze Le Penwolf op het punt voorzitter te worden om het nieuwe Eurokleutertuintje te openen . Dat kwam door z'n respectabele ouderdom , zo stond dat in het reglement . Maar zo hadden de verdraagzame rode Eurokleutertjes het niet begrepen ! Ze zochten dus naar 'n middel om de boze Le Penwolf op te ruimen . Maar hoe ? Na veel denken kwam er eentje op het idee , om het verdraagzame pacifistje Volkertje van der Graaf , bijgenaamd het groene milieugruweltje , op hem af te sturen . Volkertje was 'n jager en had 'n heeeeel gevaarlijk groot pistool , 'n 9mm Magnum !!! Volkertje zou het probleem van de verdraagzame rode Eurokleutertjes wel kunnen oplossen . Vreugde alom !!! Wat 'n goed idee riepen ze in koor , en van geluk deden ze 'n rondedansje ! Maar plots viel hun Euro , het werd muisstil . Nu waren ze toch wel vergeten dat Volkertje nog opgesloten zat in de vergeetput van het kasteel . Volkertje was stout geweest , hij had met z'n grooooote pistool geoefend op Pimmetje , met wel zes kogels , en dat was heel slecht afgelopen . Pimmetje was dood !!! Dat was 'n streep door hun Eurorekening ! Omdat ze te laf waren om de grote boze Le Penwolf zelf dood te schieten , veranderden ze dan maar vlug het reglement van het Eurokleutertuintje ! Zo was de boze Le Penwolf toch nog gefopt , en was "hun" lelijk gezicht gered ! Toen kwam er 'n varkske met 'n lange snuit , en dat schopte die valse Eurobende eruit !!! EINDE. Voor mijn part mag dat varkske vlug komen ! Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 07-05-09

Le Pen en een détail Le Pen heeft tot tweemaal toe de gaskamers een détail van de geschiedenis genoemd.
Ik kan min of meer begrijpen dat iemand overmand door verkeerde emoties of op basis van (naar mijn mening verkeerde) info beweert dat de gaskamers nooit bestaan hebben. Maar iemand die zegt dat de gaskamers een détail zijn van de geschiedenis is gek.

Ik vind dat wij het niet moeten opnemen voor gekken.
Stelt zich nog iemand de vraag of men echt niets beters te doen heeft?

Gepost door: Luc Broes | 07-05-09

De commentaren zijn gesloten.